Showing posts with label reviews. Show all posts
Showing posts with label reviews. Show all posts

16 June 2021

HOMEPRO JUALAN GUDANG ONLINE KALI PERTAMA

 

Assalamualaikum, hai korang!


Mesti ramai yang suka membeli-beli di HomePro, kan? Yang suka deco-deco rumah memang suka sangat ke sini. Dini pun selalu juga usha barang HomePro dekat shopee. Hish! Merasuk juga tengok perkakas rumah cecantik tu. Paling suka rak dapur. 






Bersempena dengan seluruh rakyat Malaysia semuanya sedang dalam tempoh PKP, HomePro mengadakan JUALAN GUDANG buat pertama kalinya di website. Tak kisahlah yang jauh ke yang dekat dari HomePro semua boleh membeli-beli sempena jualan gudang ini bermula pada 17/6/2031 - 20/6/2021. Tawaran hebat sehingga 80%!!!







Buat belian melalui website HomePro dapat beli dengan HARGA JUALAN GUDANG. Seriuslah! Biasanya kena ke warehouse je baru dapat harga jualan gudang, kan?






Kenapa korang perlu membeli di Jualan Gudang Online HomePro? Sebab utama korang tak boleh lepaskan Jualan Gudang ini kerana:


πŸ›’ Tawaran hebat setiap hari (potongan sehingga 80%)

πŸ›’ Pelbagai pilihan barangan boleh pilih pada bila-bila masa sambil baring pun boleh dengan family.

πŸ›’ Stay at home di musim pandemik. Tak perlu beratur dan bersesak.

πŸ›’ Belian secara pukal dan installment pun boleh juga.

πŸ›’ Penghantaran pantas, terus ke pintu rumah. 


Boleh buat bayaran secara installment


Penghantaran pantas



Banyak tau tawaran menarik dan menjimatkan dari perkakas elektrik, perabot, hiasan rumah, berkebun di luar rumah dan pelbagai lagi untuk rumah impian korang. Harga pun berpatutan.


Pilihan barangan keperluan dan dekorasi rumah di HomePro





Hah tengok tu.. Dalisa pun berminat nak tolong pilihkan barang untuk mama di website HomePro. Masuk je chart siap-siap nanti esok boleh checkout dengn harga diskaun. Yeayyyy!!! Jom pakat serbu Jualan Gudang Online HomePro 🀩



LayariπŸ‘‡πŸ»


Website: https://www.homepro.com.my/


Facebook Page: https://www.facebook.com/HomeProMY


IG Page: https://www.instagram.com/homepro_malaysia/








05 June 2021

KITSUI REVIEW PERBEZAAN DI ANTARA WHITENIN BB DAN VITAMIN C+ SHINE

 

Assalamualaikum

Hai semua! Ingat tak hari tu Dini ada kongsikan mengenai KITSUI VITA C+ SHINE? Haaa sekarang Dini nak kongsikan dengan korang mengenai Whitenin BB dan apakah perbezaannya dengan Vita C+ Shine. 







Bukan apa, ada yang beranggapan bila dah ambil Whitenin BB maka dah tak perlu ambil Vita C+ Shine. Silap tu! Kenapa silap? Sebab dua jenis produk ini fokus khasiatnya berbeza. Jom ketahui perbezaan di antara keduanya πŸ‘‡πŸ»






KITSUI WHITENIN BB

Ianya dirumus khas untuk membantu merawat masalah, mencerah serta menghaluskan kulit. Apakah masalah kulit yang selalu dihadapi? Kalau macam Dini, masalah kulit kering. Ramai juga yang menghadapi masalh kulit berminyak. Hal inu berlaku kerana ketidakseimbangan hormon dalam tubuh kita. Bila tak jaga pemakanan, stress, kurang bersenam, kurang minum air putih, banyak makan manis-manis, berminyak dan berlemak, ia boleh jadi punca kepada kulit bermasalah.


Yang bagusnya, Whitenin BB sesuai diamalkan oleh sesiapa yang mempunyai alahan terhadap kolagen. Kalau korang ada masalah kulit sensitif, alergi terhadap kosmetik, sering terdedah pada tempat panas dan terbuka pun elok juga amalkan Whitenin BB sebab kolagen ni dapat membantu membaik pulih kesihatan kulit dari dalam. Bila kulit sihat, liang pori akan mengecil dan masalah bintik hitam, berminyak dan jeragat dapat diatasi. Malah, kulit jadi lebih lembap dan tiada lagi masalah kulit kering. tona kulit akan lebih sekata, cerah dan berseri.

____________________________________________________

16 May 2021

DUA LANGKAH MUDAH UNTUK RAWATAN KULIT KERING DAN BERJERAGAT




Suri rumah ni kerja duk rumah je pun nak kena buat rutin penjagaan kulit muka juga ke? Selalulah juga dengar suri rumah lain tanya soalan macam tu. Sebabnya tak kena keluar ke mana-mana macam wanita lain yang bekerjaya. Takkanlah nak kena sapu itu ini juga pada kulit muka. Rasa malas nak pakai sebab leceh nak kena cuci. Hah, itu jugalah yang Dini pernah rasa pada awalnya. Lama-lama kulit muka Dini jadi kering nampak makin banyak kedutan.


 


Tahu tak? 




Kerosakan kulit muka sebenarnya mudah berlaku walaupun hanya berada di dalam rumah.  Kulit jadi berjeragat sebab selalu terdedah dengan sinaran uv dan juga suhu tinggi seperti di dapur dan haba panas dalam rumah. Cuaca di Malaysia ni so hot you know... 



Skincare Dini di rumah. Nak tanggalkan sebelum solat guna je makeup remover cleaning wipes. 




Bukan itu saja, mengadap handphone dan televisyen lama-lama pun boleh rosakkan kelembapan kulit tau. Ia menyebabkan kulit menghasilkan melanin yang menyebabkan pigment gelap terbentuk. Semakin banyak melanin terhasil semakin banyak berlakunya jeragat. Mulalah kulit nampak kusam.  Kerana itulah kita perlu pakai skincare walaupun hanya berada  di rumah bagi memastikan kelembapan kulit terpelihara. Tak perlu makeup tebal, cukuplah sekadar menyapu pelembap dan sunblock.



Kat rumah pun kena pakai skincare. Biar nampak bermaya dan berseri


Ada juga yang berpendapat, berada dalam bilik berhawa dingin dan bertutup lebih selamat kerana terhalang daripada sinaran matahari. Korang silap sebab apa? Bilik berhawa dingin juga boleh sebabkan kulit bertambah kering. Kulit kering pula boleh menyebabkan masalah kedutan semakin ketara pada kulit. Nampak tua you all! Pendek kata, tak boleh mengelak daripada memakai skincare. 





Dua langkah penting



Orang tua kita dulu-dulu pun jaga kulit muka juga kan walaupun duduk rumah. Cuma, mereka guna cara tradisi seperti menyapu aloe vera, bedak sejuk, tomato, timun, dan sebagainya. Hah, kita di zaman moden ni banyak.produk yang boleh dipakai dengan mudah, tapi nak malas pula. Rugilah! Jadi, Dini cuba sedaya upaya amalkan sapu pelembap setiap hari supaya masalah kulit dapat diatasi dengan hanya dua langkah.







LANGKAH PERTAMA:


Inisiatif kulit kering dengan HANSAEGEE AQUA WHITENING CREAM


Lepas tengok ramai rakan-rakan pakai produk Hansaegee Dini tanya mereka dan mereka syorkan agar Dini gunakan Hansaegee AQUA WHITENING CREAM. Krim ini mampu mengawal kulit berminyak, melembapkan kulit dan mencerah kerana mengandungi Niacinamide yang kaya dengan vitamin B3. Pigmen gelap akan nampak semakin pudar dan terasa kulit lembap dari dalam. Yang bestnya sebab krim ini jenis water based yang sangat sesuai dengan semua jenis kulit. Tak melekit. Paling penting ianya tidak mengandungi paraben dan alkohol.


 


 




 


Cara penggunaan


Cara menggunakannya mudah sahaja. Seeloknya elakkan daripada calit krim menggunakan jari. Ambil guna stick bagi mengelakkan krim rosak. Tapi dah terbiasa guna jari je kan? Maka pastikanlah jari tu bersih terlebih dahulu. Sapu seperti biasa pada seluruh muka sebanyak 2x sehari pagi dan malam. Dap-dap sambil perhatikan titisan air akan terbentuk masa kita tengah dap-dap tu.  Terasa lembut je kulit muka jadinya. Bau krim tu pun menyegarkan. Kalau nak solat, sebelum tu boleh cuci muka dulu dah siap solat nak sapu nipis lagi pun boleh. Berseri-seri kulit jadinya.


(boleh baca dengan lebih lanjut review Dini untuk Aqua Whitening Cream DI SINI)






LANGKAH KEDUA:


Merawat kulit kusam dan berjeragat dengan NANO GOLD CC CREAM SPF50+ PA+++


Part ni paling susah nak rawat sekiranya MALAS. Serius cakap. Bila malas memang tak dapat nak tolong. Jeragat dan kulit kusam tak mungkin dapat diselesaikan dalam masa satu hari. Kena konsisten. Lama-lama jeragat akan pudar dan masalah kulit dapat diatasi. 



Jadi, marilah kita rajin bersama-sama amalkan sapu krim yang mengandungi perlindungan uv. Dini pula yang nak syorkan pada korang lepas disyorkan oleh kawan-kawan untuk menggunakan GOLD NANO CC CREAM.




Tak perlukan solekan tebal dengan cc cream ni kerana ia boleh buat kulit wajah kita kelihatan bermaya dan berseri. Kulit nampak efek glowing tau. Cc cream ni juga mengandungi Mineral Water, Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract dan Nano Gold yang tinggi antioksida dan menghalang sinar uv dengan berkesan. 




Walaupun CC Cream ni berkesan menghalang sinar uv, tapi.. Kita mesti guna skincare pada setiap hari. Kalau kita rasa kulit dah baik dan menghentikan penggunaan skincare, tak mustahil makin jeragat semakin bertambah. Sebab kulit kita terdedah dengan sinaran uv ni setiap hari. Bukan pakai kadang-kadang. 




Cara menggunakannya:


Ini pun mudah juga. Mula-mula sapukan Aqua Whitening Cream sebagai pelembab lepas tu boleh sapu CC Cream. Untuk di rumah boleh sapu tipis. 





Cuma picitkan Cc Cream ke atas dua belah jari dan titikkan pada wajah kemudian ratakan dengan jari. Tak melekit. Sapu sehingga krim meresap rata dalam kulit. Warna krim ni ikut warna kulit kita jadi tak akan buat kulit muka nampak bercapuk. Natural dan berseri. Bila berpeluh pun maintain je malahan bertambah glowing.














Haa.. itu lah dua langkah mudah cara Dini pulihkan masalah kulit kering yang Dini alami masa malas nak jaga kulit muka dulu. Sangat berkesan. Menyesal sangat dulu fikir tak mengapa tak pakai skincare ketika di rumah. Ingatkan tak keluar bekerja tak apalah tak sapu sebarang skincare rupanya kulit jadi semakin teruk. Kalau korang yang bekerja lagilah kena rajin pakai skincare. 


Tambahan pula Nano Gold CC Cream sangat bagus digunakan bila kita ada aktiviti outdoor. Kulit tak nampak comot dan berminyak. Lepas tu bila makeup, nampak pigmented. Dia beri kesan WOW pada solekan. Sekejap je bersiap tak perlu touch up lama-lama. Nak bersihkan pun mudah juga. 





Sebelum memakai Aqua Whitening Cream


Selepas sapu Aqua Whitening Cream + lip balm, kulit nampak segar bermaya



Selepas memakai Aqua Whitening Cream + Nano Gold CC Cream, lebih cerah kan 😁




Panas lit lit nak angkat kain di jemuran. Mujur dah pakai Krim Aqua dan Nano Gold CC Cream.





 


Tak susah pun, kan? Cuma dua langkah sahaja.




Nak dapatkan produk Hansaegee pun mudah juga. Kat Shopee pun ada. Kalau korang nak dapatkan produk Hansaegee bolehlah ke mana-mana laman rasmi Hansaegee di bawah ya. Jom ber-Hansaegee!








 Website: www.hansaegee.com/shop 

Shopee: Hansaegee Nature

IG page: @hansaegeenature

FB page: HansaegeeNature

Youtube page: HansaegeeNatureMalaysia


 


 















27 April 2021

F&N Life App Buat Pesanan Dengan Mudah Dan Cepat


Assalamualaikum 😊


Buat apa tu? Skroll cari barang nak shopping online ke? Semua dihujung jari je sekarang kan.. Termasuklah pembelajaran anak-anak. Golongan veteran yang dulunya malas nak belajar guna smartphone pun sekarang dah pandai berwhatsapp. Tak gitu? Makanya berbelanja dalam talian pun dah jadi perkara biasa bagi kita walaupun beli barang dapur.





Ini Dini nak kongsi dengan korang aplikasi F&N Life. Ye.. F&N yang ada air sirap sedap tu lah. Bulan puasa mesti ternampak-nampak je kan sirap F&N tu πŸ˜‚ sedap sungguh! Boleh beli terus melalui aplikasi F&N tau. Ada beberapa pakej untuk Ramadhan dan juga Raya serta pakej Keberkatan Plus Plus untuk amal jariah. Siap boleh kumpul mata ganjaran lagi tau.




 



Muat turun aplikasi F&N Life di appstore atau playstore. Kemudian daftar untuk menggunakan aplikasi tu. Mudah je. Daftar sejap je dah selesai. 





Mula-mula pilih poskod kawasan korang lepas tu masukkanlah maklumat yang dikehendaki. Kalau korang berada di sekitar Klang boleh pilih next day delivery. Penghantaran pun percuma dengan belian RM60 dan ke atas.





Ini yang Dini nak korang tahu. Pakej-pakej yang tersedia untuk Ramadhan dan Raya. Berbaloi-baloi 🀩 








Bukan setakat beli untuk sendiri je. Boleh beli untuk keluarga dan infaq juga. Senang sangat dengan pakej Gandakan Ganjaran Bersama F&N Life. Pilih je mana yang berkenan. Oh, ya! Ada juga pakej yang dapat sampul duit raya. Jadi kalau korang nak sampul duit raya perhatikan dulu ye pakej yang dapat. Sebab tak semua pakej tu dapat sampul.

 






Untuk pakej Keberkatan Plus Plus, ini detailnya. Korang pilih nak infaqkan kepada siapa sama ada Golongan Memerlukan, Anak Yatim, ataupun Rumah Orang Tua. Setiap satu pek bernilai RM25. 






Menarik, kan pakej yang tersedia? Dini pun dah beli pakej Ramadhan untuk sendiri. Dini pilih pek Hidrat Ramadhan. InsyaaAllah nanti nak belikan untuk keluarga di kampung pula. Maklumlah tak dapat pulang beraya merentas negeri lagi tahun ini..






Pek ini ada 12 botol minuman 100plus kesemuanya.  Semua minuman yang sampai tu selamat tak ada pecah ke apa. Alhamdulillah, 3hari je dah sampai ke pejabat courier. Cuma Dini kena self pickup sebab area rumah Dini pedalaman sikit. Gdex tak buat delivery.











Anak Dini suka betul air 100plus. Dini pilih pakej ni untuk dia minum waktu berbuka. Bagus untuk hidrasi. Dia paling suka perisa beri dan black currant. Dini dengan husband minum je semua perisa. Semuanya sedap πŸ‘πŸ»







Korang cubalah order melalui F&N Life sementara courier masih terima penghantaran sebelum raya. Karang lambat-lambat nanti tak sempat lak  nak sampai sebelum raya. 








Tengok ni, boleh kumpul point. Dini nak order pek yang ada sampul duit raya pula nanti. Hehehe... Jom jom gi order sambil kumpul point. Nak infaq pun boleh. InsyaaAllah, pihak F&N akan salurkan amanah korang kepada mereka yang berhak.




Untuk maklumat lebih lanjut:


Facebook: F&N Fun 
Instagram: F&N Life

22 April 2021

OPTOM EYECARE PAKAR OPTOMETRIS DAN CERMIN MATA

Assalamualaikum. Hai korang!


Lama betul Dini tak pakai spek mata lepas spek mata Dini patah tahun 2019 sebelum pindah ke Terengganu. Masa di Miri Dini kerja. Setiap hari perlu keluar dari rumah. Selalunya pakai spek mata sebab Dini silau. Keluar kerja waktu tengahari dengan jemput anak pulang dari sekolah boleh buat Dini rasa senak biji mata gitu bila kena cahaya matahari panas terik. Nak tak nak Dini kena pakai spek mata jenis bertukar jadi gelap bila kena cahaya matahari. Spek silau orang panggil, kan? Silau ni boleh bikin migrain tau. Fuh! Itu yang rela pakai spek dari tak pakai.


Namun, selepas berpindah ke Terengganu Dini dah tak kerja. Keluar dari rumah pun jarang sangat kerana PKP. Tambahan pula Dini dah tak kerja. Dah tamat PKP pun Dini masih tak ke mana-mana juga kerana ada anak yang masih kecil. Duduk rumah tak pun mengekor ikut ke kedai tunggu dalam kereta je. Jadi kurang sangatlah Dini terkena cahaya matahari secara terus. Punca dah tak pakai spek mata sebab dah patah. Makanya adalah terasa nak miliki spek mata baru. Cuma belum berkesempatan ke kedai spek mata lagi. InsyaaAllah, soon...


Blogger Qaseh Dalia di hadapan Klinik Optom Eyecare


Mesin scan belakang retina



Mesin check mata macam kat kedai spek biasa

Mesin untuk check jumlah power dan silau



Duk usha usha pasal spek mata Dini baca pengalaman beberapa orang rakan blogger ke Optom Eyecare. Teruja Dini tengok bilik rawatan yang mereka kongsikan di sana. Wahhh! Canggih betul nampaknada mesin-mesin khas untuk check kesihatan mata. Pastu dni buka website Optom Eyecare. Haaa tu dia... Patutlah canggih. Sebab kedai spek ni sebenarnya klinik kesihatan mata khusus untuk health screening dan theraphy untuk vision. Terbaiklah!



Dini tengok di blog Ummi Nani yang dah buat pemeriksaan di sana, katanya bila buat pemeriksaan mata di Optom Eyecare bukan sahaja kita boleh analisis kesihatan mata bahkan juga kesihatan tubuh badan. Sebabnya mesin di sana boleh kesan salur mata yang bermasalah. Jadi dengan keadaan salur mata tu boleh kesan kita ada masalah kolesterol tinggi, kencing manis dan sebagainya. Kena buat checkup dulu baru bagus nak pilih spek.



Tengok ni.. isk kalau kedai spek biasa memang tak adalah nak check salur mata begini kan. Check power mata je lepas tu terus pilih bingkai. Kalau ada masalah mata yang lain, tak dapat nak kenal pasti.


Haaa tengok, siap detail betul pemeriksaan yang dibuat kat sana. 



Pemeriksaan macam ni sangat bagus terutamanya bagi orang tua yang berisiko ada diabetis dan kolesterol tinggi. Sebabnya mereka tak boleh pakai spek dengan sekadar chek mata di kedai spek biasa tu. Jangan sebab nak jimat, kita abaikan kesihatan mata. 


Spek mata untuk anak yang tahan lasak. Anti-bluelight untuk jaga kesihatan mata sepanjang penggunaan gajet. 


Anak-anak zaman sekarang pun banyak terdedah dengan gajet. Nak tak nak kena gunakan gajet sebab sekarang dah tak macam dulu. Sistem pendidikan banyak perlu guna pakai gajet. Jadi, bolehlah bawa anak-anak sama buat pemeriksaan mata. Sebab terdedah dengan gajet ni selalunya mudah kena silau. Kesian anak-anak tak pandai nak describe diorang tak selesa mata tu macam mana, kan.. yang ada masalah juling pun eloklah bawa ke klinik pakar kesihatan mata seperti Optom Eyecare. Barulah diyakini resultnya.






Oh ya. Nak pakai spek. Mestilah kita nak spek tu sesuai dengan bentuk muka terutamanya yang berhijab. Aaaah mau tak spoil mood kalu tudung jadi kembang sebab spek, kan? Duh daku mengerti sangat perasaan itu. Tadi dah tengok mesin canggih check mata. Hah ni ada lagi aplikasi canggih untuk tentukan bentuk spek mata yang sesuai dengan muka kita. Boleh customize nak letak nama dan juga blink blink. Aplikasi ni akan ukur bentuk muka, hidung, mata dengan tepat bagi mendapatkan saiz yang tepat dan paling sesuai untuk pemakai. Pilih je warna, frame, plastik ke besi ke macam mana yang berkenan di hati.




Nak ke sana mudah je. Optom Eyecare ada  dua cawangan tau. Satu di Bangi dan satu lagi di Alor Setar. Korang boleh berkunjung ke sana mana-mana yang berdekatan.

1) Cawangan Bandar Baru Bangi, Selangor.


Alamat Bangi: No.37, Jalan 8/1, Seksyen 8, Bandar Baru Bangi, 43650 Bangi, Selangor Darul Ehsan. (Berdekatan Marrybrown)


2) Cawangan Mergong, Alor Setar Kedah. 


Alamat Kedah: No 17-Gf, Taman Bandar Baru Mergong, 05150 Alor Setar, Kedah Darul Aman.



Website: http://www.optom.com.


Facebook: http://www.facebook.com/optombangi


Instagram: http://www.instagram.com/optombangi


Antara pilihan jenama untuk spek mata di Optom Eyecare


Klik je link di atas untuk maklumat lebih lanjut. Dini pun tak sabar nak buat pemeriksaan mata ni. Jom sama-sama pilih untuk buat pemeriksaan mata di Pakar Kesihatan Mata yang bertauliah.