Showing posts with label pendapatan nuffnang. Show all posts
Showing posts with label pendapatan nuffnang. Show all posts

22 August 2010

Tutorial | Cashout Pendapatan Nuffnang

http://www.cute-smiley.com


sejak akhir-akhir ini, dni selalu berhadapan dengan pertanyaan macam mana nak cashout pendapatan Nuffnang, macam mana nak dapat cek dari Nuffnang, macam mana nak tahu kita boleh dapat cek, macam mana nak suruh Nuffnang hantar cek, dan macam-macam yang sewaktu dengannya. so untuk balas semua komen dni rasa tak sempat... nak reply semua pertanyaan melalui email pun tak sempat juga. kalau yang suruh dni emailkan dia, yang tu dni tak akan buat langsunglah.. kecuali yang emailkan dni dan ada masa InsyaAllah dni reply..




http://www.cute-smiley.com

dni tak pasti sama ada yang bertanya tu tak perasan kat page Nuffnang menang dah ada perkataan cashout. kat situ memang dah tersedia ada. kita cuma perlu tekan je.




mula-mula korang login akaun Nuffnang dan klik Earnings seperti yang dni tunjukkan dalam gambar kat atas tu.


http://www.cute-smiley.com



pastu korang scroll sampai bawah, jumpa jumlah pendapatan korang dalam akaun Nuffnang. kat bawah jumlah pendapatan tu dah tersedia link untuk korang cashout kan pendapatan korang tu. klik saja. klik! hehe.. klik jangan tak klik :D


http://www.cute-smiley.com


cuma korang kena maklum bahawa bila korang klik untuk cashout, RM1 akan ditolak daripada pendapatan korang tu. RM1 je. jangan risau. setakat ni tak pernah ada lagi kes Nuffnang tolak sampai RM10 ke apa. so, klik aje. kalau kat bawah pendapatan korang tu tak tertera link cashout itu tandanya jumlah pendapatan korang kurang daripada RM50. minima untuk cashout adalah RM50. jadi, jangan panik ya... tunggu sampai jumlah pendapatan korang cukup atau melebihi RM50 nanti InsyaAllah akan dapat cashout dan dapat cek.


http://www.cute-smiley.com


itu sahaja.. sekian terima kasih..



http://www.cute-smiley.com



p/s:
takmo cashout dah.. huhu.. tunggu tahun depan..
harap tangan tak gatai klik. adeih..





04 August 2010

15 March 2010

Buffered Earnings yang pertama!






jakun dni seketika setelah 2 minggu tak buka akaun Nuffnang..
bila sign in tadi, ada buffered earnings!
SubhanAllah..
Syukur, gembira yang tidak terkata..
:)






tadaaaa!







kenapa dni teruja sangat?









sebab.. dni punya earnings kat Nuffnang selama ini tidaklah sepower Cik Epal. beliau mampu meraih pendapatan sebanyak beribu-ribu dalam masa sesingkat 3 bulan.
kalau dni pula, dalam masa setahun baru nak dapat tekan cash out (to be exact: hujung bulan feb baru merasa tengok perkataan cash out terpampang kat nuffnang dni) . hehe... bila dapat buffered earnings, rasa gembira tak terkata! ohhh... ohh.. sreett.. kesat air mata (echeh.. konon :p)
dni tak kisah..







baru dapat satu buffered earnings dah kecoh. cettt... cepat lari menyorokkan diri..
agagaga ;p





p/s:
terima kasih wahai Nuffnang!