Showing posts with label beauty. Show all posts
Showing posts with label beauty. Show all posts

16 March 2021

COSMODERM SKIN-LAB PERFECT BALANCED REVIEW

Kotak pink yang comel dan menawan dan sampai! Teruja sungguh bila unboxing kotak pink ni. Cantik! Serius cantik sangat. Tengok rakan-rakan blogger tunjuk kotak pink mereka masa parcel Dini belum sampai hari tu rasa, aduhhhhh! Cantiknya... tak sabar nak dapat kotak pink sendiri. Design lawa, packaging cantik. Siap berebut pula kotak pink tu dengan Darwish. Tiap hari dia tanya bila mama nak siap ambil gambar sebab dia nak kotak pink tu kat dia. 


Inilah dia set Cosmoderm Perfect Balanced. Ada 4 langkah penjagaan kulit yang kita boleh apply dengan mudah sebab dah ada sesiap dah nombor pada packagingnya. Senang sangat nak guna bagi mereka yang selalu ragu-ragu nak guna produk yang mana satu dahulu. Sesuai sangat dengan hashtag #skindependence. Istimewanya set penjagaan wajah ini mengandungi prebiotik dan calamin. Fungsinya adalah untuk:

Prebiotic: meningkatkan pertahanan semulajadi kulit dengan mengekalkan keseimbangan mikrobioma kulit yang sihat.

Calamine: membantu menenang dan melegakan kulit daripada kemerahan.
 
 
 
 
STEP 1: PERFECT BALANCED FOAMING CLEANSER
 
Formulasi pembersih wajah sulfate-free yang membersih liang pori dan menyucikan kulit dengan melegakan kemerahan dan meningkatkan kadar penyerapan dalam kulit dari bahan berkhasiat yang lain.Mudah je cara gunakannya. Cuma basahkan kulit muka dan leher, sapukan clenser dan buat double cleansing sebaiknya. Bilas dengan air bersih.




STEP 2 : PERFECT BALANCED TONING LOTION
 
 
Langkah kedua set penjagaan ini dengan menggunakan Toning Lotion yang bertindak dalam menyeimbangkan PH kulit. Ia mampu memperbaiki dan melembapkan kulit. Toning Lotion ni mesti goncang dahulu sebelum digunakan tau kasi sebati. Kemudian boleh sapu rata pada kulit dap dap atau guna kapas muka.



STEP 3 : PERFECT BALANCED SOOTHING WOW CREAM
 
 
Haa... ini langkah yang ketiga iaitu Soothing Wow Cream. Krim ni adalah krim pelembap yang melembapkan kulit dengan 3 kali ganda menggunakan teknologi Water In Oil. Boleh digunakan sebagai krim siang dan juga malam.



STEP 4 : PERFECT BALANCED  SUN MILK SPF25PA++
 
 
 
Langkah terakhir ini yang paling penting sebab ramai yang skip. Sun Milk ni bertindak sebagai perlindungan sinaran UVA & UVB. Walaupun kita berada di rumah, kita tetap terdedah dengan sinaran UV. Jadi, duduk di rumah pun mesti sapu juga tau. Tambahan pula krim ni juga mampu merawat kulit kering dan melegakan kulit daripada sunburn.
 
 


Untuk pengetahuan korangg, semua produk Perfect Balanced tidak mengandungi paraben, bebas dari wangian dan warna artifikal serta telah diuji secara dermatologi. Semuanya boleh didapati di mana-mana pasaraya dan farmasi yang terpilih. Paling mudah, beli sahaja secara online sama ada di website Cosmoderm atau di Shopee.

18 January 2021

DR.BEAU PURE NATURAL SKIN OIL SERUM, MINYAK SERBAGUNA YANG PATUT DIMILIKI

 Pernah dengar nama Dr.Beau? Jika belum pernah, di sini akan dikongsikan info mengenai Dr.Beau serum. Kenapa beria nak beritahu tentang Dr.Beau serum ini? Alasannya kerana diri sendiri sudah mencuba selama beberapa minggu dan hasilnya memang sangat memuaskan hati. 



Pertama sekali, suka untuk diberitahu yang Dr.Beau ini merupakan gabungan 5 jenis minyak semulajadi yang sangat kaya dengan khasiat melembapkan kulit. Serum dalam bentuk gabungan minyak ini bukan hanya mampu merawat permasalahan kulit dengan berkesan, malah ia juga sangat bagus disapukan pada rambut. 


Istimewanya serum Dr.Beau ini, ia didatangkan dalam bentuk softgel yang terjamin kualiti dan kebersihannya. Kita hanya gunakan satu per satu softgel mengikut kuantiti yang diperlukan sahaja. Ia tak akan tercemar dek sentuhan jari masa kita nak pakai serum atau tercampur dengan udara. Hygenic. Bagus sangat packaging macam ni. Comel pula tu. Dari segi packaging, memang terbaik ๐Ÿ‘ 





Dalam masa yang sama, dengan bentuk packaging yang begini, ianya sangat senang nak bawa ke mana-mana. Tak nak bawa sebotol serum tu pun tak apa. Bawa sahaja berapa biji softgel yang kita nak guna. Dah pakai boleh buang kulit softgel tu. 



JOM KENALI BAHAN BAHAN YANG TERKANDUNG DALAM SERUM DR.BEAU INI 


Penting untuk kita ambil tahu, siapakah pengeluar untuk produk ini dan apakah isi kandungan setiap produk yang kita nak gunakan. Sesetengah individu tu alah dengan beberapa jenis bahan. Ia boleh menyebabkan berlakunya iritasi pada kulit. Haaa... Jom kita kenali siapakah pengeluarnya dan kita semak juga bahan yang terkandung dalam Dr. Beau ini. 


Untuk pengeluar serum Dr.Beau ini, ianya dihasilkan oleh syarikat Tejja Herbs. Tejja Herbs merupakan sebuah syarikat bumiputera tempatan yang aktif menghasilkan produk dengan menggunakan bahan semulajadi. Syarikat Tejja Herbs ini adalah syarikat berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) dengan nombor pendaftaran 002215435-D.


Serum Dr. Beau juga mendapat kelululusan Kementerian Kesihatan Malaysia KKM dengan nombor siri KKM : NOT170502921K dan isi kandungannya juga tidak mengandungi bahan terlarang. Halal dan selamat digunakan oleh umat Islam. 






Kandungan utama Dr.Beau adalah 100% daripada bahan semulajadi yang terdiri daripada : 


❤ Vitamin E: Memelihara kulit 


❤ Rosehip Oil: melembut, melembap dan memelihara kesihatan kulit. 


❤ Argan Oil: sesuai untuk semua jenis kulit yang mengawal lebihan minyak pada kulit terutamanya kulit jenis kering. 


❤ Almond Oil: merawat sel kulit mati dan mengurangkan kedutan pada kulit. Ringan dan mudah menyerap. 


❤ Apricot Kernel Oil: sangat bagus bertindak sebagai pelembap terutamanya untuk kulit sensitif. Ia sangat kaya degan vitamin A, C dan E. 


❤ Evening Primrose Oil: mengandungi Omega-3 fatty acids yang sangat bagus untuk kulit sensitif , menyegarkan kulit serta kulit terasa selesa. 


Namun begitu, produk natural juga boleh menyebabkan alergi kepada sesetengah individu. Jadi bagi mengelakkan kulit terkena alergi sebaiknya cuba dahulu miyak ini pada pelipat siku dan biarkan selama 30minit. sekiranya berlaku iritasi, elakkan daripada menggunakan minyak ini pada kulit wajah. 



CARA MENGGUNAKAN SERUM DR.BEAU 


Mudah sahaja cara untuk menggunakan serum Dr.Beau ini. Bersihkan tangan terlebih dahulu dan ambil 1biji softgel Dr.Beau. 





Picit hujung bucu softgel dan tarik sehingga hujungnya terbuka/ terputus. Oleskan serum pada seluruh kulit wajah dan juga leher. 


Lebihan serum boleh juga disapukan pada rambut kerana kandungan serum ini sesuai untuk kesihatan rambut. 





Dini ada terbaca mengenai Dr Beau, bila jadikan sebagai makeup base solekan akan nampak lebih cantik dan glowing. Ini kerana efek minyak yang terkandung dalam serum ini memberikan kelembapan yang baik pada kulit secara tak langsung akan buatkan solekan lebih cantik dan tahan lama. Serum ini boleh dicampurkan dengan foundation. Picitkan serum dalam foundation dan adun sebati. 


Selain itu juga, Dr.Beau serum ini elok digunakan pada tubuh badan seandainya ada tempat yang gatal, punya parut lama seperti stretch mark lepas bersalin dan lain-lain lagi. 



SERUM YANG SANGAT MUDAH MERESAP DAN TAK MELEKIT 


Dengar je minyak terus terbayangkan rasa melekit minyak-minyak gitu kan? Tak adalah! Serum Dr.Beau tak melekit tau. Ia mudah meresap pada kulit dan tak meninggalkan kesan melekit. 


Kulit akan terasa lembut, lembap dan nampak bermaya. Malah dapat efek glowing lagi. Bagus sangat untuk mereka yang mengalami masalah kulit kering dan menggelupas. Serum ini betul-betul memberikan kelembapan pada kulit. 



KELEBIHAN DAN KEBAIKAN SERUM DR.BEAU SANGAT BEST!


Selain cara pembungkusannya yang bagus, cara penggunaan yang mudah dan serba boleh untuk digunakan pada wajah, rambut, sebagai makeup base dan sebagainya. Serum Dr.Beau ini juga menjadi pilihan ramai disebabkan oleh kelebihan dan kebaikan serum ini sendiri. 


Antara manfaat yang boleh diperolehi oleh pengguna setelah menggunakan produk Dr.Beau dengan konsisten adalah : 


✔ Melembapkan kulit 

✔ Merawat masalah kulit kusam 

✔ Merawat kulit berjerawat 

✔ Memudarkan parut pada kulit 

✔ Mengurangkan garis kedutan 

✔ Merawat lingkaran gelap bawah mata 

✔ Mengawal minyak pada kulit 

✔ Memperbaiki liang pori 



KESAN KE ATAS DIRI SENDIRI SELEPAS PENGGUNAAN, TEMPOHNYA BERGANTUNG PADA INDIVIDU 


Kesan penggunaan serum ini boleh dirasai sejurus selepas kali pertama penggunaan. Dini dapat rasa kulit lebih lembap dan nampak segar je muka. Bila sapu foundation, dapat efek glowing. Best sangat. Kulit Dini jenis kering. Jadi Dini perlu guna produk sebegini untuk atasi kulit kering yang kadang-kala tu boleh membuatkan solekan nampak tak sekata dek kerana kulit yang menggelupas. 






Dengan sapuan serum Dr Beau, kulit menggelupas terus jadi lembap dan lebih sekata. Korang juga boleh cuba Serum Dr Beau untuk merawat masalah kulit. Untuk dapatkan kesan penggunaan yang berkesan, kita mesti menggunakannya dengan konsisten. Seeloknya pakai pada setiap hari. Barulah boleh nampak perbezaan sebelum dan selepas menggunakan Dr beau. 


Nak sapu serum sebelum tidur pun boleh sebagai rawatan kulit ketika tidur. Pada waktu ini kulit muka kita lebih rilek tanpa solekan. Bangun tidur mesti kulit rasa lembap dan berseri. 


Oh, ya jangan lupa bila guna Serum Dr.Beau, lebihan serum yang kita pakai pada kulit muka dan leher tu jangan dibazirkan tau. Sapu pada kulit lengan atau rambut. Bahan dalam serum ni juga bagus untuk kesihatan rambut. Untuk kulit kepala pun okay juga. Jom sama-sama guna Serum Dr.Beau jika benar ada masalah berkaitan kulit yang kusam, kering, berjeragat dan sebagainya. 



RAMAI PENGGUNA BERASA HAPPY SELEPAS MENJADI PENGGUNA DR.BEAU


Bukan Dini seorang saja yang dapat merasakan tahap keberkesanan produk serum yang bernama Dr.Beau ini tau, ramai lagi pengguna-pengguna lain yang dapat merasainya. Di sini Dini sertakan sekali beberapa testimoni jujur daripada pengguna lain yang telah menggunakannya. 










BOLEH TAMBAH PENDAPATAN SAMPINGAN JIKA SUKA BERNIAGA !


Selain daripada dapat mengembalikan keadaan kulit kepada keadaan yang lebih baik berbanding dulu, para pengguna Dr.Beau serum boleh menambah duit poket andainya minat dalam dunia perniagaan. Ini kerana, pihak Tejja Herbs sentiasa mengalu-alukan sesiapa saja yang berminat untuk sertai team mereka dalam mempromosikan produk keluaran Tejja Herbs. 





Dini sendiri, sekali dah cuba serum Dr.Beau terus rasa happy kerana dapat membantu masalah yang Dini alami selama ini. Dengan adanya testimoni-testimoni pengguna yang benar-benar telah menggunakannya, tak mustahil mengapa ramai yang mengambil peluang untuk menjadi pengguna dan pengedar untuk produk-produk keluaran syarikat Tejja Herbs ini khususnya. 


Ucapkan selamat tinggal kepada kulit kusam, inilah yang berjaya Dini alami. Lepas ni kulit jadi lebih sihat, lembap dan berseri. Siapa tak seronok kan? ๐Ÿ˜Š 


Itulah serba sedikit info mengenai Dr.Beau serum termasuk review pengalaman dan testimoni dari Dini sendiri selepas menggunakannya. Terus terang Dini rasa puashati dan InshaAllah Dini akan beli lagi untuk penggunaan yang lebih panjang.


Seandainya ada sebarang pertanyaan atau mahukan maklumat yang lebih lanjut, boleh terus hubugi pihak Tejja Herbs dengan cara melayari : 



๐Ÿ” Website: https://tejjaherbs.com/

๐Ÿ” Facebook: https://www.facebook.com/tejaherbs/

๐Ÿ” Instagram: www.instagram.com/drbeau_official 







Terima kasih Tejja Herbs kerana mengeluarkan DR.BEAU SERUM. Kini semakin ramai telah berjaya mendapat kulit dan rambut yang lebih berseri di mana ianya sihat dari dalam hingga terserlah ke luar.  













08 December 2020

WATER BASED MOISTURIZER UNTUK KULIT KERING YANG TAK BERMINYAK DAN TAHAN LAMA - HANSAEGEE NATURE

Kulit kering dengan Dini tak dapat dipisahkan. Dini mengalami kulit kering sejak selepas bersalinkan anak pertama. Sebelum kahwin, kulit Dini jenis berminyak dan mudah juga naik jerawat. Sepanjang Dini mengandungkan anak pertama Dini tak pakai sebarang produk rawatan muka. Waktu tu rasa malas dan juga Dini ada terbaca mengenai apa yang kita sapu pada kulit mungkin boleh berikan efek pada bayi dalam kandungan. Maka sepanjang tempoh kehamilan Dini abaikan rutin skincare. Sekali haaa, kulit jadi kering kontang pula lepas bersalin. Macam musim kemarau, hehe. Padan muka, malas sangat kan...

 


 

Bila nak cari pelembap kulit je mesti Dini cari jenis water based sebab produk water based sangat bagus untuk kulit kering. Nak rawat kulit kering ni bukan senang. Kena rajin pakai pelembap setiap hari. Selalu baca tips memilih produk untuk kulit kering mesti cari kandungan utamanya adalah air. 





Dan Dini dah jumpa. yeay! Hansaegee Aqua Whitening Cream. Dini 'in love' sangat dengan pelembap muka yang satu ni sebab bila pakai je kulit Dini betul-betul lembap. Kandungan pelembap ni pun helok-helok belaka. Krim ni tidak mengandungi alkohol, sulfate dan paraben tau. Jom cekidaut :

Water, Cyclopentasiiloxane, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Niacinamide, Pinus densiflora leaf extract, Sodium chloride, Angelica acutiloba root extract, Cnidium officinale root extract, Paeonia albiflora root extract, Rehmannia chinensis root extract, Prunus armeniaca (Apricot) kernel oil, Camellia japonica seed oil, Betaine, Cetyl PEG/PPG-1-/1 Dimethicone, DMDM Hydantion, Perfume, Gardenia florida fruit extract. 




Tengok, kandungan utamanya water, kan? Tambahan pula krim pelembap ini mengandungi ekstrak herba dan minyak biji benih Camellia Japonica yang bagus untuk memperbaiki kelembapan kulit. Rumusan ini juga menjadikan kulit semakin cerah dan anjal serta bagus juga digunakan untuk melegakan kesan kemerahan akibat sunburn pada kulit. Sebabnya krim pelembab ni bersifat sejuk dan menghidrakan kulit. 

 

 

 

Sesuai sangatlah dipakai dalam iklim negara kita ni. Yang paling penting, ia bersifat non-comedogenic yang sesuai untuk kulit sensitif dan melindungi faktor penyebab berlakunya jerawat. Tak risau tentang jerawat dah. Tengok tekstur krim ni pun dah boleh nampak krim ni terrrsangatlah lembap, kan...






Cara pakainya mudah sahaja. Yang paling penting, cuci muka terlebih dahulu. Macam Dini, selalu pakai pada waktu pagi selepas mandi. Lepas mandi tentulah kita dah bersihkan muka, kan... Siapa mandi tak cuci muka sini Dini nak rotan! Haha.. 

 

 

 

 

Okay lepas tu ambil sikit krim pelembab Aqua Hansaegee oles pada kulit muka dan urut lembut sampai rasa keluar titisan air halus. Kemudian dap dap je bagi titisan-tisan air tu meresap elok dalam kulit. Alaa... tampo-tampo manja camtu. Jangan duk tampo laju-laju lah karang ada juga yang berbekas setepek tapak tangan kat muka. 

 

 

 

 

 

Jangan lupa pakai pelembap siang dan malam di muka dan leher barulah lembap sokmo kulit tu. Sebelum pakai pada kulit muka kalau risau tak sesuai ke apa, cuba dekat tangan dulu dalam beberapa hari. 



 

 

Nampak, kan water drop tu? Wow!



Pemakaian pelembap ini secara konsisten dapat mencerahkan kulit dari dalam kerana Aqua Whitening Cream mengandungi  kandungan Niacinamide iaitu vitamin B3 yang sangat bagus bertindak mencerahkan serta mampu mengawal sebum/ minyak pada kulit wajah. Oleh sebab itu, tona kulit akan jadi lebih bagus, cerah, sihat dan berseri. Tak adalah nampak kesan kulit menggelupas dan garis halus lagi. Tak nak lah nampak kulit lebih tua daripada usia sebenar, kan? Nak cantik kena rajin. Kalau malas, tak mampu den nak nolong aiiii.


Bau krim pelembap ni wangi tau! Bau macam... Hm.., namanya aqua.. haruman macam aqua gitu. Boleh imagine tak baunya? Bau fresh. Yes! Fresh! Korang pun mesti suka jugalah pelembap aqua ni sebab teksturnya pun ringan je tak rasa melekit.

 


Testimoni


Dini dah pakai selama seminggu pelembap ni. So far, Alhamduillah tak ada kesan sampingan. Helok je kejadiannya. Kulit rasa fresh. Bila tengok cermin tak nampak dah garis-garis kulit kering. Maklumlah biasanya Dini suka skip sapu pelembap bila dah jadi surirumah. Kekononya boleh cantik semulajadi uhwekkkkk sangat. Memang tidok leeee. Kena pakai produk rawatan wajah juga kalau nak jaga kesihatan kulit. Komen Dini mengenai Hansaegee Aqua Whitening Cream:


  • Mudah meresap dan tak melekit
  • Harum segar bau dan rasa kulit
  • Kurangkan garis-garis halus
  • Liang pori pun kurang jelas kelihatan dah (sebab kulit Dini terlampau kering)
  • Jerawat tak ada naik
  • kulit nampak lebih cerah
  • Bila pakai waktu makan, bangun pagi tu rasa glowing je kulit awwww!
  • Pakai masa duduk rumah pun selesa sebab tak berminyak, kalau makeup pun tak bercapuk. 
  • Lagi best bila gabungkan dengan Hansaegee CC Cream 
  • Suka tengok efek water drop masa tengah sapu pelembap
  • Hansaegee dah jadi produk penjagaan kulit favourite Dini!



Tengok ni Dini pakai krim aqua dekat rumah. Tak mekap pun. Cuma Aqua Whitening Cream + oles lipbalm. Simple gaya suri rumah. Hehehe...









Yang ni pula Dini ready nak keluar rumah. Jadi, Dini add on CC Cream dari Hansaegee Nature juga dan pakai lipmatte dan blusher. Satu sebelum keluar rumah, satu masa kat taman tengah berpeluh main dengan famili. Haaa... makeup tetap nampak glowing dan tak bercapuk, kan? Sukaaaa sangat! Tak susah-susah nak touch up dah. kecuali kalau makan makanan berminyak, comot lah sikit lipmatte tu kan. Topup lipmatte je lah, gitewwww.



Korang yang rasa nak cuba juga dapatkan krim pelembap Aqua dari Hansaegee boleh tekan link di bawah. Dijamin authentic:



 

๐ŸBrand: Hansaegee Nature 

๐ŸWebsite: www.hansaegee.com/shop

๐ŸIG page: https://www.instagram.com/hansaegeenature/

๐ŸFB page: https://www.facebook.com/HansaegeeNature 

๐ŸYoutube page: https://www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia



10 November 2020

CC Cream Yang Tidak Melekit Untuk Kulit Berminyak, Bersiap dengan Cepat dan Ringkas


Nak bersiap tapi malas nak 'touch-up' lama-lama? Biasalah tu.. Kalau boleh, semua nak bersiap dengan sepantas yang mungkin. Nak kena pakai foundation lah, lipstick lah, blusher lah, eyeshadow lah. Hmmm… Part foundation paling rumit bagi Dini, sebab kena cari yang betul-betul sesuai dengan tona kulit. Foundation yang tak kena dengan warna kulit terus je nampak lain macam makeup seseorang tu kan?  Makeup nampak ke laut. ๐Ÿค” Eh... sekejap, ke laut nak kena mekap juga ke? Hahahaha... okay Dini gurau! ๐Ÿคญ






Yang mana suka bersiap dengan cepat dan ringkas boleh ikut tips Dini yang satu ni. Dini kalau korang kenal, jenis seorang yang simple, tahap keluar rumah tak mekap pun takde hal. Tapi, tak bagus kalau kita tak mekap langsung sebenarnya. Bila kita keluar dari rumah, kulit lebih terdedah kepada sinaran cahaya matahari. Sedangkan duduk dalam rumah je pun bagus sapu produk yang ada SPF, keluar dari rumah apatah lagi. Jadi, terlajak selamba pun tak bagus ya teman-teman. Kulit lebih mudah nampak kusam dan gelap. Okay Dini insofff! Jomlah kita insaf berjemaah.






Korang pernah dengar tak CC Cream? Mesti pernah, kan? Sebenarnya CC Cream adalah sejenis Color Control/ Corrector Cream. Yang Dini nak kongsikan sekarang ialah Gold Nano CC Cream dari Hansaegee. Krim kesemuanya dalam satu (all in one) untuk kegunaan sepanjang hari.








Istimewanya krim ini asalnya berwarna putih tetapi lepas kita sapu pada kulit ia akan berubah  mengikut tona warna kulit kita. Blend elok sekata, bagi efek natural look. Eh speaking pulak kehkehhh... 



Makanya kulit kita akan kelihatan berseri dan bermaya. Selain itu juga krim ini mampu melembapkan kulit, jadi wajah kita akan kelihatan lebih glowing dan terpelihara daripada sinar UV kerana CC Cream ni mempunyai SPF50 PA+++. 





Sapuan pada kulit tangan


Perbezaan apabila pakai cc cream. Fuhh! Nampak lebih cerah dan lembap kulit Dini kan? Glowing terus ๐Ÿ’ƒ




Cara guna Gold Nano CC Cream mudah sahaja. Picitkan sedikit dan sapu pada kulit menggunakan jari, tak perlu pakai berus tau. 






Boleh tengok dalam gambar ni, asalnya krim berwarna putih dan apabila disapu, pigment warna yang ada dalam krim akan berubah kepada warna yang sesuai dengan kulit. Tak perlu cari tona krim yang sesuai dengan warna kulit dah. Guna satu krim ni sahaja, selesai masalah. 





Dalam gambar ni Dini blend seluruh atas kulit tangan tu dan spraykan air.





Nampak cc cream tu tak melekit walaupun dah kena air (contohnya kalau kulit kita berpeluh). Dap dap dengan tisu, tak comot pun tisu tu. Maksudnya tak comotkan bahagian tepi tudung juga ๐Ÿ˜



Yang paling best, Gold Nano CC Cream tak melekit. Walaupun kita berpeluh, krim ni tak buat makeup nampak bercapuk. Malah bila berpeluh, tambah efek glowing lagi tau. Jadi tak risau dah tudung akan kotor ke apa... Sesuai sangatlah pemakaian CC Cream dari Hansaegee dengan iklim di Malaysia ni. 





Titikkan Cc Cream Hansaegee pada muka termasuk sekitar kawasan mata. Sebab bila pakai eyeshadow, jadi lebih cantik tau warnanya.



Sebelah kiri Dini sapu CC Cream, sebelah kanan tak sapu apa-apa. Nampak bezanya, kan? Sama dengan sapuan pada kulit tangan. Kelihatan  lebih cerah, glowing dan lembap.





Biasanya CC Cream dijadikan sebagai makeup based. Tapi untuk makeup yang ringkas, sapuan Gold Nano CC Cream sahaja pun sudah memadai + pula sikit blusher  dan sapu pewarna bibir dah nampak berseri-seri. Boleh nampak beza warna makeup apabila disapu CC Cream dengan tidak. Warna makeup akan lebih pigmented. Lawa sangat. Tak payah nak sapu tebal-tebal.






Atas dengan sapuan CC cream, bawah tanpa cc cream. Yang atas tu lebih pigmented.





Bukan itu sahaja tau. Gold Nano CC Cream ni juga mengandungi bahan anti-kedut yang mampu merawat kulit daripada garis-garis halus serta penuaan. Kalau malas pakai krim rawatan wajah di siang hari pun tak ada masalah dah lah ye. Sebab kandungan dalam CC Cream ni mampu merawat kulit wajah kita juga. Malas-malas pun boleh awet muda. Makanya bye bye kulit kusam. Ewah! Haaa tengok bahan kandungan yang terdapat dalam Gold Nano CC Cream:




BAHAN UTAMA GOLD NANO CC CREAM


Mineral Water = bertindak dalam mengekalkan keseimbangan pH serta menganjalkan kulit.

Colloidal Gold = melindungi kulit daripada radikal bebas dan antipenuaan.

Niacinamide = memperbaiki tona kulit yang tidak sekata serta mengecilkan liang pori dengan khasiat vitamin B3.

Ipomoea Hederacea  Callus Culture Extract = antibakteria serta merawat masalah kulit.

 


 4 bahan utama ni semuanya  sangat bagus untuk menjadikan kulit wajah kita sihat berseri.







Packaging pun bagus. Ringan comel compact je bersaiz 50ml, penutupnya pula jenis twist-lock, jenis tak mudah tumpah. Tonggeng pun tak akan keluar krimnya kecuali abila dipicit. Bawa ke mana-mana dalam handbag pun tak terasa beban. Bahkan boleh jadi penyelamat utama lepas kita cuci make up sebab nak solat ke apa kan.. touch up je dengan CC Cream Hansaegee. Simple! 



Tapi, kalau korang suka makeup yang tebal tambah je foundation segala tu confirm lebih kebabooom hasilnya nanti. Try laaa kalau tak percaya. Haish, tak try memanglah tak tahu. 






Okay, akhir sekali Dini nak kongsikan komen Dini selepas dan cuba pakai Gold Nano CC Cream ~ Lepas guna krim ni Dini jimat Sunblock, blusher, eyeshadow, foundation, dan juga primer. 



Semua tu jadi jimat sebab CC Cream Hansaegee ni dah ada SPF untuk melindungi kulit. Lepas tu buat makeup jadi pigmented. Jadi Dini tak perlu sapu blusher ke eyeshadow ke berlapis-lapis nak bagi nampak jelas warnanya. Sapuan tu terus je melekat elok pada kulit. Part yang paling Dini suka, makeup jadi tahan lebih lama dan glowing! Hasilnya kulit muka nampak smooth je. Liang pori pun tak kelihatan sangat. Terima kasih, Hansaegee!


Berselfie lah dengan aman... gitewww. Hehehe. Recommended thumbs up untuk Hansaegee Gold Nano Cc Cream.




Korang nak dapatkan Hansaegee Gold Nano CC Cream boleh klik link di bawah ni ya . Dijamin Authentic





๐ŸBrand: Hansaegee Nature 

๐ŸWebsite: www.hansaegee.com/shop

๐ŸIG page: https://www.instagram.com/hansaegeenature/

๐ŸFB page: https://www.facebook.com/HansaegeeNature 

๐ŸYoutube page: https://www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia











19 September 2020

Kebaikan Aromatic Virgin Coconut Oil AVCO dari D'aura Kaya dengan Antioksida dan Vitamin E

Kebaikan Aromatic Virgin Coconut Oil AVCO | Sebut sahaja mengenai Virgin Coconut Oil (VCO) atau Minyak Kelapa Dara tentu sahaja ramai yang mengenalinya. Kita selalu jumpa minyak kelapa dara di pasaran dalam bentuk cecair (liquid) dan juga softgel (kapsul).



 

PENGALAMAN

Dini paling suka beli minyak kelapa dara softgel. Dah hampir 10 tahun Dini konsisten menggunakan minyak kelapa dara. Selalunya Dini beli dalam bentuk softgel untuk diamalkan setiap hari. Sejak mengandung hari tu Dini amalkan vco softgel dari D'Aura. Harga berpatutan dan mudah didapati. Sebab itulah Dini pilih produk D'Aura.




Kita memang dah kenal vco. Tapi apa pula yang dimaksudkan dengan Aromatic Virgin Coconut Oil (AVCO)? 

 

 

PENGENALAN

Baru-baru ini D'Aura iaitu jenama tersohor Minyak Kelapa Dara Malaysia telah mengeluarkan produk terbaru variasi dari VCO iaitu AVCO yang diformulasikan dengan haruman tanpa menjejaskan ketulenan minyak kelapa dara. Maksudnya, AVCO ini hanya untuk kegunaan luaran sahaja. Berbeza dengan vco jenis softgel dan cecair, boleh dimakan serta untuk kegunaan luaran. AVCO pula hanya untuk kegunaan luaran sahaja, tak boleh makan tau!


Khasiat vco tidak dapat disangkal lagi. Ianya sangat terkenal sejak zaman dahulu bagi kegunaan kesihatan rambut dan kulit. Petua dan tips daripada orang tua-tua biasanya akan syorkan guna minyak kelapa dara (vco) bagi melebatkan rambut, nak elakkan uban, kurangkan kelemumur,  sihatkan kulit kepala dan rambut,  lembapkan kulit, sapuan pada luka dan sebagainya terbukti berkesan. Pendek kata vco boleh digunakan dari hujung rambut sampai hujung kaki. Setiap rumah seharusnya menyediakan vco untuk kegunaan pada bila-bila masa.

 



KEBAIKAN D'AURA AVCO :

  • tinggi dengan antioksida & antipenuaan
  • kaya dengan vitamin E 
  • sesuai untuk semua peringkat usia
  • menyihat, melembap, dan menganjalkan kulit, mengurangkan garis dan kedutan, memperbaiki liang pori 
  • memperbaiki parut pada kulit
  • sesuai untuk kulit sensitif
  • merawat rambut kusam, bercabang, kering dan bagus untuk kulit kepala 
  • melembapkan seluruh badan terutamanya kawasan tumit kaki, lutut, dan siku
  • tanpa bahan kimia paraben, sls dan plumbum
  • dengan 2 pilihan haruman iaitu Morning Dew dan juga Floral Fresh
  • sebotol 50ml berharga RM22.90  
  • dalam pek mudah guna, pam sahaja untuk gunakan avco
  • 99% kandungan vco
  • 1% kandungan haruman yang diperbuat daripada ekstrak tumbuhan semulajadi

 

Oleh kerana AVCO ini merupakan vco asli maka ianya perlu disimpan dalan suhu bilik seperti mana vco jenis softgel dan liquid. Ia boleh membeku dalam suhu sejuk bawah 23c. Walaubagaimanapun, elakkan daripada disimpan ditempat yang suhu melebihi 30c dan elakkan daripada sinaran cahaya matahari secara langsung. Beku bukan bermakna AVCO rosak ya. Sekiranya berlaku pembekuan AVCO akibat suhu sejuk, boleh rendam botol AVCO dalam air bersuhu bilik (antara 23-30c) dan AVCO akan kembali normal dan boleh digunakan seperti biasa.

 


PETUA

Namun, cara pembuatan vco dahulu kalanya sangat rumit. Sekarang dah mudah. Pilih sahaja variasi produk vco dari D'Aura untuk dimakan atau kegunaan luaran semuanya ada. Malah,  produk vco ini sesuai untuk digunakan seisi keluarga tanpa mengira peringkat usia. Sejak anak sulung Dini lagi Dini dah sapukan vco pada rambutnya. Bila dia selesema dan batuk biasanya Dini sapu kunyit + vco pada dada, belakang dan juga atas hidung. Sebabnya masa masih bayi, tak boleh berikan sebarang ubat. Jadi Dini gunakan petua orang lama sebagai ikhtiar untuk legakan selesema dan batuk anak ketika masih kecil.

 


REVIEW

Kalau dulu, Dini picit vco dari softgel untuk kegunaan pada kulit. Jarang Dini beli vco liquid sebab jarang juga nak sapu pada kulit sebenarnya atas sebab bauan minyak kelapa tu. Sekarang, haih! Dah ada yang wangi sebegini haruslah sentiasa menjadi pihan hati. Paaling Dini suka sebab AVCO cepat meresap pada kulit. 


Bila jadikan AVCO sebagai pelembap kulit muka, ia tidak melekit dan tidak mengganggu solekan. Malah, kulit wajah nampak lebih segar dan glowing. Dini juga sapu AVCO sebagai pelembap bibir sebelum pakai lipmatte. Selain itu juga AVCO mampu menanggalkan solekan dengan bersih dan juga dijadikan sebagai minyak rambut. Rambut pun jadi wangi.

 

 


Dini suka sangat AVCO dengan haruman Morning Dew sebab baunya seiras dengan haruman kegemaran Dini iatu Glow by JLo. Pertama kali hidu bau Avco Dini dah rasa macam eh!!! Bau apa ni ya? Macam pernah bauuuuu je. 


Lepas tu barulah perasan, ohhh rupanya sama macam bau perfume kegemaran sendiri. Tentulah Dini suka sapu sana-sini termasuklah pada anak dan suami. Hehehe. 



 
Suami dan anak Dini pun jadikan AVCO Morning Dew sebagai miyak rambutnya. Dini sapu juga pada baby bagi tujuan lebatkan pertumbuhan rambut yang baru lepas dicukur dalam pantang hari tu. AVCO ni produk organik, jadi Dini tak was-was nak sapukan pada kulit baby.  Lepas ni, nak kena belikan botol lainlah untuk encik suami sebab dia pun suka guna AVCO. 

 

Bagi ibu mengandung yang ada masalah selulit, strechmark, dan nak cantikkan kulit sekitar perut boleh juga sapu AVCO ni tau. Selamat mencuba!



Info lanjut:

Website: www.daura.com.my

Facebook: www.facebook.com/daura.hq.official

Instagram: www.instagram.com/daura_hq