Solat Sunat Terawih | Lafaz Niat dan kelebihannya

By Ardini Humaira - 7/20/2012

Diriwayatkan daripada Abu Hurairah r.a: "Sabda Rasulullah s.a.w. mengenai Ramadhan: Sesiapa yang mendirikan sembahyang (Terawih) dalam bulan itu dengan penuh keimanan dan mengharapkan keredaan Allah, akan diampunkan segala dosa yang dilakukannya sebelum itu."






Abu Hurairah berkata; “Rasulullah S.A.W. sangat menggalakkan sembahyang tarawih sekali pun beliau tidak mewajibkannya.”



Lafaz Niat Solat Terawih

Solat sunat39.gif

Sahaja aku sembahyang Terawih dua rakaat makmum kerana Allah Taala.



selamat beramal!

^___^

-


  • Share:

You Might Also Like

17 Comments

  1. malamni harap dapat pergi.... Insyaallah...

    ReplyDelete
  2. sukeenye ramadhan dah datang..leh solat terawih malam ni.. Tak sempat p surau..terpaksa lah wat sendiri..just feel je kureng..hehe

    ReplyDelete
  3. siyes saya memang cari lafaz niat ni tadi. tak sangka Dni share juga.. hehehehehe. thanx Dni.. (^_^)

    ReplyDelete
  4. mlm nih dh start kan? :)

    salam Ramadhan dari TLf & maafkan segala slh & silap... smoga Ramadhan kali ini, IBADAH kiter lebih diberkati. aminnnnnn

    tc yer :)

    ReplyDelete
  5. teringat solat terawih time belajar2 dulu.

    ReplyDelete
  6. lama benar tak G terawih...mmm...last waktu pregnantkan syawal 3 bulan..lepas tu susah nak G..sebok nak menjaga anak...nak gilir2 ngan en asbeen pon susah..demo je nak dapat pahala terawih..adoi...kikikiik

    ReplyDelete
  7. Selamat berpuasa untuk Dni..
    Take Care ye ;)

    ReplyDelete
  8. 1st day dh xleh terawih n puasa...sedihnya..

    ReplyDelete
  9. selamat berpuasa dini..nice sharing :)

    ReplyDelete
  10. InsyaAllah harap2 dapat menjalani ibadah tarawih juga..

    ReplyDelete

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.