Showing posts with label Review. Show all posts
Showing posts with label Review. Show all posts

28 September 2021

Tips Kesihatan Lelaki

 Rintihan Isteri




Seringkali mendengar rintihan rakan sebaya perihal kesuburan, yang mana mereka masih belum dikurniakan rezeki untuk menimang cahaya mata di usia lewat 30an. Ramai yang menganggap bahawa kesuburan hanya menjadi tanggungjawab pihak isteri sahaja. 

 



Sudahlah si isteri bersedih mengenangkan nasib, dipersalahkan pula. Ibarat punca rumahtangga yang masih belum memiliki zuriat hanya digalas pada bahu isteri sahaja. Sedangkan, ia melibatkan peranan kedua belah pihak. Jadi, Dini rasa terpanggil untuk kongsikan dengan korang sedik sebanyak berkenaan dengan kesihatan lelaki.  




Faktor untuk memiliki zuriat ni bukan berkait dengan kesuburan sahaja. Banyak perkara yang terlibat. Salah satunya, zuriat merupakan rezeki kurniaan Allah SWT. Kun fayakun. Perlu kita ingat, salah seorang daripada isteri Baginda Rasulullah, Siti Aisyah R.A juga tidak memiliki cahaya mata. 

 


 

 

 

 


Jadi, usahlah merintih. Ada dan tiada itu berhikmah. Hadapilah dengan jiwa yang terbuka. 




Cerita mengenai kesuburan. Percaya tak? Ramai golongan lelaki memandang ringan berkenaan hal ini. Bahkan sesetengahnya menganggap hal ini adalah taboo, kononnya membuka aib dan terlalu peribadi. *geleng kepala* Sampai bila hal ini akan selesai jika kaum isteri je yang kena cari jalan penyelesaian?

 



Tambahan pula, masyarakat kita sering memilih ubat 'kuat' daripada mementingkan kesihatan diri. Tanpa mereka sedar, ubatan yang tidak terkawal ini mengancam kesihatan diri.

 

 



Masalah Kesuburan Lelaki Meningkat

 


Inilah tajuk artikel akhbar Sinar Harian yang disiarkan pada 7 Apil 2021. 

 


 

Memetik kata-kata Ketua Unit Subfertiliti Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara (LPPKN), Dr T Komathy berkata, masalah kesuburan dalam kalangan kaum lelaki di Malaysia semakin meningkat apabila 60 peratus ujian analisis sperma mengesahkan sperma yang diuji adalah abnormal.


Keabnormalan penghasilan dan fungsi sperma itu mungkin disebabkan oleh masalah atau kecederaan pada testis, masalah kesihatan seperti kencing manis, masalah genetik, berlaku jangkitan seperti mums (radang kelenjar liur parotid) atau pernah menjalani pembedahan pada testis.

 

 



Artikel Penuh : https://www.sinarharian.com.my/article/132307/LAPORAN-KHAS/Masalah-kesuburan-lelaki-di-Malaysia-meningkat

 

 



 

 



Mari kita ulas sedikit berkenaan dengan kesuburan lelaki. Ianya berkait rapat dengan kesihatan. Kesihatan yang baik akan menghasilkan suami yang berfikiran positif, ceria, baik emosinya, bertenaga, dan hebat. Jika aspek kesihatan ini dititikberatkan, sesebuah rumahtangga akan harmoni dan bahagia. Bagi mendapatkan kesihatan yang baik, gaya hidup sihat perlu diamalkan tidak kiralah lelaki mahupun wanita.




Gaya Hidup Sihat

 



 




Bagaimana untuk kita jalani gaya hidup yang sihat? Bersenam pada setiap hari kah? 

 



Tidak... Bersenam bukan kunci utama kepada kesihatan. Banyak perkara yang mesti kita seimbangkan. Tidak terhad kepada pemakanan sahaja. Ia merangkumi segala aspek fizikal, mental dan spiritual untuk membantu dalam mencegah pelbagai penyakit dan kesihatan dalam jangka masa yang panjang.

 



Paling penting, jauhi rokok, alkohol dan dadah yang sudah terbukti menjadi penyumbang utama kepada kerosakan tubuh badan. Mengapa perlu ambil semua tu? 

 


Biasanya mereka yang mendekati rokok, alkohol dan juga dadah awalnya konon-konon semua tu boleh melepaskan tekanan diri. Lama-kelaman, ia menjadi ketagihan. 




Malahan ada yang mengalami ketagihan diperingkat yang kronik. Ini sangat merbahaya kepada kesihatan kerana apabila diperingkat ketagihan, sukar untuk pulang ke pangkal jalan. 

 



Didiklah anak remaja kita agar menjauhi semuanya agar di masa hadapan mereka tidak mudah terpengaruh dengan tabiat ini. Malangnya jika si ayah dah menunjukkan contoh yang tidak bagus merokok dan sebagainya tu, sedikit sebanyak akan mempengaruhi pemikiran anak-anak. 

 



Maka tolonglah wahai kaum bapa sekalian. Tolong hentikan tabiat merokok! Busuk! Eh, emo pulak kiter...



Rujuk: https://suamisihat.com.my/kesihatan/gaya-hidup-sihat/amp/





Penyakit

 


Banyak penyakit yang bakal menyinggah jika tabiat merokok diteruskan. Antaranya mati pucuk, serangan jantung, kanser, buah pinggang, darah tinggi, dan pelbagai lagi kerosakan organ. 

 

 



 

 


 

Menyedihkan lagi, ia membuatkan kesihatan ahli keluarga juga terjejas. Asap rokok yang terhidu oleh orang lain turut boleh menyumbang penyakit terhadap mereka, terutamanya kanser. 

 



Walaupun mereka tidak merokok, tetapi mereka menjadi perokok pasif dan perokok ketiga kerana toksin dan asap rokok oleh perokok tu memberikan kesan yang sangat berbahaya. Kasihanilah mereka setidaknya.




Penyakit ini juga boleh menyebabkan komplikasi terhadap kesuburan. Terutamanya jika menghidapi kencing manis. Ia meningkatkan risiko mati pucuk. Biasanya usia 40-an, mudah kena penyakit ni. Maka, ambil langkah berjaga-jaga.





Ibn Abbas meriwayatkan bahawa Rasulullah S.A.W bersabda:

نِعْمَتَانِ مَغْبُونٌ فِيهِمَا كَثِيرٌ مِنْ النَّاسِ الصِّحَّةُ وَالْفَرَاغُ

“Dua kenikmatan yang sering dilupakan oleh kebanyakan manusia adalah kesihatan dan waktu lapang.”

(Riwayat al-Bukhari)

 





Kira BMI


 


 

 



BMI merupakan indeks jisim badan  untuk mengira anggaran lemak berdasarkan berat dan ketinggian seseorang. 




Hasil daripada kiraan ini akan menentukan sama ada korang tergolong dibawah berat badan yang ideal atau tidak.



 

 







 




Sebagai contoh, jika mempunyai jumlah berat badan sebanyak 60kg dan mempunyai ketinggian 1.7meter. Kirannya seperti  berikut:

 

 



 

 



Hasilnya kiraan ini mendapati jumlah BMI adalah sebanyak 20.76 = Kategori Normal.





Jika BMI yang dikiran mendapat jumlah yang berlebihan, ia menandakan bahawa korang mempunyai lemak berlebihan dalam badan, iaitu obesiti.






 

 



Mereka yang mempunyai nilai BMI yang tinggi lebih berisiko menghidap penyakit-penyakit merbahaya seperti penyakit jantung, darah tinggi, dan kencing manis. 




Manakala individu yang mempunyai BMI yang rendah juga berisiko menghidap penyakit seperti kekurangan jisim tulang, rendah fungsi imun, dan anemia. Sebaiknya, dapatkan BMI yang ideal.


Rujuk: https://suamisihat.com.my/isu-semasa/cara-kira-bmi/amp/






Berat Badan Ideal

 

 


 

Tips asas untuk mendapatkan berat badan yang ideal:

  • Makan apabila lapar
  • Pengambilan air yang secukupnya
  • Amalan puasa sunat
  • Kawal pengambilan makanan
  • Utamakan makan yang tinggi serat
  • Elakkan makanan yang diproses
  • Bersenam secara teratur
  • Mengawal tekanan
  • Tidur awal dan cukup
  • Kurangkan pengambilan gula dan makanan berminyak
  • Bersenam





 




Antara senaman ringkas yang korang boleh lakukan di rumah antaranya:

  • Berjalan
  • Berjogging
  • Berbasikal
  • Angkat Berat
  • Skipping






Pengurusan Emosi  



Selain daripada faktor kesihatan dan kesuburan, suami perlu memainkan peranan dalam membentuk keluarga yang harmoni. Ini kerana emosi suami mempengaruhi emosi isterinya. Elakkan daripada membawa pulang masalah kerja ke rumah. Jika rasa tidak mampu atasi masalah tu sendirian, berkongsilah dengan isteri untuk melegakan emosi, bukan melepaskan beban tekanan kepadanya.









Emosi yang stabil akan membangkitkan suasana yang ceria. Bila keluarga kita ceria, kita pun turut gembira. Jadi, sebagai kapten, para suami kena lebih handal menjaga emosi mereka supaya anak kapal semuanya gembira.

 



Nampak seperti cuma hal remeh, tapi impaknya begitu besar. Andai suami tak pandai kawal emosi, keluarga mudah rasa stress dan boleh mengundang kemurungan di kalangan mereka.

 



Kesuburan suami isteri juga dipengaruhi oleh kestabilan emosi tau. Jadi, jagalah emosi isteri korang elok-elok. InsyaaAllah, bila emosi isteri selalu ceria, adalah rezeki tu nanti. 




Seperkara lagi, menjaga emosi ni bukan setakat bercakap elok-elok sahaja. Kena adil bab nafkah zahir dan batin juga. Faham akan tugas dan tanggungjawab seorang suami terhadap keluarganya. Tak meletakkan tanggungjawab perbelanjaan rumah kepada isteri kecuali jika isteri yang nak bantu. 




Muafakat Membawa Berkat








Lepastu, ringankanlah tulang bantu isteri dalam hal-hal rumah. Buat kerja rumah pun sebahagian daripada bersenam sebab kita lakukan pergerakan. 




Maklumlah di musim pandemik ni bila bekerja dari rumah dan pergerakan terbatas asbab perintah kawalan pergerakan, makin kurang kita keluar dari rumah. Makin kurang jugalah pergerakan. Bila bantu isteri buat kerja rumah, automatik boleh nampak isteri tu ceriaaaa je dia.

 


 

Saidina Aisyah pernah ditanya mengenai perilaku baginda Rasulullah apabila di rumah. Maka kata Aisyah: Baginda suka membantu pekerjaan rumah isterinya, apabila tiba waktu solat, maka baginda akan pergi untuk melaksanakan solat. [HR Bukhari 5579]

 

 




Nampak tak? Tugas rumahtangga bukan hanya digalas oleh kaum isteri sahaja. Nabi Muhammad SAW pun bantu isteri dalam hal-hal rumah. Maka contohilah. Sama-sama buat kerja rumah.





Toleransi



Di sini, perlukan komunikasi yang berkesan. Selalulah berbincang dengan isteri jika ada kerumitan dan permasalahan. Jangan pendam sorang-sorang. Kalau tak mampu beri nafkah  ke, tak cukup nak bayar bil ke, tak sihat ke, apa-apa je lah. 



Berbincanglah sehingga mencapai kata sepakat. InsyaaAllah, seorang isteri yang baik akan selalu bertoleransi dengn suaminya. Tapi, suami jangan pula ambil kesempatan ya. Awasss kamuuu!




Usah rasa segan untuk berbincang sesama suami isteri. Dengan perbincangan ni buat isteri rasa lebih dihargai dan menghormati suami. Barulah keputusan mendapat kesepakatan. 




Pentingnya komunikasi dalam rumahtangga. Musyawarah... Maka tiada yang rasa seperti menindas dan tertindas. Muafakat membawa berkat. 

 



Paling penting, suami perlu prihatin terhadap kesihatan jasmani dan rohani kaum keluarga. Amalkan solat berjemaah jika berkelapangan. 





Portal Suami Sihat







Para suami disyorkan untuk follow portal SuamiSihat kerana di sana banyak perkara berkenaan suami sihat dikongsikan. Pelbagai tips dan ilmu  kesihatan lelaki disajikan. Rugilah kalau tak manfaatkan info yang ada. 

 

 



 




Jangan lupa sertai group Telegram "Komuniti SuamiSihat" kerana  di sana, para suami boleh berkongsi tentang isu kesihatan lelaki secara terus dan profesional. 





 



 

Disamping itu, sekarang ada giveaway percuma Ebook Suami Maulana yang membincangkan langkah demi langkah untuk memperbaiki komunikasi yang berkesan dalam rumahtangga. Jangan lepaskan peluang untuk dapatkannya. Klik link di bawah 👇

 




https://suamisihat.com.my/suami-maulana/






Semoga bermanfaat!






Info lebih selanjutnya di👇

Website: SuamiSihat 

Facebookhttps://www.facebook.com/suamisihat.com.my/

Instagramhttps://instagram.com/suamisihat.com.my









19 August 2021

AQIQAH CENTRE PENGENDALI PAKEJ AQIQAH DAN QURBAN DI TANAH SUCI MEKAH


 Assalamualaikum


    Alhamdulillah, dah selesai Raya Haji hari tu kan... Ramai tak pembaca Ilham Dini dot com yang dah laksanakan ibadah qurban? Kalau ada buat, Alhamdulillah... Kalau tak buat, tak mengapa. Sebab apa?

 

 

 

 

        Kemampuan setiap orang itu adalah berbeza-beza. Ada yang mampu buat qurban sehingga beberapa ekor lembu. Ada yang mampu buat seekor lembu. Ada yang hanya mampu sebahagian lembu. Ada yang sikitttt lagi nak mampu cukup bajet buat qurban atau akikah tapi tak dapat nak laksanakan juga sebab tak punya bajet yang besar. Tangguhkan dahulu..


        Maklum sahajalah kosnya bukanlah murah. Minimum pun kurang-kurang RM700. Yang penting, terletak pada niat kita. Lillahita'ala. Bukan sebab nak menunjuk-nujuk, atau bukan  dengan sengaja kita tak nak lakukan ibadah qurban/akikah walhalnya mampu. Ada sebab-sebab yang tak dapat dielakkan.

 





AQIQAH ONLINE MURAH


Dini nak kongsikan dengan korang alternatif untuk jalankan ibadah qurban dan aqiqah dengan kos yang lebih jimat. Manalah tahu, kalau-kalau ada yang berhasrat nak laksanakan ibadah ini selama ni tertunggak... dengan cara ini korang dapat tunaikan hasrat dan impian korang. Yang mana ada bajet lebih, boleh rasai buat ibadah ni di luar negara pula. Niat untuk bersedekah pun boleh juga.


MENGENAI AQIQAH CENTRE

 

 

    Korang pernah dengan tak mengenai Aqiqah Centre?



    Ia merupakan sebuah syarikat pengurusan ibadah Aqiqah dan Qurban secara online  di Tanah Suci Mekah di bawah naungan syarikat AC AGROTECH SDN BHD. Sudah berpengalaman sejak tahun 2014 dengan lebih 25,000 kali mengendalikan servis ibadah aqiqah dan qurban di Tanah Suci Mekah. Diyakini dan dipercayai ramai termasuklah dikalangan artis tanah air. 

 

 






Uniknya melalui pakej dari Aqiqah Centre, semua peserta akan mendapat:



  • Setiap sembelihan aqiqah, rakaman video akan diberikan dengan sebutan nama peserta
  • Setiap penyertaan akan menerima sijil premium ukiran kayu
  • Setiap pendaftar qurban akan menerima hadiah istimewa daripada Aqiqah Centre








    Menarik, kan? Cantik sangat sijilnya.  Buat aqiqah dekat sini (tempatan), tak ada dapat semua tu. Jadi, frame sijil sebegini boleh disimpan sebagai kenang-kenangan. 




WAJIB TAK KITA LAKSANAKAN AQIQAH?


                                   Aqiqah merupakan sunat muakkad ( yang sangat dituntut) dimana :

       Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud : "Setiap anak itu tertebus (terpelihara daripada kemudaratan dan kemungkaran) dengan aqiqahnya, disembelih haiwan untuknya pada hari ketujuh, dicukur kepalanya dan diberi nama." {Hadis riwayat Ahmad dan Tarmidzi}.

 

   

 

    Jika dilaksanakan, kita akan mendapat pahala. Jika diluar kemampuan yang tidak dapat dielakkan, tidak berdosa. Kalau tak mampu laksanakan dalam negara, kita pilih nak laksanakan di luar negara, tak jadi masalah.



Bila aqiqah perlu dilakukan? 


Waktu terbaik adalah pada hari yang ke-7 kelahiran bayi. Jika terlepas atas sebab tertentu, kita boleh lakukan pada hari yang ke-14. Dan sekiranya tidak sempat juga, kita boleh laksanakan pada hari ke-21. Sekiranya masih tidak sempat juga, lakukanlah pada bila-bila waktu yang kita mampu. Kadar perbezaannya adalah setiap 7 hari berikutnya sehinggalah anak yang hendak diaqiqahkan mencapai baligh.



KELEBIHAN QURBAN DAN AQIQAH MELALUI AQIQAH CENTRE  



    Kenapa pula korang perlu memilih Aqiqah Centre sebagai medium untuk melaksanakan ibadah qurban atau aqiqah? Tentu ada sebabnya kan... Sudah tentulah kerana sebab-sebab yang berikut.



AQIQAH DI MEKAH

     Team Aqiqah Centre melaksanakan sembelihan ibadah aqiqah dan qurban di Tanah Suci Mekah. Kalau ada antara kita yang nak ke sana, tapi belum rezeki lagi.. rasa bertuah apabila dapat ambil berkat jalankan ibadah di sana. Mudahan diberkati Allah swt.

 

 

HARGA BERPATUTAN

    Mesra poket. Sesuai bagi mereka yang sedang bajet tetapi mahu menyertai ibadah aqiqah atau qurban atau keduanya. Faktor ini menjadikannya satu alternatif bagi mereka yang kurang bajet untuk lakukan di tanah air sendiri. Berapakah harganya? Melalui Aqiqah Centre, cuma RM499 sahaja dan segala urusan berkaitan qurban dam aqiqah diuruskan sepenuhnya oleh Aqiqah Centre.

 

 

100% ONLINE & JIMAT MASA

    Sejajar dengan kemajuan teknologi, ibadah ini juga turut boleh dilakukan secara online. Tambahan pula zaman ini seluruh dunia sedang diuji dengan wabak merbahaya terutamanya negara kita yang tercinta. Di dalam fasa PKP sebegini agak mustahil untuk kita jalankan aktiviti berkumpul walaupun sesama sanak-saudara. Bila dah berkumpul, nak masak-masak dan sebagainya. SOP dah ke mana... Melalui Aqiqah Centre, segala urusan sembelihan dan agihan segalanya dibawah tanggungjawab pihak mereka. 


     Mereka bekerjasama dengan team di Mekah yang akan mengagihkan sembelihan kepada fakir miskin di sekitar Mekah dan negara lain. Kita tak perlu buat apa-apa kerja, tak perlu keluar rumah, tak perlu fikir ke mana sembelihan aqiqah perlu dihantar dan sebagainya. Jadi, ini menjimatkan masa serta tenaga. Sangat mudah.



FLEKSIBEL

    Tempahan/ pendaftaran aqiqah di Aqiqah Centre boleh dibuat pada bila-bila masa kerana sembelihan dibuat pada setiap hari. Kita juga boleh pilih masa yang kita mahu untuk jalankan ibadah ini. Jika kita tak buat pilihan tarikh, aqiqah tu akan dilaksanakan dalam masa 1-3 hari selepas pendaftaran. Video sembelihan pula akan dihantar selepas 2 hari bekerja dari hari perlaksanaan sembelihan aqiqah.


 

AGENSI DIPERCAYAI

   Aqiqah Centre merupakan sebuah agensi yang dipercayai kerana telah banyak testimoni serta barisan selebriti tanah air menggunakan khidmatnya. Antara mereka yang pernah menjadi peserta aqiqah dan qurban melalui Aqiqah Centre adalah:










MENDAFTAR DENGAN HANYA 2 LANGKAH MUDAH

 

     Untuk menyertai ibadah qurban atau aqiqah melalui Aqiqah Centre, korang hanya perlu ikuti langkah mudah berikut:






     ▪️1) Layari laman web AQIQAH CENTRE: https://aqiqahcentre.com/borang-aqiqah-mekah/ dengan klik mendaftar untuk Qurban ataupun Aqiqah seperti dalam gambar di atas. Isi segala maklumat yang diperlukan dengan teliti kerana maklumat ini akan digunakan untuk penghantaran sijil penyertaan.

   ▪️ 2) Buat pembayaran secara online dan, ya. Sudah pun selesai! Alhamdulillah..



    Setelah segala urusan selesai, pihak Aqiqah Centre akan menghantar rakaman bukti kepada korang dalam tempoh 1-3hari bekerja manakala bagi sijil penyertaan akan diproses dalam masa lebih kurang 2minggu atau lebih (atas kekangan PKP). Mesti korang tertunggu-tunggu sijil penyertaan ukiran kayu tu kan? Sangat Ekslusif.






SUASANA DAN PROSES 


 Di sini Dini kongsikan beberapa keping gambar suasana aqiqah dan qurban di Tanah Suci Mekah.





      Selain itu juga, sekiranya andai kata korang nak buat installment pun boleh juga. Ia lebih kurang macam korang menabung gitu kan? Aqiqah Centre ada sediakan khidmat Installment untuk mudahkan urusan korang. Bila dah cukup jumlahnya boleh terus mendaftar. InsyaAllah, Dini doakan semoga dipermudahkan segala urusan korang untuk melakukan ibadan aqiqah dan qurban. Doakan Dini juga tau. Jika ada sebarang kemusykilan atau pertanyaan, korang boleh terus hubungi whatsapp: 010-8400803 atau layari -----> www.aqiqahcentre.yzza.io/kl84m/ 

 

 

 




 INFO SELANJUTNYA:

WEBSITE AQIQAH CENTRE

www.aqiqahcentre.com

FACEBOOK

www.facebook.com/aqiqahcentredotcom

INSTAGRAM

www.instagram.com/aqiqahcentredotcom

 




 

#aqiqahcentre #AqiqahOnlineMurah #AqiqahdiMekah


11 August 2021

Kitsui WhiteBerries BB Beaute & Kitsui Fedloss Fibre D'Tox Review


Assalamualaikum. Hai korang!


Ramai betul buat carian mengenai Kitsui. Sebab rekod reviewers blogpost Dini mengenai Kitsui agak tinggi. Jadi, betullah kan korang nak baca review daripada Dini berkenaan dengan produk Kitsui, kan kan...? Meh Dini kongsikan mengenai dua produk Kitsui yang lain pula hari ini iaitu WhiteBerries BB Beaute dan Fedloss Fibre D'Tox.




KITSUI WHITEBERRIES BB BEAUTE







Apa fungsi WhiteBerries BB Beaute? 


Ia sesuai diambil oleh individu yang mengalami masalah kulit seperti jerawat, pigmentasi, liang pori besar, parut jerawat, lingkaran mata gelap, kedutan bawah mata, tona kulit tidak sekata, kulit kering dan juga kusam. Sangat kaya dengan Vitamin E, C, dan A. Fungsinya adalah untuk:



 







Formula Whiteberries BB Beaute
 
WhiteBerries BB Beaute diformulasi dari formula terkini Korea dengan menggunakan teknik pembekuan berkepekatan tinggi untuk dijadikan sebagai serbuk. Teknologi ini menggunakan mesin vakum tanpa menggunakan vakum alkohol. Ia mengandungi 6 Jenis Buah Beri terpilih dari Itali yang kaya dengan antioksidan aktif iaitu:


 
Beri Biru: (Raja Antioksidan)  Dipilih oleh Time Magazine antara buahan superfood yang paling disyorkan
Kranberi: Juga dikenali sebagai buah rubi yang kaya dengan antioksidan
Strawberi: Dikenali sebagai buah Rubi yang kaya dengan vitamin C
Rasberi: Kaya dengan flavonoid dan magnesium
Plum: Kaya dengan serat dan potasium
Anggur: Kaya dengan serat, vitamin K dan B6
 
 
 
 
 
 Kebaikan & Khasiat
 
Khasiat yang terdapat dalam WhiteBerries Bb beaute ini mampu untuk:
  • mencerahkan kulit
  • mengurangkan kemerahan pada kulit
  • mengurangkan kedutan
  • mengurangkan parut
 
 
 
 
 Berikut Dini kongsikan beberapa testimonial daripada pengguna  Kitsui WhiteBerries BB Beaute.
 
 










KITSUI FIBRE D'TOX






 Apakah fungsinya?


Ia befungsi untuk detox tubuh badan kita daripada toksin yang berlebihan. Sedar tak sedar, kalau badan kita ada masalah kulit, mulut berbau, badan berbau, atau rasa macam cepat letih tu merupakan salah satu petanda badan kita banyak toksin. Masalah ini mungkin  berpunca daripada tabiat suka makan makanan berlemak, kurang pengambilan makanan berserat, kurang bersenam, kurang pengambilan air putih dan juga makan secara berlebihan. Akibatnya kita akan rasa badan kita mempunya masalah seperti di atas. 


Jadi dengan pengambilan Fibre D'Tox ni dapat membantu kita untuk nyahkan toksin berlebihan dalam tubuh badan kerana ia dirumuskan khas untuk mereka yang mempunyai masalah pencernaan. Dalam Fibre D'Tox mengandungi serat harian daripada bahan semulajadi termasuk campuran ramuan herba asli dan serat daripada buah-buahan. 

 

 

 

 Kandungan utama dalam Fibre D'Tox






Kebaikan Fibre D'Tox

Secara ringkasnya, Fibre D'Tox membantu untuk:

  • merendahkan kalori 
  • menggalakkan pergeraan usus
  • meningkatkan metabolisme
  • melancarkan sistem pencernaan
  • membantu sistem penghadaman



Ini pula merupakan beberapa testimoni daripada pengguna Kitsui Fibre D'Tox

 



 
 
 
Produk yang diyakini

 
Kenapa Dini pilih Kitsui? Sebab semua produk keluaran Kitsui bebas daripada baha-bahan berhaya seperti hormon, pengawet, gluten, gmo, antibiotik, dan bahan kimia yang boleh menyebabkan terjadinya alahan kepada sesetengah individu. Vegan pun sesuai konsumi produk ni. Yang penting dijamin HALAL. 
 
 
 
  
Ramuan Semulajadi

Kitsui ini diformulasikan secara unik dengan Ramuan Halal Semulajadi yang dipilih khas dari yang terbaik untuk keperluan pemakanan gaya hidup moden harian kita.

Cantik Semulajadi.


 



Recomended


Dini dah cuba kedua-duanya. Rasa yang sedap manis-manis buah gitu. Tak menyebabkan kita rasa nak memerut cirit-birit. Elok je rasa nak membuang untuk detox tu. Melawaskan. Sesuai sangatlah kalau kerap kena sembelit. 



Warna serbuk Fedloss Fibre D'Tox



Fedloss Fibre D'Tox: kos RM1.60 sehari per sachet



Warna serbuk WhiteBerries BB beaute




WhiteBerries BB Beaute : RM1.78 sehari kos per sachet




 Cara pengambilan pun senang. Minum 1 sachet sama ada waktu pagi atau malam sebelum tidur. Campurkan 1 sachet ke dalam segelas 150ml air dan shake sehingga larut. 

 







 Yang penting kena minum air putih secukupnya untuk kesan yang efektif tau. Bagi mereka yang mempunyai masalah kesihatan, sebaiknya dapatkan nasihat daripada doktor terlebih dahulu untuk ambil apa sahaja jenis produk tambahan.




Untuk maklumat lanjut boleh layari:

Instagram:


https://instagram.com/kitsuimalaysia


Facebook :


https://www.facebook.com/kitsuimalaysia/


Tik Tok :


https://vt.tiktok.com/ZSJefYjJy/


Shopee


https://shp.ee/se5n4xp?smtt=0.0.9


Website :


https://kitsui.com.my/