Showing posts from 2013Show all
Dah semakin besar anakanda Rayyan Darwish

Assalamualaikum... u olsss ^___^ lama dni menyepi kat blog ni kan. sebenornya sebab tak dapat peluang nak update. susah nak ado kesempatan update guna laptop. nak update pakai henpon, tataulah kenapa application tu asyik fail kalau nak submit entry. sudanya me…

Read more
Waktu mustajab berdoa pada hari jumaat

Dari Jabir bin Abdillah Radhiyallahu Anhu, Rasulullahصلى الله عليه وسلم bersabda; يَوْمُ الْجُمُعَةِ اثْنَتَا عَشْرَةَ سَاعَةً لاَ يُوْجَدُ فِيْهَا عَبْدٌ مُسْلِمٌ يَسْأَلُ اللهَ شَيْئاً إِلاَّ آتَاهُ إِيَّاهُ، فَالْتَمِسُوْهَا آخِرَ سَاعَةٍ بَعْدَ الْعَصْرِ. “Hari Jum…

Read more
Breakfast di KLIA after habis pantang

peh! jauhnya pergi breakfast kan? bukan saja-saja nak ber-breakfast kat klia nun. tapi sebab flight awal pagi dari kelantan ke KL... nak solat subuh pun kena solat kat airport. sampai je klia cam tade tempat nak tuju tetambah bawak baby, kan. terusla cari je memana ke…

Read more
Tutti Frutti di hari ulangtahun perkahwinan yang pertama ^__^

dah lama mengidam nak cuba tutti frutti yang diperhebahkan kesedapannya. memandangkan di Miri tak ada tutti frutti maka haruslah dok terliur sakan nak try benda alah tu. pada 10/12/12 hari tu dni ada di kelantan. terus ajak asben keluar beli tutti frutti sebag…

Read more
Kisah Bersalin Part 4 : Jururawat di Hospital Kerajaan

Ramai yang takut nak bersalin di hospital kerajaan sebab fikirkan mengenai layanan jururawat di sana. bagi yang berkemampuan terus memilih hospital swasta sebagai tempat untuk mereka bersalin. layanan jururawat dan doktor yang bagus, bilik yang cantik dan lebih privac…

Read more
Kisah Bersalin Part 3: CTG (Cardiotocography) punya story

sambungan daripada kisah PART 2 : malam tu dni kena panggil dengan nurse untuk buat CTG (Cardiotocography). kena baring terlentang, lepas tu nurse sapukan gel pada dan lekatkan wayar-wayar pada perut. dengan perut yang membesar tu, memang rasa lemaslah berbaring…

Read more
Kisah Bersalin Part 2: Dalam Wad Bersalin

okay kita sambung cerita daripada yang PART 1 punya story. nak karang panjang-panjang nanti juling lak mata u olsss nak baca. tetambah lak takut si kecil bangun lalu dni putuskan story malam tadi disambung ke pagi ni. sekarang ni dia masih tidur nyenyak dibuai mimpi …

Read more
Kisah Bersalin Part 1: Warded Seminggu di bulan Ramadhan

Assalamu'alaikum... lama dok peram kisah nak bersalin hari tu. dah masuk 6 bulan. baru berkesempatan nak karang story kat sini. kisahnya pada bulan Ramadhan al-mubarak hari tu... 9hari sebelum hari raya, dni rasa tak sedap hati sebab air yang dni sangkakan ai…

Read more
Thank you Mama Mikail!

U know, my lesbo... kawen beza sebulan, umo beza setahun, pregnant beza seminggu, bersalin pun beza seminggu. sama-sama dapat anak lelaki pulak tu. tau tak siapakah gerangan beliau? yesss... yang dah lama kenal dni di alam maya blog ni opkos kenal dia kan kan ka…

Read more
Kerja semasa dalam pantang

kusss! semangat weh masa dalam pantang pun buat kerja. actually kerja2 ni sepatutnya siap sebelum dni bersalin. sebab customer tempah felt pillow dengan dni sebelum dni bersalin lagi.. dalam 3 minggu awal. tapi takdir Allah SWT, dni bersalin 3minggu awal dari…

Read more