Showing posts with label reviews. Show all posts
Showing posts with label reviews. Show all posts

23 September 2020

WOW STRORE FREE SHIPPING PG MALL

Wow Store Free Shipping | Sekarang bila berada dalam era norma baharu dah tak ramai suka keluar dari rumah ke pusat membeli-belah seperti biasa. Lebih ramai yang gemar menggunakan platform membeli-belah atas talian. Termasuklah Dini sendiri. Rasa lebih selamat, tenang dan yang penting sangat mudah.  Tambahan pula platform membeli-belah atas talian sekarang ni menawarkan kos pengeposan percuma. Fuh! Beli barang, tapi pos percuma. Jimat banyak sangat-sangat-sangat tu! Tersangat jimatlah maksudnya. Haa, nak dapat pengeposan percuma mestilah menggunakan Wow Store. Macam mana nak guna Wow Store?

 

Dini nak perkenalkan platform E-dagang nombor 1 Malaysia sejak tahun 2017 yang sedang menduduki tempat ke-3 dalam senarai Iprice insight. Memang tidak asing lagi platform e-dagang tempatan ini iaitu PG Mall. (rujukan: https://iprice.my/insights/mapofecommerce/en/) Di PG Mall lah yang ada Wow Store dengan pengeposan percuma tu.

 

Untuk pengetahuan semua di PG Mall, kesemua jenis payment gateway dan e-wallet diterima dan boleh digunakan untuk membuat bayaran. Senang sangat sebab apa, kadangnya kita guna e-wallet tapi tak semua platform e-dagang menerima bayaran melaluinya. Tapi di PG Mall tak ada masalah. Urusan pembayaran jadi lebih mudah.

 


Istimewanya di WOW STORE terdapat banyak jenama terkenal yang bekerjasama dengan PG Mall. Banyak kelebihan di sana tau. Antaranya;

  • diskaun sehingga 80% storewide
  • pengeposan percuma setiap hari  dengan minima pembelian RM30
  • cash back sehingga 3.5%

Okay Dini senaraikan siap-siap jenama terkenal yang bekerjasama dengan PG Mall di WOw Store bersama kos diskaun. Senang korang nak rujuk kat sini kan?  Berikut senarai jenama top yang dimaksudkan:

  1. Big Spoon Kitchenware  https://pgmall.my/BigSpoon-Kitchenware| coupon code : SPOONFREE
  2. Fren Store https://pgmall.my/Fren-Store | coupon code : FRENFREE
  3. Softlove Malaysia https://pgmall.my/Softlove-Malaysia-1 | coupon code : SOFTFREE
  4. HI STYLE MALAYSIA  https://pgmall.my/HI-STYLE-OFFICIAL-STORE-1| coupon code : STYLEFREE
  5. Teng Mobile https://pgmall.my/TENG-MOBILE-1 | coupon code : TENGFREE
  6. Shop X https://pgmall.my/ShopX | coupon code : SHOPXFREE
    WangZheng Care https://pgmall.my/WangZheng-CARE-1| coupon code : WZHENGFREE 
  7. Mamami Health Food https://pgmall.my/Mamami-Health-Food-1| coupon code : MAMAFREE 
  8. Perma Glass https://pgmall.my/Perma-Glass | coupon code : PERMAFREE 
  9. Altron Mall https://pgmall.my/ALTRON-MALL-1| coupon code : ATRNFREE 
  10. Butik Bos Official Store https://pgmall.my/Butik-Bos-Official-Store | coupon code : BUTIKFREE 
  11. VV Mall https://pgmall.my/VV-MALL-1| coupon code : VVMALLFREE 
  12. WJS  https://pgmall.my/WJS | coupon code : WJSFREE
  13. Jazz & Co https://pgmall.my/Jazz-amp;-Co-1 | coupon code : JAZZCOFREE 
  14. WPN https://pgmall.my/WPM-Online-1 | coupon code : WPMFREE 
  15. Dr Morita https://pgmall.my/Dr.-Morita_-Malaysia-1 | Coupon code : MORITAFREE 
  16. Aromate https://pgmall.my/Aromate-1 | Coupon code : AROFREE



Selain itu di PG Mall juga Super Brand Sales sedang berlangsung pada 21 September hingga 30 September 2020.  Super Brand Sales adalah:

  • Layak diskaun sebanyak RM20 dengan minima pembelian RM50
  • Kod diskaun : PGSUPER
  • Super Brand yang terlibat: Nestle, Gintell, Vivo, G2000, Revlon, Old Town, P&G, Focus Point, Hurix, 4s Professional, Pineng

layari: https://pgmall.my/superbrand-powerseller

 

 


Haaa yang ni tentu ramai wanita yang suka. Sekarang juga sedang berlangsung Healh & Beauty Essential Week di PG Mall tau. Bermula 15-30 September 2020 pengguna PG Mall layak mendapat diskaun RM25 dengan minima pembelian RM100 dan juga pengeposan percuma (capped at RM4) dengan menggunakan kod LOVEPGHB25. Layari: https://pgmall.my/healthbeauty-essential-week



Jom membeli-belah di PG Mall sekarang! Banyak promosi yang sedang berlangsung. Jimat banyak. Cashback pun dapat. Memang bestlah! Dini pun dah masuk chart banyak benda ni. Antaranya kopi Old Town, handheld Vacuum , barang kemas. Fuh tak sabar nak checkout. Korang nanti membeli-belah di PG Mall jangan lupa masukkan diskaun yang disediakan tu ya. 

 

Tekan je link di bawah ni untuk ke PG Mall dan juga dapatkan info lanjut di:


Website: www.pgmall.my  

Facebook: www.facebook.com/PGMallMalaysia
Instagram: www.instagram.com/pgmall.my/


 


#PGMall #onlineshopping #shopping

#MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform

#Shopnow #Shoponline #FreeShipping

#Wowstore #Superbrandsales

#health&beautyessentials



19 September 2020

Kebaikan Aromatic Virgin Coconut Oil AVCO dari D'aura Kaya dengan Antioksida dan Vitamin E

Kebaikan Aromatic Virgin Coconut Oil AVCO | Sebut sahaja mengenai Virgin Coconut Oil (VCO) atau Minyak Kelapa Dara tentu sahaja ramai yang mengenalinya. Kita selalu jumpa minyak kelapa dara di pasaran dalam bentuk cecair (liquid) dan juga softgel (kapsul).



 

PENGALAMAN

Dini paling suka beli minyak kelapa dara softgel. Dah hampir 10 tahun Dini konsisten menggunakan minyak kelapa dara. Selalunya Dini beli dalam bentuk softgel untuk diamalkan setiap hari. Sejak mengandung hari tu Dini amalkan vco softgel dari D'Aura. Harga berpatutan dan mudah didapati. Sebab itulah Dini pilih produk D'Aura.




Kita memang dah kenal vco. Tapi apa pula yang dimaksudkan dengan Aromatic Virgin Coconut Oil (AVCO)? 

 

 

PENGENALAN

Baru-baru ini D'Aura iaitu jenama tersohor Minyak Kelapa Dara Malaysia telah mengeluarkan produk terbaru variasi dari VCO iaitu AVCO yang diformulasikan dengan haruman tanpa menjejaskan ketulenan minyak kelapa dara. Maksudnya, AVCO ini hanya untuk kegunaan luaran sahaja. Berbeza dengan vco jenis softgel dan cecair, boleh dimakan serta untuk kegunaan luaran. AVCO pula hanya untuk kegunaan luaran sahaja, tak boleh makan tau!


Khasiat vco tidak dapat disangkal lagi. Ianya sangat terkenal sejak zaman dahulu bagi kegunaan kesihatan rambut dan kulit. Petua dan tips daripada orang tua-tua biasanya akan syorkan guna minyak kelapa dara (vco) bagi melebatkan rambut, nak elakkan uban, kurangkan kelemumur,  sihatkan kulit kepala dan rambut,  lembapkan kulit, sapuan pada luka dan sebagainya terbukti berkesan. Pendek kata vco boleh digunakan dari hujung rambut sampai hujung kaki. Setiap rumah seharusnya menyediakan vco untuk kegunaan pada bila-bila masa.

 



KEBAIKAN D'AURA AVCO :

  • tinggi dengan antioksida & antipenuaan
  • kaya dengan vitamin E 
  • sesuai untuk semua peringkat usia
  • menyihat, melembap, dan menganjalkan kulit, mengurangkan garis dan kedutan, memperbaiki liang pori 
  • memperbaiki parut pada kulit
  • sesuai untuk kulit sensitif
  • merawat rambut kusam, bercabang, kering dan bagus untuk kulit kepala 
  • melembapkan seluruh badan terutamanya kawasan tumit kaki, lutut, dan siku
  • tanpa bahan kimia paraben, sls dan plumbum
  • dengan 2 pilihan haruman iaitu Morning Dew dan juga Floral Fresh
  • sebotol 50ml berharga RM22.90  
  • dalam pek mudah guna, pam sahaja untuk gunakan avco
  • 99% kandungan vco
  • 1% kandungan haruman yang diperbuat daripada ekstrak tumbuhan semulajadi

 

Oleh kerana AVCO ini merupakan vco asli maka ianya perlu disimpan dalan suhu bilik seperti mana vco jenis softgel dan liquid. Ia boleh membeku dalam suhu sejuk bawah 23c. Walaubagaimanapun, elakkan daripada disimpan ditempat yang suhu melebihi 30c dan elakkan daripada sinaran cahaya matahari secara langsung. Beku bukan bermakna AVCO rosak ya. Sekiranya berlaku pembekuan AVCO akibat suhu sejuk, boleh rendam botol AVCO dalam air bersuhu bilik (antara 23-30c) dan AVCO akan kembali normal dan boleh digunakan seperti biasa.

 


PETUA

Namun, cara pembuatan vco dahulu kalanya sangat rumit. Sekarang dah mudah. Pilih sahaja variasi produk vco dari D'Aura untuk dimakan atau kegunaan luaran semuanya ada. Malah,  produk vco ini sesuai untuk digunakan seisi keluarga tanpa mengira peringkat usia. Sejak anak sulung Dini lagi Dini dah sapukan vco pada rambutnya. Bila dia selesema dan batuk biasanya Dini sapu kunyit + vco pada dada, belakang dan juga atas hidung. Sebabnya masa masih bayi, tak boleh berikan sebarang ubat. Jadi Dini gunakan petua orang lama sebagai ikhtiar untuk legakan selesema dan batuk anak ketika masih kecil.

 


REVIEW

Kalau dulu, Dini picit vco dari softgel untuk kegunaan pada kulit. Jarang Dini beli vco liquid sebab jarang juga nak sapu pada kulit sebenarnya atas sebab bauan minyak kelapa tu. Sekarang, haih! Dah ada yang wangi sebegini haruslah sentiasa menjadi pihan hati. Paaling Dini suka sebab AVCO cepat meresap pada kulit. 


Bila jadikan AVCO sebagai pelembap kulit muka, ia tidak melekit dan tidak mengganggu solekan. Malah, kulit wajah nampak lebih segar dan glowing. Dini juga sapu AVCO sebagai pelembap bibir sebelum pakai lipmatte. Selain itu juga AVCO mampu menanggalkan solekan dengan bersih dan juga dijadikan sebagai minyak rambut. Rambut pun jadi wangi.

 

 


Dini suka sangat AVCO dengan haruman Morning Dew sebab baunya seiras dengan haruman kegemaran Dini iatu Glow by JLo. Pertama kali hidu bau Avco Dini dah rasa macam eh!!! Bau apa ni ya? Macam pernah bauuuuu je. 


Lepas tu barulah perasan, ohhh rupanya sama macam bau perfume kegemaran sendiri. Tentulah Dini suka sapu sana-sini termasuklah pada anak dan suami. Hehehe. 



 
Suami dan anak Dini pun jadikan AVCO Morning Dew sebagai miyak rambutnya. Dini sapu juga pada baby bagi tujuan lebatkan pertumbuhan rambut yang baru lepas dicukur dalam pantang hari tu. AVCO ni produk organik, jadi Dini tak was-was nak sapukan pada kulit baby.  Lepas ni, nak kena belikan botol lainlah untuk encik suami sebab dia pun suka guna AVCO. 

 

Bagi ibu mengandung yang ada masalah selulit, strechmark, dan nak cantikkan kulit sekitar perut boleh juga sapu AVCO ni tau. Selamat mencuba!



Info lanjut:

Website: www.daura.com.my

Facebook: www.facebook.com/daura.hq.official

Instagram: www.instagram.com/daura_hq

12 September 2020

Safer Optics Anti-Blue Light Eyewear Cermin Mata Selamat Untuk Anak-anak

Anak-anak zaman sekarang semuanya pandai main gajet. Kebanyakannya suka tengok video dan juga main game. Ada juga yang suka swafoto. 


Jarang nak jumpa yang tak suka dengan gajet. Pantang nampak handphone. Berebut nak tengok sama. Sebab mak ayah mereka pun selalu pegang gajet je kat tangan tu kan? 





 
Ha... termasuklah penulis ni, hehehe. Teknologi masa kini memerlukan kita selalu menggunakan peranti digital/ gajet. Mahu tak mahu, anak tetap akan terdedah dengan penggunaan alatan ini. Ada kebaikan dan keburukan sebenarnya. 
 

Jadi, sebagai ibubapa kita tak boleh langsung sekat dan halang anak daripada menggunakannya. Kawal dan selalu berpesan kepada anak-anak mengenai kesan yang akan berlaku bila mereka terdedah dalam waktu yang agak lama pada gajet. 

Cara yang terbaik, tentukan pada jam berapa mereka dibenarkan guna gajet dan jam berapa mereka perlu berhenti atau beritahu had satu hari berapa jam sahaja mereka dibenarkan untuk guna gajet. InsyaaAllah mereka akan faham. Kita ibubapa yang perlu tegas dengan mereka. Selalulah pantau demi kebaikan dan kesihatan mata anak-anak.
 

Baru-baru ini Darwish kerap merah-merah mata. Hampir seminggu jugalah. Mama syak mata dia jadi merah sebab dia kerap main game guna komputer. Main game lama sangat, kalau mama tak tegur, haihhh! Tak pandai nak berhenti. 


Suatu hari tu mama ternampak kawan facebook mama kongsi cerita mengenai anaknya pakai kaca mata khas untuk anak-anak yang kerap main gajet. Wow, menarik! 
 
 

Cahaya biru dipancarkan pada jumlah yang banyak dari skrin digital. Cahaya bertenaga tinggi ini (antara panjang gelombang 400-420 nm) melewati kornea dan sampai ke retina. Pendedahan cahaya biru yang terlalu banyak boleh merosakkan sel sensitif cahaya di retina.

 


 
 
Risau dengan keadaan mata Darwish, makanya mama survey juga cermin mata untuk anak mama bagi melindungi dan menjaga kesihatan matanya daripada sinar biru semasa menggunakan gajet. Apa yang mama dapat kenal pasti, kaca mata dari Safer Optics ni bagus kerana:

  • melindungi mata daripada ketegangan akibat penggunaan gajet dalam tempoh yang lama
  • bantu kurangkan kekeringan mata
  • mempunyai penghalang UV + coating untuk sinar biru
  • bingkai fleksibel dan ringan - tidak mudah rosak kalau terpijak dan sebagainya
  • banyak pilihan warna dan bentuk yang menarik 
  • selamat untuk kanak-kanak 
  • kanta tanpa preskripsi
  • mempunyai waranti selama 1 tahun

  
 

Cahaya biru dari peranti digital mengurangkan kontras, menyebabkan ketegangan mata, keletihan, mata kering, penglihatan kabur dan sakit kepala.  Kanta SaferOptics membantu melindungi mata anda dengan menyekat dan menyaring cahaya biru berbahaya ini.


Dengan kebaikan itu semua dapat membantu kanak-kanak tidur dengan lebih berkualiti. Prihatin pada kesihatan mata anakanda sulung kesayangan ni mama buat pesanan di laman sesawang Safer Optics dan bagi Darwish sendiri pilih kaca mata yang dia suka. 






Darwish pilih cermin mata jenis Kids Rectangle warna Black Cherry. 


Faktor utama dia pilih bingkai cermin matawmata hitam + merah sebab dia nak pakai cermin mata sedondon dengan papanya. Nampak sangat dia teringin nak pakai cermin mata, kan? Haaa... tertunai sudah hasratnya dapat pakai cermin mata yang selamat tanpa preskripsi.

 
Oh, ya! Harga asal cermin mata ni RM88 tapi sekarang ada sale. Jadi  RM75 je. Jimat tau.


Ada dua pilihan variasi kanta yang ditawarkan iaitu Basic Blue Coat dan 420 Blue Coat dengan tambahan RM30. 


Total untuk cermin mata Darwish RM75+RM30=RM105. Pembelian RM100 ke atas di website Safer Optics secara automatik dapat penghantaran percuma. Wahh, bertambah jimat ni!


Lepas bincang dengan papa, mama pilih cermin mata untuk Darwish dengan tambahan 420 Blue Coat sebab:


Teknologi 420 Blue Coat dirancang khusus untuk menyekat sinar tenaga yang lebih tinggi sambil mengekalkan kejelasan lensa. Kurang cahaya pada mata, tabiat tidur yang lebih baik dan mencegah masalah berkaitan mata.


 


Cara untuk menjaga kaca mata UV420 Hevl Blue Coat Lenses:
 
1. Jangan letakkan kaca mata secara terbalik
2. Bersihkan kaca mata sekerap yang mungkin bagi mengekalkannya dalam keadaan yang optimum
3. Bilas dengan air sebelum mengelap menggunakan kain 
4. Elakkan dari menggunakan chemical spray dan jauhkan dari suhu yang panas bagi mengelakkan dari kerosakan coating pada lens.
5. Simpan kaca mata dalam bekas apabila tidak digunakan.


Menariknya, dengan pembelian cermin mata dari Safer Optics kita akan dapat percuma candy-sized travel wipes dari Bare Nuhcessities. Cuma rendam sekejap dalam air dan ianya boleh diguanakan sebagai pengelap cermin mata dan juga untuk kegunaan lain.
Ada freegift sticker comel-comel juga tau. Anak-anak tentu gembira bila dapat parcel dari Safer Optics. 

Saksikan sendiri keterujaan Darwish unboxing bungkusan dari Safer Optics. Mama dan papa jadikan sebagai hadiah uangtahun kelahirannya yang ke-8. Kena rajin-rajin pakai masa main game dan jaga elok-elok hadiah daripada mama dan papa ni tau, sayang.
 
 
 

Mama bagi 5 bintang kepada Safer Optics kerana dari layanan dan juga proses penghantarannya yang sangat cepat dan produknya juga berkualiti tinggi. Recommended! Berbaloi sangatlah belikan untuk anak kita.
 




Sekarang bukan setakat pakai buat tengok gajet, keluar jalan-jalan pun dia pakai juga cermin mata. Nak bergayalah tu kononnya. Anak oh anak! 😆
 
 
Korang yang nak belikan cermin mata Safer Optics untuk anak-anak bolehlah buat pesanan di:
Website: http://www.saferoptics.com
Whatsapp: 012-4662990


11 August 2020

PRODUK ORGANIK GLOW GELENGGANG MERAWAT KEGATALAN DAN MASALAH KULIT


Kenal tak pokok Gelenggang? Dini selalu tengok pokok tu. Cuma tak pernah tahu namanya. Bila meneliti produk Glow Gelenggang, barulah tahu rupanya Gelenggang tu nama pokok herba yang mujarab dalam mengubati penyakit atau masalah kulit seperti kegatalan, psoriasis, ekzema, kurap, kutu, panau, dan juga kudis buta. Cara tradisi menggunakan daun gelenggang untuk mengubati penyakit kulit sedikit leceh dan mungkin membuatkan kita rasa tak selesa. 




Kini ada penyelesaian yang terbaik dengan adanya produk yang mana  bahan utamanya diperbuat daripada daun gelenggang. Dah tak  renyah lagi untuk guna dan dapatkan khasiat daun gelenggang. Boleh guna pada bila-bila masa dengan mudah dan selesa.


                       



Asalnya Dini tertarik dengan packaging produk  Gloow Gelenggang. Cantik sangat tau! Nampak istimewa, mewah dan ekslusif. Kebetulannya suami Dini ada masalah psoriasis dan resdung, lepas tu Dini tengah cari herbal oil untuk adik baby. Bila dah baca maklumat mengenai Glow Gelenggang dan testimonial, terus Dini yakin untuk guna produk ni. Jadi Dini dapatkan 3 jenis produk daripada GLOW GELENGGANG iaitu: 
  • Organic Herbal Soap
  • Organic Herbal Oil + Habbatus Sauda
  • Organic Herbal Oil with Bidara Leaf (for Baby)




Sabunnya pun comel tau! Ada bentuk love di tengah-tengah sabun tu. Nak guna pun rasa sayang, aduhai... Hehehe. Pendek kata, pencinta barang unik dan comel tentu terpesona dengan packaging Glow Gelenggang. Penutup botolnya pun bak sebiji kristal. Corak yang cute. Comelll sangat! Baunya pun harum.







Okay berbalik kepada cerita asal tujuan utama Dini dapatkan produk Glow Gelenggang adalah kerana nak buat persediaan menyambut kelahiran cahaya mata kedua. Dini berkenan dengan Organic Herbal oil untuk baby bila ternampak botolnya tu. Geram dengan botol yang comel, Dini dapatkan kesemua rangkaian Glow Gelenggang. Sampai je parcel, fuhh! Memang betul-betul lawa botolnya. Dah lah botol cantik, nak guna pun mudah. Pump je minyak herba bila nak guna. Tak perlu tuang-tuang ke mudah tumpah ke apa. Picit dan terus boleh disapukan pada kulit. 






Jom Dini kongsikan manfaat setiap produk Glow Gelenggang yang patut korang tahu.





ORGANIC HERBAL OIL + HABBATUS SAUDA | Kegunaannya untuk merawat kegatalan/ rengsa pada kulit yang bermasalah. Dini  syorkan pada suami gunakan minyak ini pada tempat yang dialami psoriasis. Minyak ini tidak akan menyebabkan pemakai tak rasa pedih atau panas pada kulit. Baunya pun lembut je. Bersihkan terlebih dahulu kawasan yang hendak disapukan minyak sebaiknya selepas mandi.





Ha... Pakai sebelum tidur pun bagus tau terutamanya pada kulit kaki. Sebab biasanya siang hari kita banyak bergerak. Jadi, kawasan kaki terdedah dengan kotoran. Bila tidur, kaki kita dah rehat. Lebih efektiflah pendek kata.








HERBAL OIL WITH BIDARA LEAF | Untuk baby, Dini gunakan Organic Herbal Oil with Bidara Leaf apabila terjadi  ruam pada celah lengan, leher, dan paha. Pastikan kita bersihkan terlebih dahulu sekitar kawasan yang akan disapu herbal oil bagi tujuan kebersihan. Dah bersih, sapu rata di tempat yang diperlukan. Tak perlu bilas. Sapu tipis je. Alhamdulillah, berkesan sangat dengan baby Dini.





Berikut merupakan herba yang terkandung dalam HERBAL OIL with BIDARA LEAF. Daun bidara pun bagus sangat tau dalam perubatan Islam. Jadi, minyak ini adalah pilihan yang tepat untuk kegunaan baby. Sesuai untuk kulit yang sensitif. 







 
ORGANIC HERBAL SOAP | Sabun ni lah yang comel tu. kiut-miut. Dengan bau yang harum... bukan sekadar digunakan untuk hilangkan gatal-gatal je tau. Malah mampu melembapkan kulit. Best sangat Dini cuba buat cuci muka. Bagi yang ada resdung pun bagus guna sabun herba ni. 

Dini gunakan juga sabun ni pada bahagian leher dengan perut sebab sabun ni boleh menanggalkan sel kulit mati. Bisalah lepas bersalin, kulits  leher gelap sikit. 




harga produk


Yang paaaling penting,
KESEMUA PRODUK GLOW GELENGGANG TIDAK MENGANDUNGI STEROID. 


Jadi, tak merbahaya untuk digunakan sekerap yang mungkin terutamanya bayi dan kanak-kanak. 





Jadi Dini benar-benar syorkan korang untuk dapatkan produk herba dari Glow Gelenggang bagi menyelesaikan masalah kulit yang dihadapi. Selamat mencuba dan semoga bermanfaat ;)




FB PAGE: Glow Gelenggang
Whatsapp: 014-5445951

09 August 2020

Bawa Pulang Kebaikan ke Kampung | Apotec Nushine untuk Ibu dan Bapa

 Salam Aidil Adha buat semua pembaca ilham dini dot com. Dini ucapkan selamat menjalani ibadah qurban bagi yang berqurban pada tahun ini. Korang balik raya ke kampung tak Aidil adha kali ni? Ramai tak dapat pulang raya puasa yang lepas kan? Dini pun sama. Makanya Aidil Adha ni berkobar-kobarlah semangat nak pulang ke kampung halaman. Cumaa….



Dini terpaksa pulang lewat sikit... Sekarang masih dalam tempoh berpantang ☺️ Nak selesaikan appoinment jaundis baby dengan home visit dari klinik.



Mood balik kampung memang dah berkobar-kobar, jadinya Dini packing barang balik kampung dulu siap-siap. Kalau adik baby dah tak kena checkup jaundis dengan tak perlu tambah tarikh appoinment di hospital, Dini terus nak sambung berpantang kat kampung. Kali ni Dini packing barang balik kampung special sikit. 





Special sebab apa? Sebab packing barang balik kampung bersama Apotec Apple Cider Vinegar (ACV) with honey, Omega -3 Fish Oil dan juga Curmax Tumeric untuk dihadiahkan buat kedua orang tua tersayang. Masukkan dalam luggage dulu, nanti letak dalam paperbag kemas-kemas hadiahkan pada abah dan umi.




Dini dah sediakan 3buah tangan ni sebelum bersalin lagi. Cadangnya nak bawa pulang ke kampung sempena raya haji, tapi takdir menentukan segalanya. Due date bersalin Dini dijangka pada 12 Ogos 2020, nampaknya baby nak keluar awal pada 22 Julai 2020 genap 37minggu. Makanya tertundalah hasrat Dini untuk pulang ke kampung bagi kejutan buat abah dan umi… berpantanglah dulu di rumah sendiri.



Dini pilih produk dari Apotec untuk Umi dan Abah bersebab tau! Bila dah berusia, biasanya orang tua kita ada masalah lenguh-lenguh sendi dan kebiasaannya daya penglihatan semakin kurang daripada dahulu. Ketiga-tiga produk ini sangat sesuai untuk masalah yang dihadapi mereka di usia sebegini. Bahkan bagus juga diamalkan dari usia muda lagi.



Umi mengalami tekanan darah tinggi manakala abah pula ada tekanan darah rendah. Dah berusia ni macam biasalah, bila nak.membaca umi dan abah perlukan bantuan dengan memakai kaca mata. Dan mula kabur penglihatan, rabun dekat. Alhamdulillah, abah dan umi Dini tak ada masalah kesihatan serius yang lain. 



Jadi Dini nak kongsikan dengan korang kebaikan yang diperolehi daripada produk ini. Tak semestinya ambil tiga-tiga sekaligus tau. Pilih yang bersesuaian dengan masalah kesihatan yang dihadapi. 



Paaaaling bagus, korang rujuk dengan ahli farmasi berdekatan berkaitan supplement yang perlu korang dan keluarga amalkan. Dini pilih Constant Pharmacy untuk khidmat nasihat pemilihan produk buat parents Dini. Alhamdulillah, combo 3 produk ini sesuai untuk diamalkan oleh umi dan abah.



Apotec Omega-3 Fish Oil

(EPA 650mh, DHA 260mg)


Yang ini sangat bagus untuk seluruh ahli keluarga sebab kebaikan fish oil dapat membantu dalam:


  • Meningkatkan daya penglihatan

  • Sumber omega

  • Mengawal tekanan darah

  • Sumber antioksida

  • Antikeradangan

  • Mengawal tahap tekanan jantung

  • Meningkatkan kesihatan kardivaskular



Oleh itu, kebaikan Omega-3 Fish Oil sesuai diambil oleh abah dan umi untuk mengawal tekanan darah dan juga bantu daya penglihatan mereka yang dah berusia. Cara pengambilannya mudah je. 1-2biji sehari selepas makan.




Apotec Curmax Tumeric 250g


Kunyit? Haaa… betul tu betul. Supplement ini diekstrak daripada kunyit yang terkenal dengan khasiat penyembuhan luka dari dalam fan antioksida. Selalunya kunyit sinonim sangat penggunaan kunyit dengan orang berpantang, kan? Tapi tak semestinya orang berpantang je guna kunyit sebagai makanan tambahan. Banyak lagi khasiat kunyit untuk tubuh badan. Antaranya:


  1. Bagus untuk yang mempunyai masalah sakit sendi

  2. Untuk mereka yang menderita sakit otot dan neuropatik

  3. Mencegah daripada penyakit kardivaskular

  4. Antioksida yang tinggi

  5. Anti-kanser


Umi Dini selalu cakap 'sakit urat'. Sakit sendi lah tu kalau berdiri lama ke… berjalan lama ke… buat kerja berat ke.. Dini nak sarankan supaya umi Dini amalkan Curmax Tumeric untuk tingkatkan lagi tahap kesihatan diri umi. Boleh diambil 2biji selepas makan atau sebiji pagi dan sebiji malam.



Apotec Apple Cider Vinegar with Honey (ACV)


Orang kata ACV bagus diamalkan untuk orang nak berdiet, boleh turunkan berat badan. Tapi, disebalik bagusnya ACV untuk diet ni ada khasiat lain yang korang perlu tahu iaitu:


  • Meningkatkan metabolisma tubuh badan

  • Mengurangkan kolesterol dalam darah

  • Melawaskan/ detoks

  • Meningkatkan penyerapan zat besi ke tahap yang optimum untuk tubuh badan

  • Tinggi serat (bagus untuk sembelit)


Biasanya amalam minum ACV dibancuh dengan madu. Tapi untuk ACV dari Apotec lebih mudah kerana dah tersedia dengan madu. Senang sangat! Terus je bancuh 2sudu ACV dengan 180ml air suam sedia diminum selepas makan. 




Korang doakan baby Dini cepat-cepat sembuh dari jaundis dan segera selesai appoinment dengan hospital tau. Dini dah tak sabarrrr nak balik kampung. 




Oh ya! Sekarang Apotec Malaysia sedang mengadakan promosi bundle untuk 3 produk ini di laman web atau boleh juga buat belian di mobile app. Klik je link di bawah untuk dapatkan promosi bundle ni:


Facebook : Apotec Malaysia

Instagram : apotecnushine

Promo Link : https://www.constant.com.my/SalePage/Index/221336

Whatsapp: +6012-248 4018

Farmasi : Constant Farmasi