-



semalam tak sempat nak buat entry... internet lembap, lepas bw beberapa ketika rasa fedap menerjah diri sebab slow betul loadingnya. daripada layan tahap kelembapan tenet baik tdo aje. huhu... hari ni, dni banyakkan berehat... sebab hari ni dni berbuka puasa kat sekolah asben.. simpan energy nak duduk lama2 kat sekolah dia. so tak online. bed rest je memanjang hari ni lepas siapkan puding koktel untuk dijadikan juadah berbuka puasa. disebabkan semalam tak ado entry, so dni combine dengan entry day 15 skali... hehe...



BERSAHUR :

(DAY 14)
  • 3biji kurma
  • 5cucuk satay
  • air masak
  • air soya

(DAY 15)
  • 3 biji kurma
  • air masak
  • air soya
  • roti + sosej


BERBUKA :

(DAY 14)
  • ice lemon tea
  • air masak
  • nasi + ikan siakap sweet sour, ayam goreng, sayur kailan, tomyam campur, kerabu sotong, telur ku yong

(DAY 15)
  • 2 biji kurma
  • 2 biji kurma basah
  • air masak
  • air cendol, air oren
  • nasi + kerabu perut, ayam percik, rendang daging
  • mini murtabak, puding


(selepas waktu berbuka-jam 11 malam)

(DAY 14)
  • segelas soya
  • 7biji kurma
  • air masak
  • supplement

(DAY 15)
  • 10 biji kurma
  • air masak
  • supplement


hohohhh! yesss! betulll! nampaknya day 14 & 15 dni membaham makan dengan banyak sekali masa berbuka puasa... kelakar tengok pinggan penuh lauk. tak pernah-pernah lagi makan cemtu sekali. hahaha... takpelah... sekali-sekala kan? besok boleh start kontrol makan balik... lagipun, dni rasa sahur karang tak mo makan banyak... just nak ambil kurma, air soya malt je kalau boleh sebab air soya malt cepat kenyang...




untuk baca keseluruhan diari berpuasa dni ketika hamil boleh klik pada gambar atau link ini : BERPUASA KETIKA HAMIL.





-

12 Comments

  1. waaaaa....jdual lengkap ye kak..hihihi..

    http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/eskalator-terpendek-di-dunia.html

    ReplyDelete
  2. insyaAllah baby akan jadi soleh wa solehah :)

    ReplyDelete
  3. da dpt mkn dgn byk ye... harapnya begitulah sampai habis ramadhan nanti

    ReplyDelete
  4. Takpelah mkn byk ckit pun..kan mkn utk berdua...hehe

    ReplyDelete
  5. wah semua makanan sedap2.. mmg menyelerakan..

    ReplyDelete
  6. SALAM KAK DNI.. HEHE . LAMA QLAH TAK JENGUK . AKAK SIHAT ?



    qlah kalau rajin je makan sahur , kalau tak minum air kosong dengan pisang je :)

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah ;),suka btl tgk menu dini mkn

    air soya ttp ade

    dini,telur ku yong tu mcm mane?

    ReplyDelete
  8. tahun ni penuh puasa ye? semoga sihat sepanjang kehamilan tu.

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.