Showing posts from 2010Show all
My top 10 beauty product 2010

- - - jom semak barangan kecantikan yang menjadi pujaan hati dni pada tahun 2010 ^__^ 1) Glimmerstick Eyeliner Blackest Black-Avon eyeliner ni tahan lama... pakai pun tak melekit, tak comot dan murah. harga : RM9.90 2) Ideal White dual powder foundat…

Read more
Simply Siti | Simply Perfect 2 way cake

- - - tadi dni ada beli compact powder Simply Siti. saja nak try. sebelum ni cuma pakai lipstick + eyeliner je. hari tu ada beli tester kit untuk c bright tapi belum try lagi. tahun depan la dni try ;p hehe tahun depan tinggal lagi 4-5hari je lagi pun kan... tak l…

Read more
Tutorial update blog melalui email

- - - - Tutorial ni diminta oleh Nadia ... sorry tau dear... terlewat yang amat sangat dni buatkan untuk beliau sebab dni tak sempat+terlupa. hehehe... alasan no 2 tu yang tak leh pakai ;p nak wat cmana kan... terlupa sebab banyak pk pasal exam. dan, ada beberapa m…

Read more
Palladium | Cincin Pilihan Jejaka Masa Kini

- - - ^___^ semalam dni selesaikan satu tugas penting. ya... perkara yang terpenting untuk majlispertunangan iaitu beli cincin. fuh, mau berjam-jam berkedai-kedai dni hendap cincin. bukan senang nak buat pilihan. tambah-tambah lagi nak cari cincin palladium. susah …

Read more
Doa Akhir dan Awal Tahun Hijrah

- - - DOA AKHIR TAHUN HIJRAH Doa Akhir Tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah. Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata " Kesusahan bagiku dan sia-sia lah pekerjaanku menggoda anak…

Read more
Kek Bentuk Bas

- - - saja menggatal minggu ni kerja cari design kek je sampai terjumpa kek bentuk bas. hehe... comellah pulak! jom cuci mata tengok kek ni... hehe... yang last ni paling lawa.. ^___^ warna-warni... bagi kat budak-budak tentu fikir ni mainan. eheh…

Read more
Tutorial | Video dalam post

- - tutorial untuk letakkan video dalam post ni direquest oleh sis Azzeyatin . ^___^ jadi, dni masukkan dalam segmen soal jawab bersama dni . ada dua cara untuk masukkan video dalam posts kita. pertamanya upload di posts kita dan satu lagi embed dan copy paste je. …

Read more
Kebaikan Teh Hijau | Menyihatkan, Melansing, dan Awet Muda

dni gemar minum teh terutamanya teh kurang gula. tidak kiralah teh berperisa atau tidak. yang penting, ianya adalah teh kerana aromanya mampu memikat selera dni. ^___^ sedap sangat rasa air teh ni kan? setakat ini, dah banyak jenis perisa teh yang dni cuba. perisa s…

Read more
4000 Pageviews Semalam | Rekod Terbaik ArdiniHumaira.com Setakat Ini

semalam dni ada buat entry mengen ai Unique Visitors ArdiniHumaira.com Cecah 2000 . ( klik link tersebut untuk baca )... pada masa tu, dni ambil gambar dekat jam 9 malam. kiranya 2111 uv tu adalah setakat jam 8 malam semalam. dan hari ni dni dapat tengok uv kesel…

Read more
White Tea

dni teringin sangat nak minum white tea. terbaca mengenai khasiat dan kebaikan white tea tapi nak beli tak tahu kat mana. kat mall pun tak ada. tapi bila dni google terjumpa lipton punya ada white tea. huhu... bestnya kalau dni dapat beli yang ni... siap…

Read more
ALZARA | Natural Dead Sea Beauty Salts

dni tak pernah guna produk ni. baru je beli minggu lepas kat cosway masa ke sana dengan ain sejurus selepas kitorang lunch kat pizza hut. tadi masa dni kemas-kemas barang terjumpa la garam laut mati ni. terlupa lak dni ada beli. belum cuba lagi... korang ada pernah c…

Read more
Fadhilat Puasa Enam | Berpuasa di Bulan Syawal

Abu Ayyub al-Ansari r.a meriwayatkan bahawa Nabi SAW bersabda: "Barangsiapa berpuasa penuh di bulan Ramadhan lalu menyambungnya dengan (puasa) 6 hari di bulan Syawal, maka (pahalanya) seperti ia berpuasa selama 1 tahun." (Riwayat Muslim) p/s: cu…

Read more
Cara Mengerjakan Solat Sunat Tasbih Dan Fadhilatnya

picture: credit to husainiyouths Solat Sunat Tasbih merupakan solat sunat yang terdapat sebanyak 300 tasbih. Solat Sunat Tasbih bertujuan mengakui kesucian Allah S.W.T dari segala yang tidak layak bagi-Nya atau kekurangan pada-Nya. Rasulullah SAW menganjurkan …

Read more
Hantaran Pertunangan Part 1

sedar tak sedar, bulan Ogos dah nak melabuhkan tirainya... besok adalah hari terakhir dalam bulan Ogos yang merupakan hari ulang tahun kemerdekaan Malaysia ke-53 . september bakal tiba tak lama lagi... owhhh.. bahang 2011 seakan-akan telah terasa... InsyaAllah ji…

Read more
Kelebihan Orang Yang Berpuasa

picture: credit to kamarz Imam Ahmad, Muslim dan al-Nasaie meriwayatkan daripada Abi Hurairah dan Abi Sa'id sesungguhnya Allah berfirman: "Sesungguhnya puasa bagi-Ku dan Aku yang membalasnya dan sesungguhnya bagi orang berpuasa akan mendapat dua ke…

Read more
Tutorial | Cashout Pendapatan Nuffnang

sejak akhir-akhir ini, dni selalu berhadapan dengan pertanyaan macam mana nak cashout pendapatan Nuffnang , macam mana nak dapat cek dari Nuffnang , macam mana nak tahu kita boleh dapat cek, macam mana nak suruh Nuffnang hantar cek , dan m…

Read more