Resipi : Salad

By ardinihumaira - 4/29/2010





Resipi dni kali ini simple sahaja. takyah masak.. potong2 lanting je hehe.. ;p mari kita makan menu diet yang sedap ni. ye.. Salad! ;)


sediakan bahan-bahan seperti di bawah ni ye..



1) lobak merah



2) tomato


3) timun batang



4) daun salad


5) kubis merah



potongkan ikut citarasa anda ye nak potong cmana. tapi dni prefer potong/ hiris nipis-nipis. senang nak kunyah. hehe.. jangan lupa basuh dulu bersih-bersih bahan-bahan tu. pastu sediakan satu bekas, gaulkan dengan sebati semua bahan tu bersama dengan sos salad pilihan u ols. dni guna sos salad thousand island dressing. sedap tak terhingga! ^___^



tadaa.. salad dni dah siap. jemput makan..


(pssst... Zie ko kenal gambo ni kan? haha gigih aku snap nak kasi kat ko ngan Deen tengok ;p)


nyummm nyummm..
^____^



p/s: tak sempat snap gambar sayuran tu.. sempat snap cemni je..



  • Share:

You Might Also Like

27 Comments

  1. ehh.. de mamie la lam bakol itew.. aii nmpk..

    :P

    ReplyDelete
  2. bagus dni, cara pemakanan yang sihat tu! selalu juga buat ni, sebab senang dan sedap! yang penting mr Hubby sukee..

    psst.. Dni, saje nak mengetag dni plak! nanti buat ya! suka..suka.. jgn marah ya..

    ReplyDelete
  3. mcm coleslow kan dini...best3..
    pia pun suka buat ni...:)

    ReplyDelete
  4. @iman

    sedap2. kenyang juga makan macam ni tau ;)

    ReplyDelete
  5. @tujuhhariseminggu


    hehe.. makan salad macam ni dni slera tapi kalo sayur lain dni tak masyukk tatau nape huhu

    ReplyDelete
  6. @kella

    makan bersuap dengan hubby lagi romantik awww.. bestnya kan kak ;)

    ReplyDelete
  7. mcm kenallll jek pic salad tuh yang. rasanya aku kot yg buat. ko ciplak...ciss ko lanun cetak rompak...hahahahaha

    KIDDING!!!

    ReplyDelete
  8. mcm kenallll jek pic salad tuh yang. rasanya aku kot yg buat. ko ciplak...ciss ko lanun cetak rompak...hahahahaha

    KIDDING!!!

    ReplyDelete
  9. @Redbloodsnow


    aku baru je nak edit letak nama ko yunk.. hehe... sonot main mms malam tadi. haha.. weh ko dapat tak gambo kucing aku anto tadi? ;p

    malam ni aku nak wat salad lagi tapi tomato dah abes aaa.. sobbb sobb.. semalam punya best. dua round aku bantai ;p

    ReplyDelete
  10. Sedapnya tapi saya jarang makan dengan mayonaise. Rasa2 lepas ni nak campur dengan minyak zaitun la. Baru berkhasiat.

    ReplyDelete
  11. wah.. tapy aii dh uat announcement la yunk.. cm ner kah itew..

    :P

    ReplyDelete
  12. @* mEsSy *

    alamak kantoi la i curang dengan cocopie. huhu.. biskut tiger u nampak tak yunk? hehehe

    ReplyDelete
  13. toamato tu i suka makan kosong jer,,best sungguh

    ReplyDelete
  14. nampak sedap. nak tanya lah. macam mana buat link kat tempat komen macam anda buat ni ye?? leh ajar? :)

    ReplyDelete
  15. tgi friday punya salad terbaik dni!!sedappp gilaaaaaaaa!

    ReplyDelete
  16. @cik EPAL


    cik epal! gi sni...

    http://msueroomz.blogspot.com/2010/04/membuat-reply-to-comment.html


    tadi dni salah faham lak. ayoyo ya ampun . hehe

    ReplyDelete
  17. @helena's

    hehe salad dni tuh dni sorang je makan. adik2 semua tak mau. diorang tak suka sayur huhu

    ReplyDelete
  18. asal tak buh mamee ciket..mmmm mameee..sedap nyer..eh lupa lak kat salad..nak try la bile2 nti

    ReplyDelete
  19. @Tihara


    hehe makam mamee sambil berblog kak. krukkk krakkkk ;p

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.