Showing posts from 2014Show all
Pemenang GA by Ardinihumaira - Bawal AJ Macaroon menjadi milik korang

Assalamualaikum hai koranggg ^__^ hari ni dni nak inform pemenang yang berjaya meneka dengan tepat harga tudung yang dni pakai kat entry ni ----> TEKAN SINI . kebetulan, dua orang yang teka dengan tepat. sepatutnya selai tu dni punya tapi d…

Read more
Giveaway by ArdiniHumaira : Macaroon & Eiffel

Assalamualaikum Hai koranggg! Haaa, nak hadiah WL Macaroon Flower dengan Eiffel tak? Tapi  kena pilih salah satu je taw. Bukan soramg dapat dua-dua. Hehe... Senang je cara nak join. Korang jawab soalan mudah ni. Mudah senang dan simple sangat. Teka pastu salah ke b…

Read more
Aidijuma White Label dah jadi my fav tudung pulak

Assalamualaikum lama tak update blog. hehe macam basalah alasan takde kesempatan ^___^ sekarang ni dni masihh dalam mood fever kat tudung aJ. nak wat cemano, design dia cecantik. asyik berkenan je. tak beli, duk teringat-ingat macam kena ubat pengasih. lepas beli…

Read more
Wide Shawl tutorial | Dena Bahrin Style

Assalamualaikum dni nak share tutorial pakai wide shawl yang dena bahrin selalu gayakan. ada dia share di instagramnya hari tu. so, dni duk follow step-by-step cara dena yang lebih kurang sama jugak dengan gaya Irine pakai tu, selesa sangat. rasa betup-betul co…

Read more
Kenangan koleksi peribadi tudung AidiJuma kesayangan

Assalamualaikum sekarang musim orang pakai tudung bawal aidijuma kan? dulu, design AJ tak keluar banyak sekaligus macam sekarang. nak beli pun sempat laaa nak menabung dulu. sekarang ni, fuh! sekali keluar banyak design dan warna sekaligus. nak pilih pun rambang…

Read more
Baju Raya from my online store | Amy Ardini Collection

Assalamualaikum haaaa... bab baju raya korang dah setel belum? dni punya baju raya Alhamdulillah yang lain dah setel cuma yang tak setel lagi baju raya pertama. dni tempah baju raya sedondon untuk baju kurung dni, baju melayu deen, dan juga baju melayu darwis…

Read more
Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan

Biar gambar berbicara ^__^ Salam Ramadhan al-mubarak daripada famili Ardini Humaira dot com Maaf Zahir dan Batin Selamat beribadah!

Read more
Kota Kinabalu Trip dengan mak ayah

Alhamdulillah, merasa ke Kota Kinabalu bersama mertua pada bulan april hari tu. lama dok peram cerita. tak dan nak mengarang. hari ni nak sneak peak dulu. in syaa Allah besok cerita penuh. hehe...  *feeling yawn* nak tido dengan darwish jap

Read more
Makna Surah Al-Fatihah

Assalamualaikum Salam Jumaat penghulu segala hari. Alhamdulillah bertemu lagi kita pada hari Jumaat yang berkat ini ^__^ lagi seminggu lebih sahaja lagi Ramadhan akan tiba. moga-moga Ramadhan pada kali ini yang bakal kita tempuhi lebih banyak perubahan positif…

Read more
Kereta baru Darwish

Assalamualaikum hai korang! dah bangun tido? haha... yang tengah baca ni mestilah dah bangun tido kan. pi get ready solat subuh lekaihhh. kat Miri ni dah lama masuk waktu subuh. dekat jam 5pagi lagi subuh kat sini. terkulat-kulat nak bangun subuh kalau tak…

Read more
Homemade playdoh tanpa guna krim tartar

Assalamualaikum anak-anak korang suka main plastesin/playdoh? atau korang berkira-kira nak belikan playdoh tapi mahal? haaa... dni ada tips untuk korang. sebenarnya dni berkena nak peli pasir elastik untuk darwish. tapi memandangkan harga dia comel bangat…

Read more
Tips bertudung | Bawal Bidang 45' jadi labuh

Assalamualaikum hai korangggg! korang ada tudung bidang 45' tak? tak kisahlah tudung bawal ke tudung ruffle ke satin ke chiffon ke gojet ke ape ke ke ke ke tak kisahlah ^__^ yang penting bidang 45' atau kecik sikit. ada tips tau nak labuhkan pemakaia…

Read more
Resepi apam nasi

Assalamualaikum ada yang masih belum tidur ke? dni belum lagi. melayan anakanda bangun 'breakfast' dekat jam 1am tadi.biasalah, anakanda dni sekarang terer guna jam united kingdom. haha! saborrr ajelah mamanya. siap amik unpaid leave lagi u olsss. be…

Read more
Resepi Cheesekut sedap tanpa bakar

Assalamualaikum, hai korang! sure kan raaaamai yang suka makan cheesekut dan dah cuba resepinya. mudah, ringkas, cepat, dan sungguh sedap! ada banyak versi cheesekut sebenarnya. resepi asalnya cuma layer cheese + biskut. tapi ramai yang kreatif, ubah…

Read more
Baju Tidur baru untuk Darwish

Assalamualaikum, hai korang! Darwish dah nak masuk umur 2 tahun lagi dua bulan tau. 3 minggu yang lepas, mama cukur botakkan kepala Darwish. nak bagi pertumbuhan rambut baru tumbuh dengan lebih sopan, hensem dan jayanya. hehehe... lain nampak muka Dar…

Read more
Resipi Puding Roti Marble

Assalamualaikum, selamat pagi korang! Dari dapur dni, cheywah ;) nak share resipi yang simple mudah cepat dan ekspress dengan korang. dni guna resipi yang dni baca di group facebook Resipi Ringkas . baaanyak sangat resipi ringkas mudah dan sedap kat sana. …

Read more
Perkahwinan Blogger Terkenal Cik Epal 06

Tahniah Cik Epal dan suami ^__^ cantik sangat Cik Epal di hari bahagia. dni doakan semoga berbahagia hingga ke Jannah. Barakallah! banyaaak lagi gambar wedding Cik Epal di Instagramnya. boleh klik sini untuk ke instagram Cik Epal ----> Ins…

Read more
Speechless :')

ada story, later dni detailkan. sekarang sedang busy nak tunggu waktu solat, siapkan anak dan nak gegas ke meeting. doakan kesihatan dan keselamatan adik darwish :')

Read more
Mimijumi pun tak layan

bai bai botol susu mimijumi. mama dah jual dah kat orang yang lebih memerlukan. darwish langsung tak layan botol susu mimijumi tu. pandang pun tak sudi. siap buat 'eeeeee' 'eeee' -_____-" sabojelah mama. sekarang, mama dalam usaha nak we…

Read more
Mukah here i come

Assalamualaikum hai koranggg! dah breakfast? dni dan darwish dah... makan cucur keju. hehehe... mama darwish tak dan nak masak-masak sangat pepagi ni tak nyempat. darwish tak suka dengar tumis-menumis. dia takut. pastu dok nanges menghilangkan konsentrari masak m…

Read more
Hackett Family Set

Assalamualaikum Salam sayyidul ayyam ^___^ ada yang masih berjaga lagi ke? haaa saja dni nak share mengenai baju yang menjadi idaman hati dni. nak merasa juga pakai baju satu set dengan kanda dan anakanda. cam comey je kan bila tengok madam rose wife kepada f…

Read more