- - -
jom semak barangan kecantikan yang menjadi pujaan hati dni pada tahun 2010 ^__^




1) Glimmerstick Eyeliner Blackest Black-Avon



eyeliner ni tahan lama... pakai pun tak melekit, tak comot dan murah.

harga : RM9.90



2) Ideal White dual powder foundation - ivory


walaupun try banyak jenis compact powder tapi dni tetap akan beralih kepada compact powder ni. sebab warna ni paling kena dengan kulit dni. muka jadi nampak cerah berseri. hehe...

harga : RM39.90


3) Skin 79 Diamond Absolute Total Bb Cream


bestttt giler! tak pakai foundation atau cream pun dah ready untuk mekap atau pergi jalan-jalan. sapu bedak je. muka terus nampak comel. hehe perasan ;p but dni siriyes tak tipu. bb cream memang best!


harga: RM79.90



4) Watsons GrapeBella lip treatment



suka sebab dia comel. hehe...

harga : RM8.90


5) True Color Blush - peach


warna dia comel.. tak berapa nak pink tak berapa nak peach... kenala dengan kulit dni. dni suka pakai hari-hari. kalau rajin la hehe... biasanya ada function apa-apa, sapu tebal sikit. kalau kua shopping, sapu nipis... terus muka nampak segar bugar!

harga: RM27.90


6) Beautee Gold Serum


kalau rajin pakai, muka memang nampak cun... tak mekap pun jadi lawa.. tapi malas! yess... dni pemalas. tapi dni suka sangat Gold Serum ni. asal rajin je tentu muka nampak cun. cuma dah 3 bulan dni skip tak pakai langsung sebab busy tak sempat. ingat pegi spa boleh comelkan muka... tetiba jadi teruk. besok start pakai balik!

harga: RM80

7) Anew Skincare set


facial foam


toner



day & night cream

intensive correcting serum


set Anew ni dni pakai hari-hari sebagai penyelesaian melembapkan kulit. kalau rajin, dni akan pakai Gold Serum atau Ampoule tapi bila busy memang tak sempat nak berampoule atau berserum bagai ni. terus pakai set skin care ni je... but so far, Alhamdulillah semua ni kena dengan dni.


harga satu set : RM150-170



8) Skin 79 Rose Mist Toner



mist toner ni best sebenarnya cuma dni jarang spray. kalau duk rumah tak pe. tapi after pakai mekap memang malas nak spray. bau rose mist toner ni macam boleh jadi therapy... sangat tenang dan mendamaikan ;)


9) Beautee Ampoule


ini best! terutamanya vitamin c dan juga neutralizing ampoule.

harga: RM30



10) True color eyeshadow quad


yang ni eyeshadow je tau. compact powder tu bukan.. hehe.. yang tu duk stage no 11. tapi tak ado no 11. 10 cukup la. dni sangat suka dengan warna ni... buat mata nampak besar dan err... comel ;p

harga: Rm25-27







p/s:
tahun depan nak cuba simply siti punya produk ;)








27 Comments

  1. no satu tu kita samaaa!!!!


    suka sangat eye liner tu..memang weeda tak pakai eye liner lain dah..

    tak comot langsung pakai yg ni..

    ReplyDelete
  2. nk try no 3 tu ah. awak ckp best.. lgpn saya jenis pemalas nk pakai makeup. hehe ada satu cukop lah kan? :p

    ReplyDelete
  3. @Weeda

    yeay!
    lagi satu suka simply pretty punya tu tapi jarang ah dia jual skang ni kan.. terus tuka pakai glimmersick balik :D

    ReplyDelete
  4. @..hizamirahim..

    hehe
    adat le tu. deen pun tatau ;p
    kalo ditengoknya deen ni tah tergeleng kepala dia :D

    ReplyDelete
  5. haha..


    uiiii...weeda 23 r tahun depan..miahaha~

    ReplyDelete
  6. besok weeda nak gi beli eyeshadow quad tu kaler mcm dini..hihi..

    ReplyDelete
  7. dini..

    eyeshadow quad tu, kaler pepel ke kaler brown yg cantik?

    ReplyDelete
  8. tbe tersuka no3 tu... hihihihi.... mana nk dpt?? kulit sawo matang ok x pki?

    ReplyDelete
  9. @Weeda

    larhh...
    malunye aiii .. wakakaka nyorok dalam seluar weeda. u maik aih lucass larik. okeh kua balik.. nyorok dalam almari.. wakakaka lariksssssssss

    ReplyDelete
  10. @Weeda

    combine dua tu weeda. kaler dia lawa... sies.. :D


    kalo weeda nak beli ngand ni pon okey.. ado 3 box dengan dni... beli banyak2 terus sebab suka hehehe... cam bese.. best price awww... kalo minat inform eyyy.. ado 3. tapi 4 orang dah email :D

    ReplyDelete
  11. @athirah

    wahh.. sure minat? jom ke Dini's Wardrobe sebab kat situ ado jual.. kat blogshop lain pun ado. jangan risau... ngan dni, best price punya... siap ado freegift yang superb. tak caya, try order. miahaha tetiba promote :D

    ReplyDelete
  12. yg dini ada kaler pepel ni?

    kalo ada weeda nak..hehe..=D

    ReplyDelete
  13. haha..kurung dalam suar tak bagi dini kuar...wakakaka~

    ReplyDelete
  14. @Weeda

    ha ah... ada semua kaler, weeda. yang ni nama dia purple haze. yang sandy quad dengan romantic quad pun ada :D dni beli banyak2 terus... tapi yang warna romantic dni jarang guna. tu dni letgo.. yang sandy quad dengan purple haze dni guna + ada stock yang belum guna. hehe... beli banyak2 dapat % best ahli avon kan kan kan dear ^__^ hehe

    ReplyDelete
  15. @Weeda

    wuarghhh tuluuuuuuuuuun... kie-yu! plisss bantu dni :D

    ReplyDelete
  16. hihi..

    romantic tu weeda dah ada...hee..

    tu la beli byk2 dpt less byk..


    nak jual tak nak jual tak? agagaga..

    ReplyDelete
  17. haha..

    kie-yu geng dengan weeda...takleh bagi dini lepas..miahaha~

    ReplyDelete
  18. wow dah boleh belaja cantikkan wajah neh , hehe

    ReplyDelete
  19. weee..aku tringin gak mo pkai bb cream dni..
    tp x berani mo start lg ni..
    hihi..

    skrg ni just pkai bio-essence product..
    rasa2 simplicity tu lbih kurg bio essence yg tanaka white tu kot.. sbb aku tgk smua lbh kurang sma ni..

    ReplyDelete
  20. aiyooo..xpape ke dni asyik tukar2 produk?;)

    ReplyDelete
  21. kalau2 ade yg boleh djadikan GA.
    ehe ;D

    ReplyDelete
  22. npe pki anew ni bkn product avon ke? utk hilngkn kedut kn?

    ReplyDelete
  23. @Nur Fannun


    uiskk..
    kenapa tak leh pakai anew.. memang produk avon ;)


    whitening products..

    ni anew 30 white.. untuk umo 20 tahun ke atas...


    yang hilang kedut tu anew rejuvenate.. tu 30an ke atas... set dia semuakaler biru..

    u silap faham kot hehe

    ReplyDelete
  24. owh..hehehe..kiranya mmg best la pkinye ye..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.