Showing posts from 2011Show all
Sejarah terindah 2011 dalam hidup ku

- - - - Alhamdulillah... 2012 bakal tiba besok hari. banyak sejarah yang manis telah berlaku pada tahun 2011. terlalu banyak... syukur ke hadrat Ilahi kerana telah memberi peluang untuk dni mengecapi setiap kemanisan dan keindahan itu... * menitis ayaq mata * su…

Read more

Korang.. Sorry dni tak dapat bloging.. Busy.. Ni baru je sampai kat KLIA, nanges je sepanjang penerbangan dari kota bharu tadi. Malu pulak kat akak sebelah tu hehe... :p tapi tak sempat pulak nak berkenalan dengan dia.. Nampak kereta family kat airport tu terus aaa…

Read more
Hantaran perkahwinan daripada dni untuk suami

semalam dni ada tulis mengenai Bahan-bahan yang dni gunakan untuk menggubah hantaran perkahwinan . kebetulan pula Cik Chinta ada minta dni tunjukkan semua hantaran dni untuk dia dapatkan idea nak bagi hantaran untuk perkahwinannya nanti ^___^ so, dni nak tunaikan pe…

Read more
Bahan-bahan untuk menghias hantaran kawen

- - - - sekarang ni macam-macam design dulang hantaran yang moden dan cantik. masa nak pilih dulang hantaran tu memang rambang mata dibuatnya. akhirnya dni pilih dulang hantaran yang macam ni.. warna putih... ikutkan deen, dia nak jenis segi empat tapi masa tu dah…

Read more
Bioglo Clear Pore Deep Cleansing Mask | Best ke tak?

- - - - dni tengah cari masker yang best-best untuk dipakai terutamanya yang boleh menanggalkan white/blackhead dengan berksesan. jadi beberapa hari ni dni google, ramai cakap Bioglo Clear Pore Cleansing Mask ni best. rasa macam teringin nak cuba. dulu pernah beli.…

Read more
Inner Shine Prune Essence | tips melembapkan kulit dan detoksifikasi

- - - - dah lama dni tak beli pati prune... mahal sangat pasalnya. tapi berkorban juga beli untuk sebab nak serap semua khasiat prune dalam tubuh badan ni haa... haha! macam watak penjahat dalam cerita kartun tu pulak sebok nak serap-serap bagai ;p sebenarny…

Read more
Memasak lebih mudah dengan my resipi

- - - korang pernah dengar mengenai My Resipi tak? haaa... kalau belum tahu, meh dni nak perkenalkan. My Resipi adalah sebuah laman web yang menyediakan pelbagai resipi yang dikongsi oleh para pakar memasak tak kira siapa pun boleh kongsikan resipi yang korang …

Read more
Antara Kyusoku Bihaku, B White, dan Beauty Umaira yang mana satu pilihan korang?

- - - actually dni pernah cuba beberapa produk collagen sebelum ni macam yusmira collagen, soy collagen nur beautyline, d' ayu soy collagen + vitamin c, kyusoku bihaku, dan juga awet muda puteri alya. antara kesemua produk tu, soy collagen nur beautyline yang pa…

Read more
Terpesona dengan transformasi Datin Norjuma selepas bersalin

- - perempuan… bila hamil je tentu berat badan semakin bertambah dan bertambah dan bertambah bagai juara. perkara biasa je bagi golongan ibu mengandung. selera makan semakin bertambah, maklumlah kena makan untuk dua orang ^__^ belum campur lagi dengan makanan yang di…

Read more
Apam Polkadot!

- - - - Alhamdulillah syukur nikmat... dapat juga dni merasa kelazatan apam polkadot yang dimasak oleh Yong . lama dah mengidam + teringin nak tempah... pucuk dicita, ulam mendatang... sediakan semangkuk budu lalu cicah dan dimakan.... ??? memandai pulak dni sambu…

Read more
Giant Pillow | Tempahan daripada ex-classmate dni!

- - - - 13hb yang lalu, besday suami kawan baik dni... paan. Paan tempah pillow untuk hadiahkan kepada suami dia. hehe... tapi bukan pillow biasa... besar punya! siriyes besar... dni pun mulanya risau dapat ke dni siapkan pillow besau gedabak cemtu. mampu ke ta…

Read more