Showing posts with label beauty. Show all posts
Showing posts with label beauty. Show all posts

11 August 2021

Kitsui WhiteBerries BB Beaute & Kitsui Fedloss Fibre D'Tox Review


Assalamualaikum. Hai korang!


Ramai betul buat carian mengenai Kitsui. Sebab rekod reviewers blogpost Dini mengenai Kitsui agak tinggi. Jadi, betullah kan korang nak baca review daripada Dini berkenaan dengan produk Kitsui, kan kan...? Meh Dini kongsikan mengenai dua produk Kitsui yang lain pula hari ini iaitu WhiteBerries BB Beaute dan Fedloss Fibre D'Tox.




KITSUI WHITEBERRIES BB BEAUTE







Apa fungsi WhiteBerries BB Beaute? 


Ia sesuai diambil oleh individu yang mengalami masalah kulit seperti jerawat, pigmentasi, liang pori besar, parut jerawat, lingkaran mata gelap, kedutan bawah mata, tona kulit tidak sekata, kulit kering dan juga kusam. Sangat kaya dengan Vitamin E, C, dan A. Fungsinya adalah untuk:



 







Formula Whiteberries BB Beaute
 
WhiteBerries BB Beaute diformulasi dari formula terkini Korea dengan menggunakan teknik pembekuan berkepekatan tinggi untuk dijadikan sebagai serbuk. Teknologi ini menggunakan mesin vakum tanpa menggunakan vakum alkohol. Ia mengandungi 6 Jenis Buah Beri terpilih dari Itali yang kaya dengan antioksidan aktif iaitu:


 
Beri Biru: (Raja Antioksidan)  Dipilih oleh Time Magazine antara buahan superfood yang paling disyorkan
Kranberi: Juga dikenali sebagai buah rubi yang kaya dengan antioksidan
Strawberi: Dikenali sebagai buah Rubi yang kaya dengan vitamin C
Rasberi: Kaya dengan flavonoid dan magnesium
Plum: Kaya dengan serat dan potasium
Anggur: Kaya dengan serat, vitamin K dan B6
 
 
 
 
 
 Kebaikan & Khasiat
 
Khasiat yang terdapat dalam WhiteBerries Bb beaute ini mampu untuk:
  • mencerahkan kulit
  • mengurangkan kemerahan pada kulit
  • mengurangkan kedutan
  • mengurangkan parut
 
 
 
 
 Berikut Dini kongsikan beberapa testimonial daripada pengguna  Kitsui WhiteBerries BB Beaute.
 
 










KITSUI FIBRE D'TOX






 Apakah fungsinya?


Ia befungsi untuk detox tubuh badan kita daripada toksin yang berlebihan. Sedar tak sedar, kalau badan kita ada masalah kulit, mulut berbau, badan berbau, atau rasa macam cepat letih tu merupakan salah satu petanda badan kita banyak toksin. Masalah ini mungkin  berpunca daripada tabiat suka makan makanan berlemak, kurang pengambilan makanan berserat, kurang bersenam, kurang pengambilan air putih dan juga makan secara berlebihan. Akibatnya kita akan rasa badan kita mempunya masalah seperti di atas. 


Jadi dengan pengambilan Fibre D'Tox ni dapat membantu kita untuk nyahkan toksin berlebihan dalam tubuh badan kerana ia dirumuskan khas untuk mereka yang mempunyai masalah pencernaan. Dalam Fibre D'Tox mengandungi serat harian daripada bahan semulajadi termasuk campuran ramuan herba asli dan serat daripada buah-buahan. 

 

 

 

 Kandungan utama dalam Fibre D'Tox






Kebaikan Fibre D'Tox

Secara ringkasnya, Fibre D'Tox membantu untuk:

  • merendahkan kalori 
  • menggalakkan pergeraan usus
  • meningkatkan metabolisme
  • melancarkan sistem pencernaan
  • membantu sistem penghadaman



Ini pula merupakan beberapa testimoni daripada pengguna Kitsui Fibre D'Tox

 



 
 
 
Produk yang diyakini

 
Kenapa Dini pilih Kitsui? Sebab semua produk keluaran Kitsui bebas daripada baha-bahan berhaya seperti hormon, pengawet, gluten, gmo, antibiotik, dan bahan kimia yang boleh menyebabkan terjadinya alahan kepada sesetengah individu. Vegan pun sesuai konsumi produk ni. Yang penting dijamin HALAL. 
 
 
 
  
Ramuan Semulajadi

Kitsui ini diformulasikan secara unik dengan Ramuan Halal Semulajadi yang dipilih khas dari yang terbaik untuk keperluan pemakanan gaya hidup moden harian kita.

Cantik Semulajadi.


 



Recomended


Dini dah cuba kedua-duanya. Rasa yang sedap manis-manis buah gitu. Tak menyebabkan kita rasa nak memerut cirit-birit. Elok je rasa nak membuang untuk detox tu. Melawaskan. Sesuai sangatlah kalau kerap kena sembelit. 



Warna serbuk Fedloss Fibre D'Tox



Fedloss Fibre D'Tox: kos RM1.60 sehari per sachet



Warna serbuk WhiteBerries BB beaute




WhiteBerries BB Beaute : RM1.78 sehari kos per sachet




 Cara pengambilan pun senang. Minum 1 sachet sama ada waktu pagi atau malam sebelum tidur. Campurkan 1 sachet ke dalam segelas 150ml air dan shake sehingga larut. 

 







 Yang penting kena minum air putih secukupnya untuk kesan yang efektif tau. Bagi mereka yang mempunyai masalah kesihatan, sebaiknya dapatkan nasihat daripada doktor terlebih dahulu untuk ambil apa sahaja jenis produk tambahan.




Untuk maklumat lanjut boleh layari:

Instagram:


https://instagram.com/kitsuimalaysia


Facebook :


https://www.facebook.com/kitsuimalaysia/


Tik Tok :


https://vt.tiktok.com/ZSJefYjJy/


Shopee


https://shp.ee/se5n4xp?smtt=0.0.9


Website :


https://kitsui.com.my/

 

28 July 2021

KELEBIHAN MENGGUNAKAN CC CREAM SPF50 HANSAEGEE NATURE





 Assalamualaikum, hai korang!


Hai, Korang ingat tak Dini pernah share Langkah Mudah Untuk Rawatan Kulit Kering dan Berjeragat sebelum ini? Hari ini Dini nak kongsikan pula mengenai Kelebihan CC Cream terhadap kulit kita.




Selalunya kan, ramai yang rasa macam malas nak pakai banyak-banyak jenis krim terutamanya bila di rumah. Leceh! Nak sapu toner lah, essence lah, losyen lah, pelembap lah, sun protector lah, krim kecantikan lah. Banyak step nak kena ikut dan selesaikan. Makanya ramai yang abaikan terus penjagaan muka di rumah. 



Haishhhhh tak boleh macam tu, jangan jangan jangan. Korang kena gunakan inisiatif lain kalau rasa leceh. Jom Dini kongsikan idea penjagaan kulit wajah di rumah dengan mudah. Hanya dengan 1 langkah.



 


SENANG - MUDAH - CEPAT





Cara Dini mudah je. Dini guna produk Hansaegee Nature sebab tak payah buat banyak langkah nak selesaikan penjagaan kulit wajah. Simple easy peasy tak sampai 2minit pun boleh siap. Sesuai sangat untuk mak-mak yang busy nak pergi kerja dengan yang kat rumah. Eh, kat rumah pun busy tau. Siapa cakap tak busy sini nak babap...



SUN PROTECTION SPF 50+++ PA+++




Tengok ni. SPF 50++ PA+++ tau. Sangat bagus untuk sunprotection. 


Inilah dia Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature. All in one. Dengan sapuan CC Cream ni kulit kita akan nampak natural glowing dan tak akan bercapuk walaupun berpeluh. Tak kiralah kat rumah atau outdoor. Krim ni jenis teksturnya ringan dan tidak berminyak. 

 

 


TEKSTUR KRIM YANG RINGAN

 




Gold Nano CC cream ni senang blend dengan warna kulit. Dah tak perlu termenung fikirkan kod apa yang sesuai dengan kulit kita. Ratakan je ke seluruh wajah, ia akan ikut tona kulit. Walaupun krim ni berwarna putih tetapi bila dah rata, ia tak akan buat kulit kita nampak macam tepung gomak. Tak jadi putih melepak. Natural je. Duduk bawah cahaya matahari ke bawah lampu ke kulit akan nampak glowing sekata. Seriously tak bercapuk biarpun lencun berpeluh sebab memasak di dapur.



MUDAH DICUCI







Selain itu juga cc cream ni senang nak remove terutamanya bila nak solat. Cuci je dengan makeup remover. Nak lagi bersih boleh bilas dengan pencuci muka.  Ia tidak akan block kita punya skin pores. Malah, diperkaya dengan vitamin tambahan untuk rawatan kulit lagi. Kulit muka akan jadi sihat berseri. 


 




BAHAN UTAMA GOLD NANO CC CREAM




Mineral Water = bertindak dalam mengekalkan keseimbangan pH serta menganjalkan kulit.


Colloidal Gold = melindungi kulit daripada radikal bebas dan antipenuaan.


Niacinamide = memperbaiki tona kulit yang tidak sekata serta mengecilkan liang pori dengan khasiat vitamin B3.


Ipomoea Hederacea  Callus Culture Extract = antibakteria serta merawat masalah kulit.






MUDAH DIBAWA KE MANA-MANA





Abaikan comot-comot tu. Tandanya rajin guna lah tu kan.. hehehe




Packagingnya pun just nice. Senang untuk dibawa ke mana-mana sahaja. Dini suka part penutup CC Cream ni. Jenis twist lock cover yang tak mudah tumpah. Kalau simpan dalam beg, katalah anak kita pijak beg tu. Tak akan tumpah. Jadi, penutup jenis ni betul-betul selamat. 











TESTIMONI DINI




Meh dini sapu sebelah dulu bagi nampakkan beza sapu dengan tidak



Sebelah disapu Cc Cream lebih glowing dan cerah





Hah lepastu ratakan keseluruhan. Siap! Kulit wajah nampak lebih bermaya dan berseri




Nak berselfie kat rumah pun rasa lebih yakin bila kulit kita nampak glowing dan sihat. Biasalah kan duduk rumah pun suka selfie juga dengan anak-anak. Buat kenangan. Anak-anak pun tentu suka tengok wajah mama dia nampak  berseri dan bermaya.




So, macam mana? Rasa malas lagi ke nak sapu krim di rumah? Tips paling senang dah ni yang dni kongsikan tau. Kalau malas juga nak lakukan penjagaan kulit muka, Dini tak dapat dah nak nolong (tepuk dahi). Okaylah korang. Selamat mencuba!





Korang nak dapatkan Hansaegee Gold Nano CC Cream boleh klik link di bawah ni ya . Dijamin Authentic.







๐ŸBrand: Hansaegee Nature 

๐ŸWebsite: www.hansaegee.com/shop

๐ŸIG page: https://www.instagram.com/hansaegeenature/

๐ŸFB page: https://www.facebook.com/HansaegeeNature 

๐ŸYoutube page: https://www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia




05 June 2021

KITSUI REVIEW PERBEZAAN DI ANTARA WHITENIN BB DAN VITAMIN C+ SHINE

 

Assalamualaikum

Hai semua! Ingat tak hari tu Dini ada kongsikan mengenai KITSUI VITA C+ SHINE? Haaa sekarang Dini nak kongsikan dengan korang mengenai Whitenin BB dan apakah perbezaannya dengan Vita C+ Shine. 







Bukan apa, ada yang beranggapan bila dah ambil Whitenin BB maka dah tak perlu ambil Vita C+ Shine. Silap tu! Kenapa silap? Sebab dua jenis produk ini fokus khasiatnya berbeza. Jom ketahui perbezaan di antara keduanya ๐Ÿ‘‡๐Ÿป






KITSUI WHITENIN BB

Ianya dirumus khas untuk membantu merawat masalah, mencerah serta menghaluskan kulit. Apakah masalah kulit yang selalu dihadapi? Kalau macam Dini, masalah kulit kering. Ramai juga yang menghadapi masalh kulit berminyak. Hal inu berlaku kerana ketidakseimbangan hormon dalam tubuh kita. Bila tak jaga pemakanan, stress, kurang bersenam, kurang minum air putih, banyak makan manis-manis, berminyak dan berlemak, ia boleh jadi punca kepada kulit bermasalah.


Yang bagusnya, Whitenin BB sesuai diamalkan oleh sesiapa yang mempunyai alahan terhadap kolagen. Kalau korang ada masalah kulit sensitif, alergi terhadap kosmetik, sering terdedah pada tempat panas dan terbuka pun elok juga amalkan Whitenin BB sebab kolagen ni dapat membantu membaik pulih kesihatan kulit dari dalam. Bila kulit sihat, liang pori akan mengecil dan masalah bintik hitam, berminyak dan jeragat dapat diatasi. Malah, kulit jadi lebih lembap dan tiada lagi masalah kulit kering. tona kulit akan lebih sekata, cerah dan berseri.

____________________________________________________

16 May 2021

DUA LANGKAH MUDAH UNTUK RAWATAN KULIT KERING DAN BERJERAGAT




Suri rumah ni kerja duk rumah je pun nak kena buat rutin penjagaan kulit muka juga ke? Selalulah juga dengar suri rumah lain tanya soalan macam tu. Sebabnya tak kena keluar ke mana-mana macam wanita lain yang bekerjaya. Takkanlah nak kena sapu itu ini juga pada kulit muka. Rasa malas nak pakai sebab leceh nak kena cuci. Hah, itu jugalah yang Dini pernah rasa pada awalnya. Lama-lama kulit muka Dini jadi kering nampak makin banyak kedutan.


 


Tahu tak? 




Kerosakan kulit muka sebenarnya mudah berlaku walaupun hanya berada di dalam rumah.  Kulit jadi berjeragat sebab selalu terdedah dengan sinaran uv dan juga suhu tinggi seperti di dapur dan haba panas dalam rumah. Cuaca di Malaysia ni so hot you know... 



Skincare Dini di rumah. Nak tanggalkan sebelum solat guna je makeup remover cleaning wipes. 




Bukan itu saja, mengadap handphone dan televisyen lama-lama pun boleh rosakkan kelembapan kulit tau. Ia menyebabkan kulit menghasilkan melanin yang menyebabkan pigment gelap terbentuk. Semakin banyak melanin terhasil semakin banyak berlakunya jeragat. Mulalah kulit nampak kusam.  Kerana itulah kita perlu pakai skincare walaupun hanya berada  di rumah bagi memastikan kelembapan kulit terpelihara. Tak perlu makeup tebal, cukuplah sekadar menyapu pelembap dan sunblock.



Kat rumah pun kena pakai skincare. Biar nampak bermaya dan berseri


Ada juga yang berpendapat, berada dalam bilik berhawa dingin dan bertutup lebih selamat kerana terhalang daripada sinaran matahari. Korang silap sebab apa? Bilik berhawa dingin juga boleh sebabkan kulit bertambah kering. Kulit kering pula boleh menyebabkan masalah kedutan semakin ketara pada kulit. Nampak tua you all! Pendek kata, tak boleh mengelak daripada memakai skincare. 





Dua langkah penting



Orang tua kita dulu-dulu pun jaga kulit muka juga kan walaupun duduk rumah. Cuma, mereka guna cara tradisi seperti menyapu aloe vera, bedak sejuk, tomato, timun, dan sebagainya. Hah, kita di zaman moden ni banyak.produk yang boleh dipakai dengan mudah, tapi nak malas pula. Rugilah! Jadi, Dini cuba sedaya upaya amalkan sapu pelembap setiap hari supaya masalah kulit dapat diatasi dengan hanya dua langkah.







LANGKAH PERTAMA:


Inisiatif kulit kering dengan HANSAEGEE AQUA WHITENING CREAM


Lepas tengok ramai rakan-rakan pakai produk Hansaegee Dini tanya mereka dan mereka syorkan agar Dini gunakan Hansaegee AQUA WHITENING CREAM. Krim ini mampu mengawal kulit berminyak, melembapkan kulit dan mencerah kerana mengandungi Niacinamide yang kaya dengan vitamin B3. Pigmen gelap akan nampak semakin pudar dan terasa kulit lembap dari dalam. Yang bestnya sebab krim ini jenis water based yang sangat sesuai dengan semua jenis kulit. Tak melekit. Paling penting ianya tidak mengandungi paraben dan alkohol.


 


 




 


Cara penggunaan


Cara menggunakannya mudah sahaja. Seeloknya elakkan daripada calit krim menggunakan jari. Ambil guna stick bagi mengelakkan krim rosak. Tapi dah terbiasa guna jari je kan? Maka pastikanlah jari tu bersih terlebih dahulu. Sapu seperti biasa pada seluruh muka sebanyak 2x sehari pagi dan malam. Dap-dap sambil perhatikan titisan air akan terbentuk masa kita tengah dap-dap tu.  Terasa lembut je kulit muka jadinya. Bau krim tu pun menyegarkan. Kalau nak solat, sebelum tu boleh cuci muka dulu dah siap solat nak sapu nipis lagi pun boleh. Berseri-seri kulit jadinya.


(boleh baca dengan lebih lanjut review Dini untuk Aqua Whitening Cream DI SINI)






LANGKAH KEDUA:


Merawat kulit kusam dan berjeragat dengan NANO GOLD CC CREAM SPF50+ PA+++


Part ni paling susah nak rawat sekiranya MALAS. Serius cakap. Bila malas memang tak dapat nak tolong. Jeragat dan kulit kusam tak mungkin dapat diselesaikan dalam masa satu hari. Kena konsisten. Lama-lama jeragat akan pudar dan masalah kulit dapat diatasi. 



Jadi, marilah kita rajin bersama-sama amalkan sapu krim yang mengandungi perlindungan uv. Dini pula yang nak syorkan pada korang lepas disyorkan oleh kawan-kawan untuk menggunakan GOLD NANO CC CREAM.




Tak perlukan solekan tebal dengan cc cream ni kerana ia boleh buat kulit wajah kita kelihatan bermaya dan berseri. Kulit nampak efek glowing tau. Cc cream ni juga mengandungi Mineral Water, Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract dan Nano Gold yang tinggi antioksida dan menghalang sinar uv dengan berkesan. 




Walaupun CC Cream ni berkesan menghalang sinar uv, tapi.. Kita mesti guna skincare pada setiap hari. Kalau kita rasa kulit dah baik dan menghentikan penggunaan skincare, tak mustahil makin jeragat semakin bertambah. Sebab kulit kita terdedah dengan sinaran uv ni setiap hari. Bukan pakai kadang-kadang. 




Cara menggunakannya:


Ini pun mudah juga. Mula-mula sapukan Aqua Whitening Cream sebagai pelembab lepas tu boleh sapu CC Cream. Untuk di rumah boleh sapu tipis. 





Cuma picitkan Cc Cream ke atas dua belah jari dan titikkan pada wajah kemudian ratakan dengan jari. Tak melekit. Sapu sehingga krim meresap rata dalam kulit. Warna krim ni ikut warna kulit kita jadi tak akan buat kulit muka nampak bercapuk. Natural dan berseri. Bila berpeluh pun maintain je malahan bertambah glowing.














Haa.. itu lah dua langkah mudah cara Dini pulihkan masalah kulit kering yang Dini alami masa malas nak jaga kulit muka dulu. Sangat berkesan. Menyesal sangat dulu fikir tak mengapa tak pakai skincare ketika di rumah. Ingatkan tak keluar bekerja tak apalah tak sapu sebarang skincare rupanya kulit jadi semakin teruk. Kalau korang yang bekerja lagilah kena rajin pakai skincare. 


Tambahan pula Nano Gold CC Cream sangat bagus digunakan bila kita ada aktiviti outdoor. Kulit tak nampak comot dan berminyak. Lepas tu bila makeup, nampak pigmented. Dia beri kesan WOW pada solekan. Sekejap je bersiap tak perlu touch up lama-lama. Nak bersihkan pun mudah juga. 





Sebelum memakai Aqua Whitening Cream


Selepas sapu Aqua Whitening Cream + lip balm, kulit nampak segar bermaya



Selepas memakai Aqua Whitening Cream + Nano Gold CC Cream, lebih cerah kan ๐Ÿ˜




Panas lit lit nak angkat kain di jemuran. Mujur dah pakai Krim Aqua dan Nano Gold CC Cream.





 


Tak susah pun, kan? Cuma dua langkah sahaja.




Nak dapatkan produk Hansaegee pun mudah juga. Kat Shopee pun ada. Kalau korang nak dapatkan produk Hansaegee bolehlah ke mana-mana laman rasmi Hansaegee di bawah ya. Jom ber-Hansaegee!








 Website: www.hansaegee.com/shop 

Shopee: Hansaegee Nature

IG page: @hansaegeenature

FB page: HansaegeeNature

Youtube page: HansaegeeNatureMalaysia