Showing posts with label Hansaegee. Show all posts
Showing posts with label Hansaegee. Show all posts

16 May 2021

DUA LANGKAH MUDAH UNTUK RAWATAN KULIT KERING DAN BERJERAGAT




Suri rumah ni kerja duk rumah je pun nak kena buat rutin penjagaan kulit muka juga ke? Selalulah juga dengar suri rumah lain tanya soalan macam tu. Sebabnya tak kena keluar ke mana-mana macam wanita lain yang bekerjaya. Takkanlah nak kena sapu itu ini juga pada kulit muka. Rasa malas nak pakai sebab leceh nak kena cuci. Hah, itu jugalah yang Dini pernah rasa pada awalnya. Lama-lama kulit muka Dini jadi kering nampak makin banyak kedutan.


 


Tahu tak? 




Kerosakan kulit muka sebenarnya mudah berlaku walaupun hanya berada di dalam rumah.  Kulit jadi berjeragat sebab selalu terdedah dengan sinaran uv dan juga suhu tinggi seperti di dapur dan haba panas dalam rumah. Cuaca di Malaysia ni so hot you know... 



Skincare Dini di rumah. Nak tanggalkan sebelum solat guna je makeup remover cleaning wipes. 




Bukan itu saja, mengadap handphone dan televisyen lama-lama pun boleh rosakkan kelembapan kulit tau. Ia menyebabkan kulit menghasilkan melanin yang menyebabkan pigment gelap terbentuk. Semakin banyak melanin terhasil semakin banyak berlakunya jeragat. Mulalah kulit nampak kusam.  Kerana itulah kita perlu pakai skincare walaupun hanya berada  di rumah bagi memastikan kelembapan kulit terpelihara. Tak perlu makeup tebal, cukuplah sekadar menyapu pelembap dan sunblock.



Kat rumah pun kena pakai skincare. Biar nampak bermaya dan berseri


Ada juga yang berpendapat, berada dalam bilik berhawa dingin dan bertutup lebih selamat kerana terhalang daripada sinaran matahari. Korang silap sebab apa? Bilik berhawa dingin juga boleh sebabkan kulit bertambah kering. Kulit kering pula boleh menyebabkan masalah kedutan semakin ketara pada kulit. Nampak tua you all! Pendek kata, tak boleh mengelak daripada memakai skincare. 





Dua langkah penting



Orang tua kita dulu-dulu pun jaga kulit muka juga kan walaupun duduk rumah. Cuma, mereka guna cara tradisi seperti menyapu aloe vera, bedak sejuk, tomato, timun, dan sebagainya. Hah, kita di zaman moden ni banyak.produk yang boleh dipakai dengan mudah, tapi nak malas pula. Rugilah! Jadi, Dini cuba sedaya upaya amalkan sapu pelembap setiap hari supaya masalah kulit dapat diatasi dengan hanya dua langkah.







LANGKAH PERTAMA:


Inisiatif kulit kering dengan HANSAEGEE AQUA WHITENING CREAM


Lepas tengok ramai rakan-rakan pakai produk Hansaegee Dini tanya mereka dan mereka syorkan agar Dini gunakan Hansaegee AQUA WHITENING CREAM. Krim ini mampu mengawal kulit berminyak, melembapkan kulit dan mencerah kerana mengandungi Niacinamide yang kaya dengan vitamin B3. Pigmen gelap akan nampak semakin pudar dan terasa kulit lembap dari dalam. Yang bestnya sebab krim ini jenis water based yang sangat sesuai dengan semua jenis kulit. Tak melekit. Paling penting ianya tidak mengandungi paraben dan alkohol.


 


 




 


Cara penggunaan


Cara menggunakannya mudah sahaja. Seeloknya elakkan daripada calit krim menggunakan jari. Ambil guna stick bagi mengelakkan krim rosak. Tapi dah terbiasa guna jari je kan? Maka pastikanlah jari tu bersih terlebih dahulu. Sapu seperti biasa pada seluruh muka sebanyak 2x sehari pagi dan malam. Dap-dap sambil perhatikan titisan air akan terbentuk masa kita tengah dap-dap tu.  Terasa lembut je kulit muka jadinya. Bau krim tu pun menyegarkan. Kalau nak solat, sebelum tu boleh cuci muka dulu dah siap solat nak sapu nipis lagi pun boleh. Berseri-seri kulit jadinya.


(boleh baca dengan lebih lanjut review Dini untuk Aqua Whitening Cream DI SINI)






LANGKAH KEDUA:


Merawat kulit kusam dan berjeragat dengan NANO GOLD CC CREAM SPF50+ PA+++


Part ni paling susah nak rawat sekiranya MALAS. Serius cakap. Bila malas memang tak dapat nak tolong. Jeragat dan kulit kusam tak mungkin dapat diselesaikan dalam masa satu hari. Kena konsisten. Lama-lama jeragat akan pudar dan masalah kulit dapat diatasi. 



Jadi, marilah kita rajin bersama-sama amalkan sapu krim yang mengandungi perlindungan uv. Dini pula yang nak syorkan pada korang lepas disyorkan oleh kawan-kawan untuk menggunakan GOLD NANO CC CREAM.




Tak perlukan solekan tebal dengan cc cream ni kerana ia boleh buat kulit wajah kita kelihatan bermaya dan berseri. Kulit nampak efek glowing tau. Cc cream ni juga mengandungi Mineral Water, Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract dan Nano Gold yang tinggi antioksida dan menghalang sinar uv dengan berkesan. 




Walaupun CC Cream ni berkesan menghalang sinar uv, tapi.. Kita mesti guna skincare pada setiap hari. Kalau kita rasa kulit dah baik dan menghentikan penggunaan skincare, tak mustahil makin jeragat semakin bertambah. Sebab kulit kita terdedah dengan sinaran uv ni setiap hari. Bukan pakai kadang-kadang. 




Cara menggunakannya:


Ini pun mudah juga. Mula-mula sapukan Aqua Whitening Cream sebagai pelembab lepas tu boleh sapu CC Cream. Untuk di rumah boleh sapu tipis. 





Cuma picitkan Cc Cream ke atas dua belah jari dan titikkan pada wajah kemudian ratakan dengan jari. Tak melekit. Sapu sehingga krim meresap rata dalam kulit. Warna krim ni ikut warna kulit kita jadi tak akan buat kulit muka nampak bercapuk. Natural dan berseri. Bila berpeluh pun maintain je malahan bertambah glowing.














Haa.. itu lah dua langkah mudah cara Dini pulihkan masalah kulit kering yang Dini alami masa malas nak jaga kulit muka dulu. Sangat berkesan. Menyesal sangat dulu fikir tak mengapa tak pakai skincare ketika di rumah. Ingatkan tak keluar bekerja tak apalah tak sapu sebarang skincare rupanya kulit jadi semakin teruk. Kalau korang yang bekerja lagilah kena rajin pakai skincare. 


Tambahan pula Nano Gold CC Cream sangat bagus digunakan bila kita ada aktiviti outdoor. Kulit tak nampak comot dan berminyak. Lepas tu bila makeup, nampak pigmented. Dia beri kesan WOW pada solekan. Sekejap je bersiap tak perlu touch up lama-lama. Nak bersihkan pun mudah juga. 





Sebelum memakai Aqua Whitening Cream


Selepas sapu Aqua Whitening Cream + lip balm, kulit nampak segar bermaya



Selepas memakai Aqua Whitening Cream + Nano Gold CC Cream, lebih cerah kan 😁




Panas lit lit nak angkat kain di jemuran. Mujur dah pakai Krim Aqua dan Nano Gold CC Cream.





 


Tak susah pun, kan? Cuma dua langkah sahaja.




Nak dapatkan produk Hansaegee pun mudah juga. Kat Shopee pun ada. Kalau korang nak dapatkan produk Hansaegee bolehlah ke mana-mana laman rasmi Hansaegee di bawah ya. Jom ber-Hansaegee!








 Website: www.hansaegee.com/shop 

Shopee: Hansaegee Nature

IG page: @hansaegeenature

FB page: HansaegeeNature

Youtube page: HansaegeeNatureMalaysia


 


 















08 December 2020

WATER BASED MOISTURIZER UNTUK KULIT KERING YANG TAK BERMINYAK DAN TAHAN LAMA - HANSAEGEE NATURE

Kulit kering dengan Dini tak dapat dipisahkan. Dini mengalami kulit kering sejak selepas bersalinkan anak pertama. Sebelum kahwin, kulit Dini jenis berminyak dan mudah juga naik jerawat. Sepanjang Dini mengandungkan anak pertama Dini tak pakai sebarang produk rawatan muka. Waktu tu rasa malas dan juga Dini ada terbaca mengenai apa yang kita sapu pada kulit mungkin boleh berikan efek pada bayi dalam kandungan. Maka sepanjang tempoh kehamilan Dini abaikan rutin skincare. Sekali haaa, kulit jadi kering kontang pula lepas bersalin. Macam musim kemarau, hehe. Padan muka, malas sangat kan...

 


 

Bila nak cari pelembap kulit je mesti Dini cari jenis water based sebab produk water based sangat bagus untuk kulit kering. Nak rawat kulit kering ni bukan senang. Kena rajin pakai pelembap setiap hari. Selalu baca tips memilih produk untuk kulit kering mesti cari kandungan utamanya adalah air. 





Dan Dini dah jumpa. yeay! Hansaegee Aqua Whitening Cream. Dini 'in love' sangat dengan pelembap muka yang satu ni sebab bila pakai je kulit Dini betul-betul lembap. Kandungan pelembap ni pun helok-helok belaka. Krim ni tidak mengandungi alkohol, sulfate dan paraben tau. Jom cekidaut :

Water, Cyclopentasiiloxane, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Niacinamide, Pinus densiflora leaf extract, Sodium chloride, Angelica acutiloba root extract, Cnidium officinale root extract, Paeonia albiflora root extract, Rehmannia chinensis root extract, Prunus armeniaca (Apricot) kernel oil, Camellia japonica seed oil, Betaine, Cetyl PEG/PPG-1-/1 Dimethicone, DMDM Hydantion, Perfume, Gardenia florida fruit extract. 




Tengok, kandungan utamanya water, kan? Tambahan pula krim pelembap ini mengandungi ekstrak herba dan minyak biji benih Camellia Japonica yang bagus untuk memperbaiki kelembapan kulit. Rumusan ini juga menjadikan kulit semakin cerah dan anjal serta bagus juga digunakan untuk melegakan kesan kemerahan akibat sunburn pada kulit. Sebabnya krim pelembab ni bersifat sejuk dan menghidrakan kulit. 

 

 

 

Sesuai sangatlah dipakai dalam iklim negara kita ni. Yang paling penting, ia bersifat non-comedogenic yang sesuai untuk kulit sensitif dan melindungi faktor penyebab berlakunya jerawat. Tak risau tentang jerawat dah. Tengok tekstur krim ni pun dah boleh nampak krim ni terrrsangatlah lembap, kan...






Cara pakainya mudah sahaja. Yang paling penting, cuci muka terlebih dahulu. Macam Dini, selalu pakai pada waktu pagi selepas mandi. Lepas mandi tentulah kita dah bersihkan muka, kan... Siapa mandi tak cuci muka sini Dini nak rotan! Haha.. 

 

 

 

 

Okay lepas tu ambil sikit krim pelembab Aqua Hansaegee oles pada kulit muka dan urut lembut sampai rasa keluar titisan air halus. Kemudian dap dap je bagi titisan-tisan air tu meresap elok dalam kulit. Alaa... tampo-tampo manja camtu. Jangan duk tampo laju-laju lah karang ada juga yang berbekas setepek tapak tangan kat muka. 

 

 

 

 

 

Jangan lupa pakai pelembap siang dan malam di muka dan leher barulah lembap sokmo kulit tu. Sebelum pakai pada kulit muka kalau risau tak sesuai ke apa, cuba dekat tangan dulu dalam beberapa hari. 



 

 

Nampak, kan water drop tu? Wow!



Pemakaian pelembap ini secara konsisten dapat mencerahkan kulit dari dalam kerana Aqua Whitening Cream mengandungi  kandungan Niacinamide iaitu vitamin B3 yang sangat bagus bertindak mencerahkan serta mampu mengawal sebum/ minyak pada kulit wajah. Oleh sebab itu, tona kulit akan jadi lebih bagus, cerah, sihat dan berseri. Tak adalah nampak kesan kulit menggelupas dan garis halus lagi. Tak nak lah nampak kulit lebih tua daripada usia sebenar, kan? Nak cantik kena rajin. Kalau malas, tak mampu den nak nolong aiiii.


Bau krim pelembap ni wangi tau! Bau macam... Hm.., namanya aqua.. haruman macam aqua gitu. Boleh imagine tak baunya? Bau fresh. Yes! Fresh! Korang pun mesti suka jugalah pelembap aqua ni sebab teksturnya pun ringan je tak rasa melekit.

 


Testimoni


Dini dah pakai selama seminggu pelembap ni. So far, Alhamduillah tak ada kesan sampingan. Helok je kejadiannya. Kulit rasa fresh. Bila tengok cermin tak nampak dah garis-garis kulit kering. Maklumlah biasanya Dini suka skip sapu pelembap bila dah jadi surirumah. Kekononya boleh cantik semulajadi uhwekkkkk sangat. Memang tidok leeee. Kena pakai produk rawatan wajah juga kalau nak jaga kesihatan kulit. Komen Dini mengenai Hansaegee Aqua Whitening Cream:


  • Mudah meresap dan tak melekit
  • Harum segar bau dan rasa kulit
  • Kurangkan garis-garis halus
  • Liang pori pun kurang jelas kelihatan dah (sebab kulit Dini terlampau kering)
  • Jerawat tak ada naik
  • kulit nampak lebih cerah
  • Bila pakai waktu makan, bangun pagi tu rasa glowing je kulit awwww!
  • Pakai masa duduk rumah pun selesa sebab tak berminyak, kalau makeup pun tak bercapuk. 
  • Lagi best bila gabungkan dengan Hansaegee CC Cream 
  • Suka tengok efek water drop masa tengah sapu pelembap
  • Hansaegee dah jadi produk penjagaan kulit favourite Dini!



Tengok ni Dini pakai krim aqua dekat rumah. Tak mekap pun. Cuma Aqua Whitening Cream + oles lipbalm. Simple gaya suri rumah. Hehehe...









Yang ni pula Dini ready nak keluar rumah. Jadi, Dini add on CC Cream dari Hansaegee Nature juga dan pakai lipmatte dan blusher. Satu sebelum keluar rumah, satu masa kat taman tengah berpeluh main dengan famili. Haaa... makeup tetap nampak glowing dan tak bercapuk, kan? Sukaaaa sangat! Tak susah-susah nak touch up dah. kecuali kalau makan makanan berminyak, comot lah sikit lipmatte tu kan. Topup lipmatte je lah, gitewwww.



Korang yang rasa nak cuba juga dapatkan krim pelembap Aqua dari Hansaegee boleh tekan link di bawah. Dijamin authentic:



 

🍁Brand: Hansaegee Nature 

🍁Website: www.hansaegee.com/shop

🍁IG page: https://www.instagram.com/hansaegeenature/

🍁FB page: https://www.facebook.com/HansaegeeNature 

🍁Youtube page: https://www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia



10 November 2020

CC Cream Yang Tidak Melekit Untuk Kulit Berminyak, Bersiap dengan Cepat dan Ringkas


Nak bersiap tapi malas nak 'touch-up' lama-lama? Biasalah tu.. Kalau boleh, semua nak bersiap dengan sepantas yang mungkin. Nak kena pakai foundation lah, lipstick lah, blusher lah, eyeshadow lah. Hmmm… Part foundation paling rumit bagi Dini, sebab kena cari yang betul-betul sesuai dengan tona kulit. Foundation yang tak kena dengan warna kulit terus je nampak lain macam makeup seseorang tu kan?  Makeup nampak ke laut. 🤔 Eh... sekejap, ke laut nak kena mekap juga ke? Hahahaha... okay Dini gurau! 🤭






Yang mana suka bersiap dengan cepat dan ringkas boleh ikut tips Dini yang satu ni. Dini kalau korang kenal, jenis seorang yang simple, tahap keluar rumah tak mekap pun takde hal. Tapi, tak bagus kalau kita tak mekap langsung sebenarnya. Bila kita keluar dari rumah, kulit lebih terdedah kepada sinaran cahaya matahari. Sedangkan duduk dalam rumah je pun bagus sapu produk yang ada SPF, keluar dari rumah apatah lagi. Jadi, terlajak selamba pun tak bagus ya teman-teman. Kulit lebih mudah nampak kusam dan gelap. Okay Dini insofff! Jomlah kita insaf berjemaah.






Korang pernah dengar tak CC Cream? Mesti pernah, kan? Sebenarnya CC Cream adalah sejenis Color Control/ Corrector Cream. Yang Dini nak kongsikan sekarang ialah Gold Nano CC Cream dari Hansaegee. Krim kesemuanya dalam satu (all in one) untuk kegunaan sepanjang hari.








Istimewanya krim ini asalnya berwarna putih tetapi lepas kita sapu pada kulit ia akan berubah  mengikut tona warna kulit kita. Blend elok sekata, bagi efek natural look. Eh speaking pulak kehkehhh... 



Makanya kulit kita akan kelihatan berseri dan bermaya. Selain itu juga krim ini mampu melembapkan kulit, jadi wajah kita akan kelihatan lebih glowing dan terpelihara daripada sinar UV kerana CC Cream ni mempunyai SPF50 PA+++. 





Sapuan pada kulit tangan


Perbezaan apabila pakai cc cream. Fuhh! Nampak lebih cerah dan lembap kulit Dini kan? Glowing terus 💃




Cara guna Gold Nano CC Cream mudah sahaja. Picitkan sedikit dan sapu pada kulit menggunakan jari, tak perlu pakai berus tau. 






Boleh tengok dalam gambar ni, asalnya krim berwarna putih dan apabila disapu, pigment warna yang ada dalam krim akan berubah kepada warna yang sesuai dengan kulit. Tak perlu cari tona krim yang sesuai dengan warna kulit dah. Guna satu krim ni sahaja, selesai masalah. 





Dalam gambar ni Dini blend seluruh atas kulit tangan tu dan spraykan air.





Nampak cc cream tu tak melekit walaupun dah kena air (contohnya kalau kulit kita berpeluh). Dap dap dengan tisu, tak comot pun tisu tu. Maksudnya tak comotkan bahagian tepi tudung juga 😍



Yang paling best, Gold Nano CC Cream tak melekit. Walaupun kita berpeluh, krim ni tak buat makeup nampak bercapuk. Malah bila berpeluh, tambah efek glowing lagi tau. Jadi tak risau dah tudung akan kotor ke apa... Sesuai sangatlah pemakaian CC Cream dari Hansaegee dengan iklim di Malaysia ni. 





Titikkan Cc Cream Hansaegee pada muka termasuk sekitar kawasan mata. Sebab bila pakai eyeshadow, jadi lebih cantik tau warnanya.



Sebelah kiri Dini sapu CC Cream, sebelah kanan tak sapu apa-apa. Nampak bezanya, kan? Sama dengan sapuan pada kulit tangan. Kelihatan  lebih cerah, glowing dan lembap.





Biasanya CC Cream dijadikan sebagai makeup based. Tapi untuk makeup yang ringkas, sapuan Gold Nano CC Cream sahaja pun sudah memadai + pula sikit blusher  dan sapu pewarna bibir dah nampak berseri-seri. Boleh nampak beza warna makeup apabila disapu CC Cream dengan tidak. Warna makeup akan lebih pigmented. Lawa sangat. Tak payah nak sapu tebal-tebal.






Atas dengan sapuan CC cream, bawah tanpa cc cream. Yang atas tu lebih pigmented.





Bukan itu sahaja tau. Gold Nano CC Cream ni juga mengandungi bahan anti-kedut yang mampu merawat kulit daripada garis-garis halus serta penuaan. Kalau malas pakai krim rawatan wajah di siang hari pun tak ada masalah dah lah ye. Sebab kandungan dalam CC Cream ni mampu merawat kulit wajah kita juga. Malas-malas pun boleh awet muda. Makanya bye bye kulit kusam. Ewah! Haaa tengok bahan kandungan yang terdapat dalam Gold Nano CC Cream:




BAHAN UTAMA GOLD NANO CC CREAM


Mineral Water = bertindak dalam mengekalkan keseimbangan pH serta menganjalkan kulit.

Colloidal Gold = melindungi kulit daripada radikal bebas dan antipenuaan.

Niacinamide = memperbaiki tona kulit yang tidak sekata serta mengecilkan liang pori dengan khasiat vitamin B3.

Ipomoea Hederacea  Callus Culture Extract = antibakteria serta merawat masalah kulit.

 


 4 bahan utama ni semuanya  sangat bagus untuk menjadikan kulit wajah kita sihat berseri.







Packaging pun bagus. Ringan comel compact je bersaiz 50ml, penutupnya pula jenis twist-lock, jenis tak mudah tumpah. Tonggeng pun tak akan keluar krimnya kecuali abila dipicit. Bawa ke mana-mana dalam handbag pun tak terasa beban. Bahkan boleh jadi penyelamat utama lepas kita cuci make up sebab nak solat ke apa kan.. touch up je dengan CC Cream Hansaegee. Simple! 



Tapi, kalau korang suka makeup yang tebal tambah je foundation segala tu confirm lebih kebabooom hasilnya nanti. Try laaa kalau tak percaya. Haish, tak try memanglah tak tahu. 






Okay, akhir sekali Dini nak kongsikan komen Dini selepas dan cuba pakai Gold Nano CC Cream ~ Lepas guna krim ni Dini jimat Sunblock, blusher, eyeshadow, foundation, dan juga primer. 



Semua tu jadi jimat sebab CC Cream Hansaegee ni dah ada SPF untuk melindungi kulit. Lepas tu buat makeup jadi pigmented. Jadi Dini tak perlu sapu blusher ke eyeshadow ke berlapis-lapis nak bagi nampak jelas warnanya. Sapuan tu terus je melekat elok pada kulit. Part yang paling Dini suka, makeup jadi tahan lebih lama dan glowing! Hasilnya kulit muka nampak smooth je. Liang pori pun tak kelihatan sangat. Terima kasih, Hansaegee!


Berselfie lah dengan aman... gitewww. Hehehe. Recommended thumbs up untuk Hansaegee Gold Nano Cc Cream.




Korang nak dapatkan Hansaegee Gold Nano CC Cream boleh klik link di bawah ni ya . Dijamin Authentic