-
-
-
pagi-pagi lagi dni tercongok depan laptop untuk mulakan aktiviti blogwalking tapi tetiba terngendap entry Ct Arina mengenai Spaghetti Bolognaisenya... terus weh kecur ayaq lioq nak meleleh-leleh tahap banjir... terbantut kerja-kerja nak blogwalking sebab nak gi masak spaghetti hehehe... spaghetti menjadi makanan kegemaran dni sejak berkurun-kurun lamanya pergh kau hidup berapa ratus tahun dah dni? wakakaka ;p.







comot sebab tukang masak makan dulu sebelum amik gambar ;p





pantang tengok orang tunjuk gambar spaghetti mulalah dni mengidam nak makan. dulu asal nak spaghetti gi kat pizza hut... skang... masak sendiri ajo. vavava rasa berjaya jadi tukang masak lak... elehhh, stakat spaghetti wat pe la kan haha... biaq la dni nak perasan skali skala... lalalala...







budak tak suka makan spaghetti boleh makan nasi goreng





tapi adik dni si nana tu langsung tak suka makan spaghetti.. adik-adik yang lain suka juga terutamanya si fafa. abah pun suka spaghetti... umi pula suka gitu-gitu je... si nini lak pantang kalo letak daging memang konfom liat dia nak makan sebab dia alahan ngan daging... hari ni dni masak simple macam Ct Arina gak. tak masukkan daging... sebab nini tak suka makan daging ;)





Resipi kuah spaghetti:


10 biji bawang putih ditumbuk halus
setengah botol sos tomato
setengah botol sos spaghetti perisa cendawan san remo
sedikit sos cili
3 biji tomato
sedikit air
setengah paket sosej biasa
setengah paket sosej blackpaper
beberapa potong cendawan butang






nyum nyum... dni dah selesai breakfast dengan spaghetti... korang dah breakfast belum?
;)






p/s:
kat umah dni skang ngah hujan lebat... syoknye kalo bergelimpangan dalam comforter kan kan kan... namun, ngggak bisa... dni ado kelas pasni isk!










Penaja Blog:


ads










48 Comments

  1. menggoda betulla dini nye spageti ni.. lapo...

    ALL IN ONE

    ReplyDelete
  2. selamat pagi dni! ehe^^ wahhhh org tu bekfes spagetti laa. bestt sbb dni ade letak byk bahan ag. rina punye cincai! hahak ;D

    ReplyDelete
  3. adusss.. spagethi.. nt dni masakkan tuk cik pulau boleh??
    lalalal~

    ujan ke?? mesti kat umah cik pulau pun ujan gak. huhu

    ReplyDelete
  4. adusss sedapnyaa. AK yg terliur lak ni. nak kena try la resepi ni. hihiih. nyum3!

    ReplyDelete
  5. bestnya spagetti..

    shira pun suka buat dan of course suka makan.. hee

    ReplyDelete
  6. akak pun suke spagetti...dini nti anta kat sungai buloh erk...nk rase....hehe..buat yg pedas

    ReplyDelete
  7. suka gak! dulu rajin msak sendiri..skang dh jarang plak mkn spagetti...

    ReplyDelete
  8. anak akak si danish suka sgt mkn spageti hehe

    ReplyDelete
  9. Arissa pon cuka mkn cepeghetti tau aunty...yummy kan :D

    Kita geng aaa!

    ReplyDelete
  10. wauuu...pandai la dni..nak blajar gak la..:)

    ReplyDelete
  11. huhu. sedappnyer nampak spagetti tu... menetes air liur sy tgk. hihi :D

    ReplyDelete
  12. aish,,makanan lagi. huhu.. nampak sedap je tuh.

    Latest Entri :
    Geram Je Masuk Blog Nih

    ReplyDelete
  13. Alamakkk ngidam spaghetti la pulokkkk :P

    ReplyDelete
  14. ooo spageti tegarlah dni ni.. hehe

    akak tak penah wat lg yg camni.. salu goreng jer..

    ReplyDelete
  15. TK x pnh mkn la dni..
    resepi kt umah ni nasi goreng.. mee goreng.. kmudian nasi goreng lg.. ulang2 cm tu la.. hehe..
    ntah bila la sskali nk jd orang mata biru ni..

    ReplyDelete
  16. sedapnya spaghetti, lama dah tak makan..hhuks

    ReplyDelete
  17. (^^O) rajin la dni ni masak memasak..

    ReplyDelete
  18. dah lama tak makan spaghetti .. tiba2 teringin pula

    ReplyDelete
  19. akak pun ske gitu2 je macam umi dni..
    hehe..tetiba je nak sama ngan umi youu :)

    ReplyDelete
  20. ni yang rase nak masak spageti sepuluh pinggan esok nih hohoh

    ReplyDelete
  21. @nur

    spaghetti ni memang suka goda orang hehehe larikssssss


    ;p

    ReplyDelete
  22. @Ct Arina

    monim dear!
    dni pon wat cincai gak humban2 je ape yang ado hehe

    ReplyDelete
  23. @cik pulau

    a ah semalam ujan rini panas lak :) meh2 makan berjemaah

    ReplyDelete
  24. @aliesha kirana

    hehe
    AK.. ni resipi sempoi je.. tak de rasa lemak2 daging

    ReplyDelete
  25. @Zura

    buleh2 kak...
    dni gi anta sambil2 dni ngap ngap kat dni ey... hikss

    ReplyDelete
  26. @Kniedaz


    cedap kan spaghetti kankankan :D <-- dni ngah cakap ngan anak akak hehe

    ReplyDelete
  27. @Yana Houry

    hee.. dear, spaghetti paling simple je ni kalo wat yang ala2 mat gebu dni tak gheti ;D

    ReplyDelete
  28. @akmal

    jum jum g pizza beli spaghetti bolognaise :D

    ReplyDelete
  29. @Anne

    rajen masak spaghetti ngan megi je ahaha ;p

    syyyhhh jgn gtaw sape2

    ReplyDelete
  30. drooling mode ;) me & kids hantu spageti ni hehehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.