-




sesetengah ibu ada masalah kurang air susu... nak menyusukan baby tapi air susu pula yang kurang... susah juga, kan? dni berharap nanti dni dapat breasfeedkan baby dni dengan baik... InsyaAllah...




comelnye baby!


kalau ada ibu-ibu yang mempunyai masalah kekurangan air susu, boleh cuba tips ni... rebus petola atau buat sup petola... amalkan makan sayur petola... sebab ianya dapat merangsang pengaliran air susu. selain tu juga boleh cuba pucuk betik... yang penting, kena rajin-rajin buat urusan sambil baca selawat dan berfikiran positif untuk menyusukan baby. InsyaAllah dapat merangsang pengeluaran air susu...


-

14 Comments

  1. mcm2 cara ada. eliss makan lobak putih buat sup.

    ReplyDelete
  2. bagus2..klau betul nak fully bf baby, plg utama skali adalah niat..
    bole tgk tips kt link ni --> http://suriaqistina.blogspot.com/2011/07/yakin-boleh.html

    ReplyDelete
  3. tapi petola tu sejuk, tak sesuai makan masa dalam pantang..

    minum horlick pun ok gak!

    ReplyDelete
  4. dni,
    semoga berjaya menyusu baby sampai umur 2 tahun okeh! :)))
    bestnya, nanti baby sarawak kan? :)
    mesti dio xreti kecek kelate besa esok2 supo mok dio. hehe :D

    ReplyDelete
  5. eyo..mcm2 ada...dolu time syawal try makan sayur kucai..macam2 ada..

    ReplyDelete
  6. Tq for sharing sis dini..sng nti tiap2 hr dlm.pntg msk sayur petola je la..ahaks..

    ReplyDelete
  7. mak akak pun kata petola tu sejuk..hati2 makan walau lepas pantang...pucuk betik ok..take care dni :)

    ReplyDelete
  8. mak akak pun kata petola tu sejuk..hati2 makan walau lepas pantang...pucuk betik ok..take care dni :)

    ReplyDelete
  9. aiseh,kenapa yang bagus utk susu ibu wifey tak gemari?adusshhh.....

    anyway, nice perkongsian...

    ReplyDelete
  10. makasey kongsi tips ..susu badan kite memang sedia banyak ..jadi kite minum anmum je untuk bagi susu badan kite ni memenuhi keperluan nutrisi baby kite ..

    ReplyDelete
  11. thanks dini,info berguna :)
    yg penting usaha

    ReplyDelete
  12. banyak cara dni. dan kesannya jugak berbeza atas orang kot. akak alhamdulillah... susu mmg banyak walaupun tak amalkan semua tu.

    ReplyDelete
  13. nasib jijah makan petola..boleh amalkan juga ni..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.