Showing posts with label nuffnang. Show all posts
Showing posts with label nuffnang. Show all posts

03 June 2011

Sponsored Post daripada Nuffnang

-
-
-
-
-
actually dni tengah blur. semalam dni ada dapat sponsored post daripada nuffnang. titlenye Social Media Minds Survey. nak siapkannya cemana ni ya. boleh buat dalam bahasa melayu ke? ke kena wat dalam english juga? cuma yang pasti 1000 orang pertama siapkan sponsored post ni akan dapat ganjarannya. dni harap dni dapat siapkan sebelum cukup kouta 1000 orang tu eehe tapi dni tak reti nak siapkan.







ada sesiapa yang dah buat benda ni tak? share ngan kami yang tatau ni plisss :)








Penaja Blog:








22 August 2010

Tutorial | Cashout Pendapatan Nuffnang

http://www.cute-smiley.com


sejak akhir-akhir ini, dni selalu berhadapan dengan pertanyaan macam mana nak cashout pendapatan Nuffnang, macam mana nak dapat cek dari Nuffnang, macam mana nak tahu kita boleh dapat cek, macam mana nak suruh Nuffnang hantar cek, dan macam-macam yang sewaktu dengannya. so untuk balas semua komen dni rasa tak sempat... nak reply semua pertanyaan melalui email pun tak sempat juga. kalau yang suruh dni emailkan dia, yang tu dni tak akan buat langsunglah.. kecuali yang emailkan dni dan ada masa InsyaAllah dni reply..




http://www.cute-smiley.com

dni tak pasti sama ada yang bertanya tu tak perasan kat page Nuffnang menang dah ada perkataan cashout. kat situ memang dah tersedia ada. kita cuma perlu tekan je.




mula-mula korang login akaun Nuffnang dan klik Earnings seperti yang dni tunjukkan dalam gambar kat atas tu.


http://www.cute-smiley.com



pastu korang scroll sampai bawah, jumpa jumlah pendapatan korang dalam akaun Nuffnang. kat bawah jumlah pendapatan tu dah tersedia link untuk korang cashout kan pendapatan korang tu. klik saja. klik! hehe.. klik jangan tak klik :D


http://www.cute-smiley.com


cuma korang kena maklum bahawa bila korang klik untuk cashout, RM1 akan ditolak daripada pendapatan korang tu. RM1 je. jangan risau. setakat ni tak pernah ada lagi kes Nuffnang tolak sampai RM10 ke apa. so, klik aje. kalau kat bawah pendapatan korang tu tak tertera link cashout itu tandanya jumlah pendapatan korang kurang daripada RM50. minima untuk cashout adalah RM50. jadi, jangan panik ya... tunggu sampai jumlah pendapatan korang cukup atau melebihi RM50 nanti InsyaAllah akan dapat cashout dan dapat cek.


http://www.cute-smiley.com


itu sahaja.. sekian terima kasih..



http://www.cute-smiley.com



p/s:
takmo cashout dah.. huhu.. tunggu tahun depan..
harap tangan tak gatai klik. adeih..





19 August 2010

Nuffnang | Dni Bermula Dengan Zero Juga...



http://www.cute-smiley.com
soory sebab dni jarang jawab soalan-soalan korang mengenai Nuffnang. bukan nak sombong, bongkak, perasan bagus, eksyen kamen ke apa... tapi penat. apa kata korang google tips yang terdapat di internet ni. banyak sangat tips yang kita boleh perolehi dari situ. kenapa dni cakap macam ni?



sebab dni juga bermula dengan zero.
zero tu = 0..
0 okay... huhu...



http://www.cute-smiley.com



kalau korang perasan, kat tab menu atas tu dah ada terpampang perkataan NUFFNANG. klik saja kat situ, atau klik pada button TIPS, InsyaAllah akan keluar tips mengenai Nuffnang atau berblog yang pernah dni buat. berkenaan dengan cara memasang iklan Nuffnang pada blog pula, bukan dni tak mahu buat. tapi dah banyak sangat tutorial yang ada. google je. atau, ikut tutorial yang tersedia pada website Nuffnang. kat Gengblogger pun ada. bahkan, kalau google berduyun-duyun tutorial mengenainya.




http://www.cute-smiley.com

sampai sekarang pun dni masih terkial-kial nak pasang iklan Nuffnang. mesti ikut tutorial. dan semua ni berjaya pasang pun sebab suka atau sikap gemar mencuba. bukan senang nak hadap HTML tu bagi orang tak celik komputer cam dni. tapi Alhamdulillah, dni cuba cuba dan terus mencuba sampai dapat biarpon kekadang tu kuar error bagai, dni cuba. dni rasa, korang pun boleh buat. kalau tak selesai juga perkara tu, dni sarankan korang minta bantuan orang terdekat coz kalau nak minta dni buatkan memang tak boleh kecualilah korang kasi password blog korang kat dni. ye tak? hmm..



http://www.cute-smiley.com


lagi satu berkenaan dengan Buffered Earnings. sama ada email atau komen yang nak tahu cmana untuk dapatkan Buffered Earnings ni... jawapan dni adalah : tak tahu. kenapa? sebab BE ni bukan Nuffnang yangtentukan tapi pihak advertiser. kita cuma perlu berusaha untuk menepati kriteria yang dimahukan oleh pihak advertiser. tidak semestinya berpengunjung juta riban... tapi teruskan berblog, rajen update, tingkatkan traffic, dan isilah survey yang ada pada website Nuffnang tu elok-elok. kasi jawapan yang terbaik!. mungkin ini adlah kunci utamanya. so, apa kata korang godek-godek survey yang korang jawab tu. bayangkan korang adalah advertiser. adakah korang sudi nak kasi Buffered Earnings kepada penjawab survey tu? letakkan diri kita pada tempat diorang. InsyaAllah kita akan tahu jawapan yang terbaik sepatutnya kita jawab supaya kita terpilih. serius ni ... ;) so, cubalah ya...







http://www.cute-smiley.com

sepanjang dni berblog dari tahun 2008, 11 feb 2010 baru dni berpeluang dapat Buffered earnings. itu pun satu je.. lepas bulan februari barulah rezeki Alhamdulillah datang mencurah-curah. kekadang dapat banyak, kekadang dapat sikit. malah pernah status glitterati dni digugurkan. maka dengan ini korang harus faham. mesti berusaha. usaha yang bagaimana? macam kat atas tadi dni cakapkan... itu aje... tak ada pegi mengampu pihak Nuffnang ke apa... itu semua tak perlu. okay?

^___^




dni ada kelas ni... t dni sambung lagi ye...



http://www.cute-smiley.com


p/s:
Goodluck!




04 August 2010

21 April 2010

07 April 2010

Instant Cash Blogging : Project Alpha Week 5 ~ dni baru dapat RM20



orang lain sok sek sok sek dapat RM20 pada minggu lepas, dni duk terhendap-hendap je tengok orang tu orang ni dapat... dni joined benda ni masa week 4.. so dni tak menaruh harapan yang tinggi sebab saingannya memang sengit.. tambahan pula, dni joined pon dah terlewat...



tu pasalla dni rasa macam tak semangat nak join week 6 sebab sekarang pon dni kering idea nak berblog.. isk isk... dah dapat RM20 ni, Alhamdulillah.. bertambahla simpanan dni.. ^_^





Nak tengok entry dni yang menang tu boleh KLIK SINI..




terima kasih nuffnang! nuffnang memang best!



06 April 2010

Pendapatan Nuffnang Dni... ^_^

;p
mengada-ngada jek nak tunjuk kat orang.. dah la dapat sikit. hehe..
tak apalah.. saja je nak share..
minggu lepas dni dah cashoutkan..



jadi, minggu ni, dapat yang ini pon dah cukup..
dah rasa syukur..
tak sangka pula boleh dapat sampai beringgit-ringgit..
ingatkan sen-sen je..









RM 3.75.. bilakah akan jadi RM 375?

ohh.. teringin nak tengok nilai tu jadi RM3750!


InsyaAllah..

^_^



23 March 2010

Dni Terpilih? Terima Kasih Nuffnang! ^_^



sebagaimana yang korang tahu,
ini adalah Projek 400 oleh Nuffnang (yang sulit ;p)..
Nuffnang menjanjikan RM50 kepada sesiapa yang buat entry mengenai Gatsby dan menghadiri ke event tersebut pada 17 April nanti. Namun begitu, oleh kerana faktor cuaca... eh.. silap ;p




oleh kerana faktor jarak yang memisahkan kita.. sobbb sobb.. (sedih ni.. huhu), jadi dni tidak dapat menghadirinya. RM5o terbang melayang-layang ke angkasaraya.. :'(





tak sangka dni terpilih gak pergi sana. hehe.. terharu..!





Nuffnang cakap wajib pergi baru dapat RM50. jadi, pada sesiapa yang dapat RM50 tu dni ucapkan tahniah tau! hehe. bukannya senang nak pergi kecuali dekat dengan tempat tu..




selamat ber'event' tau! chaiyok! ^_^




15 March 2010

Buffered Earnings yang pertama!






jakun dni seketika setelah 2 minggu tak buka akaun Nuffnang..
bila sign in tadi, ada buffered earnings!
SubhanAllah..
Syukur, gembira yang tidak terkata..
:)






tadaaaa!







kenapa dni teruja sangat?









sebab.. dni punya earnings kat Nuffnang selama ini tidaklah sepower Cik Epal. beliau mampu meraih pendapatan sebanyak beribu-ribu dalam masa sesingkat 3 bulan.
kalau dni pula, dalam masa setahun baru nak dapat tekan cash out (to be exact: hujung bulan feb baru merasa tengok perkataan cash out terpampang kat nuffnang dni) . hehe... bila dapat buffered earnings, rasa gembira tak terkata! ohhh... ohh.. sreett.. kesat air mata (echeh.. konon :p)
dni tak kisah..







baru dapat satu buffered earnings dah kecoh. cettt... cepat lari menyorokkan diri..
agagaga ;p





p/s:
terima kasih wahai Nuffnang!