Showing posts with label dnireview. Show all posts
Showing posts with label dnireview. Show all posts

22 December 2020

BEGEDIL HIGH PROTEIN KIMBALL

 


Assalamualaikum dan hai hai hai korang! 


Ada yang dah tengok ig story Dini tak? Mesti dah tengok tu kan? Dini ada kongsikan hari tu video Dini buat unboxing satu kotak besar dengan riben hijau kuning dari Kimball Malaysia bersempena Kempen Kompem Gaya Malaysia. 



Alhamdulillah syukur sangat sebab Dini dapat pelbagai jenis produk keluaran Kimball dalam kotak istimewa tu. Jom tengok apa yang Dini dapat dalam kotak istimewa Kimball. Haaaa… inilah dia:




  • Sos Cili

  • Sos Tomato

  • Sos Tiram

  • Sos BBQ

  • Sos Cili Thai

  • Sup Tomato

  • Chick Peas (Kacang Kuda)

  • Tomato Puree

  • Foul Medammas (Kacang Parang)

  • Sos Spageti Tradisional

  • Spaghetti Pasta

  • Apron

  • 2X Pinggan Kimball

  • Welcome Card + Recipe Card




Apron & 2biji pinggan Kimball



Caption pada pinggan tu comel je… "Masak dengan Kimball la tu." & "Tambah ler lagi!" Hehehe...



Kad resepi & welcome card



Keluarga Dini memang gemar gunakan sos-sos jenama Kimball. Rasanya yang sungguh enak dan kena dengan selera tekak Malaysian ni. Selalu guna sos buat pencicah, perapan dan dalam masakan. Pastu masakan pun rasa enak macam dekat restoran. Sedap! Pastanya pun kami semua suka.



Kalau korang nak tahu, Kimball  merupakan produk tempatan keluaran Malaysia yang sudah terkenal sejak tahun 1970an lagi. Kompemlah rasanya digemari oleh masyarakat Malaysia. Setaraf dengan produk antarabangsa. Yang penting, ianya Halal.





Okay sekarang Dini nak kongsikan dengan korang satu resepi. Resepi ini Dini olah sendiri sesuai untuk hidangan sarapan pagi atau diet. Hidangan ni menggunakan Kacang Kuda Kimball dan juga Sos Cili Thai Kimball. Kalau korang nak cicah Sos Cili Kimball pun boleh juga. Punnnn sedap!



Korang tahu tak? Dini baru je tahu rupanya Kimball ada produk Kacang Parang dengan Kacang Kuda dalam tin. Lepas cuba rebus kacang kuda Kimball satu famili Dini teruja sebab kacang kuda tu cepat lembut. Gebu.. sedap lemak-lemak. Teruslah terinspirasi buat resepi ni.





Tadaaa! Memperkenalkan… Begedil High Protein diberi nama. Begedil ni mampu mengeyangkan perut tau. Sebab tu Dini cakap tadi menu ni boleh jadi hidangan untuk diet. Nak makan macam tu sahaja boleh, cicah sos pun boleh, makan bersama menu lain pun juga boleh. Jom tengok resepinya:





Bahan yang diperlukan:


  • Setengah tin Kacang Kuda Kimball

  • 2biji ubi kentang saiz sederhana

  • 1tin tuna in chunk (ditoskan minyaknya)

  • Sedikit bayam brazil dihiris halus

  • 2biji cili padi dihiris halus

  • Setengah biji bawang besar dicincang halus

  • Sebiji telur 

  • Garam secukup rasa

  • Sos Cili/ Sos Cili Thai Kimball (untuk pencicah)




Cara-cara membuatnya:



Rebus ubi kentang dan kacang kuda Kimball terlebih dahulu, toskan kemudian lenyek hancur kesemuanya.




Gaulkan bersama kesemua bahan kecuali telur. Boleh masukkan garam juga jika suka. Dini tak letak garam dalam adunan ni.





Kemudian bentukkan begedil tu tak kisah nak buat membulat ke membujur ke… ikut suka koranglah ya. Dini suka bentukkan bujur-bujur.





Macam ni… dah ready untuk dicelup telur.





Telur tu kacau sebati dulu tau dan masukkan sedikit garam. Nak tambah pepper pun boleh juga.





Celup-celup pastu susun ke dalam loyang air fryer / oven. Nak goreng pun boleh tak ada masalah. 







Dini guna suhu 160'c selama 15-20minit. Ikut kesesuaian air fryer korang juga ya. Bakar sampai  begedil nampak kekuningan, kalau nak lebih garing tambah lagi 5minit. Seeloknya sejukkan dahulu sebelum dihidang sebab masa panas-panas tu begedil macam lembik. Tapi bila dan sejuk just nice je bentuk dia. Tak jadi mudah pecah macam ketika masih panas.






Yeayyy! Dah siap Begedil High Protein Dini. Bolehlah dihidang bersama Sos Cili/ Sos Cili Thai Kimball. Dini suuuuka sangat Sos Cili Kimball. Rasanya sangat berbeza. Secukup rasa sangat sosnya tu. Kalu buat burger mesti letak Sos Cili Kimball.  Sos Cili Thai pula Dini suka buat cicah keropok lekor, french fries, ayam goreng, cucur.. alahai kecur liur pula sebut banyak-banyak menu, hehehe… ha ni nak buat cicah dengan begedil. Nikmat betul. Cenggini haaa 👍🏻





Ada baaanyak lagi resepi masakan Malaysia bersama Kimball yang korang boleh cuba. Layari https://kimball.com.my/recipe.html



Dengan Kimball, masakan di rumah pun rasa seperti masakan restaurant. Kompem Gaya Malaysia. Seisi keluarga semua menggemarinya. Jom korang kita masak-masak guna resepi Kimball. 

Selamat mencuba!



Info lanjut: 

Website: https://kimball.com.my/ 

FB Page: KIMBALL MALAYSIA 





#KompemGayaMalaysia #GayaMalaysia

08 December 2020

WATER BASED MOISTURIZER UNTUK KULIT KERING YANG TAK BERMINYAK DAN TAHAN LAMA - HANSAEGEE NATURE

Kulit kering dengan Dini tak dapat dipisahkan. Dini mengalami kulit kering sejak selepas bersalinkan anak pertama. Sebelum kahwin, kulit Dini jenis berminyak dan mudah juga naik jerawat. Sepanjang Dini mengandungkan anak pertama Dini tak pakai sebarang produk rawatan muka. Waktu tu rasa malas dan juga Dini ada terbaca mengenai apa yang kita sapu pada kulit mungkin boleh berikan efek pada bayi dalam kandungan. Maka sepanjang tempoh kehamilan Dini abaikan rutin skincare. Sekali haaa, kulit jadi kering kontang pula lepas bersalin. Macam musim kemarau, hehe. Padan muka, malas sangat kan...

 


 

Bila nak cari pelembap kulit je mesti Dini cari jenis water based sebab produk water based sangat bagus untuk kulit kering. Nak rawat kulit kering ni bukan senang. Kena rajin pakai pelembap setiap hari. Selalu baca tips memilih produk untuk kulit kering mesti cari kandungan utamanya adalah air. 





Dan Dini dah jumpa. yeay! Hansaegee Aqua Whitening Cream. Dini 'in love' sangat dengan pelembap muka yang satu ni sebab bila pakai je kulit Dini betul-betul lembap. Kandungan pelembap ni pun helok-helok belaka. Krim ni tidak mengandungi alkohol, sulfate dan paraben tau. Jom cekidaut :

Water, Cyclopentasiiloxane, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Niacinamide, Pinus densiflora leaf extract, Sodium chloride, Angelica acutiloba root extract, Cnidium officinale root extract, Paeonia albiflora root extract, Rehmannia chinensis root extract, Prunus armeniaca (Apricot) kernel oil, Camellia japonica seed oil, Betaine, Cetyl PEG/PPG-1-/1 Dimethicone, DMDM Hydantion, Perfume, Gardenia florida fruit extract. 




Tengok, kandungan utamanya water, kan? Tambahan pula krim pelembap ini mengandungi ekstrak herba dan minyak biji benih Camellia Japonica yang bagus untuk memperbaiki kelembapan kulit. Rumusan ini juga menjadikan kulit semakin cerah dan anjal serta bagus juga digunakan untuk melegakan kesan kemerahan akibat sunburn pada kulit. Sebabnya krim pelembab ni bersifat sejuk dan menghidrakan kulit. 

 

 

 

Sesuai sangatlah dipakai dalam iklim negara kita ni. Yang paling penting, ia bersifat non-comedogenic yang sesuai untuk kulit sensitif dan melindungi faktor penyebab berlakunya jerawat. Tak risau tentang jerawat dah. Tengok tekstur krim ni pun dah boleh nampak krim ni terrrsangatlah lembap, kan...






Cara pakainya mudah sahaja. Yang paling penting, cuci muka terlebih dahulu. Macam Dini, selalu pakai pada waktu pagi selepas mandi. Lepas mandi tentulah kita dah bersihkan muka, kan... Siapa mandi tak cuci muka sini Dini nak rotan! Haha.. 

 

 

 

 

Okay lepas tu ambil sikit krim pelembab Aqua Hansaegee oles pada kulit muka dan urut lembut sampai rasa keluar titisan air halus. Kemudian dap dap je bagi titisan-tisan air tu meresap elok dalam kulit. Alaa... tampo-tampo manja camtu. Jangan duk tampo laju-laju lah karang ada juga yang berbekas setepek tapak tangan kat muka. 

 

 

 

 

 

Jangan lupa pakai pelembap siang dan malam di muka dan leher barulah lembap sokmo kulit tu. Sebelum pakai pada kulit muka kalau risau tak sesuai ke apa, cuba dekat tangan dulu dalam beberapa hari. 



 

 

Nampak, kan water drop tu? Wow!



Pemakaian pelembap ini secara konsisten dapat mencerahkan kulit dari dalam kerana Aqua Whitening Cream mengandungi  kandungan Niacinamide iaitu vitamin B3 yang sangat bagus bertindak mencerahkan serta mampu mengawal sebum/ minyak pada kulit wajah. Oleh sebab itu, tona kulit akan jadi lebih bagus, cerah, sihat dan berseri. Tak adalah nampak kesan kulit menggelupas dan garis halus lagi. Tak nak lah nampak kulit lebih tua daripada usia sebenar, kan? Nak cantik kena rajin. Kalau malas, tak mampu den nak nolong aiiii.


Bau krim pelembap ni wangi tau! Bau macam... Hm.., namanya aqua.. haruman macam aqua gitu. Boleh imagine tak baunya? Bau fresh. Yes! Fresh! Korang pun mesti suka jugalah pelembap aqua ni sebab teksturnya pun ringan je tak rasa melekit.

 


Testimoni


Dini dah pakai selama seminggu pelembap ni. So far, Alhamduillah tak ada kesan sampingan. Helok je kejadiannya. Kulit rasa fresh. Bila tengok cermin tak nampak dah garis-garis kulit kering. Maklumlah biasanya Dini suka skip sapu pelembap bila dah jadi surirumah. Kekononya boleh cantik semulajadi uhwekkkkk sangat. Memang tidok leeee. Kena pakai produk rawatan wajah juga kalau nak jaga kesihatan kulit. Komen Dini mengenai Hansaegee Aqua Whitening Cream:


  • Mudah meresap dan tak melekit
  • Harum segar bau dan rasa kulit
  • Kurangkan garis-garis halus
  • Liang pori pun kurang jelas kelihatan dah (sebab kulit Dini terlampau kering)
  • Jerawat tak ada naik
  • kulit nampak lebih cerah
  • Bila pakai waktu makan, bangun pagi tu rasa glowing je kulit awwww!
  • Pakai masa duduk rumah pun selesa sebab tak berminyak, kalau makeup pun tak bercapuk. 
  • Lagi best bila gabungkan dengan Hansaegee CC Cream 
  • Suka tengok efek water drop masa tengah sapu pelembap
  • Hansaegee dah jadi produk penjagaan kulit favourite Dini!



Tengok ni Dini pakai krim aqua dekat rumah. Tak mekap pun. Cuma Aqua Whitening Cream + oles lipbalm. Simple gaya suri rumah. Hehehe...









Yang ni pula Dini ready nak keluar rumah. Jadi, Dini add on CC Cream dari Hansaegee Nature juga dan pakai lipmatte dan blusher. Satu sebelum keluar rumah, satu masa kat taman tengah berpeluh main dengan famili. Haaa... makeup tetap nampak glowing dan tak bercapuk, kan? Sukaaaa sangat! Tak susah-susah nak touch up dah. kecuali kalau makan makanan berminyak, comot lah sikit lipmatte tu kan. Topup lipmatte je lah, gitewwww.



Korang yang rasa nak cuba juga dapatkan krim pelembap Aqua dari Hansaegee boleh tekan link di bawah. Dijamin authentic:



 

🍁Brand: Hansaegee Nature 

🍁Website: www.hansaegee.com/shop

🍁IG page: https://www.instagram.com/hansaegeenature/

🍁FB page: https://www.facebook.com/HansaegeeNature 

🍁Youtube page: https://www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia



28 November 2020

HADIAH BERNILAI RM1000 KEMPEN ZAKAT SAHAM 2020 UNTUK DIMENANGI

Zakat Saham? Itu soalan pertama yang berlegar-legar dalam fikiran Dini lepas je baca info mengenainya. Rupanya pelaburan saham pun dikenakan zakat. Selama ni tak pernah ambil tahu pun mengenainya sebab Dini tak ada melakukan jual beli saham di mana-mana intitusi kewangan kecuali ada simpanan dalam bank sahaja.






Sebab itulah yang buat Dini jadi kurang cakna. Ternampak ada KEMPEN ZAKAT SAHAM oleh LEMBAGA ZAKAT SELANGOR hari tu, barulah Dini cari gali lebih sikit mengenainya. Jomlah Dini kongsikan serba sedikit perihal zakat saham di sini untuk korang yang mana belum tahu. Kot-kotlah kan dah layak bayar zakat saham haaa boleh terus tunaikannya secepat yang mungkin.








Bagi memenuhi kriteria zakat dikenakan ke atas pemilik saham dan pelaburan, nisab portfolio pelaburan tersebut mestilah cukup haul iaitu genap tempoh 1tahun pemilikan. Apabila nilai portfolio pelaburan bersamaan atau melebihi nisab maka ianya diwajibkan zakat. Pelaburan tersebut juga mestilah halal dan mengikut syarak. Tidak kiralah pemilik saham itu adalah individu ataupun syarikat. 


Oleh sebab itulah Lembaga Zakat Selangor (LZS) melancarkan kempen ini supaya masayarakat lebih cakna berkenaan dengan zakat saham dan pelaburan. Ini bersesuaian dengan dalil yang mewajibkan pengeluaran zakat saham:


 “Wahai orang-orang yang beriman! Belanjakanlah (zakat) sebahagian hasil usaha kamu yang baik-baik, dan sebahagian dari apa yang kami keluarkan dari bumi untuk kamu” (Surah Al-Baqarah : Ayat 267)

 

Hadis Rasulullah daripada Samrah katanya: “Adalah Rasulullah S.A.W menyuruh kami mengeluarkan zakat daripada barang- barang yang disediakan untuk jual beli.”

(Hadis riwayat Abu Daud)

 





SIAPA YANG WAJIB ZAKAT SAHAM

Namun bukanlah semua pelabur saham mesti berzakat. Mereka yang wajib dikenakan zakat saham dan pelaburan adalah golongan tersebut:

  • Islam
    diwajibkan kepada pemilik Muslim sahaja.
  • Milik Sempurna
    mempunyai kuasa menjual dan memperoleh manfaat daripada portfolio saham atau pelaburan
  • Milik Pihak Tertentu
    saham atau pelaburan yang dimiliki masjid, surau, dan-dana untuk maslahah am dan seumpamanya, tidak wajib zakat
  • Cukup Nisab
    Nisab portfolio pelaburan ialah nilaian yang sama dengan atau 85 gram emas (20 mithqal). Apabila nilai portfolio pelaburan bersamaan atau melebihi nisab maka ianya diwajibkan zakat.
  • Cukup Haul
    Haul bagi saham dan pelaburan lain hendaklah genap tempoh satu tahun pemilikan portfolio pelaburan.
  • Halal
    Saham yang diterbitkan untuk operasi perniagaan teras yang halal


Untuk lebih lanjut mengenai topik ini boleh baca selanjutnya di laman web Lembaga Zakat Selangor. ( Klik Di Sini )

 


KAEDAH PENGIRAAN ZAKAT SAHAM DAN PELABURAN

Senario 1: Syarikat Membayar Zakat

Seperti kaedah kiraan zakat perniagaan syarikat (persendirian dan awam) yang telah diluluskan dalam Mesyuarat Jawatankuasa Fatwa Negeri Selangor pada 26 Mac 2007 (rujuk Panduan Zakat Perniagaan terbitan LZS 2007).

Zakat perniagaan syarikat secara ringkas adalah mengikut dua kaedah berikut :-

  • Kaedah Modal Kerja = (Aset semasa – Liabiliti Semasa) +/- Pelarasan
  • Kaedah Modal Berkembang = (Ekuiti Pemilik + Liabiliti Jangka Panjang – Aset Tetap – Aset Bukan Semasa) +/– Pelarasan

 

Senario 2: Syarikat Tidak Membayar Zakat

Zakat dikenakan ke atas individu berdasarkan peratus nilai pegangan individu dalam syarikat tersebut.

Harta syarikat/koperasi yang diwajibkan zakat di hujung haul 2012 ialah RM10 juta.

  • Zakat perniagaan Syarikat ABC Sdn Bhd: RM10 juta x 2.5% = RM250,000
  • Pegangan saham milik En.Ali didalam Syarikat ABC Sdn Bhd : 15%
  • Zakat Pelaburan En.Ali : 15% x 250,000 = RM37,500





Bagi mengira zakat saham dan pelaburan denganl lebihjelas boleh buat pengiraan di sini : KALKULATOR ZAKAT SAHAM

 

 

 

 

 

PENYERTAAN KEMPEN ZAKAT SAHAM LEMBAGA ZAKAT SELANGOR

Bermula 15 September sehingga 30 November 2020 Lembaga Zakat Selangor telah menganjurkan satu kempen zakat saham yang terbuka kepada pembayar zakat saham di LZS. Setiap peserta hanya layak menyertai 1x penyertaan sahaja dengan menjawab beberapa soalan mudah  dan layak untuk memenangi hadiah bernilai RM1000. Antara tawaran menarik yang menanti penyertaan adalah:

  • Hadiah Utama: 1X Telefon Bimbit bernilai RM1000
  • Hadiah Kedua: 1X Tablet bernilai RM600
  • Hadiah Ketiga: 3X Voucher AEON bernilai RM100
  • Hadiah Saguhati: 5X Cenderahati oleh Lembaga Zakat Selangor

 

CARA PENYERTAAN:

Ikuti langkah-langkah penyertaan Kempen Zakat Saham seperti berikut:

1. Lakukan pembayaran zakat saham di mana-mana kaedah berikut:

Laman web Lembaga Zakat Selangor :  http://fpx.zakatselangor.com.my/

25 Cawangan Lembaga Zakat Selangor

Mana-mana ejen kutipan zakat Lembaga Zakat Selangor


2. Setelah pembayaran Zakat Saham dilakukan, buat imbasan bar code seperti dalam gambar di atas (langkah 2). Boleh juga layari laman berikut untuk menjawab soalan ---> bit.ly/zakatsaham2020


3. Lengkapkan soalan mudah yang disediakan dan masukkan maklumat diri. Selesai.


Mudah sahaja, kan? Kepada semua warga Selangor yang layak menyertai kempen ini di. Sebarang maklumat lanjut boleh terus hubungi pihak Lembaga Zakat Selangor. Tunaikanlah zakat bagi yang layak mengeluarkan zakat kerana ianya adalah tanggungjawab yang wajib ditunaikan dalam Rukun Islam yang ke-4. Bersihkan jiwa sucikan harta, InsyaaAllah diberkatiNya.

 








Laman Web:  www.zakatselangor.com.my

Facebook: zakatselangor

Instagram: zakatselangor

Twitter: zakatselangor

Telefon: 1 300 88 4343

 

 

 

 

.

 

 

10 November 2020

CC Cream Yang Tidak Melekit Untuk Kulit Berminyak, Bersiap dengan Cepat dan Ringkas


Nak bersiap tapi malas nak 'touch-up' lama-lama? Biasalah tu.. Kalau boleh, semua nak bersiap dengan sepantas yang mungkin. Nak kena pakai foundation lah, lipstick lah, blusher lah, eyeshadow lah. Hmmm… Part foundation paling rumit bagi Dini, sebab kena cari yang betul-betul sesuai dengan tona kulit. Foundation yang tak kena dengan warna kulit terus je nampak lain macam makeup seseorang tu kan?  Makeup nampak ke laut. 🤔 Eh... sekejap, ke laut nak kena mekap juga ke? Hahahaha... okay Dini gurau! 🤭






Yang mana suka bersiap dengan cepat dan ringkas boleh ikut tips Dini yang satu ni. Dini kalau korang kenal, jenis seorang yang simple, tahap keluar rumah tak mekap pun takde hal. Tapi, tak bagus kalau kita tak mekap langsung sebenarnya. Bila kita keluar dari rumah, kulit lebih terdedah kepada sinaran cahaya matahari. Sedangkan duduk dalam rumah je pun bagus sapu produk yang ada SPF, keluar dari rumah apatah lagi. Jadi, terlajak selamba pun tak bagus ya teman-teman. Kulit lebih mudah nampak kusam dan gelap. Okay Dini insofff! Jomlah kita insaf berjemaah.






Korang pernah dengar tak CC Cream? Mesti pernah, kan? Sebenarnya CC Cream adalah sejenis Color Control/ Corrector Cream. Yang Dini nak kongsikan sekarang ialah Gold Nano CC Cream dari Hansaegee. Krim kesemuanya dalam satu (all in one) untuk kegunaan sepanjang hari.








Istimewanya krim ini asalnya berwarna putih tetapi lepas kita sapu pada kulit ia akan berubah  mengikut tona warna kulit kita. Blend elok sekata, bagi efek natural look. Eh speaking pulak kehkehhh... 



Makanya kulit kita akan kelihatan berseri dan bermaya. Selain itu juga krim ini mampu melembapkan kulit, jadi wajah kita akan kelihatan lebih glowing dan terpelihara daripada sinar UV kerana CC Cream ni mempunyai SPF50 PA+++. 





Sapuan pada kulit tangan


Perbezaan apabila pakai cc cream. Fuhh! Nampak lebih cerah dan lembap kulit Dini kan? Glowing terus 💃




Cara guna Gold Nano CC Cream mudah sahaja. Picitkan sedikit dan sapu pada kulit menggunakan jari, tak perlu pakai berus tau. 






Boleh tengok dalam gambar ni, asalnya krim berwarna putih dan apabila disapu, pigment warna yang ada dalam krim akan berubah kepada warna yang sesuai dengan kulit. Tak perlu cari tona krim yang sesuai dengan warna kulit dah. Guna satu krim ni sahaja, selesai masalah. 





Dalam gambar ni Dini blend seluruh atas kulit tangan tu dan spraykan air.





Nampak cc cream tu tak melekit walaupun dah kena air (contohnya kalau kulit kita berpeluh). Dap dap dengan tisu, tak comot pun tisu tu. Maksudnya tak comotkan bahagian tepi tudung juga 😍



Yang paling best, Gold Nano CC Cream tak melekit. Walaupun kita berpeluh, krim ni tak buat makeup nampak bercapuk. Malah bila berpeluh, tambah efek glowing lagi tau. Jadi tak risau dah tudung akan kotor ke apa... Sesuai sangatlah pemakaian CC Cream dari Hansaegee dengan iklim di Malaysia ni. 





Titikkan Cc Cream Hansaegee pada muka termasuk sekitar kawasan mata. Sebab bila pakai eyeshadow, jadi lebih cantik tau warnanya.



Sebelah kiri Dini sapu CC Cream, sebelah kanan tak sapu apa-apa. Nampak bezanya, kan? Sama dengan sapuan pada kulit tangan. Kelihatan  lebih cerah, glowing dan lembap.





Biasanya CC Cream dijadikan sebagai makeup based. Tapi untuk makeup yang ringkas, sapuan Gold Nano CC Cream sahaja pun sudah memadai + pula sikit blusher  dan sapu pewarna bibir dah nampak berseri-seri. Boleh nampak beza warna makeup apabila disapu CC Cream dengan tidak. Warna makeup akan lebih pigmented. Lawa sangat. Tak payah nak sapu tebal-tebal.






Atas dengan sapuan CC cream, bawah tanpa cc cream. Yang atas tu lebih pigmented.





Bukan itu sahaja tau. Gold Nano CC Cream ni juga mengandungi bahan anti-kedut yang mampu merawat kulit daripada garis-garis halus serta penuaan. Kalau malas pakai krim rawatan wajah di siang hari pun tak ada masalah dah lah ye. Sebab kandungan dalam CC Cream ni mampu merawat kulit wajah kita juga. Malas-malas pun boleh awet muda. Makanya bye bye kulit kusam. Ewah! Haaa tengok bahan kandungan yang terdapat dalam Gold Nano CC Cream:




BAHAN UTAMA GOLD NANO CC CREAM


Mineral Water = bertindak dalam mengekalkan keseimbangan pH serta menganjalkan kulit.

Colloidal Gold = melindungi kulit daripada radikal bebas dan antipenuaan.

Niacinamide = memperbaiki tona kulit yang tidak sekata serta mengecilkan liang pori dengan khasiat vitamin B3.

Ipomoea Hederacea  Callus Culture Extract = antibakteria serta merawat masalah kulit.

 


 4 bahan utama ni semuanya  sangat bagus untuk menjadikan kulit wajah kita sihat berseri.







Packaging pun bagus. Ringan comel compact je bersaiz 50ml, penutupnya pula jenis twist-lock, jenis tak mudah tumpah. Tonggeng pun tak akan keluar krimnya kecuali abila dipicit. Bawa ke mana-mana dalam handbag pun tak terasa beban. Bahkan boleh jadi penyelamat utama lepas kita cuci make up sebab nak solat ke apa kan.. touch up je dengan CC Cream Hansaegee. Simple! 



Tapi, kalau korang suka makeup yang tebal tambah je foundation segala tu confirm lebih kebabooom hasilnya nanti. Try laaa kalau tak percaya. Haish, tak try memanglah tak tahu. 






Okay, akhir sekali Dini nak kongsikan komen Dini selepas dan cuba pakai Gold Nano CC Cream ~ Lepas guna krim ni Dini jimat Sunblock, blusher, eyeshadow, foundation, dan juga primer. 



Semua tu jadi jimat sebab CC Cream Hansaegee ni dah ada SPF untuk melindungi kulit. Lepas tu buat makeup jadi pigmented. Jadi Dini tak perlu sapu blusher ke eyeshadow ke berlapis-lapis nak bagi nampak jelas warnanya. Sapuan tu terus je melekat elok pada kulit. Part yang paling Dini suka, makeup jadi tahan lebih lama dan glowing! Hasilnya kulit muka nampak smooth je. Liang pori pun tak kelihatan sangat. Terima kasih, Hansaegee!


Berselfie lah dengan aman... gitewww. Hehehe. Recommended thumbs up untuk Hansaegee Gold Nano Cc Cream.




Korang nak dapatkan Hansaegee Gold Nano CC Cream boleh klik link di bawah ni ya . Dijamin Authentic