Showing posts with label reviews. Show all posts
Showing posts with label reviews. Show all posts

19 August 2021

AQIQAH CENTRE PENGENDALI PAKEJ AQIQAH DAN QURBAN DI TANAH SUCI MEKAH


 Assalamualaikum


    Alhamdulillah, dah selesai Raya Haji hari tu kan... Ramai tak pembaca Ilham Dini dot com yang dah laksanakan ibadah qurban? Kalau ada buat, Alhamdulillah... Kalau tak buat, tak mengapa. Sebab apa?

 

 

 

 

        Kemampuan setiap orang itu adalah berbeza-beza. Ada yang mampu buat qurban sehingga beberapa ekor lembu. Ada yang mampu buat seekor lembu. Ada yang hanya mampu sebahagian lembu. Ada yang sikitttt lagi nak mampu cukup bajet buat qurban atau akikah tapi tak dapat nak laksanakan juga sebab tak punya bajet yang besar. Tangguhkan dahulu..


        Maklum sahajalah kosnya bukanlah murah. Minimum pun kurang-kurang RM700. Yang penting, terletak pada niat kita. Lillahita'ala. Bukan sebab nak menunjuk-nujuk, atau bukan  dengan sengaja kita tak nak lakukan ibadah qurban/akikah walhalnya mampu. Ada sebab-sebab yang tak dapat dielakkan.

 





AQIQAH ONLINE MURAH


Dini nak kongsikan dengan korang alternatif untuk jalankan ibadah qurban dan aqiqah dengan kos yang lebih jimat. Manalah tahu, kalau-kalau ada yang berhasrat nak laksanakan ibadah ini selama ni tertunggak... dengan cara ini korang dapat tunaikan hasrat dan impian korang. Yang mana ada bajet lebih, boleh rasai buat ibadah ni di luar negara pula. Niat untuk bersedekah pun boleh juga.


MENGENAI AQIQAH CENTRE

 

 

    Korang pernah dengan tak mengenai Aqiqah Centre?



    Ia merupakan sebuah syarikat pengurusan ibadah Aqiqah dan Qurban secara online  di Tanah Suci Mekah di bawah naungan syarikat AC AGROTECH SDN BHD. Sudah berpengalaman sejak tahun 2014 dengan lebih 25,000 kali mengendalikan servis ibadah aqiqah dan qurban di Tanah Suci Mekah. Diyakini dan dipercayai ramai termasuklah dikalangan artis tanah air. 

 

 






Uniknya melalui pakej dari Aqiqah Centre, semua peserta akan mendapat:



  • Setiap sembelihan aqiqah, rakaman video akan diberikan dengan sebutan nama peserta
  • Setiap penyertaan akan menerima sijil premium ukiran kayu
  • Setiap pendaftar qurban akan menerima hadiah istimewa daripada Aqiqah Centre








    Menarik, kan? Cantik sangat sijilnya.  Buat aqiqah dekat sini (tempatan), tak ada dapat semua tu. Jadi, frame sijil sebegini boleh disimpan sebagai kenang-kenangan. 




WAJIB TAK KITA LAKSANAKAN AQIQAH?


                                   Aqiqah merupakan sunat muakkad ( yang sangat dituntut) dimana :

       Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud : "Setiap anak itu tertebus (terpelihara daripada kemudaratan dan kemungkaran) dengan aqiqahnya, disembelih haiwan untuknya pada hari ketujuh, dicukur kepalanya dan diberi nama." {Hadis riwayat Ahmad dan Tarmidzi}.

 

   

 

    Jika dilaksanakan, kita akan mendapat pahala. Jika diluar kemampuan yang tidak dapat dielakkan, tidak berdosa. Kalau tak mampu laksanakan dalam negara, kita pilih nak laksanakan di luar negara, tak jadi masalah.



Bila aqiqah perlu dilakukan? 


Waktu terbaik adalah pada hari yang ke-7 kelahiran bayi. Jika terlepas atas sebab tertentu, kita boleh lakukan pada hari yang ke-14. Dan sekiranya tidak sempat juga, kita boleh laksanakan pada hari ke-21. Sekiranya masih tidak sempat juga, lakukanlah pada bila-bila waktu yang kita mampu. Kadar perbezaannya adalah setiap 7 hari berikutnya sehinggalah anak yang hendak diaqiqahkan mencapai baligh.



KELEBIHAN QURBAN DAN AQIQAH MELALUI AQIQAH CENTRE  



    Kenapa pula korang perlu memilih Aqiqah Centre sebagai medium untuk melaksanakan ibadah qurban atau aqiqah? Tentu ada sebabnya kan... Sudah tentulah kerana sebab-sebab yang berikut.



AQIQAH DI MEKAH

     Team Aqiqah Centre melaksanakan sembelihan ibadah aqiqah dan qurban di Tanah Suci Mekah. Kalau ada antara kita yang nak ke sana, tapi belum rezeki lagi.. rasa bertuah apabila dapat ambil berkat jalankan ibadah di sana. Mudahan diberkati Allah swt.

 

 

HARGA BERPATUTAN

    Mesra poket. Sesuai bagi mereka yang sedang bajet tetapi mahu menyertai ibadah aqiqah atau qurban atau keduanya. Faktor ini menjadikannya satu alternatif bagi mereka yang kurang bajet untuk lakukan di tanah air sendiri. Berapakah harganya? Melalui Aqiqah Centre, cuma RM499 sahaja dan segala urusan berkaitan qurban dam aqiqah diuruskan sepenuhnya oleh Aqiqah Centre.

 

 

100% ONLINE & JIMAT MASA

    Sejajar dengan kemajuan teknologi, ibadah ini juga turut boleh dilakukan secara online. Tambahan pula zaman ini seluruh dunia sedang diuji dengan wabak merbahaya terutamanya negara kita yang tercinta. Di dalam fasa PKP sebegini agak mustahil untuk kita jalankan aktiviti berkumpul walaupun sesama sanak-saudara. Bila dah berkumpul, nak masak-masak dan sebagainya. SOP dah ke mana... Melalui Aqiqah Centre, segala urusan sembelihan dan agihan segalanya dibawah tanggungjawab pihak mereka. 


     Mereka bekerjasama dengan team di Mekah yang akan mengagihkan sembelihan kepada fakir miskin di sekitar Mekah dan negara lain. Kita tak perlu buat apa-apa kerja, tak perlu keluar rumah, tak perlu fikir ke mana sembelihan aqiqah perlu dihantar dan sebagainya. Jadi, ini menjimatkan masa serta tenaga. Sangat mudah.



FLEKSIBEL

    Tempahan/ pendaftaran aqiqah di Aqiqah Centre boleh dibuat pada bila-bila masa kerana sembelihan dibuat pada setiap hari. Kita juga boleh pilih masa yang kita mahu untuk jalankan ibadah ini. Jika kita tak buat pilihan tarikh, aqiqah tu akan dilaksanakan dalam masa 1-3 hari selepas pendaftaran. Video sembelihan pula akan dihantar selepas 2 hari bekerja dari hari perlaksanaan sembelihan aqiqah.


 

AGENSI DIPERCAYAI

   Aqiqah Centre merupakan sebuah agensi yang dipercayai kerana telah banyak testimoni serta barisan selebriti tanah air menggunakan khidmatnya. Antara mereka yang pernah menjadi peserta aqiqah dan qurban melalui Aqiqah Centre adalah:










MENDAFTAR DENGAN HANYA 2 LANGKAH MUDAH

 

     Untuk menyertai ibadah qurban atau aqiqah melalui Aqiqah Centre, korang hanya perlu ikuti langkah mudah berikut:






     ▪️1) Layari laman web AQIQAH CENTRE: https://aqiqahcentre.com/borang-aqiqah-mekah/ dengan klik mendaftar untuk Qurban ataupun Aqiqah seperti dalam gambar di atas. Isi segala maklumat yang diperlukan dengan teliti kerana maklumat ini akan digunakan untuk penghantaran sijil penyertaan.

   ▪️ 2) Buat pembayaran secara online dan, ya. Sudah pun selesai! Alhamdulillah..



    Setelah segala urusan selesai, pihak Aqiqah Centre akan menghantar rakaman bukti kepada korang dalam tempoh 1-3hari bekerja manakala bagi sijil penyertaan akan diproses dalam masa lebih kurang 2minggu atau lebih (atas kekangan PKP). Mesti korang tertunggu-tunggu sijil penyertaan ukiran kayu tu kan? Sangat Ekslusif.






SUASANA DAN PROSES 


 Di sini Dini kongsikan beberapa keping gambar suasana aqiqah dan qurban di Tanah Suci Mekah.





      Selain itu juga, sekiranya andai kata korang nak buat installment pun boleh juga. Ia lebih kurang macam korang menabung gitu kan? Aqiqah Centre ada sediakan khidmat Installment untuk mudahkan urusan korang. Bila dah cukup jumlahnya boleh terus mendaftar. InsyaAllah, Dini doakan semoga dipermudahkan segala urusan korang untuk melakukan ibadan aqiqah dan qurban. Doakan Dini juga tau. Jika ada sebarang kemusykilan atau pertanyaan, korang boleh terus hubungi whatsapp: 010-8400803 atau layari -----> www.aqiqahcentre.yzza.io/kl84m/ 

 

 

 




 INFO SELANJUTNYA:

WEBSITE AQIQAH CENTRE

www.aqiqahcentre.com

FACEBOOK

www.facebook.com/aqiqahcentredotcom

INSTAGRAM

www.instagram.com/aqiqahcentredotcom

 




 

#aqiqahcentre #AqiqahOnlineMurah #AqiqahdiMekah


28 July 2021

KELEBIHAN MENGGUNAKAN CC CREAM SPF50 HANSAEGEE NATURE





 Assalamualaikum, hai korang!


Hai, Korang ingat tak Dini pernah share Langkah Mudah Untuk Rawatan Kulit Kering dan Berjeragat sebelum ini? Hari ini Dini nak kongsikan pula mengenai Kelebihan CC Cream terhadap kulit kita.




Selalunya kan, ramai yang rasa macam malas nak pakai banyak-banyak jenis krim terutamanya bila di rumah. Leceh! Nak sapu toner lah, essence lah, losyen lah, pelembap lah, sun protector lah, krim kecantikan lah. Banyak step nak kena ikut dan selesaikan. Makanya ramai yang abaikan terus penjagaan muka di rumah. 



Haishhhhh tak boleh macam tu, jangan jangan jangan. Korang kena gunakan inisiatif lain kalau rasa leceh. Jom Dini kongsikan idea penjagaan kulit wajah di rumah dengan mudah. Hanya dengan 1 langkah.



 


SENANG - MUDAH - CEPAT





Cara Dini mudah je. Dini guna produk Hansaegee Nature sebab tak payah buat banyak langkah nak selesaikan penjagaan kulit wajah. Simple easy peasy tak sampai 2minit pun boleh siap. Sesuai sangat untuk mak-mak yang busy nak pergi kerja dengan yang kat rumah. Eh, kat rumah pun busy tau. Siapa cakap tak busy sini nak babap...



SUN PROTECTION SPF 50+++ PA+++




Tengok ni. SPF 50++ PA+++ tau. Sangat bagus untuk sunprotection. 


Inilah dia Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature. All in one. Dengan sapuan CC Cream ni kulit kita akan nampak natural glowing dan tak akan bercapuk walaupun berpeluh. Tak kiralah kat rumah atau outdoor. Krim ni jenis teksturnya ringan dan tidak berminyak. 

 

 


TEKSTUR KRIM YANG RINGAN

 




Gold Nano CC cream ni senang blend dengan warna kulit. Dah tak perlu termenung fikirkan kod apa yang sesuai dengan kulit kita. Ratakan je ke seluruh wajah, ia akan ikut tona kulit. Walaupun krim ni berwarna putih tetapi bila dah rata, ia tak akan buat kulit kita nampak macam tepung gomak. Tak jadi putih melepak. Natural je. Duduk bawah cahaya matahari ke bawah lampu ke kulit akan nampak glowing sekata. Seriously tak bercapuk biarpun lencun berpeluh sebab memasak di dapur.



MUDAH DICUCI







Selain itu juga cc cream ni senang nak remove terutamanya bila nak solat. Cuci je dengan makeup remover. Nak lagi bersih boleh bilas dengan pencuci muka.  Ia tidak akan block kita punya skin pores. Malah, diperkaya dengan vitamin tambahan untuk rawatan kulit lagi. Kulit muka akan jadi sihat berseri. 


 




BAHAN UTAMA GOLD NANO CC CREAM




Mineral Water = bertindak dalam mengekalkan keseimbangan pH serta menganjalkan kulit.


Colloidal Gold = melindungi kulit daripada radikal bebas dan antipenuaan.


Niacinamide = memperbaiki tona kulit yang tidak sekata serta mengecilkan liang pori dengan khasiat vitamin B3.


Ipomoea Hederacea  Callus Culture Extract = antibakteria serta merawat masalah kulit.






MUDAH DIBAWA KE MANA-MANA





Abaikan comot-comot tu. Tandanya rajin guna lah tu kan.. hehehe




Packagingnya pun just nice. Senang untuk dibawa ke mana-mana sahaja. Dini suka part penutup CC Cream ni. Jenis twist lock cover yang tak mudah tumpah. Kalau simpan dalam beg, katalah anak kita pijak beg tu. Tak akan tumpah. Jadi, penutup jenis ni betul-betul selamat. 











TESTIMONI DINI




Meh dini sapu sebelah dulu bagi nampakkan beza sapu dengan tidak



Sebelah disapu Cc Cream lebih glowing dan cerah





Hah lepastu ratakan keseluruhan. Siap! Kulit wajah nampak lebih bermaya dan berseri




Nak berselfie kat rumah pun rasa lebih yakin bila kulit kita nampak glowing dan sihat. Biasalah kan duduk rumah pun suka selfie juga dengan anak-anak. Buat kenangan. Anak-anak pun tentu suka tengok wajah mama dia nampak  berseri dan bermaya.




So, macam mana? Rasa malas lagi ke nak sapu krim di rumah? Tips paling senang dah ni yang dni kongsikan tau. Kalau malas juga nak lakukan penjagaan kulit muka, Dini tak dapat dah nak nolong (tepuk dahi). Okaylah korang. Selamat mencuba!





Korang nak dapatkan Hansaegee Gold Nano CC Cream boleh klik link di bawah ni ya . Dijamin Authentic.







🍁Brand: Hansaegee Nature 

🍁Website: www.hansaegee.com/shop

🍁IG page: https://www.instagram.com/hansaegeenature/

🍁FB page: https://www.facebook.com/HansaegeeNature 

🍁Youtube page: https://www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia




16 June 2021

HOMEPRO JUALAN GUDANG ONLINE KALI PERTAMA

 

Assalamualaikum, hai korang!


Mesti ramai yang suka membeli-beli di HomePro, kan? Yang suka deco-deco rumah memang suka sangat ke sini. Dini pun selalu juga usha barang HomePro dekat shopee. Hish! Merasuk juga tengok perkakas rumah cecantik tu. Paling suka rak dapur. 






Bersempena dengan seluruh rakyat Malaysia semuanya sedang dalam tempoh PKP, HomePro mengadakan JUALAN GUDANG buat pertama kalinya di website. Tak kisahlah yang jauh ke yang dekat dari HomePro semua boleh membeli-beli sempena jualan gudang ini bermula pada 17/6/2031 - 20/6/2021. Tawaran hebat sehingga 80%!!!







Buat belian melalui website HomePro dapat beli dengan HARGA JUALAN GUDANG. Seriuslah! Biasanya kena ke warehouse je baru dapat harga jualan gudang, kan?






Kenapa korang perlu membeli di Jualan Gudang Online HomePro? Sebab utama korang tak boleh lepaskan Jualan Gudang ini kerana:


πŸ›’ Tawaran hebat setiap hari (potongan sehingga 80%)

πŸ›’ Pelbagai pilihan barangan boleh pilih pada bila-bila masa sambil baring pun boleh dengan family.

πŸ›’ Stay at home di musim pandemik. Tak perlu beratur dan bersesak.

πŸ›’ Belian secara pukal dan installment pun boleh juga.

πŸ›’ Penghantaran pantas, terus ke pintu rumah. 


Boleh buat bayaran secara installment


Penghantaran pantas



Banyak tau tawaran menarik dan menjimatkan dari perkakas elektrik, perabot, hiasan rumah, berkebun di luar rumah dan pelbagai lagi untuk rumah impian korang. Harga pun berpatutan.


Pilihan barangan keperluan dan dekorasi rumah di HomePro





Hah tengok tu.. Dalisa pun berminat nak tolong pilihkan barang untuk mama di website HomePro. Masuk je chart siap-siap nanti esok boleh checkout dengn harga diskaun. Yeayyyy!!! Jom pakat serbu Jualan Gudang Online HomePro 🀩



LayariπŸ‘‡πŸ»


Website: https://www.homepro.com.my/


Facebook Page: https://www.facebook.com/HomeProMY


IG Page: https://www.instagram.com/homepro_malaysia/








05 June 2021

KITSUI REVIEW PERBEZAAN DI ANTARA WHITENIN BB DAN VITAMIN C+ SHINE

 

Assalamualaikum

Hai semua! Ingat tak hari tu Dini ada kongsikan mengenai KITSUI VITA C+ SHINE? Haaa sekarang Dini nak kongsikan dengan korang mengenai Whitenin BB dan apakah perbezaannya dengan Vita C+ Shine. 







Bukan apa, ada yang beranggapan bila dah ambil Whitenin BB maka dah tak perlu ambil Vita C+ Shine. Silap tu! Kenapa silap? Sebab dua jenis produk ini fokus khasiatnya berbeza. Jom ketahui perbezaan di antara keduanya πŸ‘‡πŸ»






KITSUI WHITENIN BB

Ianya dirumus khas untuk membantu merawat masalah, mencerah serta menghaluskan kulit. Apakah masalah kulit yang selalu dihadapi? Kalau macam Dini, masalah kulit kering. Ramai juga yang menghadapi masalh kulit berminyak. Hal inu berlaku kerana ketidakseimbangan hormon dalam tubuh kita. Bila tak jaga pemakanan, stress, kurang bersenam, kurang minum air putih, banyak makan manis-manis, berminyak dan berlemak, ia boleh jadi punca kepada kulit bermasalah.


Yang bagusnya, Whitenin BB sesuai diamalkan oleh sesiapa yang mempunyai alahan terhadap kolagen. Kalau korang ada masalah kulit sensitif, alergi terhadap kosmetik, sering terdedah pada tempat panas dan terbuka pun elok juga amalkan Whitenin BB sebab kolagen ni dapat membantu membaik pulih kesihatan kulit dari dalam. Bila kulit sihat, liang pori akan mengecil dan masalah bintik hitam, berminyak dan jeragat dapat diatasi. Malah, kulit jadi lebih lembap dan tiada lagi masalah kulit kering. tona kulit akan lebih sekata, cerah dan berseri.

____________________________________________________

16 May 2021

DUA LANGKAH MUDAH UNTUK RAWATAN KULIT KERING DAN BERJERAGAT




Suri rumah ni kerja duk rumah je pun nak kena buat rutin penjagaan kulit muka juga ke? Selalulah juga dengar suri rumah lain tanya soalan macam tu. Sebabnya tak kena keluar ke mana-mana macam wanita lain yang bekerjaya. Takkanlah nak kena sapu itu ini juga pada kulit muka. Rasa malas nak pakai sebab leceh nak kena cuci. Hah, itu jugalah yang Dini pernah rasa pada awalnya. Lama-lama kulit muka Dini jadi kering nampak makin banyak kedutan.


 


Tahu tak? 




Kerosakan kulit muka sebenarnya mudah berlaku walaupun hanya berada di dalam rumah.  Kulit jadi berjeragat sebab selalu terdedah dengan sinaran uv dan juga suhu tinggi seperti di dapur dan haba panas dalam rumah. Cuaca di Malaysia ni so hot you know... 



Skincare Dini di rumah. Nak tanggalkan sebelum solat guna je makeup remover cleaning wipes. 




Bukan itu saja, mengadap handphone dan televisyen lama-lama pun boleh rosakkan kelembapan kulit tau. Ia menyebabkan kulit menghasilkan melanin yang menyebabkan pigment gelap terbentuk. Semakin banyak melanin terhasil semakin banyak berlakunya jeragat. Mulalah kulit nampak kusam.  Kerana itulah kita perlu pakai skincare walaupun hanya berada  di rumah bagi memastikan kelembapan kulit terpelihara. Tak perlu makeup tebal, cukuplah sekadar menyapu pelembap dan sunblock.



Kat rumah pun kena pakai skincare. Biar nampak bermaya dan berseri


Ada juga yang berpendapat, berada dalam bilik berhawa dingin dan bertutup lebih selamat kerana terhalang daripada sinaran matahari. Korang silap sebab apa? Bilik berhawa dingin juga boleh sebabkan kulit bertambah kering. Kulit kering pula boleh menyebabkan masalah kedutan semakin ketara pada kulit. Nampak tua you all! Pendek kata, tak boleh mengelak daripada memakai skincare. 





Dua langkah penting



Orang tua kita dulu-dulu pun jaga kulit muka juga kan walaupun duduk rumah. Cuma, mereka guna cara tradisi seperti menyapu aloe vera, bedak sejuk, tomato, timun, dan sebagainya. Hah, kita di zaman moden ni banyak.produk yang boleh dipakai dengan mudah, tapi nak malas pula. Rugilah! Jadi, Dini cuba sedaya upaya amalkan sapu pelembap setiap hari supaya masalah kulit dapat diatasi dengan hanya dua langkah.







LANGKAH PERTAMA:


Inisiatif kulit kering dengan HANSAEGEE AQUA WHITENING CREAM


Lepas tengok ramai rakan-rakan pakai produk Hansaegee Dini tanya mereka dan mereka syorkan agar Dini gunakan Hansaegee AQUA WHITENING CREAM. Krim ini mampu mengawal kulit berminyak, melembapkan kulit dan mencerah kerana mengandungi Niacinamide yang kaya dengan vitamin B3. Pigmen gelap akan nampak semakin pudar dan terasa kulit lembap dari dalam. Yang bestnya sebab krim ini jenis water based yang sangat sesuai dengan semua jenis kulit. Tak melekit. Paling penting ianya tidak mengandungi paraben dan alkohol.


 


 




 


Cara penggunaan


Cara menggunakannya mudah sahaja. Seeloknya elakkan daripada calit krim menggunakan jari. Ambil guna stick bagi mengelakkan krim rosak. Tapi dah terbiasa guna jari je kan? Maka pastikanlah jari tu bersih terlebih dahulu. Sapu seperti biasa pada seluruh muka sebanyak 2x sehari pagi dan malam. Dap-dap sambil perhatikan titisan air akan terbentuk masa kita tengah dap-dap tu.  Terasa lembut je kulit muka jadinya. Bau krim tu pun menyegarkan. Kalau nak solat, sebelum tu boleh cuci muka dulu dah siap solat nak sapu nipis lagi pun boleh. Berseri-seri kulit jadinya.


(boleh baca dengan lebih lanjut review Dini untuk Aqua Whitening Cream DI SINI)






LANGKAH KEDUA:


Merawat kulit kusam dan berjeragat dengan NANO GOLD CC CREAM SPF50+ PA+++


Part ni paling susah nak rawat sekiranya MALAS. Serius cakap. Bila malas memang tak dapat nak tolong. Jeragat dan kulit kusam tak mungkin dapat diselesaikan dalam masa satu hari. Kena konsisten. Lama-lama jeragat akan pudar dan masalah kulit dapat diatasi. 



Jadi, marilah kita rajin bersama-sama amalkan sapu krim yang mengandungi perlindungan uv. Dini pula yang nak syorkan pada korang lepas disyorkan oleh kawan-kawan untuk menggunakan GOLD NANO CC CREAM.




Tak perlukan solekan tebal dengan cc cream ni kerana ia boleh buat kulit wajah kita kelihatan bermaya dan berseri. Kulit nampak efek glowing tau. Cc cream ni juga mengandungi Mineral Water, Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract dan Nano Gold yang tinggi antioksida dan menghalang sinar uv dengan berkesan. 




Walaupun CC Cream ni berkesan menghalang sinar uv, tapi.. Kita mesti guna skincare pada setiap hari. Kalau kita rasa kulit dah baik dan menghentikan penggunaan skincare, tak mustahil makin jeragat semakin bertambah. Sebab kulit kita terdedah dengan sinaran uv ni setiap hari. Bukan pakai kadang-kadang. 




Cara menggunakannya:


Ini pun mudah juga. Mula-mula sapukan Aqua Whitening Cream sebagai pelembab lepas tu boleh sapu CC Cream. Untuk di rumah boleh sapu tipis. 





Cuma picitkan Cc Cream ke atas dua belah jari dan titikkan pada wajah kemudian ratakan dengan jari. Tak melekit. Sapu sehingga krim meresap rata dalam kulit. Warna krim ni ikut warna kulit kita jadi tak akan buat kulit muka nampak bercapuk. Natural dan berseri. Bila berpeluh pun maintain je malahan bertambah glowing.














Haa.. itu lah dua langkah mudah cara Dini pulihkan masalah kulit kering yang Dini alami masa malas nak jaga kulit muka dulu. Sangat berkesan. Menyesal sangat dulu fikir tak mengapa tak pakai skincare ketika di rumah. Ingatkan tak keluar bekerja tak apalah tak sapu sebarang skincare rupanya kulit jadi semakin teruk. Kalau korang yang bekerja lagilah kena rajin pakai skincare. 


Tambahan pula Nano Gold CC Cream sangat bagus digunakan bila kita ada aktiviti outdoor. Kulit tak nampak comot dan berminyak. Lepas tu bila makeup, nampak pigmented. Dia beri kesan WOW pada solekan. Sekejap je bersiap tak perlu touch up lama-lama. Nak bersihkan pun mudah juga. 





Sebelum memakai Aqua Whitening Cream


Selepas sapu Aqua Whitening Cream + lip balm, kulit nampak segar bermaya



Selepas memakai Aqua Whitening Cream + Nano Gold CC Cream, lebih cerah kan 😁




Panas lit lit nak angkat kain di jemuran. Mujur dah pakai Krim Aqua dan Nano Gold CC Cream.





 


Tak susah pun, kan? Cuma dua langkah sahaja.




Nak dapatkan produk Hansaegee pun mudah juga. Kat Shopee pun ada. Kalau korang nak dapatkan produk Hansaegee bolehlah ke mana-mana laman rasmi Hansaegee di bawah ya. Jom ber-Hansaegee!








 Website: www.hansaegee.com/shop 

Shopee: Hansaegee Nature

IG page: @hansaegeenature

FB page: HansaegeeNature

Youtube page: HansaegeeNatureMalaysia