-



sebenarnya, dni tak ada niat pun nak tidur berasingan dengan baby dni nanti. cuma, bila dah mood nak ada anak, kan... sajalah nak cuci mata tengok decoration bilik bayi yang cantik-cantik dan comel. disebabkan asben dni minat dengan warna hijau wasabi (rasanya laaa sebab banyak barang dia beli berwarna wasabi/pucungpisang sejak akhir-akhir ni, hehe). so dni pun dah mula tertarik dengan warna hijau macam tu... hinggakan nak tengok deco warna bilik bayi pun dni hendap yang warna-warna tu juga....




froggy! waaaa rasa nak siapkan felt craft bentuk froggy untuk anak dni ^___^ idea!


idea warna bilik warna hijau pucuk pisang + biru muda menjadi pujaan hati dni. comel sangat! kombinasi warna yang agak menarik perhatian dni. maybe sebab dni suka kaler biru, asben lak minat hijau... jadi rasa macam warna ni serasi bersama pula. haha!






yang ni nampak simple tapi agak comel sebab bagi dni warnanya agak ceria. sesuai untuk baby. suka!





yang ni pula lebih lengkap... full set untuk bilik tidur baby, comelnyeee kalau ada bilik ceria macam ni. tapi tu lah... tak sampai hati nak tidur berasingan dengan si kecil. tunggu dia masuk umo 5-6tahun baru nak suruh dia tido berasingan. hehe...







dan bilik ni... err... ternganga okay bila dni tengok... whoaaaa lawa kemain!
dah macam tempat beradu si putera raja, piiiwittt ;)
mana nak cari katil bayi yang comel cemni? ada sape2 tahu tak? ngeee...
berkenan!




-

26 Comments

  1. Waaaa!!! Syoknyer klu dapat decor2 bilik baby cani.. Comel sangat! ;)

    ReplyDelete
  2. cantiknya. pic no 3 tu mmg buat segar je mata tengok. luas pun luas nampak. combination colors kan. blh guna kaler ni utk bilik tidur sendiri la. hehehe..

    ReplyDelete
  3. lawaa lawaa.Esp yg last picture tu.tu pink ke merah?

    ReplyDelete
  4. Ermmm..lawaaa....berapa bulan da ni kak dini??xlama dah ni..hehehe

    ReplyDelete
  5. Salam Dini.K.atie pon berkenan ngan bilik bayi yg pertama tu...sbb k.atie minat biru!
    Tp mmg semuanya cantik2...berpinau mata nk pilihkn.

    ReplyDelete
  6. warna ijau nampak lebih segar dan lembut. sesuai utk baby. lgpon wane ijau sesuai utk baby boy or girl :-)

    ReplyDelete
  7. Comel pe hijau froggy tu dni..untungla dpt mummy pndai buat felt:-)

    ReplyDelete
  8. eeeii..
    mcm aku pla tringin nak ada baby taw dini....
    wuwuwuw

    ReplyDelete
  9. aku suka banget sama blognya..
    isi blog dan postinganya bagus, menarik dan bermanfaat sakali..:)
    jangan lupa untuk terus menulis menulis yaa..^_^

    oia salam kenal
    kalau berkenan silahkan mampir ke EPICENTRUM
    folloback juga ya buat nambah temen sesama blogger,,tukeran link juga boleh,,makasih..^_^

    ReplyDelete
  10. ngeee memang comey.. bestnya kalau ada rumah sendri nak deco cam gini..

    ReplyDelete
  11. comel! header pon comel :)

    dni nk buat header jgk.. bole kenalkan designer mana yg sesuai?

    ReplyDelete
  12. Mmg cantik...
    Suka gak tengok, kalau ada duit nak beli semua ni :)

    ReplyDelete
  13. sume comel..tp sure mahal...

    co sleeping senang..nak susu ke, ngigau ke..sebelah je

    ReplyDelete
  14. syok kalau impian jadi kenyataan..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.