06 April 2021

KITSUI VITAMIN C


 


  



KITSUI Vita C+ Shine dirumus khas dengan formulasi terkini daripada 6 jenis buah-buahan sebenar yang penting dan kaya dengan Vitamin C semulajadi serta Vit A, Vit D, Vit B12, Vit B2, Vit B6.





Antara buahan yang terkandung di dalamnya adalah:

🍊Oren

🥝Kiwi

🍓Buah Delima

🍋Lemon

🥭Mangga

🍍Nenas







Yang penting, Kitsui Vita C Shine ini bebas daripada bahan-bahan berbahaya seperti: 


❌Hormon

❌Pengawet

❌Gluten

❌HD

❌GMO

❌Antibiotik

❌Bahan Kimia





Cara minumnya senang je tau. Cuma perlu sediakan sama ada 150ml air suam/sejuk dalam shaker dan tuang serbuk Vita C Shine ke dalamnya kemudian shake sehingga larut. Pastikan tak ada ketulan serbuk yang tak larut ya. Minum 1x pagi dan 1x malam sebelum tidur.





Sekotak ada 10x sachet 15g berharga RM17.80. Boleh didapati di mana-mana rangkaian Watsons dan juga Shopee. Produk ni ada pengiktirafan Halal Jakim dan jenama yang dah lebih 20tahun di pasaran. Dah dapat anugerah peringkat antarabangsa juga. 





Sebenarnya, punca tubuh kita tak cukup sumber vitamin C adalah kerana kita kurang mengambil buah buahan dalam harian kita . Bersenam pun jarang. Nak tahu kita kekurangan vitamin C boleh lihat gambar di bawah :






Fungsi Vita C Shine sangat bagus untuk:


🍊Sistem imuniti badan yang lebih kuat

🍎Kaya dengan antioksidan

🥝Melindungi kulit dari sinaran UV & UVB

🍍Mengurangkan risiko kulit berkedut, jeragat dan sunburn

🍋Gigi dan tulang menjadi lebih sihat dan kuat

🥑 Baik untuk penglihatan




Rasanya pun sedap. Manis manis buah camtu. Tak peritkan tekak masa minum. Tak masam sangat. Sedap je. Budak pun mesti suka minum ni. Sesuai untuk seisi keluarga amalkan Vita C Shine. Shake shake sekeluarga, minum berjemaah. Hehehe..






Dini suka Kitsui Vita C Shine. Lepas ni nak tambah stok lagi lah. Senang sebab boleh beli di shopee. Sebab rasa lawas juga membuang bila amalkan minuman ni. Nak jaga kulit pun ya juga. Maklumlah sejak bergelar suri rumah Dini jarang dah nak makeup sapu skincare. Kadangnya si kecik tu suka hisap pipi mama. Mama nak sapu skincare pun rasa bersalah. Huhu.. salah satu solusi nak jga kulitnya dengn Vita C Shine. Mudahan kulit semakin sihat dan berseri. Haaa.. korang nak dapatkan Kitsui Vita C Shine boleh klik mana-mana link di bawah ni ya.







Info lanjut layari:


Instagram:


https://instagram.com/kitsuimalaysia


Facebook :


https://www.facebook.com/kitsuimalaysia/


Tik Tok :


https://vt.tiktok.com/ZSJefYjJy/


Shopee : 


https://shopee.com.my/kitsui.my.hq?smtt=0.0.9


Website :


https://kitsui.com.my/






1 comment:

  1. Kena cuba ni. Teringat kecik-kecik dulu dapat Vitamin C tablet sikit punya seronok ingat candy.

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.