Kartun doodle bermesejkan dakwah | Beruntungnya mereka yang punya kreativiti

By Ardini Humaira - 7/11/2012

-



dni tertarik dengan kartun-doodle hasil karya FatinHambaHina yang berbentuk islamik. bukan setakat kanak-kanak suka tengok kecomelan kartun sebegini. orang dewasa pun suka termasuklah dni, hehehe. Alhamdulillah... secara tidak langsung, ianya dapat menyampaikan mesej dakwah dan peringatan buat kita semua dengan lebih ringan dan santai. hati gembira, ilmu pun dapat. bestnye! banyak pahala empunya diri yang kreatif menghasilkan kartun bermotifkan dakwah sebegini...








gambar paling last tu, dni dah jadikan sebagai wallpaper pada laptop dni. sangat comel... jom ke blog FatinHambaHina untuk dapatkan ilmu agama yang lebih santai penyampaiannya. menarik dan kreatif! bertuahnya beliau punya daya kreativiti sedemikian... ^__^




-

  • Share:

You Might Also Like

29 Comments

  1. comey & penuh dgn msg...
    nak wat wallpaper jgkla..hihi

    ReplyDelete
  2. doodle yang penuh dengan kata2 keinsafan dan dakwah.. Syukur ALhamdulillah

    ReplyDelete
  3. cumilnyer... mama tak reti psl doodle nih.. menarik kann

    ReplyDelete
  4. comey dan cute sgt.. sis suka jugak gambar cute cam nih.. lagi suka sebab katon2 tuh sampai msg yang baik.. :)

    ReplyDelete
  5. comelnyer... nak pi terjah blog beliau lah..

    ReplyDelete
  6. comel nyee... jeles tgk org pandai lukis2 nih.. ayoooo

    ReplyDelete
  7. suke. comel sgt2. :) yg penting ada mesej nk disampaikan :)

    ReplyDelete
  8. kreatif! Menarik minat org tuk membaca mesej yg nk disampaikan :)

    ReplyDelete
  9. @.: iEyLa :.

    jom sama2 jadikan wallpaper..
    semoga setiap kali memandang gambar tu kita ingat akan mesej yg disampaikan, amin
    :)

    ReplyDelete
  10. @Riena Haiqal

    Alhamdulillah...
    disamping berhibur, ada manfaaatnya :)

    ReplyDelete
  11. @mama maman aka yana

    dni pun tak reti. hehehe
    orang lidi pandai la dni lukis

    ReplyDelete
  12. @maszmadi

    pat pat p singgah kat sana.. banyak lagi info berbentuk kartun :)

    ReplyDelete
  13. Ya Allah serius comeynya.. melalui dakwah secara doodle ni la yg berkesan kan..

    ReplyDelete
  14. @azizah :)

    dni siap berangan nak kasi kat anak-anak murid baca :D

    ReplyDelete
  15. Wah! Memang sangat kreatif & cute! Bagus si empunya diri yang pandai mengaplikasikan seni yang ada pada diri untuk berdakwah macam ni.. =)

    ReplyDelete
  16. aah,cute sangat..nak terjah lepas ni:) thx 4 sharing sis^-^

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.