12 September 2020

Safer Optics Anti-Blue Light Eyewear Cermin Mata Selamat Untuk Anak-anak

Anak-anak zaman sekarang semuanya pandai main gajet. Kebanyakannya suka tengok video dan juga main game. Ada juga yang suka swafoto. 


Jarang nak jumpa yang tak suka dengan gajet. Pantang nampak handphone. Berebut nak tengok sama. Sebab mak ayah mereka pun selalu pegang gajet je kat tangan tu kan? 





 
Ha... termasuklah penulis ni, hehehe. Teknologi masa kini memerlukan kita selalu menggunakan peranti digital/ gajet. Mahu tak mahu, anak tetap akan terdedah dengan penggunaan alatan ini. Ada kebaikan dan keburukan sebenarnya. 
 

Jadi, sebagai ibubapa kita tak boleh langsung sekat dan halang anak daripada menggunakannya. Kawal dan selalu berpesan kepada anak-anak mengenai kesan yang akan berlaku bila mereka terdedah dalam waktu yang agak lama pada gajet. 

Cara yang terbaik, tentukan pada jam berapa mereka dibenarkan guna gajet dan jam berapa mereka perlu berhenti atau beritahu had satu hari berapa jam sahaja mereka dibenarkan untuk guna gajet. InsyaaAllah mereka akan faham. Kita ibubapa yang perlu tegas dengan mereka. Selalulah pantau demi kebaikan dan kesihatan mata anak-anak.
 

Baru-baru ini Darwish kerap merah-merah mata. Hampir seminggu jugalah. Mama syak mata dia jadi merah sebab dia kerap main game guna komputer. Main game lama sangat, kalau mama tak tegur, haihhh! Tak pandai nak berhenti. 


Suatu hari tu mama ternampak kawan facebook mama kongsi cerita mengenai anaknya pakai kaca mata khas untuk anak-anak yang kerap main gajet. Wow, menarik! 
 
 

Cahaya biru dipancarkan pada jumlah yang banyak dari skrin digital. Cahaya bertenaga tinggi ini (antara panjang gelombang 400-420 nm) melewati kornea dan sampai ke retina. Pendedahan cahaya biru yang terlalu banyak boleh merosakkan sel sensitif cahaya di retina.

 


 
 
Risau dengan keadaan mata Darwish, makanya mama survey juga cermin mata untuk anak mama bagi melindungi dan menjaga kesihatan matanya daripada sinar biru semasa menggunakan gajet. Apa yang mama dapat kenal pasti, kaca mata dari Safer Optics ni bagus kerana:

  • melindungi mata daripada ketegangan akibat penggunaan gajet dalam tempoh yang lama
  • bantu kurangkan kekeringan mata
  • mempunyai penghalang UV + coating untuk sinar biru
  • bingkai fleksibel dan ringan - tidak mudah rosak kalau terpijak dan sebagainya
  • banyak pilihan warna dan bentuk yang menarik 
  • selamat untuk kanak-kanak 
  • kanta tanpa preskripsi
  • mempunyai waranti selama 1 tahun

  
 

Cahaya biru dari peranti digital mengurangkan kontras, menyebabkan ketegangan mata, keletihan, mata kering, penglihatan kabur dan sakit kepala.  Kanta SaferOptics membantu melindungi mata anda dengan menyekat dan menyaring cahaya biru berbahaya ini.


Dengan kebaikan itu semua dapat membantu kanak-kanak tidur dengan lebih berkualiti. Prihatin pada kesihatan mata anakanda sulung kesayangan ni mama buat pesanan di laman sesawang Safer Optics dan bagi Darwish sendiri pilih kaca mata yang dia suka. 






Darwish pilih cermin mata jenis Kids Rectangle warna Black Cherry. 


Faktor utama dia pilih bingkai cermin matawmata hitam + merah sebab dia nak pakai cermin mata sedondon dengan papanya. Nampak sangat dia teringin nak pakai cermin mata, kan? Haaa... tertunai sudah hasratnya dapat pakai cermin mata yang selamat tanpa preskripsi.

 
Oh, ya! Harga asal cermin mata ni RM88 tapi sekarang ada sale. Jadi  RM75 je. Jimat tau.


Ada dua pilihan variasi kanta yang ditawarkan iaitu Basic Blue Coat dan 420 Blue Coat dengan tambahan RM30. 


Total untuk cermin mata Darwish RM75+RM30=RM105. Pembelian RM100 ke atas di website Safer Optics secara automatik dapat penghantaran percuma. Wahh, bertambah jimat ni!


Lepas bincang dengan papa, mama pilih cermin mata untuk Darwish dengan tambahan 420 Blue Coat sebab:


Teknologi 420 Blue Coat dirancang khusus untuk menyekat sinar tenaga yang lebih tinggi sambil mengekalkan kejelasan lensa. Kurang cahaya pada mata, tabiat tidur yang lebih baik dan mencegah masalah berkaitan mata.


 


Cara untuk menjaga kaca mata UV420 Hevl Blue Coat Lenses:
 
1. Jangan letakkan kaca mata secara terbalik
2. Bersihkan kaca mata sekerap yang mungkin bagi mengekalkannya dalam keadaan yang optimum
3. Bilas dengan air sebelum mengelap menggunakan kain 
4. Elakkan dari menggunakan chemical spray dan jauhkan dari suhu yang panas bagi mengelakkan dari kerosakan coating pada lens.
5. Simpan kaca mata dalam bekas apabila tidak digunakan.


Menariknya, dengan pembelian cermin mata dari Safer Optics kita akan dapat percuma candy-sized travel wipes dari Bare Nuhcessities. Cuma rendam sekejap dalam air dan ianya boleh diguanakan sebagai pengelap cermin mata dan juga untuk kegunaan lain.
Ada freegift sticker comel-comel juga tau. Anak-anak tentu gembira bila dapat parcel dari Safer Optics. 

Saksikan sendiri keterujaan Darwish unboxing bungkusan dari Safer Optics. Mama dan papa jadikan sebagai hadiah uangtahun kelahirannya yang ke-8. Kena rajin-rajin pakai masa main game dan jaga elok-elok hadiah daripada mama dan papa ni tau, sayang.
 
 
 

Mama bagi 5 bintang kepada Safer Optics kerana dari layanan dan juga proses penghantarannya yang sangat cepat dan produknya juga berkualiti tinggi. Recommended! Berbaloi sangatlah belikan untuk anak kita.
 




Sekarang bukan setakat pakai buat tengok gajet, keluar jalan-jalan pun dia pakai juga cermin mata. Nak bergayalah tu kononnya. Anak oh anak! 😆
 
 
Korang yang nak belikan cermin mata Safer Optics untuk anak-anak bolehlah buat pesanan di:
Website: http://www.saferoptics.com
Whatsapp: 012-4662990


05 September 2020

MAJLIS PELANCARAN LOGO MUSLIM-FRIENDLY ACCOMMODATION RECOGNITION




Islamic Tourism Centre (ITC), merupakan salah satu dari 13 agensi di bawah Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya, Malaysia telah memperkenalkan Muslim-friendly Accommodation Recognition (MFAR). Pengiktirafan ini merupakan yang pertama di dunia yang diberi pengiktirafan dari badan agensi kerajaan.



Pelaksanaan MFAR bukan sekadar menetapkan standard akan tetapi memberi peluang untuk lebih jauh memasuki pasaran pelancong Muslim dan non-Muslim. Konsep 'mesra Muslim' telah mulai mendapat daya tarikan di beberapa negara di dunia. Konsep ini memfokuskan pada kepentingan memenuhi keperluan dankemudahan bagi pelancong Muslim oleh pengusaha hotel seperti kebersihan, kemudahan tandas, makanan halal dan pengalaman rohani yang dapat ditawarkan oleh hotel.




Bagi memastikan inisiatif ini terus memberikan momentum yang berterusan kepada industri perhotelan negara, majlis pelancran logo ini akan disempurnakan oleh YB Dato’ Sri Hajah Nancy Shukri, Menteri Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia. Logo tersebut akan memberi penjenamaan kepada hotel dan juga memberi keyakinan dan keselesaan kepada pelancong Muslim.



MENGENAI ISLAMIC TOURISM CENTRE

Islamic Tourism Centre (ITC) adalah sebuah agensi di bawah Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia yang ditugaskan untuk membangunkan sektor pelancongan Islam Malaysia dalam kapasiti penyelidikan, risikan pasaran, latihan, pembangunan industri dan pertukaran maklumat.




ITC juga menjadi pakar rujuk berkaitan pelancongan Islam kepada kementerian, pemegang taruh dan juga penggiat industri.


Menyedari potensi global pelancongan Islam, ITC sentiasa mengadakan hubungan dengan pihak berkepentingan dan penggiat industri untuk memastikan bahawa Malaysia sentiasa berada di barisan hadapan pelancongan Islam dan menggunakan pelancongan mesra Muslim sebagai kaedah untuk mempromosikan muhibah di kalangan umat manusia.


11 August 2020

PRODUK ORGANIK GLOW GELENGGANG MERAWAT KEGATALAN DAN MASALAH KULIT


Kenal tak pokok Gelenggang? Dini selalu tengok pokok tu. Cuma tak pernah tahu namanya. Bila meneliti produk Glow Gelenggang, barulah tahu rupanya Gelenggang tu nama pokok herba yang mujarab dalam mengubati penyakit atau masalah kulit seperti kegatalan, psoriasis, ekzema, kurap, kutu, panau, dan juga kudis buta. Cara tradisi menggunakan daun gelenggang untuk mengubati penyakit kulit sedikit leceh dan mungkin membuatkan kita rasa tak selesa. 




Kini ada penyelesaian yang terbaik dengan adanya produk yang mana  bahan utamanya diperbuat daripada daun gelenggang. Dah tak  renyah lagi untuk guna dan dapatkan khasiat daun gelenggang. Boleh guna pada bila-bila masa dengan mudah dan selesa.


                       



Asalnya Dini tertarik dengan packaging produk  Gloow Gelenggang. Cantik sangat tau! Nampak istimewa, mewah dan ekslusif. Kebetulannya suami Dini ada masalah psoriasis dan resdung, lepas tu Dini tengah cari herbal oil untuk adik baby. Bila dah baca maklumat mengenai Glow Gelenggang dan testimonial, terus Dini yakin untuk guna produk ni. Jadi Dini dapatkan 3 jenis produk daripada GLOW GELENGGANG iaitu: 
  • Organic Herbal Soap
  • Organic Herbal Oil + Habbatus Sauda
  • Organic Herbal Oil with Bidara Leaf (for Baby)




Sabunnya pun comel tau! Ada bentuk love di tengah-tengah sabun tu. Nak guna pun rasa sayang, aduhai... Hehehe. Pendek kata, pencinta barang unik dan comel tentu terpesona dengan packaging Glow Gelenggang. Penutup botolnya pun bak sebiji kristal. Corak yang cute. Comelll sangat! Baunya pun harum.







Okay berbalik kepada cerita asal tujuan utama Dini dapatkan produk Glow Gelenggang adalah kerana nak buat persediaan menyambut kelahiran cahaya mata kedua. Dini berkenan dengan Organic Herbal oil untuk baby bila ternampak botolnya tu. Geram dengan botol yang comel, Dini dapatkan kesemua rangkaian Glow Gelenggang. Sampai je parcel, fuhh! Memang betul-betul lawa botolnya. Dah lah botol cantik, nak guna pun mudah. Pump je minyak herba bila nak guna. Tak perlu tuang-tuang ke mudah tumpah ke apa. Picit dan terus boleh disapukan pada kulit. 






Jom Dini kongsikan manfaat setiap produk Glow Gelenggang yang patut korang tahu.





ORGANIC HERBAL OIL + HABBATUS SAUDA | Kegunaannya untuk merawat kegatalan/ rengsa pada kulit yang bermasalah. Dini  syorkan pada suami gunakan minyak ini pada tempat yang dialami psoriasis. Minyak ini tidak akan menyebabkan pemakai tak rasa pedih atau panas pada kulit. Baunya pun lembut je. Bersihkan terlebih dahulu kawasan yang hendak disapukan minyak sebaiknya selepas mandi.





Ha... Pakai sebelum tidur pun bagus tau terutamanya pada kulit kaki. Sebab biasanya siang hari kita banyak bergerak. Jadi, kawasan kaki terdedah dengan kotoran. Bila tidur, kaki kita dah rehat. Lebih efektiflah pendek kata.








HERBAL OIL WITH BIDARA LEAF | Untuk baby, Dini gunakan Organic Herbal Oil with Bidara Leaf apabila terjadi  ruam pada celah lengan, leher, dan paha. Pastikan kita bersihkan terlebih dahulu sekitar kawasan yang akan disapu herbal oil bagi tujuan kebersihan. Dah bersih, sapu rata di tempat yang diperlukan. Tak perlu bilas. Sapu tipis je. Alhamdulillah, berkesan sangat dengan baby Dini.





Berikut merupakan herba yang terkandung dalam HERBAL OIL with BIDARA LEAF. Daun bidara pun bagus sangat tau dalam perubatan Islam. Jadi, minyak ini adalah pilihan yang tepat untuk kegunaan baby. Sesuai untuk kulit yang sensitif. 







 
ORGANIC HERBAL SOAP | Sabun ni lah yang comel tu. kiut-miut. Dengan bau yang harum... bukan sekadar digunakan untuk hilangkan gatal-gatal je tau. Malah mampu melembapkan kulit. Best sangat Dini cuba buat cuci muka. Bagi yang ada resdung pun bagus guna sabun herba ni. 

Dini gunakan juga sabun ni pada bahagian leher dengan perut sebab sabun ni boleh menanggalkan sel kulit mati. Bisalah lepas bersalin, kulits  leher gelap sikit. 




harga produk


Yang paaaling penting,
KESEMUA PRODUK GLOW GELENGGANG TIDAK MENGANDUNGI STEROID. 


Jadi, tak merbahaya untuk digunakan sekerap yang mungkin terutamanya bayi dan kanak-kanak. 





Jadi Dini benar-benar syorkan korang untuk dapatkan produk herba dari Glow Gelenggang bagi menyelesaikan masalah kulit yang dihadapi. Selamat mencuba dan semoga bermanfaat ;)




FB PAGE: Glow Gelenggang
Whatsapp: 014-5445951

09 August 2020

Bawa Pulang Kebaikan ke Kampung | Apotec Nushine untuk Ibu dan Bapa

 Salam Aidil Adha buat semua pembaca ilham dini dot com. Dini ucapkan selamat menjalani ibadah qurban bagi yang berqurban pada tahun ini. Korang balik raya ke kampung tak Aidil adha kali ni? Ramai tak dapat pulang raya puasa yang lepas kan? Dini pun sama. Makanya Aidil Adha ni berkobar-kobarlah semangat nak pulang ke kampung halaman. Cumaa….



Dini terpaksa pulang lewat sikit... Sekarang masih dalam tempoh berpantang ☺️ Nak selesaikan appoinment jaundis baby dengan home visit dari klinik.



Mood balik kampung memang dah berkobar-kobar, jadinya Dini packing barang balik kampung dulu siap-siap. Kalau adik baby dah tak kena checkup jaundis dengan tak perlu tambah tarikh appoinment di hospital, Dini terus nak sambung berpantang kat kampung. Kali ni Dini packing barang balik kampung special sikit. 





Special sebab apa? Sebab packing barang balik kampung bersama Apotec Apple Cider Vinegar (ACV) with honey, Omega -3 Fish Oil dan juga Curmax Tumeric untuk dihadiahkan buat kedua orang tua tersayang. Masukkan dalam luggage dulu, nanti letak dalam paperbag kemas-kemas hadiahkan pada abah dan umi.




Dini dah sediakan 3buah tangan ni sebelum bersalin lagi. Cadangnya nak bawa pulang ke kampung sempena raya haji, tapi takdir menentukan segalanya. Due date bersalin Dini dijangka pada 12 Ogos 2020, nampaknya baby nak keluar awal pada 22 Julai 2020 genap 37minggu. Makanya tertundalah hasrat Dini untuk pulang ke kampung bagi kejutan buat abah dan umi… berpantanglah dulu di rumah sendiri.



Dini pilih produk dari Apotec untuk Umi dan Abah bersebab tau! Bila dah berusia, biasanya orang tua kita ada masalah lenguh-lenguh sendi dan kebiasaannya daya penglihatan semakin kurang daripada dahulu. Ketiga-tiga produk ini sangat sesuai untuk masalah yang dihadapi mereka di usia sebegini. Bahkan bagus juga diamalkan dari usia muda lagi.



Umi mengalami tekanan darah tinggi manakala abah pula ada tekanan darah rendah. Dah berusia ni macam biasalah, bila nak.membaca umi dan abah perlukan bantuan dengan memakai kaca mata. Dan mula kabur penglihatan, rabun dekat. Alhamdulillah, abah dan umi Dini tak ada masalah kesihatan serius yang lain. 



Jadi Dini nak kongsikan dengan korang kebaikan yang diperolehi daripada produk ini. Tak semestinya ambil tiga-tiga sekaligus tau. Pilih yang bersesuaian dengan masalah kesihatan yang dihadapi. 



Paaaaling bagus, korang rujuk dengan ahli farmasi berdekatan berkaitan supplement yang perlu korang dan keluarga amalkan. Dini pilih Constant Pharmacy untuk khidmat nasihat pemilihan produk buat parents Dini. Alhamdulillah, combo 3 produk ini sesuai untuk diamalkan oleh umi dan abah.



Apotec Omega-3 Fish Oil

(EPA 650mh, DHA 260mg)


Yang ini sangat bagus untuk seluruh ahli keluarga sebab kebaikan fish oil dapat membantu dalam:


  • Meningkatkan daya penglihatan

  • Sumber omega

  • Mengawal tekanan darah

  • Sumber antioksida

  • Antikeradangan

  • Mengawal tahap tekanan jantung

  • Meningkatkan kesihatan kardivaskular



Oleh itu, kebaikan Omega-3 Fish Oil sesuai diambil oleh abah dan umi untuk mengawal tekanan darah dan juga bantu daya penglihatan mereka yang dah berusia. Cara pengambilannya mudah je. 1-2biji sehari selepas makan.




Apotec Curmax Tumeric 250g


Kunyit? Haaa… betul tu betul. Supplement ini diekstrak daripada kunyit yang terkenal dengan khasiat penyembuhan luka dari dalam fan antioksida. Selalunya kunyit sinonim sangat penggunaan kunyit dengan orang berpantang, kan? Tapi tak semestinya orang berpantang je guna kunyit sebagai makanan tambahan. Banyak lagi khasiat kunyit untuk tubuh badan. Antaranya:


  1. Bagus untuk yang mempunyai masalah sakit sendi

  2. Untuk mereka yang menderita sakit otot dan neuropatik

  3. Mencegah daripada penyakit kardivaskular

  4. Antioksida yang tinggi

  5. Anti-kanser


Umi Dini selalu cakap 'sakit urat'. Sakit sendi lah tu kalau berdiri lama ke… berjalan lama ke… buat kerja berat ke.. Dini nak sarankan supaya umi Dini amalkan Curmax Tumeric untuk tingkatkan lagi tahap kesihatan diri umi. Boleh diambil 2biji selepas makan atau sebiji pagi dan sebiji malam.



Apotec Apple Cider Vinegar with Honey (ACV)


Orang kata ACV bagus diamalkan untuk orang nak berdiet, boleh turunkan berat badan. Tapi, disebalik bagusnya ACV untuk diet ni ada khasiat lain yang korang perlu tahu iaitu:


  • Meningkatkan metabolisma tubuh badan

  • Mengurangkan kolesterol dalam darah

  • Melawaskan/ detoks

  • Meningkatkan penyerapan zat besi ke tahap yang optimum untuk tubuh badan

  • Tinggi serat (bagus untuk sembelit)


Biasanya amalam minum ACV dibancuh dengan madu. Tapi untuk ACV dari Apotec lebih mudah kerana dah tersedia dengan madu. Senang sangat! Terus je bancuh 2sudu ACV dengan 180ml air suam sedia diminum selepas makan. 




Korang doakan baby Dini cepat-cepat sembuh dari jaundis dan segera selesai appoinment dengan hospital tau. Dini dah tak sabarrrr nak balik kampung. 




Oh ya! Sekarang Apotec Malaysia sedang mengadakan promosi bundle untuk 3 produk ini di laman web atau boleh juga buat belian di mobile app. Klik je link di bawah untuk dapatkan promosi bundle ni:


Facebook : Apotec Malaysia

Instagram : apotecnushine

Promo Link : https://www.constant.com.my/SalePage/Index/221336

Whatsapp: +6012-248 4018

Farmasi : Constant Farmasi




12 July 2020

KOOLIT Produk Berkesan Untuk Kulit Kering, Gatal dan Sensitif


Bagi individu yang mengalami masalah kulit kering atau sensitif semestinya sukar untuk memilih dan menggunakan produk yang sesuai dan serasi. Bila kawan-kawan Dini perkenalkan produk 3 rangkaian Koolit yang dipercayai mampu merawat masalah kulit kering dan sensitif dengan formulasi daripada bahan natural, terus Dini teruja nak cuba. Hasilnya, Alhamdulillah Produk Koolit serasi dengan kulit Dini.




3 PILIHAN PRODUK KOOLIT



Terdapat 3 pilihan produk Koolit di pasaran iaitu Koolit Soothing Lotion, Koolit Gentle Body Wash dan juga Koolit Calming Cream. Ketiga-tiga jenis produk ini berbeza fungsinya. Kesemua rangkaian produk Koolit diformulasikan dengan akar manis yang kaya 40x antioksidan serta mampu mencerahkan kulit.





KOOLIT GENTLE BODY WASH 300ml
(RM45)

Body Wash ini sangat istimewa kerana ia mampu membersihkan kotoran pada kulit/badan tanpa bilas. Haaaa! Tak perlu guna air, tak jadi masalah. Terutamanya untuk kegunaan mereka yang mengalami masalah kulit merekah atau melecet. Tentu pedih jika terkena air atau sabun biasa, kan? Maka Koolit Body Wash boleh dijadikan sebagai solusi bagi masalah ini. Cara penggunaanya mudah sahaja. ratakan pada bahagian kulit dan boleh dibilas dengan air atau lap sahaja dengan tuala lembap.


Kebaikan Koolit Body Wash adalah:
  • Formulasi tanpa bilas : boleh digunakan dengan atau tanpa air
  • Mengandungi Vitamin E & C
  • Sesuai juga dijadikan sebagai makeup remover
  • Pewangi yang diperakui IFRA
  • Tanpa paraben



KOOLIT SOOTHING LOTION
(RM35)


Losyen sangat penting bagi kegunaan mereka yang mengalami masalah kulit kering. Nak pilih losyen bukan mudah. Silap pilih losyen, makin kering kulit kita jadinya. Bukan itu je, silap haribulan kulit boleh jadi gatal-gatal pula.

Alhamdulillah, losyen ni serasi dengan kulit Dini. Paling best, losyen Koolit tak melekit tak berminyak. lembut dan lembapkan kulit dengan sekata. Dini sapu pada bahagian perut yang semakin membesar dengan jayanya... Masuk minggu ke-36 kandungan ni biasalah, kulit sekitar perut semakin meregang. Syukur dapat guna losyen Koolit setakat ni tak pernah rasa masalah gatal-gatal dan strechmark pun tak ketara. Cuma kesan strechmark kandungan pertama dulu masih ada. Biasalah tu kan. Hehe...

Dini juga gunakan losyen Koolit sapu pada bahagian kulit kering yang lain. Kulit Dini jenis kering sampai menggelupas. Itu yang teruja betul nak cuba produk Koolit. Nak tahu keberkesanannya ke atas kulit kering yang Dini alami, Dini ada kongsikan kat bawah nanti.


Kebaikan Koolit Soothing Lotion adalah:
  • Penyerapan pantas
  • Tak berminyak, melembapkan kulit serta-merta
  • Mengandungi 40x antioksidan
  • Diperkaya dengan minyak jojoba
  • Kaya dengan Vitamin E semulajadi
  • Sesuai digunakan untuk semua jenis kulit termasuk bayi



KOOLIT CALMING CREAM
(RM48)

Krim ini teksturnya lebih pekat daripada Koolit Soothing Lotion yang bertindak lebih berkesan merawat kelembapan kulit yang terlalu kering, sensitif dan juga lebih tahan lama. Ia mampu melegakan kerengsaan kulit. Bagi mereka yang alami kulit merekah, menggelupas teruk, bersisik, gatal-gatal lebih sesuai pilih jenis krim berbanding losyen.


Kebaikan Koolit Calming Cream adalah:
  • Penyerapan pantas
  • Tak berminyak
  • Sesuai untuk kulit kering yang serius dan mengalami iritasi
  • Mengandungi 40x antioksidan
  • Diperkaya dengan minyak zaitun
  • Kaya dengan Vitamin E semulajadi
  • Sesuai digunakan untuk semua jenis kulit dan selamat untuk kegunaan pada kulit bayi



Haaaa... inilah salah satu masalah kulit kering yang Dini alami. Menggelupas sana-sini. Termasuklah pada bahagian muka. Cuma Dini nak kongsikan testimoni pada bahagian tangan kat sini. Nak ambil gambar bahagian perut tak boleh pula...



Hari pertama penggunaan losyen Koolit. Sapu rata pada bahagian kulit kering.



Selepas 3hari, kulit masih kering tapi dah kurang.




Selepas 3minggu penggunaan. Dah tak jelas kesan kering pada kulit. Tak sapu losyen pun tak nampak menggelupas dah.



DAPATKAN KOOLIT

Nak dapatkan produk Koolit ni mudah je. Boleh beli di Watsons, Shopee, atau di mana-mana farmasi. Paling mudah kat Shopee lah. Terus sampai ke rumah.



Facebook:

Instagram:

Laman Web:

Shopee:




#KoolitForYourKulit #KoolitCompanion #kulitkering #kulitgatal #kulitsensitif #kulitcerah #penyerapanpantas #40xantioxidant