Tutorial | Cashout Pendapatan Nuffnang

By ardinihumaira - 8/22/2010

http://www.cute-smiley.com


sejak akhir-akhir ini, dni selalu berhadapan dengan pertanyaan macam mana nak cashout pendapatan Nuffnang, macam mana nak dapat cek dari Nuffnang, macam mana nak tahu kita boleh dapat cek, macam mana nak suruh Nuffnang hantar cek, dan macam-macam yang sewaktu dengannya. so untuk balas semua komen dni rasa tak sempat... nak reply semua pertanyaan melalui email pun tak sempat juga. kalau yang suruh dni emailkan dia, yang tu dni tak akan buat langsunglah.. kecuali yang emailkan dni dan ada masa InsyaAllah dni reply..




http://www.cute-smiley.com

dni tak pasti sama ada yang bertanya tu tak perasan kat page Nuffnang menang dah ada perkataan cashout. kat situ memang dah tersedia ada. kita cuma perlu tekan je.




mula-mula korang login akaun Nuffnang dan klik Earnings seperti yang dni tunjukkan dalam gambar kat atas tu.


http://www.cute-smiley.com



pastu korang scroll sampai bawah, jumpa jumlah pendapatan korang dalam akaun Nuffnang. kat bawah jumlah pendapatan tu dah tersedia link untuk korang cashout kan pendapatan korang tu. klik saja. klik! hehe.. klik jangan tak klik :D


http://www.cute-smiley.com


cuma korang kena maklum bahawa bila korang klik untuk cashout, RM1 akan ditolak daripada pendapatan korang tu. RM1 je. jangan risau. setakat ni tak pernah ada lagi kes Nuffnang tolak sampai RM10 ke apa. so, klik aje. kalau kat bawah pendapatan korang tu tak tertera link cashout itu tandanya jumlah pendapatan korang kurang daripada RM50. minima untuk cashout adalah RM50. jadi, jangan panik ya... tunggu sampai jumlah pendapatan korang cukup atau melebihi RM50 nanti InsyaAllah akan dapat cashout dan dapat cek.


http://www.cute-smiley.com


itu sahaja.. sekian terima kasih..



http://www.cute-smiley.com



p/s:
takmo cashout dah.. huhu.. tunggu tahun depan..
harap tangan tak gatai klik. adeih..





  • Share:

You Might Also Like

15 Comments

  1. hah :D
    paham tak murid2 sekalian
    hee ~

    rajin dni buat tutorial eh
    kie-yu dulu pun tak tau mcm mne nk wat tp tggu je smpai RM50 ckup
    then baru la gelabah carik mcm mne nk cashout

    selalu kalau dah buat mcm2 n tak jmpe jgk jln penyelesaian bru kie-yu tanya org

    ReplyDelete
  2. belum tiba masanya lg nak cash out.. papepon. nice info to share with us.. :D

    my recent post:
    JOM MASUK U =)

    ReplyDelete
  3. ardinihumaira: x sabor nak cashout! almaklum lah akak br je 'berkawan' ngan nuffnang nih.....he3.....

    ReplyDelete
  4. mesti dni dah banyak kali cashout kan, saya baru sekali dan masih tunggu cek

    ReplyDelete
  5. owh..syue lambat lagi nak cashout2 ni..

    hehe..thanx dini!

    ReplyDelete
  6. heheh same le kite .. hrp2 x gatei le tgn nak cashout ..

    * salam kenalan

    ReplyDelete
  7. hehehe, lambat lg la aku nak bole cash out. baru ada singgit stenggah. hahahahahha

    ReplyDelete
  8. hee..tunggu mase je ni nk cash out dni dgn nuff kf tue..!

    ReplyDelete
  9. owhhh...
    wena ingt nak cash out before raya..
    tapi syg laa plak..
    rasa nak kumpul byk2 dulu laa..
    hehee~

    ReplyDelete
  10. aii ta kelik cashout lagik.. berdebar pulakk.. *gatal~!

    =P

    ReplyDelete
  11. haaa..paham x uols murid² sekalian alam??? hehehe. pssstt..weols dh cash out, anda sudah? ceaa aku..haha

    ReplyDelete
  12. cmne nak dpt duit..sy punye kosong je..huhu

    ReplyDelete
  13. hye sis,,
    saye baru lagi dalam dunia blogger ni..
    ley ajar x cmne nak pasang iklan nuffnang uh??

    ReplyDelete
  14. Salam.
    Nak tanya, mcm mana caranye kite boleh dapat duit menerusi iklan nuffnag nie?
    Sbbnye saya dah pasang iklan tersebut, tapi sampai sekarang takde pown income yg saya dpt.

    ReplyDelete
  15. akmal: sama la ngan saya...dari dulu pasang iklan, sampai sekaranfg still 0.00...bila bley merasa duit nuffnang pun xtaw... huuhuh

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.