16 October 2020

Mamaway Ultra Light Antibacterial Seamless Maternity & Nursing Bra Yang Selesa dan Tahan lasak

Salah satu benda penting yang mommies mahukan semasa mengandung dan menyusukan tentunya untuk memiliki bra yang selesa dan mudah digunakan. Kalau boleh, nak bra yang boleh digunakan 2 in 1 semasa mengandung dan juga menyusu. Tak perlu nak tukar bra lain bila habis fasa mengandung. Dini pun macam tu. Banyak kos yang perlu dikeluarkan kalau nak tukar-tukar bra khas masa mengandung dan khas untuk menyusu. 

 

Kan best ada bra yang selesa dan sesuai dipakai pada bila-bila masa. Hm... mana nak cari? Ada ke bra yang macam tu? Serius, ada! Maternity & Nursing bra dari Mamaway  jawapan kepada kehendak mommies. Sebabnya Dini sendiri dah pun cuba. Best sangat tau. Apa yang best tu? Ha... ini komen Dini lepas dah gunakan  Mamaway Ultra Light Antibacterial Seamless Maternity & Nursing Bra.

  • Ringan
  • Mudah untuk menyusu
  • Tahan lasak
  • Cantik!
  • Tak cengkam bawah dada
  • Berkualiti
  • Padding yang tak mudah tercabut
  • Pakai waktu tidur pun selesa 



Sebenarnya masa Dini dalam pantang hari tu ada kawan blogger yang syorkan pada Dini untuk cuba Mamaway seamless bra sebab Dini BF-kan baby. Selesa sangat-sangat katanya. Haih! Mula-mula tu tak boleh nak bayangkan selesa tu macam mana. Dah cuba barulah Dini faham, memang selesa. Ini dia keistimewaan Mamaway seamless bra yang dni nak kongsikan dengan mommies:


TIDAK BERDAWAI  

Rekaan Mamaway Seamless Bra tidak berdawai dan tahan lasak. Walaupun tak berdawai tapi ianya dapat menampung dan menyokong bahagian dada dengan baik. Jadi, bra ini selesa dipakai sewaktu tidur.  Ibu menyusu biasanya mengenakan bra sepanjang masa.


FABRIK & ANTI-BAKTERIA

Fabriknya bersifat germ-free, memeri, tidak mudah berpeluh dan mudah menyerap. Sangat selesa digunakan sepanjang hari. Tidak kiralah semasa mengandung, berpantang dan juga menyusu. Masa mengandung suhu badan kita jadi mudah berpeluh dan panas camtu kan? Pemilihan bra yang salah akan buat kita rasa rimas. Material yang digunakan untuk bra ini tidak memerangkap bau dan pengudaraannya juga bagus. Jadi, kuranglah rasa mengewap/berpeluh.




SPAN/ PADDING

Banyak jenis bra di pasaran yang mudah tercabut padding terutamanya bila dicuci menggunakan mesin basuh. Padding Mamaway seamless bra kukuh betul tau, ianya dijahit rapi dan tetap kekal ditempatnya walaupun dengan cucian mesin basuh.

 

 

 







SAIZ

Mempunyai pilihan saiz dari S-2XL. Tak perlu risau tentang saiz cup dah dengan Mamaway bra sebabnya kita cuma perlu pilih saiz mengikut ukur lilit sahaja kerana seamless bra ni mampu memeri sehingga 2-3 cups. 

 

Rekaannya sesuai dipakai walaupun semasa dalam tempoh kehamilan. Lazimnya pada bahagian bawah dada akan mengembang seiring dengan perut yang semakin membesar, jadi dengan adanya bra ini kita dah tak perlu tukar kepada bra yang lain.


Untuk pilih saiz bra boleh rujuk gambar disebelah. Pastikan ukuran yang paling tepat.



WARNA & CORAK

Terdapat 5 variasi warna yang boleh dipilih iaitu merah jambu, biru muda, nude, dusty purple dan juga hitam. Semua warna ni cantik-cantik belaka. Coraknya pun simple. Ada yang bercorak stripes ada yang plain. Semuana warna pastel. Boleh buat koleksi gitu.


REKAAN

Mamaway bra mempunyai rekaan mudahkan penyusuan iaitu terdapat klip yang mudah dibuka dan dipasang semula. Terdapat 4 baris cangkuk yang boleh dilaras dengan ukur lilit badan. Rekaan ballet pada bahagian belakang pula dapat memberikan sokongan yang stabil. Dah tak perlukan bra extender lagi.

 


Mommies yang sedang mencari bra serbaguna untuk kehamilan dan menyusu bolehlah cuba Mamaway Ultra Light Antibacterial Seamless Bra. Dini rekomen mommies pakai bra ni, betul-betul selesa. Banyak lagi keperluan mommies yang terdapat di Mamaway seperti pakaian dalam, support belt,  bantal, bengkung, aksesori, pyjamas, baby sling dan banyak lagi.

 

Produk-produk Mamaway memahami dan menepati kehendak mommies kerana ianya direka oleh para ibu untuk membantu ibu-ibu mempermudahkan urusan seharian dan menambahkan lagi keyakinan diri sewaktu dalam tempoh mengandung dan juga menyusu. Dengan Mamaway, mommies dapat bergaya dengan lebih yakin dan selesa. Wah, terasa diri dihargai gitu. Untuk dapatkan produk-produk Mamaway boleh layari:


Official  Website: https://my.mamaway.com/ 

Seamless  Bra: https://my.mamaway.com/collections/lingerie-bra-panties

No comments:

Post a Comment

DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.