Showing posts with label Hansaegee. Show all posts
Showing posts with label Hansaegee. Show all posts

27 January 2022

TIPS UNTUK MENGATASI MASALAH KULIT KUSAM

  



      




Assalamualaikum, hai korang! 


Dini nak kongsikan dengan korang sikit mengenai perjalanan merawat kulit kering dan kusam yang Dini alami sebelum ni. Korang imagine, bila Dini senyum, garis dan kedutan terbentuk pada kulit. *nangis* nak selfie pun segan. Yelah, nampak jelas kot garis-garis tu kalah orang berudia 50an. Akibatnya rasa hilang self confident dan mengelak daripada bergambar. 




Puncanya lepas berhenti kerja, Dini anggap duduk di rumah tak mengapa tak gunakan skincare. Nak protect kulit daripada UVA dan UVB apatah lagi. Mindset menganggap tak keluar rumah sangat jadi tak terdedahlah dengan cahaya. Rupa-rupanya, bukan dengan keluar rumah je boleh sebabkan kulit rosak. Dalam rumah pun boleh rosakkan kulit muka kalau tak guna skincare yang sesuai. Isk! 


 


 


Jom kita semak apa penyebab utama kulit muka jadi hilang lembapan, kering, dan terdedah dengan cahaya walaupun kat dalam rumah.



 

1) Alat Penyaman Udara 



 

Ramai di kalangan kita yang menggunakan alat penyaman udara di rumah, kan? Tambahan pula dengan cuaca di Malaysia ni di kala panas terik, fuhhh. Masuk rumah terus on kan suis penyaman udara. Sungguh selesa berada di ruangan yang nyaman dan sejuk mengikut tahap suhu yang kita mahukan. Nak sejuk acah-acah duk Cameron Highland pun boleh. Guna je suhu 16'c, mahunya berbungkus dengan comforter tebal. Hehehe... 

 

 

 

Bukan di rumah je guna penghawa dingin. Di pasaraya, tempat kerja, dalam kereta... 





Tapi korang tahu tak dengan penggunaan alat penyaman udara dalam tempoh yang lama sebenarnya boleh menjejaskan kelembapan kulit kita. Kulit mudah jadi kering dan kusam jika kita tidak sapukan pelembap/ losyen.






2) Cuaca - Iklim Malaysia 

 




Iklim di Malaysia khususnya cuaca yang panas membahang membuatkan kita sering terdedah dengan sinaran ultraviolet walaupun di dalam rumah. Kerap terdedah dengan cahaya matahari secara terus juga menjadi punca kulit kehilangan lembapan. 

 

 

Sebagai surirumah, kita akan keluar juga sidai kain di ampaian luar rumah. Menyapu di laman, layan anak main.... tingkap rumah pun dibuka, cahaya masuk. Nah... kan kena cahaya matahari juga tu namanya. Sinaran ultraviolet mampu menembusi lapisan kulit yang merosakkan sel bawah permukaan  kulit sehingga berlakunya pigmentasi, penuaan, jeragat dan kemerahan.





3) Kurang minum air

 


Ramai yang mengabaikan rutin 8gelas air putih setiap hari. Sesetengahnya tu minum segelas je sehari. Air manis pula yang lebih. Tak bagus tau, sebabnya air mencukupi dalam tubuh badan ni mampu buatkan kulit kita jadi lembap dan sihat.


 


 


 


4) Bilas muka dengan air suam




Mandi menggunakan air suam tak jadi masalah apabila cuaca sejuk. Cuma apabila kita bilas muka menggunakan air suam, lembapan kulit muka mudah terjejas. 


 


Pernah dengar tak kalau nak tatarias wajah, ada tips untuk sapukan kiub ais terlebih dahulu agar  liang pori kulit wajah  menjadi lebih kecil dan segar. Kulit sekitar muka kita lebih sensitif berbanding kulit di daerah lain.  Jadi sebab itulah kalau guna air suam untuk cuci wajah, kulit mudah hilang lembapan, mengalami kekering dan tak bermaya.




 

 

ATASI KULIT KERING DAN KUSAM

 

 

 


 

Terdapat pelbagai tips untuk mengatasi masalah ini. Dini nak kupas perkara asas dan yang paling mudah untuk kita amalkan dalam sehari-harian. Korang boleh ikuti langkah - langkah yang berikut:


1) Gunakan produk penjagaan wajah yang sesuai.

2) Kawal penggunaan alat penyaman udara. Jika rumah kita memang tak ada kipas dan bergantung sepenuhnya dengan aalat penyaman udara, pastikan kita amalkan rutin pemakaian pelembap kulit sebagai langkah pencegahan kulit kering.

3) Ambil air secukupnya sekurang-kurangnya 8 gelas sehari.

4) Amalkan pemakanan yang seimbang.

5) Elakkan daripada berada di tempat yang terdedah dengan sinaran cahaya matahari secara terus. 

6) Pakai produk yang mempunyai SPF walaupun ketika berada di rumah.

7) Makan buahan dan sa 

7) Amalkan supplement untuk kulit







HANSAEGEE NATURE




Untuk tips yang pertama tu, Dini rekomen korang gunakan produk ini. Bila kawan Dini syorkan untuk Dini cuba pelembap daripada Hansaegee. Kali pertama pemakaian krim pelembap  tu Dini dah rasa jatuh cinta. Rasa ketara betul perubahan kulit yang terasa lembap selepas memakai Aqua Cream. Bila dah suka satu produk tu mulalah nak cuba yang lain. Terus Dini tak teragak nak cuba CC Cream dan Maskernya sekali. Serius, betul-betul berkesan buat kulit jadi semakin lembap dan berseri.






Set penjagaan wajah ini lengkap untuk memelihara kulit daripada sinaran ultraviolet serta melembapkan kulit. Dini tak ragu-ragu menggunakan produk ini kerana ia mempunyai kelulusan KKM. Hansaegee Nature juga berasal dari Korea yang terkenal dengan produk perawatan wajah yang dipercayai dan berkualiti.







RUTIN PENJAGAAN WAJAH




Dini simple je, sebab 99% masa Dini di rumah. Bekerja dari rumah. Hmmm.. atau orang kata surirumah lah sebab kerja macam Dini tak kelihatan macam bekerja pun. Nampak main telefon je. Kerja yang tak ada title ni susah sikit orang nak faham. Hehehe... nak buat macam mana... 






Bila lebih banyak berada di rumah tak adalah kita nak tepek itu-ini macam nak keluar camtu kan. Maklumlah bergelumang dengan anak-anak. Anak pun suka peluk cium mama dia. Jadi, Dini sapukan skincare tu tipis-tipis untuk kekalkan lembapan kulit. Mudah sangat. Cuma buat rutin penjagaan wajah2 dua langkah sebelah pagi dan dua langkah pada waktu malam dengan menggunakan 3 produk.









Rutin Pagi:



STEP 1 :- AQUA WHITENING CREAM





Lepas siap mandi pagi, kulit muka pun dah cuci bersih, Dini akan sapukan Aqua Whitening Cream sebagai pelembap. Glycerin yang terkandung di dalamnya menyumbang kelembapan terhadap skin barrier. Kulit akan lembap dan bermaya. Texturenya juga bersifat cooling, jadi melanin tidak muncul. Jeragat pun dapat diatasi. 

 

 



Bagi mereka yang berkulit sensitif, jangan risau sebab krim ni jenis non-comedogenic. Boleh digunakan untuk kulit sensitif serta melegakan kulit yang merengsa akibat sunburn.Baunya pun sangat fresh, bau aqua!

 

 






Paling penting, tidak mengandungi alkohol, sulfate dan paraben. Water based. Inilah sebab utama Dini pilih krim ini sebagai pelembap kulit. Cepat meresap dan tak melekit. Bahan yang terkandung dalam Aqua Whitening Cream ini iaitu Niacinamide bertindak mengunci air dalam kulit, memperbaiki kelembapan serta menganjal dan mencerah dari dalam. 




Selain itu juga bahan ini mampu memperbaiki skin barrier yang rosak akibat sinaran UV, jeragat pun dapat dikurangkan. Nampak glowing gitu...

 






 

Bila kita sapu krim ni akan nampak water drop terbentuk.  Boleh tengok dalam gambar di atas. Nampak je water drop tu teruskan sapuan. Jangan dap dengan tisu pula ya... Sapu sampai krim meresap ke dalam kulit. 





Kulit tak akan rasa rimas dan melekit. Auto nampak fresh kulit kita. Untuk lebih detail berkenaan krim ini boleh baca post Dini kat SINI : https://www.ilhamdini.com/2020/12/water-based-moisturizer-untuk-kulit.html







STEP 2:- GOLD NANO CC CREAM SPF50+ PA++








Ia mengandungi SPF50+ PA+++ yang sangat  berkesan dalam melindungi kulit daripada UVA dan UVB serta merawat kulit dari dalam. Skin barrier kita terjaga. Jangan tak tahu, dalam rumah pun kulit kita terdedah dengan cahaya tau. Jadi, mesti pakai untuk perlindungan kulit. Serius CC Cream terpaling best yang Dini pernah pakai.







Lagi satu bila guna CC Cream ni biasanya Dini tak pakai fundation dah.  Krim ni akan ikut tona kulit kita tanpa perlu susah-susah cari kod foundation yang sesuai. Jadikan sebagai asas solekan pun boleh. Mesti digunakan walaupun di rumah.







Walaupun asalnya krim bewarna putih tetapi apabila dioles, ia bertukar kepada warna nude. Tak mudah bercapuk, tak berminyak  dan tak melekit...  kulit nampak segar semulajadi. Efek glowing pulak tu bila dah sebati dan berpeluh.

 

 


Untuk make-up pula, bila gunakan CC Cream ni ia bertindak seperti primer yang buatkan warna make-up kita lebih terserlah dan kekal lama. Sapu ringkas dengan picitkan ke atas dua jari je kemudian ratakan keseluruh wajah. Penggunaannya pun jimat. 1 tube jika guna untuk setiap hari boleh tahan selama sebulan atau lebih.

 

 

 

Boleh baca selanjutnya post Dini di sini----> https://www.ilhamdini.com/2021/07/kelebihan-menggunakan-cc-cream-spf50.html







Rutin Malam: 

STEP 1:- 92% ALOE MASK




Sebelum tidur, sebaiknya kita cuci wajah terlebih dahulu. Lap muka bagi kering, lepas tu Dini gunakan 92% ALOE MASK dalam 2-3x seminggu. Tak sempat nak pakai setiap malam sebab rutin menyusukan anak ni kan pepaham je lah. Kekadang tu tertlelap sekali dengan dia, hehe... Oh, ya! Masker ini jenis pakai buang tau. Jangan pula dah siap guna korang simpan semula dalam packaging tu untuk kegunaan esok hari... Tak hyegenic nanti... 






Selalunya lepas siap tidurkan anak tu Dini pakai masker sambil jenguk media sosial. Santai-santai relaxkan diri. Dalam 15-20minit, dah boleh buka masker dan buat urutan pada kulit biar meresap lebih sekata. Rasa tenang, sejuk nyamannnn je kulit kita. 








Kelebihan masker ni, ia mengandungi 92% pati aloe vera semulajadi yang bertindak sebagai essence dalam meningkatkan lembapan  pada kulit. Kulit akan jadi cukup air / kelembapan dan nampak segar bermaya. Khasiat aloe vera memang tak dapat disangkal lagi.  Sejak zaman dahulu kala ia digunakan sebagai tujuan merawat kulit. Bahkan ramai yang tanam sendiri pokok aloe vera bagi kegunaan bila perlu.  




92% Aloe Mask ni sangat bagus tau  meredakan kulit yang merengsa akibat sunburn atau merah-merah sebab lama terdedah dengan cuaca panas.  Terus kulit rasa lega dan lembap. Lepas memasak pun adakala kulit rasa berbahang juga kan. Boleh je cuci bersih muka dulu kemudian pakai masker ni. 

 

 

 



STEP 2:- AQUA WHITENING CREAM



Dah selesai pakai 92% Aloe Mask, kita sapukan Aqua Whitening Cream pula. Gabungan yang mantap dan cukup padu keberkesanannya. Seriously, guys! Super-duper lembap kulit korang dan sungguh menyegarkan. Barulah segala kedutan usia tu dapat diatasi. 








Maklumlah menginjak usia 40-an dah sekarang ni, huhuuu... Caranya ambil sedikit krim dan sapu rata keseluruh wajah. Lepas tu bolehlah tidur dan rehatkan diri. Tidur dalam senyuman... gituuuu..






PESANAN TULUS IKHLAS


 

 

Dini harap korang tak jadi macam Dini yang dulu. Yang mengabaikan penjagaan kulit wajah sampai kulit jadi kering teruk. Tak mudah ya untuk mengembalikan kelembapan pada kulit. Bukan boleh selesai dalam masa satu hari. Kena konsisten dan rajin. Tapi, itulah, bila duduk di rumah kita kurang pentingkan hal ini. Tambahan lagi rutin di rumah tak sama dengan di luar. 

 


 



Jadi, kita gunakan cara yang simple dan tak perlu sampai banyak step kena buat. Mana nak sempat kan, bila dah ada anak kecil. Baru je nak sapu krim, anak meraung. hahaha, itu biasa guys! Bertabahlah. 



Dengan Aqua Whitening Cream, senang je nak sapu laju-laju. Sapu CC cream laju-laju. Ratakan seluruh muka lepas tu cuci tangan bagi bersih. Yelah kan nak menyuap anak makan lah, sidai kain lah, banyaklah kerja nak kena selesaikan.

 

 

Mudah je kan tips penjagaan wajah Dini?.. Jom sama-sama kita ber-Hansaegee!












🍁Brand: Hansaegee Nature 


🍁Website: www.hansaegee.com/shop


🍁IG page: https://www.instagram.com/hansaegeenature/


🍁 IG Review : https://instagram.com/hansaegeereview


🍁FB page: https://www.facebook.com/HansaegeeNature 





28 July 2021

KELEBIHAN MENGGUNAKAN CC CREAM SPF50 HANSAEGEE NATURE





 Assalamualaikum, hai korang!


Hai, Korang ingat tak Dini pernah share Langkah Mudah Untuk Rawatan Kulit Kering dan Berjeragat sebelum ini? Hari ini Dini nak kongsikan pula mengenai Kelebihan CC Cream terhadap kulit kita.




Selalunya kan, ramai yang rasa macam malas nak pakai banyak-banyak jenis krim terutamanya bila di rumah. Leceh! Nak sapu toner lah, essence lah, losyen lah, pelembap lah, sun protector lah, krim kecantikan lah. Banyak step nak kena ikut dan selesaikan. Makanya ramai yang abaikan terus penjagaan muka di rumah. 



Haishhhhh tak boleh macam tu, jangan jangan jangan. Korang kena gunakan inisiatif lain kalau rasa leceh. Jom Dini kongsikan idea penjagaan kulit wajah di rumah dengan mudah. Hanya dengan 1 langkah.



 


SENANG - MUDAH - CEPAT





Cara Dini mudah je. Dini guna produk Hansaegee Nature sebab tak payah buat banyak langkah nak selesaikan penjagaan kulit wajah. Simple easy peasy tak sampai 2minit pun boleh siap. Sesuai sangat untuk mak-mak yang busy nak pergi kerja dengan yang kat rumah. Eh, kat rumah pun busy tau. Siapa cakap tak busy sini nak babap...



SUN PROTECTION SPF 50+++ PA+++




Tengok ni. SPF 50++ PA+++ tau. Sangat bagus untuk sunprotection. 


Inilah dia Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature. All in one. Dengan sapuan CC Cream ni kulit kita akan nampak natural glowing dan tak akan bercapuk walaupun berpeluh. Tak kiralah kat rumah atau outdoor. Krim ni jenis teksturnya ringan dan tidak berminyak. 

 

 


TEKSTUR KRIM YANG RINGAN

 




Gold Nano CC cream ni senang blend dengan warna kulit. Dah tak perlu termenung fikirkan kod apa yang sesuai dengan kulit kita. Ratakan je ke seluruh wajah, ia akan ikut tona kulit. Walaupun krim ni berwarna putih tetapi bila dah rata, ia tak akan buat kulit kita nampak macam tepung gomak. Tak jadi putih melepak. Natural je. Duduk bawah cahaya matahari ke bawah lampu ke kulit akan nampak glowing sekata. Seriously tak bercapuk biarpun lencun berpeluh sebab memasak di dapur.



MUDAH DICUCI







Selain itu juga cc cream ni senang nak remove terutamanya bila nak solat. Cuci je dengan makeup remover. Nak lagi bersih boleh bilas dengan pencuci muka.  Ia tidak akan block kita punya skin pores. Malah, diperkaya dengan vitamin tambahan untuk rawatan kulit lagi. Kulit muka akan jadi sihat berseri. 


 




BAHAN UTAMA GOLD NANO CC CREAM




Mineral Water = bertindak dalam mengekalkan keseimbangan pH serta menganjalkan kulit.


Colloidal Gold = melindungi kulit daripada radikal bebas dan antipenuaan.


Niacinamide = memperbaiki tona kulit yang tidak sekata serta mengecilkan liang pori dengan khasiat vitamin B3.


Ipomoea Hederacea  Callus Culture Extract = antibakteria serta merawat masalah kulit.






MUDAH DIBAWA KE MANA-MANA





Abaikan comot-comot tu. Tandanya rajin guna lah tu kan.. hehehe




Packagingnya pun just nice. Senang untuk dibawa ke mana-mana sahaja. Dini suka part penutup CC Cream ni. Jenis twist lock cover yang tak mudah tumpah. Kalau simpan dalam beg, katalah anak kita pijak beg tu. Tak akan tumpah. Jadi, penutup jenis ni betul-betul selamat. 











TESTIMONI DINI




Meh dini sapu sebelah dulu bagi nampakkan beza sapu dengan tidak



Sebelah disapu Cc Cream lebih glowing dan cerah





Hah lepastu ratakan keseluruhan. Siap! Kulit wajah nampak lebih bermaya dan berseri




Nak berselfie kat rumah pun rasa lebih yakin bila kulit kita nampak glowing dan sihat. Biasalah kan duduk rumah pun suka selfie juga dengan anak-anak. Buat kenangan. Anak-anak pun tentu suka tengok wajah mama dia nampak  berseri dan bermaya.




So, macam mana? Rasa malas lagi ke nak sapu krim di rumah? Tips paling senang dah ni yang dni kongsikan tau. Kalau malas juga nak lakukan penjagaan kulit muka, Dini tak dapat dah nak nolong (tepuk dahi). Okaylah korang. Selamat mencuba!





Korang nak dapatkan Hansaegee Gold Nano CC Cream boleh klik link di bawah ni ya . Dijamin Authentic.







🍁Brand: Hansaegee Nature 

🍁Website: www.hansaegee.com/shop

🍁IG page: https://www.instagram.com/hansaegeenature/

🍁FB page: https://www.facebook.com/HansaegeeNature 

🍁Youtube page: https://www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia




16 May 2021

DUA LANGKAH MUDAH UNTUK RAWATAN KULIT KERING DAN BERJERAGAT




Suri rumah ni kerja duk rumah je pun nak kena buat rutin penjagaan kulit muka juga ke? Selalulah juga dengar suri rumah lain tanya soalan macam tu. Sebabnya tak kena keluar ke mana-mana macam wanita lain yang bekerjaya. Takkanlah nak kena sapu itu ini juga pada kulit muka. Rasa malas nak pakai sebab leceh nak kena cuci. Hah, itu jugalah yang Dini pernah rasa pada awalnya. Lama-lama kulit muka Dini jadi kering nampak makin banyak kedutan.


 


Tahu tak? 




Kerosakan kulit muka sebenarnya mudah berlaku walaupun hanya berada di dalam rumah.  Kulit jadi berjeragat sebab selalu terdedah dengan sinaran uv dan juga suhu tinggi seperti di dapur dan haba panas dalam rumah. Cuaca di Malaysia ni so hot you know... 



Skincare Dini di rumah. Nak tanggalkan sebelum solat guna je makeup remover cleaning wipes. 




Bukan itu saja, mengadap handphone dan televisyen lama-lama pun boleh rosakkan kelembapan kulit tau. Ia menyebabkan kulit menghasilkan melanin yang menyebabkan pigment gelap terbentuk. Semakin banyak melanin terhasil semakin banyak berlakunya jeragat. Mulalah kulit nampak kusam.  Kerana itulah kita perlu pakai skincare walaupun hanya berada  di rumah bagi memastikan kelembapan kulit terpelihara. Tak perlu makeup tebal, cukuplah sekadar menyapu pelembap dan sunblock.



Kat rumah pun kena pakai skincare. Biar nampak bermaya dan berseri


Ada juga yang berpendapat, berada dalam bilik berhawa dingin dan bertutup lebih selamat kerana terhalang daripada sinaran matahari. Korang silap sebab apa? Bilik berhawa dingin juga boleh sebabkan kulit bertambah kering. Kulit kering pula boleh menyebabkan masalah kedutan semakin ketara pada kulit. Nampak tua you all! Pendek kata, tak boleh mengelak daripada memakai skincare. 





Dua langkah penting



Orang tua kita dulu-dulu pun jaga kulit muka juga kan walaupun duduk rumah. Cuma, mereka guna cara tradisi seperti menyapu aloe vera, bedak sejuk, tomato, timun, dan sebagainya. Hah, kita di zaman moden ni banyak.produk yang boleh dipakai dengan mudah, tapi nak malas pula. Rugilah! Jadi, Dini cuba sedaya upaya amalkan sapu pelembap setiap hari supaya masalah kulit dapat diatasi dengan hanya dua langkah.







LANGKAH PERTAMA:


Inisiatif kulit kering dengan HANSAEGEE AQUA WHITENING CREAM


Lepas tengok ramai rakan-rakan pakai produk Hansaegee Dini tanya mereka dan mereka syorkan agar Dini gunakan Hansaegee AQUA WHITENING CREAM. Krim ini mampu mengawal kulit berminyak, melembapkan kulit dan mencerah kerana mengandungi Niacinamide yang kaya dengan vitamin B3. Pigmen gelap akan nampak semakin pudar dan terasa kulit lembap dari dalam. Yang bestnya sebab krim ini jenis water based yang sangat sesuai dengan semua jenis kulit. Tak melekit. Paling penting ianya tidak mengandungi paraben dan alkohol.


 


 




 


Cara penggunaan


Cara menggunakannya mudah sahaja. Seeloknya elakkan daripada calit krim menggunakan jari. Ambil guna stick bagi mengelakkan krim rosak. Tapi dah terbiasa guna jari je kan? Maka pastikanlah jari tu bersih terlebih dahulu. Sapu seperti biasa pada seluruh muka sebanyak 2x sehari pagi dan malam. Dap-dap sambil perhatikan titisan air akan terbentuk masa kita tengah dap-dap tu.  Terasa lembut je kulit muka jadinya. Bau krim tu pun menyegarkan. Kalau nak solat, sebelum tu boleh cuci muka dulu dah siap solat nak sapu nipis lagi pun boleh. Berseri-seri kulit jadinya.


(boleh baca dengan lebih lanjut review Dini untuk Aqua Whitening Cream DI SINI)






LANGKAH KEDUA:


Merawat kulit kusam dan berjeragat dengan NANO GOLD CC CREAM SPF50+ PA+++


Part ni paling susah nak rawat sekiranya MALAS. Serius cakap. Bila malas memang tak dapat nak tolong. Jeragat dan kulit kusam tak mungkin dapat diselesaikan dalam masa satu hari. Kena konsisten. Lama-lama jeragat akan pudar dan masalah kulit dapat diatasi. 



Jadi, marilah kita rajin bersama-sama amalkan sapu krim yang mengandungi perlindungan uv. Dini pula yang nak syorkan pada korang lepas disyorkan oleh kawan-kawan untuk menggunakan GOLD NANO CC CREAM.




Tak perlukan solekan tebal dengan cc cream ni kerana ia boleh buat kulit wajah kita kelihatan bermaya dan berseri. Kulit nampak efek glowing tau. Cc cream ni juga mengandungi Mineral Water, Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract dan Nano Gold yang tinggi antioksida dan menghalang sinar uv dengan berkesan. 




Walaupun CC Cream ni berkesan menghalang sinar uv, tapi.. Kita mesti guna skincare pada setiap hari. Kalau kita rasa kulit dah baik dan menghentikan penggunaan skincare, tak mustahil makin jeragat semakin bertambah. Sebab kulit kita terdedah dengan sinaran uv ni setiap hari. Bukan pakai kadang-kadang. 




Cara menggunakannya:


Ini pun mudah juga. Mula-mula sapukan Aqua Whitening Cream sebagai pelembab lepas tu boleh sapu CC Cream. Untuk di rumah boleh sapu tipis. 





Cuma picitkan Cc Cream ke atas dua belah jari dan titikkan pada wajah kemudian ratakan dengan jari. Tak melekit. Sapu sehingga krim meresap rata dalam kulit. Warna krim ni ikut warna kulit kita jadi tak akan buat kulit muka nampak bercapuk. Natural dan berseri. Bila berpeluh pun maintain je malahan bertambah glowing.














Haa.. itu lah dua langkah mudah cara Dini pulihkan masalah kulit kering yang Dini alami masa malas nak jaga kulit muka dulu. Sangat berkesan. Menyesal sangat dulu fikir tak mengapa tak pakai skincare ketika di rumah. Ingatkan tak keluar bekerja tak apalah tak sapu sebarang skincare rupanya kulit jadi semakin teruk. Kalau korang yang bekerja lagilah kena rajin pakai skincare. 


Tambahan pula Nano Gold CC Cream sangat bagus digunakan bila kita ada aktiviti outdoor. Kulit tak nampak comot dan berminyak. Lepas tu bila makeup, nampak pigmented. Dia beri kesan WOW pada solekan. Sekejap je bersiap tak perlu touch up lama-lama. Nak bersihkan pun mudah juga. 





Sebelum memakai Aqua Whitening Cream


Selepas sapu Aqua Whitening Cream + lip balm, kulit nampak segar bermaya



Selepas memakai Aqua Whitening Cream + Nano Gold CC Cream, lebih cerah kan 😁




Panas lit lit nak angkat kain di jemuran. Mujur dah pakai Krim Aqua dan Nano Gold CC Cream.





 


Tak susah pun, kan? Cuma dua langkah sahaja.




Nak dapatkan produk Hansaegee pun mudah juga. Kat Shopee pun ada. Kalau korang nak dapatkan produk Hansaegee bolehlah ke mana-mana laman rasmi Hansaegee di bawah ya. Jom ber-Hansaegee!








 Website: www.hansaegee.com/shop 

Shopee: Hansaegee Nature

IG page: @hansaegeenature

FB page: HansaegeeNature

Youtube page: HansaegeeNatureMalaysia