-




semalam nak buat entry... tapi gara-gara entry tak leh letak label, terus tak ada mood nak berblog. rasa tak best bila tak leh letak label. hari ni macam okay tapi tak tahulah petang nanti jadi cam semalam lagi ke tak... sobsss... ni dni nak share juadah bersahur dan berbuka dni pada hari yang ke-11 berpuasa ^___^ Alhamdulillah, masih larat nak berpuasa dengan jayanya...



BERSAHUR:

    • laksam kelantan
    • 3biji kurma
    • segelas air soy fresh malt
    • air masak




    BERBUKA :
      • 3 biji kurma
      • satu sudu bubur pedas
      • nasi + ayam salut tepung kfc + sotong tumis sayur
      • air kelapa
      • air masak



      (selepas waktu berbuka - 11 malam)
      • supplement (vco + tablet susu kambing... dni tak ambil wum, fish oil dan vita c sebab makan buah tembikai dekat nak tdo hehe)
      • tembikai
      • keropok
      • air masak


      hubby ada belikan dni murtabak.. tapi sebab dah kenyang, tak makan murtabak tu.. sahur baru makan sama-sama dengan dia... masa sahur tadi dia siap cakap, abang belikan sayang murtabak ni untuk berbuka... makanla... hehehe sweet pulak rasanya... :')




      untuk baca keseluruhan diari berpuasa dni ketika hamil boleh klik pada gambar atau link ini : BERPUASA KETIKA HAMIL.



      -


      14 Comments

      1. Alhamdulillah,so sweet

        sebenarnya kan mase puasa ni kita mkn sikit2 je ;)

        ReplyDelete
      2. Alhamdulillah..masih berpuasa lagi hingga ke hari ini..

        ReplyDelete
      3. Alhamdulillah. smoga dpt posa penuh yer dni.

        ReplyDelete
      4. Alhamdulilah penuh kan akak puasa sampai skrg! bagus akak tak cerewet berpuasa ketika hamil.. org lain yg mengandung kesian jijah la tgk..huhuhu

        ReplyDelete
      5. Alhamdulillah, kuat semangat Dni berpuasa. :)

        ReplyDelete
      6. dni kumpulkan dah bole buat buku dah... Diari pemakanan sewaktu hamil di bulan ramadhan..eceh :-)

        ReplyDelete
      7. time mengandung ni abang manja2 kita.. untung badan..

        ReplyDelete
      8. alhamdulillah..semoga semuanya dipermudahkan ye dni. time preggy ni la kita nak bermanja2 ngan suami, suami pun sentiasa bg perhatian yg lbh pd kita. rindu my preggy moment! hehehe

        ReplyDelete
      9. Alhamdulillah.. dapat berpuasa. InsyaAllah. mesti boleh puasa penuh kan :)

        ReplyDelete
      10. nanti2 boleh refer balik kan apa yang dni dah makan.

        ReplyDelete

      DISCLAIMER : Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen negatif yang berunsur fitnah dan penipuan yang diberikan oleh pembaca blog ini. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda pada post ini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.