Showing posts with label beauty tips. Show all posts
Showing posts with label beauty tips. Show all posts

16 March 2021

COSMODERM SKIN-LAB PERFECT BALANCED REVIEW

Kotak pink yang comel dan menawan dan sampai! Teruja sungguh bila unboxing kotak pink ni. Cantik! Serius cantik sangat. Tengok rakan-rakan blogger tunjuk kotak pink mereka masa parcel Dini belum sampai hari tu rasa, aduhhhhh! Cantiknya... tak sabar nak dapat kotak pink sendiri. Design lawa, packaging cantik. Siap berebut pula kotak pink tu dengan Darwish. Tiap hari dia tanya bila mama nak siap ambil gambar sebab dia nak kotak pink tu kat dia. 


Inilah dia set Cosmoderm Perfect Balanced. Ada 4 langkah penjagaan kulit yang kita boleh apply dengan mudah sebab dah ada sesiap dah nombor pada packagingnya. Senang sangat nak guna bagi mereka yang selalu ragu-ragu nak guna produk yang mana satu dahulu. Sesuai sangat dengan hashtag #skindependence. Istimewanya set penjagaan wajah ini mengandungi prebiotik dan calamin. Fungsinya adalah untuk:

Prebiotic: meningkatkan pertahanan semulajadi kulit dengan mengekalkan keseimbangan mikrobioma kulit yang sihat.

Calamine: membantu menenang dan melegakan kulit daripada kemerahan.
 
 
 
 
STEP 1: PERFECT BALANCED FOAMING CLEANSER
 
Formulasi pembersih wajah sulfate-free yang membersih liang pori dan menyucikan kulit dengan melegakan kemerahan dan meningkatkan kadar penyerapan dalam kulit dari bahan berkhasiat yang lain.Mudah je cara gunakannya. Cuma basahkan kulit muka dan leher, sapukan clenser dan buat double cleansing sebaiknya. Bilas dengan air bersih.




STEP 2 : PERFECT BALANCED TONING LOTION
 
 
Langkah kedua set penjagaan ini dengan menggunakan Toning Lotion yang bertindak dalam menyeimbangkan PH kulit. Ia mampu memperbaiki dan melembapkan kulit. Toning Lotion ni mesti goncang dahulu sebelum digunakan tau kasi sebati. Kemudian boleh sapu rata pada kulit dap dap atau guna kapas muka.



STEP 3 : PERFECT BALANCED SOOTHING WOW CREAM
 
 
Haa... ini langkah yang ketiga iaitu Soothing Wow Cream. Krim ni adalah krim pelembap yang melembapkan kulit dengan 3 kali ganda menggunakan teknologi Water In Oil. Boleh digunakan sebagai krim siang dan juga malam.



STEP 4 : PERFECT BALANCED  SUN MILK SPF25PA++
 
 
 
Langkah terakhir ini yang paling penting sebab ramai yang skip. Sun Milk ni bertindak sebagai perlindungan sinaran UVA & UVB. Walaupun kita berada di rumah, kita tetap terdedah dengan sinaran UV. Jadi, duduk di rumah pun mesti sapu juga tau. Tambahan pula krim ni juga mampu merawat kulit kering dan melegakan kulit daripada sunburn.
 
 


Untuk pengetahuan korangg, semua produk Perfect Balanced tidak mengandungi paraben, bebas dari wangian dan warna artifikal serta telah diuji secara dermatologi. Semuanya boleh didapati di mana-mana pasaraya dan farmasi yang terpilih. Paling mudah, beli sahaja secara online sama ada di website Cosmoderm atau di Shopee.

01 December 2011

Inner Shine Prune Essence | tips melembapkan kulit dan detoksifikasi

-
-
-
-
dah lama dni tak beli pati prune... mahal sangat pasalnya. tapi berkorban juga beli untuk sebab nak serap semua khasiat prune dalam tubuh badan ni haa... haha! macam watak penjahat dalam cerita kartun tu pulak sebok nak serap-serap bagai ;p






sebenarnya kalau nak lebih jimat, boleh beli Sunsweet. cuma, bezanya inner shine korang boleh minum dan telan cemtu je... sunsweet nak kena kunyah sampai lumat. liat juga buat prune ni kalau nak dikunyah. hehe... nak lebih senang, minum je pati prune. dalam sekotak besar tu ada 6 botol 42ml. lepas minum sebotol pati prune korang dah tak perlu minum/guna produk detox dah... pati prune ni dah cukup untuk detoksifikasi... konfem mudah nak melabur dalam toilet nanti... dan korang tak perlu minum banyak botol dalam sehari. cukuplah sebotol sebelum tidur. minum banyak botol karang ado jugak yang masuk tandas tak keluar-keluar, hehehe ^___^







harganya tak lebih dari RM25... dni terlupa berapa harganya sebab lepas beli tu resit bayaran dni lanting entah ke mana, beli banyak barang pasalnya hari tu kat watsons. dni ada penyakit malas pakai pelembap/krim... tapi Alhamdulillah kulit dni tak jadi kering sejak amalkan pati prune + beberapa supplement lain. tapi nak kata kulit cun gebusss tu tak ado lah kan. cemano nak gebusss licin cun meletops kalo malas pakai krim/pelembap. tak cukup nutrien la si kulit tu ehehe...





cuma, ok lah daripada yang berkulit kering kontang macam dilanda musim kemarau. jadi, dni rekemen korang untuk cuba pati prune. jom jom minum pati prune. dni nak beli sekotak lagi. ngam-ngam sempat habiskan sebelum tarikh kawen dni... dekat2 majlis tak leh minum. kang tak menahan kau nak masuk toilet. wakakaka ;p






-