Showing posts with label dnireview. Show all posts
Showing posts with label dnireview. Show all posts

30 June 2020

Keria Viral Ganu Batu Burok

Husband Dini tiap kali ke bandar Kuala Terengganu mesti singgah ke Pantai Batu Burok. Pusing-pusing sekitar lepas tu singgah gerai jual kuih keria. Katanya, kuih keria di gerai tu sedap. Nama gerai tu Keria Viral Ganu / KVG.




Dini jarang makan kuih keria sebab di Miri dulu macam tak ada jual di gerai sekitar kediaman. Jadi, tak tahu nak bezakan keria tersedap, biasher-biasher, dengan yang tak berapa menjadi. Tahu makan sajalah nampaknya, hehehe...





Menariknya KVG  dipekdalam kotak sebegini. Bukan dalam plastik biasa. Sesuai dijadikan buah tangan juga kan..




Nak cari gerai ni mudah saja. Lokasi di jalan besar dekat Pantai Batu Burok. Selain itu,gerai  Keria Viral Ganu ni atau KVG juga banyak agent di sekitar seluruh kawasan Terengganu. Di mana-mana sahaja. Pendek kata, senang nak dapatkan KVG ni di area Terengganu. R



Harganya RM5 sekotak . Sedap. Dini recommend 😊👍 #keriaviralganu #kvg

10 June 2020

JANA PENDAPATAN DI PGMALL | PGMALL MERCHANT RECRUITMENT




PGMALL merupakan satu-satunya Platform E-Dagang tempatan No1 di Malaysia yang telah ditubuhkan sejak tahun 2017. Ia  menyediakan platform hebat kepada para usahawan besar atau kecil untuk memasarkan perniagaan di sana. Merujuk Iprice Insight, PGMALL mengungguli carta kedudukan di tangga yang ke-3 di antara platform-platform membeli-belah yang popular di Malaysia. Ini bermakna, PGMALL menjadi pilihan serta mempunyai kedudukan yang kukuh di pasaran Malaysia malahan semakin berkembang di seluruh Asia Tenggara (SEA).




Berdasarkan reputasinya yang kian cemerlang, PGMALL mengalu-alukan para usahawan terutamanya di Malaysia untuk bersaing secara sihat dalam bersama-sama menjana pendapatan di platform yang tersedia. Bahkan, PGMALL menyasarkan 10,000 penyertaan daripada usahawan pada tahun ini untuk berdagang di sana. Banyak kelebihan dan manfaat yang bakal diperolehi oleh para usahawan melalui peluang keemasan ini. Jangan lepaskan peluang!




PUSAT NIAGA TANPA MODAL

Kelebihan  berdagang di PGMALL:

  • Pendaftaran percuma
  • Kempen pemasaran dalam dan luar talian yang percuma
  • Subsidi pemasaran percuma
  • Sokongan hebat dari 18 cawangan di Malaysia, Singapura dan Indonesia
  • Para usahawan disokong oleh pasukan sistem pengurusan maklumat dalaman yang padu bagi menjalankan pelbagai kempen membantu usahawan dalam menjadikan integrasi kedai yang kreatif
  • Rangkaian promosi media yang hebat

KEMUDAHAN APLIKASI

Aplikasi e-dompet kian popular di kalangan para pelanggan masa kini. Melalui PGMALL, pelanggan dapat memanfaatkan penggunaan e-dompet apabila melakukan pembelian keluar (checkout) secara terus dari laman web. Antara e-dompet yang terlibat adalah Maybank QRPAY, AliPay, GrabPay, TouchnGo, Boost dan beberapa lagi. Selain itu juga, para usahawan akan disokong oleh kempen bayaran melalui bank-bank terpilih pada setiap bulan bagi mendorong pelanggan menggunakan perkhidmatan bank terpilih untuk membayar barangan yang dibeli oleh mereka. Dengan ini, mereka dapat mengumpul mata ganjaran/ cashback berdasarkan kempen semasa.






RAKAN INTEGRASI


Dalam meningkatkan lagi mutu servisnya, PGMALL berintegrasi dengan pelbagai platform yang lain antaranya iStore iSend, Sellu Seller, Easy Sore, UpStore, Red Dino, Etailer, tresGo, dan banyak lagi.


KERJASAMA

Bagi melancarkan proses penghantaran produk kepada pelanggan/pembeli, PGMALL bekerjasama dengan syarikat penghantaran terkemuka di Malaysia iaitu POSLAJU, Skynet, GDex, DHL, ABX Express, JnT Express, Easy Parcel dan lain-lain.



Jadi, rebutlah peluang mendaftar sebagai peniaga/ usahawan di PGMALL sekarang!





Info lanjut di:
Website: www.pgmall.my
Facebook: PGMallOfficial
Instagram: PGMall.my



#PGMall #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #Sellnow #Goecommerce #joinusnow #Sellonline #sellonpgmall



07 June 2020

RAPH & REMY | HADIAH DAN KEPERLUAN BAYI DARI PREMIUM BAMBOO YANG EKSLUSIF

Stylish * Sustainanable * Personalised

Pengenalan

RAPH & REMY merupakan sebuah jenama yang terkenal dengan barangan personalised  dan keperluan bayi dari Singapura yang membuat penghantaran ke seluruh negara. Ianya amat sesuai dijadikan sebagai hadiah buat si manja sebagai tanda meraikan kelahiran yang dinanti-nanti sama ada cahaya mata sendiri, saudara-mara, atau rakan taulan.

Semestinya ia mampu mencipta memori yang indah kepada kedua ibubapanya dan juga apabila bayi itu meningkat dewasa. Barangan ini boleh disimpan sebagai kenangan sewaktu masih kecil.




Exclusive packaging

Rekaan,  produk dan pengiktirafan

Jenama rekaan yang elegan dan ekslusif ini diinspirasikan oleh Eric & Tiffany sempena nama dua orang anak mereka iaitu Raph dan  Remy yang menampilkan pelbagai pilihan keperluan bayi berkualiti diperbuat daripada premium bamboo. Mereka bekerjasama dengan pengeluar tekstil mesra alam yang menjadikan premium bamboo sebagai material utama produk keperluan bayi bagi memastikan tesktil yang terhasil daripada produk mereka tahan lasak dan bebas dari reaksi alergi ke atas kulit bayi.

Ianya diiktiraf oleh OEKO-TEK sebagai produk keluaran yang bebas dari bahan kimia. Materialnya juga sesuai bagi iklim di Asia, mudah kering dan dicuci. Setiap produk yang keluarkannya juga dipek dengan bungkusan yang premium dan menarik.





Kategori produk

Produk yang ditawarkan di laman web Raph & Remy boleh dipilih berdasarkan kategori berikut:
  1. By Personalised
  2. By Apparel
  3. By Product
  4. By Textile
  5. Gift Sets

Antara keperluan bayi yang terdapat di Raph & Remy adalah:

  • Pakaian (rompers, sarung kaki & tangan, topi)
  • Selimut, kain bedung, tuala
  • Canvas
    Tote bag
  • Soother, teethers, changing mat, hanger
  • Mainan
  • Perhiasan bayi (bow clips, headbands)
  • Set hadiah
  • Gift card

++++++++++++++++++++++



Selain daripada pakaian, pembeli juga boleh personalised sulaman /ukiran nama   bayi pada barangan lain iaitu tuala, selimut, kain bedung, headband, sarung tangan & kaki, plush, set hadiah, bow clip dan juga penutup kepala.



++++++++++++++++++++++



Pilihan pakaian bayi


Terdapat 7 warna pilihan tersedia untuk persalinan bayi bagi Knotted Gowns (Klik di sini) dan juga Baby Onesise (Klik di sini). Pakaian ini direka dengan ciri khas yang sesuai digunakan oleh usia  bayi yang baru lahir sehingga 3 bulan kerana fabrik yang digunakan adalah boleh regang (strechable) dan sangat mudah disarungkan. Pembeli juga boleh personalised sulamn nama bayi dengan warna kegemaran pada setiap helaian pakaian tersebut.


++++++++++++++++++++++



Bedung bayi ini diperbuat daripada 100% fabrik viscose buluh yang premium dan didatangkan dengan 5 pilihan warna. Keupayaannya menyerap 3X ganda lebih daripada kain biasa dan sangat lembut untuk kulit bayi. Kain ini boleh digunapakai dengan pelbagai fungsi antaranya sebagai bedung, cadar bayi, tuala, kain lap, playmats, penutup stroller, dan pelindung penyusuan (breastfeeding covers).



++++++++++++++++++++++
Personalised BubbleGummy Teether


Teether ini diperbuat daripada beechwood dan manik silikon gred makanan bebas BPA yang selamat apabila digigit oleh bayi. Beechwood merupakan kayu yang tahan lama, lestari dan bersifat antibakteria secara semulajadi. Manik-manik silikonnya pula bertekstur lembut menenang dan mengurut gusi bayi tanpa kecederaan. Ia sangat sesuai untuk menceriakan bayi yang baru tumbuh gigi bagi melegakan gusi sambil bermain.

Boleh pilih warna manik dan ukir nama juga tau pada beechwood teether tu. Menjadikan teether tu sangat istimewa. Bila bawa ke rumah babysitter atau taska tak ada lagi masalah tertukar teether dengan bayi lain.


++++++++++++++++++++++


Pilihan Gift Set



Ada 4 pilihan bagi Gift Set iaitu 7 Essential Somethings Gift Set, Newborn Essential Collection Gift Set, Gift Box & Gift Greeting Card Bundle Deal dan juga E-Gift Card.


Newborn Essential Collection Gift Set

Newborn Essential Collection Gift Set (Klik di sini) sungguh sesuai dijadikan hadiah terutamanya bagi pasangan yang baru sahaja menimang cahaya mata. Tak kiralah diberikan secara peribadi atau berkumpulan. Pastikan sebelum memesan set ini, ambil tahu dahulu nama yang diberikan kepada bayi bertuah tu, barulah boleh personalised sulaman namanya pada barangan Raph & Remy. Warna item dan juga sulaman nama boleh dipilih melalui laman web.

Dalam Gift Set ini terdapat:
Premium Bamboo Onesies (0-3m)
Premium Bamboo Knotted Gown (0-3m)
Premium Bamboo Mittens (0-6m)
Premium Bamboo Baby Booties (0-6m)
Premium Bamboo Baby Socks (0-3m + 3-6m)
Premium Bamboo Swaddle
Premium Bamboo Reversible  Slouch Beanies
Premium Canvas Tote Bag
Gift Card



++++++++++++++++++++++






Lembut, bergaya dan mewah, SootherBuddy merupakan objek yang selamat untuk dijadikan sebagai daya penarik buat bayi berusia 6 bulan ke atas bagi meransang mood bayi merasa tenang dan leka dengannya. Dihasilkan daripada velboa kelabu asli yang sangat lembut dan dilapisi dengan sutera satin pada bahagian hadapannya memberikan efek selamat dan selesa kepada bayi bermain dengannya.


++++++++++++++++++++++



Kain selimut ini sungguh hebat kerana sesuai digunakan pada bila-bila masa tidak kira pada ketika suhu sejuk atau panas kerana ia mampu mengawal keadaan suhu semasa. Bayi akan sentiasa selesa dengan penggunaan selimut ini. Fabrik selimut ini mempunyai daya penyerapan 3x ganda daripada kain kapas biasa dan juga bersifat antibakteria semulajadi menghalang daripada berlakunya alergi kulit terhadap bayi.


++++++++++++++++++++++





Mampu mengeringkan kulit bayi dengan cepat. Raph & Remy mengekalkan fabrik daripada buluh organik pada item ini dengan campuran serat mikro bagi menjadikan tuala ini sangat lembut dan mempunyai daya tahan yang lebih kuat walaupun kerap dicuci. Tuala dan sarung tangan ini juga sangat sesuai digunakan oleh bayi yang mempunyai kulit sensitif kerana ia bersifat hypoallergenic, antibakteria dan bebas dari bahan kimia.

Tuala ini juga boleh digunapakai dari usia bayi baru lahir sehingga berumur 3 tahun.


++++++++++++++++++++++


Percuma beg ekslusif


Istimewanya, setiap pembelian di Raph & Remy layak mendapat beg keluaran ekslusif dari Raph & Remy tanpa had pembelian.


++++++++++++++++++++++



Konsep membeli sambil beramal


Tidak itu sahaja, Raph & Remy juga menyalurkan 20% sumbangan daripada setiap pembelian amal Beg Kanvas Premium keluarannya yang sesuai digayakan oleh ke mana sahaja kepada pertubuhan amal THE RED PENCIL SINGAPORE.


++++++++++++++++++++++



Info lanjut dan pembelian boleh layari:





28 May 2020

20% CASHBACK DENGAN MAYBANK QRPAY HANYA DI PGMALL

20% CASHBACK DENGAN MAYBANK QRPAY HANYA DI PGMALL | Wow! Nampak je perkataan cashback terus rasa best sangat, kan? Dini bila nampak je cashback, akan cuba manfaatkan sebaiknya. Tak nak lepaskan peluang. Mana tidaknya, bila kita berbelanja, kita akan dapat pulangan pula. Macam diupah untuk membeli gitu, kan? Alahai bestnya... Jadi personal shopper untuk diri sendiri.


CARA DAPATKAN CASHBACK

Sebelum Syawal hari tu banyak bungkusan yang terkandas tak sempat sampai sebelum raya. Tak mengapa. Itu semua barang yang dibeli untuk sambutan hari raya, kan? Raya kan sebulan. Masih boleh berbelanja untuk raya lagi tau. Atau nak beli barang keperluan rumah ke... Nak deko-deko rumah ke... Lepas ni courier akan beroperasi semula seperti biasa. Akan mula hantar barangan-barang yang telah dipesan ke pintu rumah kita.

Jadi, nak dapatkan 20% cashback ni senang sahaja. Gunakan MAYBANK QRPAY apabila berbelanja di platform membeli-belah PG MALL mulai 4Mei - 26Jun 2020.



PLATFORM DIPERCAYAI



PG MALL merupakan platform e-dagang No 1 tempatan terkemuka yang ditubuhkan pada tahun 2017 dan tersenarai pada tangga yang ke-3 di antara platform-platform e-dagang bahkan dipercayai di Malaysia. 


Terdapat pelbagai barangan yang didagangkan di PG MALL. Antaranya barangan kecantikan, keperluan rumah, barangan runcit, pakaian, aksesori kereta, hobi, dan pelbagai lagi. Pendek kata, semua yang kita cari pasti ada di platform PG MALL. Orang putih kata ALL IN ONE. 





REFERRAL LINK

Bukan itu sahaja! Program cashback ini juga kita akan dapat melaui referral link yang digunakan oleh rakan-rakan yang mendaftar dan membeli-belah di PG MALL melalui link kita. Setiap pendaftaran melalui link kita layak untuk dapat cashback sebanyak 3.5%. Kawan kita shopping pun kita dapat cashback. Haish! Terlajak best ni!

Untuk dapatkan referral link, mudah saja.

Daftar akaun di PG MALL dan kongsikan link kita sama ada di whatsapp/ facebook/ messanger/ sms/ telegram/ atau email .


KONGSI KEUNTUNGAN

Inilah konsep yang dijalankan oleh PG MALL iaitu Consumerchant yang mana pihak pembeli dan pihak PG MALL akan sama-sama berkongsi berkeuntungan. Walaubagaimanapun, pihak pembeli iaitu kita tidak perlu mengeluarkan sebarang modal bagi memperolehi keuntungan tersebut (cashback). Bagi mendapat keuntungan yang disediakan oleh pihak PG MALL kita hanya perlu membeli-belah, kongsikan link kita kepada umum, dan dapatkan pulangan. Semakin ramai mendaftar menggunakan link kita, semakin banyaklah pulangan yang kita bakal perolehi.


Jom mendaftar dan membeli-belah di PG MALL sekarang.








15 May 2020

KURMA AJWA ASLI MADINAH PILIHAN NABI | RIHURA HERBS



KURMA AJWA ASLI MADINAH PILIHAN NABI | RIHURA HERBS   |   Terdapat pelbagai jenis kurma di pasaran. Salah satu kurma yang paling terkenal adalah Kurma Ajwa. Keistimewaannya adalah kerana Kurma Ajwa merupakan kurma pilihan Nabi. Nabi Muhammad SAW gemar makan Kurma Ajwa tidak kiralah pada bulan Ramadan atau selainnya.







Terdapat 7# Keunikan Ciri Kurma Ajwa Madinah:

1. Disebut dalam hadis

Umumnya, kurma merupakan makanan sunnah yang diamalkan oleh Rasulullah pada setiap hari. Menurut salah satu hadis yang bermaksud;


Sabda Rasulullah SAW: "Barangsiapa yang memakan 7 biji buah kurma Ajwa pada waktu pagi, tidak akan memberi mudarat sebarang racun atau sihir kepadanya pada hari tersebut."

Fungsinya dijadikan sebagai ikhtiar untuk penawar sihir/ santau/ racun/ sakit misteri dan juga turut disebut dalam hadis sebagai penawar racun. Makanya kurma jenis Ajwa ini sangat luar biasa fungsinya berbanding dengan kurma jenis lain. Walaubagaimanapun kita hanya mampu berikhtiar, Allah SWT yang Maha Penyembuhnya.


2. Ciri yang Unik
Realitinya, ada peniaga yang menjual Kurma Ajwa yang tidak asli. Bagi mengenalpasti keaslian buah Kurma Ajwa bolehlah perhatikan ciri-ciri berikut:
[*] Warna hitam pekat
[*] Ada beberapa garis kecil
[*] Mempunyai kedutan pada kurma
[*] Baunya wangi
[*] Sederhana manis
[*] Saiznya sedikit kecil
[*] Kurma kering dan tak mudah rosak
[*] Kualiti yang terjamin


3. Berkhasiat dan sumber antioksidan

Kurma merupakan buah yang sangat kaya dengan pelbagai khasiat. Ia terkenal dalam meningkatkan daya ingatan dan juga kaya dengan antioksidan yang bagus untuk tubuh badan.

4. Khasiat untuk ibu yang mengandung dan menyusu bayi

Sepanjang kehamilan dan juga menyusu bayi, pengambilan buah kurma mampu memberikan tenaga, khasiat, dan juga sebagai milk booster terbaik. Selain daripada memakannya secara terus, boleh juga dijadikan sebagai minuman iaitu dengan mengisar buah kurma bersama dengan susu.


5. Melindungi daripada penyakit

6. Melancarkan penghadaman

Kulit Kurma Ajwa sangat kaya dengan kandungan serat yang bagus untuk penghadaman terutamanya bagi mereka yang mengalami masalah usus, sembelit, dan buasir. Kurma juga bersifat mencegah daripada sembelit yang sesuai diambil dari usia bayi (yang cukup usia matang untuk makan) sehingga dewasa.

7. Sesuai diamalkan oleh penghidap diabetes

Kurma Ajwa sesuai dimakan oleh pesakit diabetes. Namun begitu sila dapatkan nasihat daripada doktor terlebih dahulu



Dni nak memperkenalkan Kurma Ajwa Asli Madinah dari Rihura Herbs Enterprise yang sangat istimewa. Kenapa istimewa? Kerana buah Kurma Ajwa dari Rihura Herbs Enterprise merupakan:

  1.  Kurma Ajwa Asli Madinah original dari tanah Madinah AlMunawwarah.
  2.  Harga berpatutan dan sangat mampu milik sehingga semua mampu merasa.
  3.  Gred Premium VIP.
  4.  Buah segar dan terbaru (handpickup dari ladang pada awal tahun 2020).
  5.  Kurma tidak diperam lama-lama.
  6.  Kualiti premium, dijamin dan terbaik.
  7.  Saiz standard, sesuai untuk kanak-kanak, golongan tua dan muda.
  8.  Packaging yang menarik.
  9.  Sesuai dijadikan gift set/hadiah.
  10.  Harga berbaloi sesuai utk tempahan bagi sedekah/doorgift dan sebagainya.
  11.  Trusted dan dipercayai.



Harga Kurma Ajwa Asli Madinah Rihura Herbs



REVIEW

Dni dah cuba Kurma Ajwa Asli Madinah dari Rihura Herbs dan Dni sangat sukakannya. Tekstur buah Kurma Ajwa ini lembut dan tidak kering. Gebu! Rasa yang sedap dari kulit sehinggalah ke isinya. Just nice sahaja rasa manisnya. Tak perlu tunggu bulan puasa sahaja untuk amalkan memakan kurma. Selain bulan puasa pun bagus, bahkan pada setiap pagi menurut hadis yang telah dinyatakan di atas.


Jadi, Dni nak sarankan semua pembaca untuk dapatkan Kurma Ajwa yang segar dan berkualiti boleh dapatkan daripada Rihura Herbs. 

HUBUNGI:

FACEBOOK : RIHURA

WHATSAPP:


19 December 2019

Azyma Care | Clay Body Wash berkesan untuk penyelesaian masalah bau badan



Biasanya kita dengar mengenai kandungan tanah liat dalam produk masker je kan? Selalu jugalah Dini beli masker berasaskan tanah liat. Rasa sejuk je pada kulit, lembap dan bersih. Tapi yang ini berbeza tau! Produk keluaran Azyma Care ni merupakan mandian yang berasaskan tanah liat yang premium jenis Kaolin.

Kaolin Clay / tanah liat kaolin sangat terkenal dengan kemampuan detoksifikasi dan menghilangkan bau pada badan. (Boleh buat carian mengenai Kaolin Clay dengan lebih lanjut). Malah, produk luar negara khususnya banyak menggunakan tanah liat Kaolin bagi produk yang berasaskan tanah liat. Maksudnya, tanah liat jenis Kaolin ni sangatlah bermutu tinggi.



Haaa... yang paling penting, Clay Body Wash dari Azyma Care merupakan produk Muslim tempatan yang diiktiraf Halal oleh Jakim dan diiktiraf oleh GMP, ISO dan US FDA. Keistimewaan Azyma Care Clay Body Wash ini adalah:

  • bebas bahan kimia (paraben, sles, pewarna tiruan)
  • sesuai untuk kegunaan seisi keluarga (2tahun ke atas)
  • sesuai bagi menghilangkan masalah bau badan
  • sesuai bagi merawat kegatalan kulit/ ruam/ jerawat/ kudis/ kuat berpeluh
  • merawat ekzema
  • boleh dijadikan sebagai syampu
  • melembapkan kulit






Dini sendiri dah cuba Clay Body Wash ni. Bila siap mandi je rasa segar dengan haruman citrus dari Azyma Care. 



Sebtol Clay Body Wash berharga RM68 untuk 300ml. Bagi para pembaca sekalian yang berminat untuk mencuba keberkesanan Azyma Care Clay Body Wash bolehlah hubungi no telefon di bawah untuk membuat pesanan. Sekarang ada promosi istimewa tau, belian dua botol mandian ini dengan harga RM100 sahaja. Mahal? Mestilah tidak. Bandingkan harga mandian/ produk lain yang berasaskan Kaolin Clay barulah boleh dapat jawapannya. Selamat mencuba ^___^



Maklumat lanjut hubungi
 +6019 776 0647/ +603 6732 0647

atau layari

26 November 2019

SUMBANGAN BERJUMLAH RM594,800 | PROGRAM KOMUNITI McDONALD'S BANTU RAKYAT PANTAI TIMUR


Seiring dengan nilai teras McDonald’s Malaysia dalam memberi semula kepada masyarakat, sejumlah RM594,800 disumbangkan oleh syarikat khidmat segera terkemuka ini demi meringankan beban golongan masyarakat kurang berkemampuan di Terengganu. Program Komuniti merupakan usaha tahunan McDonald’s Malaysia mendekati masyarakat, dan sebahagian daripada tanggungjawab sosial korporat syarikat.

Antara inisiatif-inisiatif kemasyarakatan yang diumumkan di bawah Program Komuniti Peringkat Negeri Terengganu termasuklah, pembayaran zakat perniagaan McDonald’s, pelantikan belia-belia dari keluarga kurang berkemampuan untuk menyertai SLDN McDonald’s dan penyerahan pek “Kembali ke Sekolah” kepada kanak-k anak sekolah rendah dari keluarga berpendapatan rendah.


“Kami amat menitikberatkan kebajikan dan kesejahteraan masyarakat. Sebagai syarikat terkemuka dengan reputasi yang kukuh di Malaysia, kami ingin memainkan peranan kami kearah mewujudkan impak positif kepada masyarakat, lebih-lebih lagi di sekitar lokasi operasi kami,” kata Azmir Jaafar, Pengarah Urusan dan Rakan Operasi Tempatan McDonald’s Malaysia. YB Dato' Haji Yahya bin Haji Ali, Yang Dipertua Dewan Undangan Negeri Terengganu merupakan tetamu kehormat yang hadir di majlis ini, mewakili YAB Dato’ Seri Dr. Ahmad Samsuri bin Mokhtar, Menteri Besar Terengganu.

“Sokongan pelbagai pihak dalam membantu kerajaan negeri memikul tanggungjawab sosial dan usaha kearah meningkatkan kualiti hidup masyarakat adalah sesuatu yang amat penting. Hal ini membolehkan setiap anggota masyarakat lebih-lebih lagi mereka yang kurang bernasib baik menerima bantuan sewajarnya kearah kehidupan yang lebih baik. Kerjasama awam-swasta sebagaimana yang dilakukan oleh McDonald’s Malaysia menerusi Program Komuniti yang dianjurkan merupakan sesuatu yang wajar dipuji,” kata YAB Dato’ Seri Dr. Ahmad Samsuri bin Mokhtar, Menteri Besar Terengganu.






Sejumlah RM594,800 disumbangkan oleh McDonald’s Malaysia melalui Program Komuniti McDonald’s Peringkat Negeri Terengganu untuk meringankan beban golongan memerlukan di negeri ini. Inisiatif-inisiatif yang diumumkan termasuklah penyerahan zakat perniagaan bagi tahun 2019, penyerahan sijil pelantikan kepada pelatih Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN) McDonald’s dan penyerahan pek “Kembali ke Sekolah”.








Yang Berhormat Dato’ Haji Yahya bin Haji Ali, Yang Dipertua Dewan Undangan Negeri Terengganu ketika menyampaikan ucapan bagi pihak Yang Amat Berhormat Dato’ Seri Dr. Ahmad Samsuri bin Mokhtar, Menteri Besar Terengganu di Majlis Penyampaian Sumbangan Program Komuniti McDonald’s Peringkat Negeri Terengganu.




Encik Azmir Jaafar, Pengarah Urusan dan Rakan Operasi Tempatan, McDonald’s Malaysia menyatakan komitmen McDonald’s Malaysia kearah mewujudkan impak positif kepada masyarakat, lebih-lebih lagi di sekitar lokasi operasinya.






(kiri) Encik Azmir Jaafar, Pengarah Urusan dan Rakan Operasi Tempatan, McDonald’s Malaysia ketika menyerahkan bayaran zakat perniagaan McDonald’s Malaysia bagi negeri Terengganu untuk tahun 2019 kepada (dua dari kiri) Yang Berhormat Dato’ Haji Yahya bin Haji Ali, Yang Dipertua Dewan Undangan Negeri Terengganu, sambil disaksikan oleh (tiga dari kiri) Encik Saidi bin Salleh, Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif, Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Terengganu (MAIDAM).





(tengah) Encik Azmir Jaafar, Pengarah Urusan dan Rakan Operasi Tempatan, McDonald’s Malaysia dan Yang Berhormat Dato’ Haji Yahya bin Haji Ali, Yang Dipertua Dewan Undangan Negeri Terengganu bersama para pelatih Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN) McDonald’s ketika Majlis Penyampaian Sumbangan Program Komuniti McDonald’s Peringkat Negeri Terengganu.






(empat dari kiri) Encik Azmir Jaafar, Pengarah Urusan dan Rakan Operasi Tempatan, McDonald’s Malaysia dan (lima dari kiri) Yang Berhormat Dato’ Haji Yahya bin Haji Ali, Yang Dipertua Dewan Undangan Negeri Terengganu bersama kanak-kanak sekolah rendah dari keluarga kurang berkemampuan di Terengganu yang menerima pek “Kembali ke Sekolah”. Lebih 1,900 kanak-kanak sekolah rendah melibatkan 65 sekolah di serata Terengganu menerima pek ini.



Latar belakang McDonald’s


McDonald’s adalah rangkaian global perkhidmatan makanan melibatkan kira-kira 36,000 cawangan restoran di seluruh dunia dengan pelanggan lebih 70 juta sehari di lebih 100 buah negara. Sepanjang 37 tahun McDonald’s di Malaysia, McDonald’s memberi perkhidmatan kepada lebih 13.5 juta pelanggan sebulan di lebih daripada 290 restoran di seluruh negara. McDonald’s Malaysia mempunyai lebih 14,000 kakitangan di semua rangkaian restorannya di seluruh negara dengan mewujudkan pelbagai peluang perkembangan karier, latihan dan pembangunan. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.mcdonalds.com.my



Latar belakang RMHC


RMHC Malaysia telah ditubuhkan pada Februari 1990 sebagai organisasi bukan berasaskan keuntungan dengan misi untuk mewujudkan, mencari dan menyokong program-program yang mampu meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan kanak-kanak kurang bernasib baik di Malaysia. RMHC menjalankan empat program utama untuk menyokong teras Kesihatan, Pendidikan dan Kebajikan. Program-program ini ialah Rumah Ronald McDonald, Bilik Sensori Ronald McDonald, ‘Gift of Smile’ dan Program Pek Kembali ke Sekolah. Sejak 29 tahun lalu, RMHC telah memberi impak dalam kehidupan lebih 40,000 kanak-kanak melibatkan kesihatan, pendidikan dan kebajikan dengan pembiayaan lebih RM27 juta. Dana untuk program-program yang dijalankan diperoleh daripada sumbangan ikhlas individu menerusi tabung yang terdapat di sestoran-restoran McDonald’s dan juga tajaan serta sumbangan dari rakan korporat. Untuk maklumat lanjut mengenai RMHC, sila layari https://rmhc-malaysia.my/


Inisiatif pekerjaan untuk belia melalui SLDN McDonald’s 


Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN) McDonald’s merupakan program latihan yang berteraskan industri selama 18 bulan menggabungkan 70 peratus latihan praktikal di restoran McDonald’s dan 30 peratus kelas teori di bilik darjah. Program ini diiktiraf oleh Jabatan Pembangunan Kemahiran (DSD), Kementerian Sumber Manusia – salah satu usaha restoran khidmat segera itu untuk meningkatkan piawaian pembangunan modal insan syarikat dan memupuk bakat baharu, sejajar dengan agenda negara.

"Kami teruja untuk mengalu-alukan para belia dari negeri Terengganu untuk menyertai program latihan kami ini. Diharap melalui program ini, belia yang terpilih akan mempelajari kemahiran yang diperlukan untuk memajukan diri dan memulakan karier yang menjamin masa depan seterusnya meningkatkan status ekonomi keluarga masing-masing," kata Azmir.

Program ini adalah sebahagian daripada Program Komuniti yang dianjurkan untuk belia daripada golongan kurang berkemampuan. Sebaik sahaja para pelatih lulus penilaian dan ujian akhir program ini, mereka layak bekerja di restoran McDonald's. Setakat ini, terdapat 650 pelatih sedang menjalani SLDN McDonald’s. 

Setiap pelatih menerima elaun sara hidup bulanan sebanyak RM1,200, faedah perubatan dan insurans, serta makanan percuma.



Agihan zakat perniagaan McDonald’s Malaysia


McDonald’s Malaysia memenuhi kewajipan zakatnya kepada negeri Terengganu untuk tahun 2019 dengan bayaran zakat berjumlah RM101,000. 

McDonald's Malaysia baru-baru ini turut menerima Sijil Pembayar Zakat Korporat daripada Pusat Pungutan Zakat Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (PPZ-MAIWP), dan merupakan entiti perniagaan pertama yang menerima sijil pengiktirafan tersebut di Malaysia.

"Sebagai sebuah entiti perniagaan 100 peratus milik umat Islam, ianya merupakan tuntutan agama untuk kami mengeluarkan zakat apabila cukup haul untuk diagihkan kepada golongan masyarakat yang memerlukan. Kami telah membayar zakat sejak tahun 2017 setelah diambil alih oleh Lionhorn Pte. Ltd. iaitu sebuah anak syarikat Reza Group dari Arab Saudi," kata Azmir.


“Program Kembali ke Sekolah”


Seramai lebih daripada 1,900 orang kanak-kanak dari 65 sekolah di seluruh negeri Terengganu menerima pek “Kembali ke Sekolah” pada tahun ini. Program “Kembali ke Sekolah” adalah inisiatif tahunan yang diterajui oleh McDonalds Malaysia dan Persatuan Kebajikan Ronald McDonald (RMHC) Malaysia dengan kerjasama Kementerian Pendidikan Malaysia. RMHC Malaysia merupakan badan kebajikan pilihan McDonalds Malaysia yang bermatlamat membantu kanak-kanak kurang bernasib baik di Malaysia.





Dengan jumlah sumbangan mencecah RM3 juta, Program “Kembali ke Sekolah” 2019 ini merupakan program yang terbesar setakat ini sejak dilancarkan di Kuala Lumpur pada pertengahan Oktober lalu. Melalui program ini, seramai 30,000 kanak-kanak sekolah rendah dari keluarga berpendapatan rendah dan miskin bandar di seluruh negara menerima pek “Kembali ke Sekolah” menjelang tahun persekolahan 2020.


Pada tahun 2018, McDonalds Malaysia dan RMHC Malaysia telah menyampaikan pek “Kembali ke Sekolah” bernilai RM1.7 juta kepada 17,000 kanak-kanak sekolah rendah. Manakala pada tahun 2017 pula menyaksikan McDonalds dan RMHC membantu seramai 6,000 pelajar menerusi jumlah sumbangan sebanyak RM1.2 juta.


Pek “Kembali ke Sekolah” yang bakal diagihkan secara berperingkat di negeri-negeri seluruh Malaysia sehingga penghujung tahun ini mengandungi satu set pakaian seragam sekolah, sepasang kasut, sepasang stoking dan beg sekolah bernilai RM100.



Pada tahun 2018, McDonalD'Ss Malaysia dan RMHC Malaysia telah menyampaikan pek "Kembali ke Sekolah" bernilai RM1.7 juta kepada 17,000 kanak-kanak sekolah rendah. Tahun sebelum itu pula menyaksikan McDonald's dan RMHC membantu 6,000 pelajar menerusi jumlah sumbangan sebanyak RM1.2 juta. RMHC Malaysia merupakan badan kebajikan pilihan McDonald’s Malaysia yang bermatlamat membantu kanak-kanak yang kurang bernasib baik di Malaysia. 


Jika anda berminat menyumbang wang tunai atau menjadi sukarelawan untuk RMHC Malaysia.

Hubungi ibu pejabat RMHC Malaysia di talian 03-7843 3388 
atau  layari 

McDonalds Malaysia : www.mcdonalds.com.my
RMHC Malaysia : https://rmhc-malaysia.my/


20 November 2019

TONA KULIT SEKATA BAGAI KRISTAL DENGAN PHYNOCARE




Assalamualaikum, selamat petang semua ^___^



Setiap wanita pasti impikan tona kulit yang sekata dan sihat terutamanya apabila semakin bertambah usia saban tahun. Biasanya, bila dan meningkat usia, wanita sering mengalami masalah kulit kering, pigmentasi, tona kulit tak sekata, liang pori yang besar, dan sebagainya.

Dini sendiri, mengalami kulit kering dan pigmentasi. Bawah kulit di kawasan tulang pipi nampak gelap di kedua-dua belah. Kadang-kala, Dini sapu blusher sedikit tebal kononnya nak menutupi cela tersebut. Tapi apakandaya, tatarias cuma dapat menutupinya hanya sementara waktu. Apabila dah cuci makeup, terserlah kembali apa yang diselindungkan.

      

                     



Phynocare


Hingga pada suatu masa, Dini diperkenalkan dengan Phynocare. Pada awalnya Dini rasa macam malas nak cuba. Tapi, sebab tengok ramai kenalan yang dan cuba produk ni makanya Dini cuba juga. Paling ketara Dini dapat rasa kawasan dahi Dini yang agak kering. Macam dah rasa kelembapan sekitar kawasan tu. Terus rasa, wahhh! Boleh cuba konsisten dengan Phynocare. Maklumlah Dini ni jenis sekejap rajin sekejap *___* malas yang amat.





Phynocare dari BiO-LiFE ini didatangkan dengan softgel kecil. Amat mudah untuk ditelan. Ada 50 kapsul dalam 1 kotak, boleh diambil 2x sehari untuk 1bulan penggunaan. 





Kecil je kan? Telan bersama dengan air, InsyaaAllah tak ada adegan tercekik. Hehehe...



Antara bahan utama Phynocare ini adalah:

  • Mempunyai tinggi Vitamin C & E
  • Ekstrak Kulit Kayu Pain Maritime Perancis
  • Ekstrak D.Salina
  • Beta Karotena


Semua bahan yang terkandung dalam Phynocare ini amat efektif berfungsi sebagai penghapus radikal bebas dan antioksidan. Ia juga membantu melindungi kulit daripada kesan UV dan mengurangkan kesan penuaan. Kulit akan kelihatan lebih berseri dan sihat bagaikan kristal.




Dapatkan produk PHYNOCARE di mana-mana cawangan farmasi yang terpilih atau layari laman web di bawah untuk maklumat lebih terperinci:
 Lazadahttp://Biolife.2.vu/Lazada-Pynocare
• CARiNGhttp://Biolife.2.vu/CARiNG-Pynocare
• Watsonshttp://Biolife.2.vu/Watsons-Pynocare