Showing posts with label reviews. Show all posts
Showing posts with label reviews. Show all posts

10 June 2020

JANA PENDAPATAN DI PGMALL | PGMALL MERCHANT RECRUITMENT




PGMALL merupakan satu-satunya Platform E-Dagang tempatan No1 di Malaysia yang telah ditubuhkan sejak tahun 2017. Ia  menyediakan platform hebat kepada para usahawan besar atau kecil untuk memasarkan perniagaan di sana. Merujuk Iprice Insight, PGMALL mengungguli carta kedudukan di tangga yang ke-3 di antara platform-platform membeli-belah yang popular di Malaysia. Ini bermakna, PGMALL menjadi pilihan serta mempunyai kedudukan yang kukuh di pasaran Malaysia malahan semakin berkembang di seluruh Asia Tenggara (SEA).




Berdasarkan reputasinya yang kian cemerlang, PGMALL mengalu-alukan para usahawan terutamanya di Malaysia untuk bersaing secara sihat dalam bersama-sama menjana pendapatan di platform yang tersedia. Bahkan, PGMALL menyasarkan 10,000 penyertaan daripada usahawan pada tahun ini untuk berdagang di sana. Banyak kelebihan dan manfaat yang bakal diperolehi oleh para usahawan melalui peluang keemasan ini. Jangan lepaskan peluang!




PUSAT NIAGA TANPA MODAL

Kelebihan  berdagang di PGMALL:

  • Pendaftaran percuma
  • Kempen pemasaran dalam dan luar talian yang percuma
  • Subsidi pemasaran percuma
  • Sokongan hebat dari 18 cawangan di Malaysia, Singapura dan Indonesia
  • Para usahawan disokong oleh pasukan sistem pengurusan maklumat dalaman yang padu bagi menjalankan pelbagai kempen membantu usahawan dalam menjadikan integrasi kedai yang kreatif
  • Rangkaian promosi media yang hebat

KEMUDAHAN APLIKASI

Aplikasi e-dompet kian popular di kalangan para pelanggan masa kini. Melalui PGMALL, pelanggan dapat memanfaatkan penggunaan e-dompet apabila melakukan pembelian keluar (checkout) secara terus dari laman web. Antara e-dompet yang terlibat adalah Maybank QRPAY, AliPay, GrabPay, TouchnGo, Boost dan beberapa lagi. Selain itu juga, para usahawan akan disokong oleh kempen bayaran melalui bank-bank terpilih pada setiap bulan bagi mendorong pelanggan menggunakan perkhidmatan bank terpilih untuk membayar barangan yang dibeli oleh mereka. Dengan ini, mereka dapat mengumpul mata ganjaran/ cashback berdasarkan kempen semasa.






RAKAN INTEGRASI


Dalam meningkatkan lagi mutu servisnya, PGMALL berintegrasi dengan pelbagai platform yang lain antaranya iStore iSend, Sellu Seller, Easy Sore, UpStore, Red Dino, Etailer, tresGo, dan banyak lagi.


KERJASAMA

Bagi melancarkan proses penghantaran produk kepada pelanggan/pembeli, PGMALL bekerjasama dengan syarikat penghantaran terkemuka di Malaysia iaitu POSLAJU, Skynet, GDex, DHL, ABX Express, JnT Express, Easy Parcel dan lain-lain.



Jadi, rebutlah peluang mendaftar sebagai peniaga/ usahawan di PGMALL sekarang!





Info lanjut di:
Website: www.pgmall.my
Facebook: PGMallOfficial
Instagram: PGMall.my



#PGMall #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #Sellnow #Goecommerce #joinusnow #Sellonline #sellonpgmall



07 June 2020

RAPH & REMY | HADIAH DAN KEPERLUAN BAYI DARI PREMIUM BAMBOO YANG EKSLUSIF

Stylish * Sustainanable * Personalised

Pengenalan

RAPH & REMY merupakan sebuah jenama yang terkenal dengan barangan personalised  dan keperluan bayi dari Singapura yang membuat penghantaran ke seluruh negara. Ianya amat sesuai dijadikan sebagai hadiah buat si manja sebagai tanda meraikan kelahiran yang dinanti-nanti sama ada cahaya mata sendiri, saudara-mara, atau rakan taulan.

Semestinya ia mampu mencipta memori yang indah kepada kedua ibubapanya dan juga apabila bayi itu meningkat dewasa. Barangan ini boleh disimpan sebagai kenangan sewaktu masih kecil.




Exclusive packaging

Rekaan,  produk dan pengiktirafan

Jenama rekaan yang elegan dan ekslusif ini diinspirasikan oleh Eric & Tiffany sempena nama dua orang anak mereka iaitu Raph dan  Remy yang menampilkan pelbagai pilihan keperluan bayi berkualiti diperbuat daripada premium bamboo. Mereka bekerjasama dengan pengeluar tekstil mesra alam yang menjadikan premium bamboo sebagai material utama produk keperluan bayi bagi memastikan tesktil yang terhasil daripada produk mereka tahan lasak dan bebas dari reaksi alergi ke atas kulit bayi.

Ianya diiktiraf oleh OEKO-TEK sebagai produk keluaran yang bebas dari bahan kimia. Materialnya juga sesuai bagi iklim di Asia, mudah kering dan dicuci. Setiap produk yang keluarkannya juga dipek dengan bungkusan yang premium dan menarik.





Kategori produk

Produk yang ditawarkan di laman web Raph & Remy boleh dipilih berdasarkan kategori berikut:
  1. By Personalised
  2. By Apparel
  3. By Product
  4. By Textile
  5. Gift Sets

Antara keperluan bayi yang terdapat di Raph & Remy adalah:

  • Pakaian (rompers, sarung kaki & tangan, topi)
  • Selimut, kain bedung, tuala
  • Canvas
    Tote bag
  • Soother, teethers, changing mat, hanger
  • Mainan
  • Perhiasan bayi (bow clips, headbands)
  • Set hadiah
  • Gift card

++++++++++++++++++++++



Selain daripada pakaian, pembeli juga boleh personalised sulaman /ukiran nama   bayi pada barangan lain iaitu tuala, selimut, kain bedung, headband, sarung tangan & kaki, plush, set hadiah, bow clip dan juga penutup kepala.



++++++++++++++++++++++



Pilihan pakaian bayi


Terdapat 7 warna pilihan tersedia untuk persalinan bayi bagi Knotted Gowns (Klik di sini) dan juga Baby Onesise (Klik di sini). Pakaian ini direka dengan ciri khas yang sesuai digunakan oleh usia  bayi yang baru lahir sehingga 3 bulan kerana fabrik yang digunakan adalah boleh regang (strechable) dan sangat mudah disarungkan. Pembeli juga boleh personalised sulamn nama bayi dengan warna kegemaran pada setiap helaian pakaian tersebut.


++++++++++++++++++++++



Bedung bayi ini diperbuat daripada 100% fabrik viscose buluh yang premium dan didatangkan dengan 5 pilihan warna. Keupayaannya menyerap 3X ganda lebih daripada kain biasa dan sangat lembut untuk kulit bayi. Kain ini boleh digunapakai dengan pelbagai fungsi antaranya sebagai bedung, cadar bayi, tuala, kain lap, playmats, penutup stroller, dan pelindung penyusuan (breastfeeding covers).



++++++++++++++++++++++
Personalised BubbleGummy Teether


Teether ini diperbuat daripada beechwood dan manik silikon gred makanan bebas BPA yang selamat apabila digigit oleh bayi. Beechwood merupakan kayu yang tahan lama, lestari dan bersifat antibakteria secara semulajadi. Manik-manik silikonnya pula bertekstur lembut menenang dan mengurut gusi bayi tanpa kecederaan. Ia sangat sesuai untuk menceriakan bayi yang baru tumbuh gigi bagi melegakan gusi sambil bermain.

Boleh pilih warna manik dan ukir nama juga tau pada beechwood teether tu. Menjadikan teether tu sangat istimewa. Bila bawa ke rumah babysitter atau taska tak ada lagi masalah tertukar teether dengan bayi lain.


++++++++++++++++++++++


Pilihan Gift Set



Ada 4 pilihan bagi Gift Set iaitu 7 Essential Somethings Gift Set, Newborn Essential Collection Gift Set, Gift Box & Gift Greeting Card Bundle Deal dan juga E-Gift Card.


Newborn Essential Collection Gift Set

Newborn Essential Collection Gift Set (Klik di sini) sungguh sesuai dijadikan hadiah terutamanya bagi pasangan yang baru sahaja menimang cahaya mata. Tak kiralah diberikan secara peribadi atau berkumpulan. Pastikan sebelum memesan set ini, ambil tahu dahulu nama yang diberikan kepada bayi bertuah tu, barulah boleh personalised sulaman namanya pada barangan Raph & Remy. Warna item dan juga sulaman nama boleh dipilih melalui laman web.

Dalam Gift Set ini terdapat:
Premium Bamboo Onesies (0-3m)
Premium Bamboo Knotted Gown (0-3m)
Premium Bamboo Mittens (0-6m)
Premium Bamboo Baby Booties (0-6m)
Premium Bamboo Baby Socks (0-3m + 3-6m)
Premium Bamboo Swaddle
Premium Bamboo Reversible  Slouch Beanies
Premium Canvas Tote Bag
Gift Card



++++++++++++++++++++++






Lembut, bergaya dan mewah, SootherBuddy merupakan objek yang selamat untuk dijadikan sebagai daya penarik buat bayi berusia 6 bulan ke atas bagi meransang mood bayi merasa tenang dan leka dengannya. Dihasilkan daripada velboa kelabu asli yang sangat lembut dan dilapisi dengan sutera satin pada bahagian hadapannya memberikan efek selamat dan selesa kepada bayi bermain dengannya.


++++++++++++++++++++++



Kain selimut ini sungguh hebat kerana sesuai digunakan pada bila-bila masa tidak kira pada ketika suhu sejuk atau panas kerana ia mampu mengawal keadaan suhu semasa. Bayi akan sentiasa selesa dengan penggunaan selimut ini. Fabrik selimut ini mempunyai daya penyerapan 3x ganda daripada kain kapas biasa dan juga bersifat antibakteria semulajadi menghalang daripada berlakunya alergi kulit terhadap bayi.


++++++++++++++++++++++





Mampu mengeringkan kulit bayi dengan cepat. Raph & Remy mengekalkan fabrik daripada buluh organik pada item ini dengan campuran serat mikro bagi menjadikan tuala ini sangat lembut dan mempunyai daya tahan yang lebih kuat walaupun kerap dicuci. Tuala dan sarung tangan ini juga sangat sesuai digunakan oleh bayi yang mempunyai kulit sensitif kerana ia bersifat hypoallergenic, antibakteria dan bebas dari bahan kimia.

Tuala ini juga boleh digunapakai dari usia bayi baru lahir sehingga berumur 3 tahun.


++++++++++++++++++++++


Percuma beg ekslusif


Istimewanya, setiap pembelian di Raph & Remy layak mendapat beg keluaran ekslusif dari Raph & Remy tanpa had pembelian.


++++++++++++++++++++++



Konsep membeli sambil beramal


Tidak itu sahaja, Raph & Remy juga menyalurkan 20% sumbangan daripada setiap pembelian amal Beg Kanvas Premium keluarannya yang sesuai digayakan oleh ke mana sahaja kepada pertubuhan amal THE RED PENCIL SINGAPORE.


++++++++++++++++++++++



Info lanjut dan pembelian boleh layari:





28 May 2020

20% CASHBACK DENGAN MAYBANK QRPAY HANYA DI PGMALL

20% CASHBACK DENGAN MAYBANK QRPAY HANYA DI PGMALL | Wow! Nampak je perkataan cashback terus rasa best sangat, kan? Dini bila nampak je cashback, akan cuba manfaatkan sebaiknya. Tak nak lepaskan peluang. Mana tidaknya, bila kita berbelanja, kita akan dapat pulangan pula. Macam diupah untuk membeli gitu, kan? Alahai bestnya... Jadi personal shopper untuk diri sendiri.


CARA DAPATKAN CASHBACK

Sebelum Syawal hari tu banyak bungkusan yang terkandas tak sempat sampai sebelum raya. Tak mengapa. Itu semua barang yang dibeli untuk sambutan hari raya, kan? Raya kan sebulan. Masih boleh berbelanja untuk raya lagi tau. Atau nak beli barang keperluan rumah ke... Nak deko-deko rumah ke... Lepas ni courier akan beroperasi semula seperti biasa. Akan mula hantar barangan-barang yang telah dipesan ke pintu rumah kita.

Jadi, nak dapatkan 20% cashback ni senang sahaja. Gunakan MAYBANK QRPAY apabila berbelanja di platform membeli-belah PG MALL mulai 4Mei - 26Jun 2020.



PLATFORM DIPERCAYAI



PG MALL merupakan platform e-dagang No 1 tempatan terkemuka yang ditubuhkan pada tahun 2017 dan tersenarai pada tangga yang ke-3 di antara platform-platform e-dagang bahkan dipercayai di Malaysia. 


Terdapat pelbagai barangan yang didagangkan di PG MALL. Antaranya barangan kecantikan, keperluan rumah, barangan runcit, pakaian, aksesori kereta, hobi, dan pelbagai lagi. Pendek kata, semua yang kita cari pasti ada di platform PG MALL. Orang putih kata ALL IN ONE. 





REFERRAL LINK

Bukan itu sahaja! Program cashback ini juga kita akan dapat melaui referral link yang digunakan oleh rakan-rakan yang mendaftar dan membeli-belah di PG MALL melalui link kita. Setiap pendaftaran melalui link kita layak untuk dapat cashback sebanyak 3.5%. Kawan kita shopping pun kita dapat cashback. Haish! Terlajak best ni!

Untuk dapatkan referral link, mudah saja.

Daftar akaun di PG MALL dan kongsikan link kita sama ada di whatsapp/ facebook/ messanger/ sms/ telegram/ atau email .


KONGSI KEUNTUNGAN

Inilah konsep yang dijalankan oleh PG MALL iaitu Consumerchant yang mana pihak pembeli dan pihak PG MALL akan sama-sama berkongsi berkeuntungan. Walaubagaimanapun, pihak pembeli iaitu kita tidak perlu mengeluarkan sebarang modal bagi memperolehi keuntungan tersebut (cashback). Bagi mendapat keuntungan yang disediakan oleh pihak PG MALL kita hanya perlu membeli-belah, kongsikan link kita kepada umum, dan dapatkan pulangan. Semakin ramai mendaftar menggunakan link kita, semakin banyaklah pulangan yang kita bakal perolehi.


Jom mendaftar dan membeli-belah di PG MALL sekarang.








15 May 2020

KURMA AJWA ASLI MADINAH PILIHAN NABI | RIHURA HERBS



KURMA AJWA ASLI MADINAH PILIHAN NABI | RIHURA HERBS   |   Terdapat pelbagai jenis kurma di pasaran. Salah satu kurma yang paling terkenal adalah Kurma Ajwa. Keistimewaannya adalah kerana Kurma Ajwa merupakan kurma pilihan Nabi. Nabi Muhammad SAW gemar makan Kurma Ajwa tidak kiralah pada bulan Ramadan atau selainnya.







Terdapat 7# Keunikan Ciri Kurma Ajwa Madinah:

1. Disebut dalam hadis

Umumnya, kurma merupakan makanan sunnah yang diamalkan oleh Rasulullah pada setiap hari. Menurut salah satu hadis yang bermaksud;


Sabda Rasulullah SAW: "Barangsiapa yang memakan 7 biji buah kurma Ajwa pada waktu pagi, tidak akan memberi mudarat sebarang racun atau sihir kepadanya pada hari tersebut."

Fungsinya dijadikan sebagai ikhtiar untuk penawar sihir/ santau/ racun/ sakit misteri dan juga turut disebut dalam hadis sebagai penawar racun. Makanya kurma jenis Ajwa ini sangat luar biasa fungsinya berbanding dengan kurma jenis lain. Walaubagaimanapun kita hanya mampu berikhtiar, Allah SWT yang Maha Penyembuhnya.


2. Ciri yang Unik
Realitinya, ada peniaga yang menjual Kurma Ajwa yang tidak asli. Bagi mengenalpasti keaslian buah Kurma Ajwa bolehlah perhatikan ciri-ciri berikut:
[*] Warna hitam pekat
[*] Ada beberapa garis kecil
[*] Mempunyai kedutan pada kurma
[*] Baunya wangi
[*] Sederhana manis
[*] Saiznya sedikit kecil
[*] Kurma kering dan tak mudah rosak
[*] Kualiti yang terjamin


3. Berkhasiat dan sumber antioksidan

Kurma merupakan buah yang sangat kaya dengan pelbagai khasiat. Ia terkenal dalam meningkatkan daya ingatan dan juga kaya dengan antioksidan yang bagus untuk tubuh badan.

4. Khasiat untuk ibu yang mengandung dan menyusu bayi

Sepanjang kehamilan dan juga menyusu bayi, pengambilan buah kurma mampu memberikan tenaga, khasiat, dan juga sebagai milk booster terbaik. Selain daripada memakannya secara terus, boleh juga dijadikan sebagai minuman iaitu dengan mengisar buah kurma bersama dengan susu.


5. Melindungi daripada penyakit

6. Melancarkan penghadaman

Kulit Kurma Ajwa sangat kaya dengan kandungan serat yang bagus untuk penghadaman terutamanya bagi mereka yang mengalami masalah usus, sembelit, dan buasir. Kurma juga bersifat mencegah daripada sembelit yang sesuai diambil dari usia bayi (yang cukup usia matang untuk makan) sehingga dewasa.

7. Sesuai diamalkan oleh penghidap diabetes

Kurma Ajwa sesuai dimakan oleh pesakit diabetes. Namun begitu sila dapatkan nasihat daripada doktor terlebih dahulu



Dni nak memperkenalkan Kurma Ajwa Asli Madinah dari Rihura Herbs Enterprise yang sangat istimewa. Kenapa istimewa? Kerana buah Kurma Ajwa dari Rihura Herbs Enterprise merupakan:

  1.  Kurma Ajwa Asli Madinah original dari tanah Madinah AlMunawwarah.
  2.  Harga berpatutan dan sangat mampu milik sehingga semua mampu merasa.
  3.  Gred Premium VIP.
  4.  Buah segar dan terbaru (handpickup dari ladang pada awal tahun 2020).
  5.  Kurma tidak diperam lama-lama.
  6.  Kualiti premium, dijamin dan terbaik.
  7.  Saiz standard, sesuai untuk kanak-kanak, golongan tua dan muda.
  8.  Packaging yang menarik.
  9.  Sesuai dijadikan gift set/hadiah.
  10.  Harga berbaloi sesuai utk tempahan bagi sedekah/doorgift dan sebagainya.
  11.  Trusted dan dipercayai.



Harga Kurma Ajwa Asli Madinah Rihura Herbs



REVIEW

Dni dah cuba Kurma Ajwa Asli Madinah dari Rihura Herbs dan Dni sangat sukakannya. Tekstur buah Kurma Ajwa ini lembut dan tidak kering. Gebu! Rasa yang sedap dari kulit sehinggalah ke isinya. Just nice sahaja rasa manisnya. Tak perlu tunggu bulan puasa sahaja untuk amalkan memakan kurma. Selain bulan puasa pun bagus, bahkan pada setiap pagi menurut hadis yang telah dinyatakan di atas.


Jadi, Dni nak sarankan semua pembaca untuk dapatkan Kurma Ajwa yang segar dan berkualiti boleh dapatkan daripada Rihura Herbs. 

HUBUNGI:

FACEBOOK : RIHURA

WHATSAPP:


27 April 2020

Tips Bertenaga Seisi Keluarga Sepanjang Ramadan Bersama Susu Lazz



Assalamualaikum

Fuh! Dah masuk hari ke-4 kita berpuasa di bulan Ramadan. Alhamdulillah, syukur masih lagi dapat kita nikmati kemuliaan Ramadan al-Mubarak. Dini ada order susu kambing Lazz untuk keluarga Dini. Lazz Kurma dan juga Lazz Strawberi. Lazz Strawberi ni merupakan perisa terbaru dari Lazz tau. Gembira sakan anakanda Dini lepas dapat bungkusan dan nampak Lazz Strawberi tu sebab dia penggemar minum susu. Harga Lazz Kurma dan Strawberi ni RM47.90 sekotak. 






Salah satu menu kegemaran Darwish untuk bersahur adalah roti bakar cheese bersama segelas Lazz Strawberi. Berselera dia habiskan.





Biasanya Dini minum secawan Lazz Kurma sebelum solat terawih. Husband Dini pula suka minum waktu bersahur. Masa berbuka Dini kena lebihkan minum air putih. Topup air yang kurang dalam badan. Lepas siap solat maghrib, duduk santai-santai, barulah Dini bancuhkan Lazz Kurma suam untuk diri sendiri. Lepas solat terawih, Dini makan supplement sebelum masuk tidur. Macam tu lah rutin sepanjang Ramadan Dini kali ini. 




Dini pilih Lazz Kurma untuk dapatkan khasiat susu kambing buat adik Darwish yang baru sahaja 25minggu dalam kandungan. InsyaaAllah, moga-moga bayi dalam kandungan mendapat khasiat dan nutri yang secukupnya sepanjang mamanya berpuasa. Doakan yang baik-baik untuk kami ya...

Ada juga sesekali Dini campurkan Lazz Kurma dengan Lazz Strawberi. SEDAP! Selain itu juga, boleh bancuh dengan air sejuk atau blend dengan ais. Fuhhhh! Segar betul rasanya. 






Yang ni Dini bancuhkan Lazz Kurma dengan Oat untuk tenaga masa sahur. Sesuai untuk yang berdiet juga menu ini tau. Kat bawah ada Dini sediakan video penyediaan Lazz Kurma bersama Oat.





haaaa... mudah je kan? Bolehlah cuba juga nanti.



Di musim PKP/MCO sekarang, kepada rakan-rakan yang berminat nak dapatkan Susu Lazz melalui delivery/ secara pos boleh hubungi talian di bawah.


Hantarkan pesanan Whatsapp 'Nama dan Lokasi' ke Talian Rasmi Lazz Careline:

Careline 1 : 018-2777 290
Careline 2 : 016 2449 722 


19 December 2019

Azyma Care | Clay Body Wash berkesan untuk penyelesaian masalah bau badan



Biasanya kita dengar mengenai kandungan tanah liat dalam produk masker je kan? Selalu jugalah Dini beli masker berasaskan tanah liat. Rasa sejuk je pada kulit, lembap dan bersih. Tapi yang ini berbeza tau! Produk keluaran Azyma Care ni merupakan mandian yang berasaskan tanah liat yang premium jenis Kaolin.

Kaolin Clay / tanah liat kaolin sangat terkenal dengan kemampuan detoksifikasi dan menghilangkan bau pada badan. (Boleh buat carian mengenai Kaolin Clay dengan lebih lanjut). Malah, produk luar negara khususnya banyak menggunakan tanah liat Kaolin bagi produk yang berasaskan tanah liat. Maksudnya, tanah liat jenis Kaolin ni sangatlah bermutu tinggi.



Haaa... yang paling penting, Clay Body Wash dari Azyma Care merupakan produk Muslim tempatan yang diiktiraf Halal oleh Jakim dan diiktiraf oleh GMP, ISO dan US FDA. Keistimewaan Azyma Care Clay Body Wash ini adalah:

  • bebas bahan kimia (paraben, sles, pewarna tiruan)
  • sesuai untuk kegunaan seisi keluarga (2tahun ke atas)
  • sesuai bagi menghilangkan masalah bau badan
  • sesuai bagi merawat kegatalan kulit/ ruam/ jerawat/ kudis/ kuat berpeluh
  • merawat ekzema
  • boleh dijadikan sebagai syampu
  • melembapkan kulit






Dini sendiri dah cuba Clay Body Wash ni. Bila siap mandi je rasa segar dengan haruman citrus dari Azyma Care. 



Sebtol Clay Body Wash berharga RM68 untuk 300ml. Bagi para pembaca sekalian yang berminat untuk mencuba keberkesanan Azyma Care Clay Body Wash bolehlah hubungi no telefon di bawah untuk membuat pesanan. Sekarang ada promosi istimewa tau, belian dua botol mandian ini dengan harga RM100 sahaja. Mahal? Mestilah tidak. Bandingkan harga mandian/ produk lain yang berasaskan Kaolin Clay barulah boleh dapat jawapannya. Selamat mencuba ^___^



Maklumat lanjut hubungi
 +6019 776 0647/ +603 6732 0647

atau layari

01 October 2019

theAsianparent (TAP) Applikasi Keibubapaan Masa Kini








Ilmu keibubapaan amat mudah untuk diperolehi pada era digital masa kini. Semuanya dihujung jari. Banyak portal menyajikan perkongsian dan informasi mengenai keibubapaan yang boleh disertai secara percuma. Untuk pengetahuan para pembaca, ada satu portal capaian maklumat dan aplikasi yang baru sahaja dilancarkan dengan rasminya di Malaysia pada 25 September 2019  di Menara Worldwide yang lalu iaitu theAsianparent (TAP). Sebenarnya, TAP telah lama bertapak di Malaysia tau. Sebabnya dini sendiri dah sertai komuniti aplikasi ini sejak awal tahun yang lalu dah telah mendapat banyak manfaat melaluinya. 





(sekitar majlis pelancaran rasmi TAP)


turut hadir, Blogger terkenal Dena Bahrin & Yuyu Zulaikha


Jika anda masih belum lagi mendaftar di website/aplikasi TAP, jom saksikan video cara untuk menggunakan aplikasi TAP. Boleh sertai portal ini dengan klik link ini----> theAsianparents





Ada baaaaaanyak manfaat dengan menyertai portal TAP. Antaranya adalah:

  • Komuniti yang supportive 
  • Maklum balas terus daripada pakar
  • Topik perbincangan khas untuk segmen ibu dan segman bapa
  • Panduan pemakanan
  • Mengumpul mata ganjaran 
  • Peraduan untuk ibubapa & anak
  • Menebus hadiah/voucher/cash
  • Resepi
  • Info dan rujukan terkini
  • Checklist
  • Kehamilan
  • Penyusuan
  • Kanak-kanak
  • Jual Beli
  • Photobook
  • VIP membership
  • Dll





Antara kandungan dalam aplikasi TAP






Contest & Hiburan untuk anak-anak



 Poll untuk dijawab dan mendapat mata ganjaran bagi yang aktif menjawabnya.


Melalui mata ganjaran terkumpul yang telah kita perolehi di TAP, kita boleh tebus hadiah yang disediakan (tak sama pada setiap bulan) dan jika kita aktif dalam kominiti TAP, akan ada bonus ganjaran berupa kod penebusan di Boost Apps. Maksudnya kita dapat cash. 


Woooowwww! Best sangat, kan? Selain itu juga, hadiah menarik melalui contest tersedia juga semuanya menarik dan lumayan. Antara lainnya adalah kod penebusan voucher Grab, Iflix, Shopback, Boost e-wallet, barangan baby, barangan elektronik, dll.





Jom sertai dan aktif di TAP sekarang dan nikmati pelbagai manfaat melaluinya.


download di sini >>>  theAsianparents


Website:

Facebook:

Instagram:






11 September 2019

BioXcellent Colla White Diamond Rahsia Kulit Lebih Sihat Lembap dan Berseri







BioXcellent Colla White Diamond merupakan BOTANICAL BEVERAGE MIX ACTIVE INGREDIENT yang sangat kaya dengan antioksidan. Antara kandungan Colla White Diamond adalah:


  • Campuran beri
  • Collagen Tripeptide
  • Astaxanthin
  • Acacia gum
  • Ekstrak buah anggur
  • Tomato
  • Epal
  • Strawberi & Buah delima








KELEBIHAN COLLA WHITE DIAMOND :



  1. Sesuai utk membantu masalah liang pori terbuka, 
  2. Dapat membantu melembapkan dan menganjalkan kulit, 
  3. Dapat membantu masalah pigmentasi, 
  4. Dpat mngurangkan masalah lingkaran gelap bawah mata, 
  5. Mengecutkan jerawat dan membantu mngatasi masalah parut jerawat
  6. Dapat membantu kulit supaya lebih sihat, lembap, gebu dan halus..
  7. Membaik pulih struktur kulit
  8. Kulit lebih cerah, anjal, gebu dan lembap
  9. Menghilangkan garisan halus dan kedutan
  10. Mengaktifkan sintesis penghasilan kolagen dalam tubuh
  11. Melindungi dari sinaran UV, radikal bebas dan pencemaran
  12. Mencantikan kuku lebih kuat dan atasi keguguran rambut
  13. Sesuai untuk lelaki dan perempuan berumur 16 tahun ke atas





CARA PENGAMBILAN :

Campurkan 1 skop  (20gram) ke dalam 200ml/250ml air sejuk atau suam, kemudian kacau atau goncang sehingga larut dan minum serta-merta selepas penyediaan. 




Dah campurkan dalam air/jus terus shake laju-laju




Tidak digalakkan untuk simpan dahulu sebelum diminum. Lepas shake, minum terus tau. Serbuk Colla White Diamond dicampurkan dengan 200ml air rasanya sangat sedap. Kurang manis, rasa campuran buahan macam tu.





Bagi mendapatkan keberkesanan Colla White Diamond dengan lebih efektif, ada beberapa tips/pantang yang perlu dititikberatkan iaitu:


  • Untuk MASALAH JERAWAT disarankan untuk pantang susu, makanan bergoreng dan kicap soya. 

  • Elakkan pengambilan KAFEIN sbb boleh mempercepatkan penuaan. 

  • Masa period hentikan dahulu pengambilan kerana sistem penyerapan badan masih lemah jadi kurang efektif.
  • Boleh JARAKKAN waktu pengambilan selama 5 jam jika ambil UBAT dari 
hospital/klinik. 

  • Boleh jarakkan 1-2 jam pengambilan dengan produk Kitsui jika mengambil 
apa2 jenis produk/supplement/jamu lain. 

  • Sesuai diambil selepas kandungan/baby yg berusia 4 bulan ke atas bagi  ibu 
mengandung/ ibu menyusu. 

  • Produk slimming/detox TIDAK SESUAI untuk ibu menyusu atau ibu 
mengandung. 
  • Amalkan minum AIR MASAK 2-3 liter utk kesan terbaik. 

  • Jika mempunyai MASALAH KESIHATAN sila rujuk doktor atau pakar 
kesihatan dahulu sebelum mengambil apa sahaja jenis produk. 

  • Produk yang MEMPUNYAI KOLAGEN tidak digalakkan dan tidak sesuai 
untuk pengguna yang mempunyai masalah alahan makanan laut atau masalah 
kulit sensitif atau masalah resdung. 

  • Boleh dibancuhkan dengan air suam, air biasa atau air sejuk tapi pastikan betul-betul larut 
dlu sebelum minum. 

  • Produk ni sesuai diambil selepas sarapan atau sebelum tidur. (waktu yg 
dicadangkan ialah sebelum tidur sebab kadar penyerapan pada waktu malam adalah lebih tinggi) .





AMARAN: PENGGUNA YANG MEMPUNYAI MASALAH ALAHAN SEAFOOD & MASALAH RESDUNG TIDAK SESUAI UNTUK AMBIL BIOXCELLENT COLLA W.DIAMOND .



Harga BioXcellent Colla White Diamond adalah RM66.00 untuk penggunaan selama 30hari. 
1 botol = 700gram = 30skop
Terdapat 5 jenis produk bioxcellent yang boleh didapati di Watson.







Disclaimer:
-Produk Bioxcellent bukan di perbuat dari ubat. Bioxcellent tidak dapat bantu menyembuh sakit-sakit kronik.

-Produk Bioxcellent Hanya Makanan tambahan kita seharian . Bioxcellent  Hanya membantu mengimbangkan nutrisi yg kekurangan dari Makanan seharian. Ianya diperbuat dari makanan seharian kita seperti sayur-sayuran , buah-buahan dan kolagen dari ikan . PRODUCT BIOXCELLENT ADALAH MERUPAKAN SUPERFOOD.

-Produk Bioxcellent cuma ada No.Reference Dari Kementerian Kesihatan Malaysia(KKM) dan dikategorikan sebagai makanan. Product ini tiada No. MAL sebab No. MAL hanya untuk produk yg di perbuat dari ubat / dikelaskan sebagai ubat. 


Untuk maklumat lebih lanjut boleh layari:

Facebook: Bioxcellent
Instagram: @bioxcellent
“SIHAT CANTIK SELALU”