05 June 2021

KITSUI REVIEW PERBEZAAN DI ANTARA WHITENIN BB DAN VITAMIN C+ SHINE

 

Assalamualaikum

Hai semua! Ingat tak hari tu Dini ada kongsikan mengenai KITSUI VITA C+ SHINE? Haaa sekarang Dini nak kongsikan dengan korang mengenai Whitenin BB dan apakah perbezaannya dengan Vita C+ Shine. 







Bukan apa, ada yang beranggapan bila dah ambil Whitenin BB maka dah tak perlu ambil Vita C+ Shine. Silap tu! Kenapa silap? Sebab dua jenis produk ini fokus khasiatnya berbeza. Jom ketahui perbezaan di antara keduanya 👇🏻






KITSUI WHITENIN BB

Ianya dirumus khas untuk membantu merawat masalah, mencerah serta menghaluskan kulit. Apakah masalah kulit yang selalu dihadapi? Kalau macam Dini, masalah kulit kering. Ramai juga yang menghadapi masalh kulit berminyak. Hal inu berlaku kerana ketidakseimbangan hormon dalam tubuh kita. Bila tak jaga pemakanan, stress, kurang bersenam, kurang minum air putih, banyak makan manis-manis, berminyak dan berlemak, ia boleh jadi punca kepada kulit bermasalah.


Yang bagusnya, Whitenin BB sesuai diamalkan oleh sesiapa yang mempunyai alahan terhadap kolagen. Kalau korang ada masalah kulit sensitif, alergi terhadap kosmetik, sering terdedah pada tempat panas dan terbuka pun elok juga amalkan Whitenin BB sebab kolagen ni dapat membantu membaik pulih kesihatan kulit dari dalam. Bila kulit sihat, liang pori akan mengecil dan masalah bintik hitam, berminyak dan jeragat dapat diatasi. Malah, kulit jadi lebih lembap dan tiada lagi masalah kulit kering. tona kulit akan lebih sekata, cerah dan berseri.

____________________________________________________


Whitening Bb Mengandungi:

Orange powder – Menghasilkan kulit yang berseri
Acerola – Membantu meratakan warna kulit dan mencerahkan kulit
Grape Seed – Mencantikkan kulit dengan menggalakkan pembaikan dan pembentukkan tisu
Berries – Mencegah kulit berminyak


____________________________________________________


Cara Bancuh: 

Campurkan 1 paket ke dalam 150ml air suam. Goncang sehingga larut dan diminum sebaik selepas penyediaan. Minum air yang secukupmya sepanjang hari untuk kesan terbaik. Whitenin BB ni rasa berry manis-manis buah just nice gitu. Sedap!



Ada beberapa testimoni menarik Dini nak kongsikan dengan korang:

“ Saya dah banyak guna product untuk mencerahkan kulit badan Dan muka tapi tidah berkesan untuk saya.. Satu hari saya terbaca product kitsui kat Facebook 

saya bernekad untuk membeli.. Saya membeli kat Watson kitsui Korean White.. Wow saya nampak berkesan dlm 7 hari..product terbaik Kimsui..selepas ini saya

membeli product Kitsui lain pulak.. Iaitu pilihan saya BB whitening…jangan menyesal tau lepas beli.. Ternyata product amat berkesan untuk semua orang. “

“ Saya consume kitsui whintien bb kerana yakin dengan kualiti produknya. Penggunaan bahan organik dan semulajadi menjadikannya pilihan hati semua. Selain

itu, pilihan produk yang pelbagai dengan tawaran harga yang amat menarik. Ia juga mudah didapati di Watsons dan Guardian “

“ Best best best sangat… kesan yang memang diluar jangkaan.. kesan seawal 3 hari .. kulit memang berseri- seri.. saya dah consume 3 kotak now kesan kecerahan memang boleh tengok pada seluruh badan, tempat2 yang gelap mula mencerah, memang hasil di luar jangkaan dengan kos yang mampu milik ”

“ Produk kitsui whitenin bb amatla bgus untuk wajah2 yg gelap dan tidak berkeyakinan jerawat yang lama2 dah semakin pudar..jerawat pun dah tak naik lagi.saya sangat puashati!!kawan2 saya pun dah mula amik produk kitsui selepas tgok kesan yang baik pada saya..tq sangat kitsui saya sangat yakin dengan produk anda..dengan kelulusan kkm dan 100% selamat di gunakan..jom semua gunala produk kuitsui memang terbaik dan bukan kaleng2 tau… “

“ Saya memilih produk kitsui beuty kerana label ini tidak perlu diragui lagi bahan bahannya, mudah disediakan, lazat, berkesan dan yang paling penting selamat.  Dan semua tu saya dapat hanya pada harga yang jauh lebih murah berbanding pasaran luar. Sangat berpatutan dan berbaloikan. Hasilnya sy tak boleh pertikaikan.,kulit sy kelihatan awetmuda berbanding usia. Dan itulah rahsia saya. Tq kitsui. This is awesome product ever. “

“ Alhamdulillah niat yangg murni. . Produk kitsui sangat saya percayai cepat berkesan.dan terbaik.. dah 3 bln saya try produk kitsui ni kulit saya lebih flewless sblm ni wajah saya byk tompok2 hitam dan kusam sekarang alhamdulillah ramai yang tegur kulit saya nampak lain dan lebih berseri.. terima kasih @kitsuibeauty “




 

 

 

KITSUI VITA C+ SHINE


Dirumus khas dengan gabungan 6 buah buahan yang mengandungi Vitamin C semulajadi yang tinggi berserta dengan Zink, Kalsium, Vitamin A, Vitamin D, Vitamin B12, Vitamin B2 dan Vitamin B6. Ia sesuai untuk meningkatkan imunisasi, sistem imuniti tubuh dan kecergasan tubuh badan.
 
Musim pandemik sekarang sesuai sangatlah amalkan Vita C+ Shine untuk tingkatkan imun tubh kita. Dalam Vita C+ Shine dah all in one dah. Sesuai diminum oleh usia 12 tahun ke atas untuk seisi keluarga. Sangat bagus untuk kesihatan penglihatan dan tinggi antioksidan bagi melindungi dari sinar UVA & UVB. Kalau korang ada masalah gusi berdarah, sakit sendi, mudah selesema, haaa.. cuba Vita C+ Shine!
 
Apa punca kepada masalah di atas? Penyebab Masalah tu biasanya sebab kurang makan buah-buahan yang mengandungi kandungan Vitamin C semulajadi yang tinggi, kurang makan makanan sayur sayuran, kurang bersenam, minum air tak mencukupi, dan tak jaga pemakanan.
 
 

 ____________________________________________________

Kitsui Vita C+ Shine mengandungi:


✔️Ascorbic acid 100mg
✔️Pomegranate 200mg
🥝Kiwi 150mg
🍊Orange 100mg
🍍Nenas 150mg
🥭Mango 150mg
🍋Lemon 150mg

TOTAL = 1000mg ( Vitamin C )

 

Bahan Bahan - Buah Delima : Nutrisi Vitamin C & D, Baik untuk kesihatan mata, Melindungi kulit dari sinaran UV & UVB

- Oren : Nutrisi Vitamin C Membantu sistem imuniti badan yang lebih kuat.

- Buah Kiwi : Nutrisi Vitamin C , A , B , Meningkatkan kecergasan badan.

- Lemon : Nutrisi Vitamin C & B, Menjaga kesihatan mulut dan gusi

- Mangga : Nutrisi Vitamin C, A, K

- Nenas : Nutrisi Vitamin C , E, K , Mencegah kerosakan akibat radikal bebas.

 

____________________________________________________

 

Cara Bancuhan:

Campurkan 1 paket ke dalam 150ml air suam.
Lebih sedap di campurkan dengan air sejuk.
Goncang sehingga larut dan diminum sebaik selepas penyediaan. Minum air yang banyak sepanjang hari untuk kesan terbaik.









Dini petik beberapa testimoni sebenar daripada pengguna Kitsui  Vita C+ Shine untuk korang baca:


“ Best sangat lah kitsui vita c shine! Selalu saya minum jenama vitamin c yang lain saya selalu berasa sakit kepala tetapi sekarang dengan kitsui

vitamin c shine saya memang rasa lebih kuat! Senang pun nak dapat kitsui di watsons , Alhamdulillah Thank you kitsui! “

“Saya membeli kitsui kat Watson…. harga dan kualiti kitsui memang terbaik berbanding vitamin c lain di luar sana dan rasanya juga best! tidak seperti jenama lain di mana rasanya terlalu manis kuat“

“ Saya dah minum kitsui selama 3 tahun dan akhirnya kitsui memang produk paling best la ! saya suka minum whitenin bb dan vita c untuk mendapatkan hasil terbaik dan juga rasanya paling best “

“ Saya dan keluarga saya consume kitsui vita c kerana kualitinya sangat bagus dan rasanya cukup sedap! Thank you kitsui ! “

” Thank you kitsui sebab keluarkan product yg mampu milik utk surirumah tangga yg meniaga kecil2an ni. Harga murah dan berkesan utk I. Happy sgt dpt badan yang lebih sihat dari product yang selamat ini. Thank you!"

 






Sekarang korang boleh nampak tak perbezaan di antara kedua produk ni? Jadi, mudah dah lah untuk korang buat keputusan untuk membeli sama ada salah satu atau kedua-duanya nanti. Yang penting, rangkaian produk Kitsui diperakui Halal dan bertaraf GMP. Mudah didapati di farmasi terpilih dan juga dalam talian. Ini dini sertakan lagi beberapa testimoni untuk korang rujuk.















Ada beberapa lagi produk keluaran Kitsui yang hebat. Yang pastinya semua produk ini mendapat banyak feedback yang positif dan merupakan produk terlaris di Watson dan guardian. Dini Yakin dengan Kitsui sebab Dini dah cuba kedua-duanya. Kulit rasa lebih sihat dan bermaya. Kesihatan Dini pun Alhamdulillah, baik. Jadi, Dini juga yakin Kitsui terbaik untuk korang. Jom berKitsui!

 

 

 

 

 

INFO LANJUT KITSUI WHITENIN BB

Shopee mall : https://shopee.com.my/product/100810671/1625933966?smtt=0.271268947-1620647259.9


INFO LANJUT KITSUI VITA C+ SHINE



No comments:

Post a Comment

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.