13 April 2020

Simkad Yes4G Percuma | Cara tebus simkad

Assalamualaikum

Dni ada mohon simkad percuma dari Yes4G untuk anak Dni, Darwish pada 26 Mac 2020 tempoh hari. 12 April barulah simkad tu sampai. Lama jugalah proses nak dapat simkad percuma tu. Tengok orang lain update di facebook dalam 2-5hari je dah sampai 😅




Alhamdulillah, dah selamat activate simkad yang dapat tu untuk kegunaan anak Dni. Kebetulan di kuaters hanya coverage Yes4G sahaja yang bagus. Selain daripada Yes4G, langsung tak ada coverage dalam rumah. Sadis sangat... Sebab kawasan rumah ni terlindung dengan bukit. Jadi, bila dapat simkad percuma, haruslah tak lepaskan peluang. 




Buat masa sekarang, TV pun tak ada siaran di rumah kami, kena langgan astro baru dapat siaran. Sejak di Miri lagi kami tak langgan siaran TV. Guna smart tv, tengok cerita di youtube je 😅 Jadi, bila TV tak ada siaran macam ni tak ada rasa janggal pun sebenarnya. Dah terbiasa. Masih boleh bertahan asalkan boleh guna internet. Hehehe. 

Korang dah dapatkan simkad percuma Yes4G untuk anak-anak? Bermula dari usia 7tahun ke atas terhad sehingga 5 orang anak sahaja sebab kena guna IC. Boleh ikuti langkah di bawah untuk tebus simkad percuma dari Yes4G. Simkad percuma yang diberikan khusus untuk kegunaan anak-anak melayari internet sambil belajar.



Langkah penebusan:
1) Daftar di website: https://shop.yes.my/shop/onlineSaleRegister.do?itemCode=100358Y&lang=BM
2) Salinan IC Ibu/bapa dan anak - ibu/bapa juga perlu selfie dengan IC
3) Tunggu Yes 4G emailkan pengesahan pendaftaran, pemprosesan simkad, dan juga tracking number.
4) Apabila simkad dah sampai ikuti langkah pengaktifan simkad mengikut pandian yang telah disertakan bersama-sama dengan simkad.

Yang penting, ibubapa mesti pantau anak-anak guna handphone/tablet di rumah tau. Terima kasih Yes4G kerana telah memberikan simkad dan 40GB percuma kepada anak-anak kami!

No comments:

Post a Comment

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.